26937
A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
#22376 reméljük mflex nem veszi észre,
hogy nem losslesst hoztál
"idebent" nem szereti az empéjtrét
amúgy igazatok van. ez az alaplapi megértett egy cserére -
#22375 Esküszöm, nem flame-keltés a szándékom!!!
A "Systems In Blue...1001 Nights (i2k011 Sands of Time Remix 2)"-emet DjJany [90-es topik] le akarja adni egy internetes rádióban - ezért behoztam neki, 320 kbit/s MP3-ban.
Ez bizony még alaplapi cuccal van renderelve. Ezért, kérlek Benneteket - ha van rá energiátok - nézzétek meg a minőségi rendszereteken hogy szól!
Az alap Radio verzió (amiből készült) egy 192 kbit/s MP3.
Systems In Blue...1001 Nights (i2k011 Sands of Time Remix 2)
Az archívum jelszava: i2k011_SoT_Remix
//Ha meglesz a jó hangkártya, akkor mindent újra renderelek a füles mellett - így sokkal-sokkal jobb lesz a "hangmérnöki" munka bennük.
S tervben van majd a "kiadásuk" is - azaz, ha nehezen is, de - fel lesz töltve a 7 DVD-nyi anyagomból összeállított, néhány darabos "remix album" is. Bár, mindez még a távoli jövő.
-
#22374 oksa
addig nosztalgiázok egy régebbi dance remixeddel :)
bevallom, ez is nagy kedvencem volt.. -
#22373 :)))
Például, ez is benne lesz abban a Grand mixben, amiből eddig sok-sok "demot" mutattam.
-
#22372 a régi rap mixedet már rongyosra hallgattam -
#22371 Hangkártya nélkül nem fogom lerenderelni a mixeket.
Miután meglesz [és eldöntöttem melyik], akkor természetesen publikálom azt a "Holiday" remixet :)
-
#22370 neked nem a holiday remixet kellene készítened éppen
mi ez a lazaság
se italo4ever, se imyke zene nem készül manapság -
#22369 Engedelmeddel, én is elvittem - nagy kedvenc! :)
-
#22368 Bizony bizony Zolikám, jó lenne már egy konferencia a skype-n. -
#22367 Szia Zoli! Már-már azt hitem eltűntél! Sajnos ilyen a fuvaros élet, mindig az utakon idő semmire, pedig már jó lenne egy közös trécselés a Skypén! A fekete médiát meg köszönöm neked barátom! -
#22366 De jó Néked!
én+melózom ezerrel. na mind1 , hoztam egy kis muzsikát azoknak kik kedvelik. nálam a partyk mindig ezzel kezdődnek:
katt
ha egy-két helyen pattog akkor sorry. -
#22365 "milyen jó nekem, süt a nap és langyos a levegő
igen, jó nekem ez a hangulat a megfelelő,
hogy nézzem, ne csak lássam, merre tévedek el,
hozhat bármit az élet, engem nem érdekel."
(junkies)
-
#22364 Na most egy kicsit megalltunk (Aggtelek), fasza ez a hely, bar nem tudom, hogy lesz-e ido bemenni a barlangba, 3G mobilrol nyomom, ekezethez nincs kedvem.
Udv -
#22363 Sose hagyd, hogy elcsesszék a hangulatodat! -
#22362 A hangulatomat Te cseszted el azzal, hogy megpróbáltad megmagyarázni, hogy az alaplapi fosok felveszik a versenyt egy korszerű hangkártyával.
Hallod Imyke, nehogy feleslegesen pénzt dobj ki ilyen szarra, ZR megmondta a frankót ismét.
Na mentem motorozni, ma egész nap más nem is érdekel. :D -
#22361 #2235-ra:
rendben. látom ma nincs jó hangulatod. nekem sincs.
amúgy meg arra költitek a pénzeteket amire akarjátok. -
#22360 :((
Hát ez itt a baj. Előerősítő és hozzávaló hangszórók nélkül "halott" vagyok :(
-
#22359 Ez esetben meg marad a késés és ugyanott vagy, ahonnan elindultál.. -
#22358 Én sem találtam olyat. Eddig a legtöbb a 4x analóg és 4x digitál kimenet volt egy kártyán.
Akkor valami kommerszet fogok keresni. :( -
#22357 Az a baj, hogy a "profi" kategóriában ami tudja az ASIO szabványt is nem nagyon ismerek 5.1 kártyát. Persze ettől még lehet.. -
#22356 Mert nincs előerősítőm amire ráköthetnék hangszórókat.
Ha lenne, akkor ahogy Mike is írta, digitálissal kivezetném, és meg tudnám küldeni őket.
Így viszont, ha a Juli@-hoz ragaszkodom [istentelenül tetszik!], akkor nem lesz filmnézés 5.1-ben :(
Komoly dilemma.
-
#22355 Csak a 4-es optikán. -
#22354 Nem nagyon vágom miért is ragaszkodsz az 5.1-hez?
-
#22353 Tudod mit, direkt nem csinálok semmilyen mintát, legyél abban a hitben, hogy az alaplapi kártyád az atyaúristen minőség.
Tovább nem is érdekel ez a téma! -
#22352 Hoppá, a monitoromon nem tűnt ilyen nagynak a kép! Bocsánatot kérek! -
#22351 Buta kérdés lesz, előre is bocsánatot kérek, de az "ESI Juli@" esetében hogy tudok majd 5.1-es rendszert rádugni - mert bizony, a manualban csak 2 darab analóg kimenetet írnak...
S a fejhallgató?!
Mondom, én még a SoundBlaster-érában élek :)))
-
#22350 #22346-ra:
mindháromból szívesen meghallgatnék alkalom adtán 1-1 perc mintát..
az én msi-m is hd mellesleg.
de ismerek olyan kollégát is, aki sima mezei alaplapit használ. felvételkor nála sincs gáz..
én arra tippelnék, hogy nálatok széria vagy típushiba okozhat gondokat.
többet tudok, majd ha hallom a mintákat.
egyébként kifelé (output) mind az analóg, mind a digitális kimenetem hibátlan.
és természetesen meghallom én is ha valóban van különbség..wazze :) -
#22349 - hopp, bocs a szóismétlésért :)
-
#22348 S elsősorban pont a Live miatt akarok "normális" kártyát.
No meg, lassan olyan mennyiségű, megosztható minőséget megütő zenei anyagom [remix-tutyulás] van, hogy nem kívánom égetni magam egy alaplapi rendereléssel magam.
-
#22347 "olyan szintű késés keverésnél és digitális hang-renderelésnél [Ableton Live 8], hogy fáj"
Erről beszéltem, az ASIO itt lép be a képbe az alacsony latencia miatt!
Nekem az emu kártyával nem voltak gondjaim Live alatt sosem. -
Leírtad a lényeget, a MINŐSÉG, ahogy szól, a lágysága, az erőteljesebb mély és közép, de nem tudom minek tépem itt a pofám, ha neked megfelel az alaplapi, amiből már igényesebb 7.1-es chip van a videokártyámon (asus hd 6990), akkor hallgasd azt. Nem hiszem el, hogy egy ilyen amatőr kérdés raksz fel, nekem többet ne gyere azzal, hogy HQ párti vagy! Majd digizek egyet az EVGA X58SLI alaplapi fossal, meg egyet az EMU, vagy az XTREMMUSIC kártyával, akkor meghallod, ha egyáltalán meghallod... -
#22345 Tudom, hogy nem engem kérdeztél, ezért nyugodtan tekintsd a hozzászólásomat belekotyogásnak - és amúgy is rettentően laikus vagyok -, de amit én észrevettem egy hulladék SoundBlaster 5.1 kényszerű elhagyása után (Windows 7 alatt nem üzemelhető be), áttérve az alaplapi "valamire":
- abszolút csendben [azaz: nem szól SEMMI /zene, film, TV/ a PC-n] hallani a HDD-k és az egér mozgatása keltett interferenciát.
- dobozhang
- olyan szintű késés keverésnél és digitális hang-renderelésnél [Ableton Live 8], hogy fáj
- térhatás egyenlő a 0-val - régi SB 5.1-nél még votl 5.1-es hangzásom, még azzal a 12 ezres hangrendszerrel is, most NINCS.
- a hangképek drasztikus esése: maga hangtartományok eltűntek.
-
#22344 Hát ez az, 10.000 forint-os hangkártyánál nem is szabadna a minőségi jelzőt használni. Az a kategória jó zenehallgatásra, bugyuta dj programok általi mixelésre, játékra,stb.
Ha már komolyabb munkára kell, akkor lép a képbe pld. az ASIO (Audio Stream Input Output). Idézet!
"Egy olyan szabvány, amely segítségével a számítógép közvetlen elérést kap a hangkártyákhoz. Így a hanghoz tartozó jeleknek nem kell, hogy a Windows multimédiás "lassító" rendszerén keresztül menjenek. Ezzel jelentős gyorsulás érhető el. Zenélésnél ez nagyon fontos lehet, hiszen ha játszunk egy hangszeren, vagy akár éneklünk egy mikrofonba, és a játékunk/ énekünk hangját (feldolgozott jelet) nem szinte azonnal halljuk vissza, (monitoring) hanem jelentős késéssel akkor lehetetlené válik a pontos feléneklés / feljátszás. Ezt a késés időt (latency) milisecundum-ban mérik. Minél kisebb az érték annál kevesebb a késés és ez nekünk annál jobb. A latency legalsó értéke sokkmindentől függ. A gépünk, alaplap, processzor gyorsaságától, hangkártyától és még sok minden mástól. Az ASIO driver a 600-800 ms késési időt 10-20 ms-ra csökkenti. A latency időt ASIO kontrol panelen tudjuk beállítani, de ha kisebbre veszük a gépünk-hangkártyánk képességeinél. Akkor elkezd recsegni, ropogni a hang és a rendszer megbízhatatlanná válik. Érdemes rászánni egy kis időt hogy mi az a legkisebb érték, ahol még tökéletes a hangminőség és stabil a rendszer. Ha zenélni szeretnénk mindenképpen olyan hangkártyát válaszunk, amihez van megbízható lehetőleg gyári ASIO driver. "
Na és persze akkor még nem beszéltünk a DSP processzorral ellátott hangkártyákról!! Mi az a DSP ? (Digital signal processing) Egy digitális jel feldolgozó processzor, amely képessé teszi a komolyabb hangkártyákat arra hogy a számítógép terhelése nélkül, önállóan végezze el a hang feldolgozását. Ennek segítségével nem terheli le a gépünket az olyan műveletek, mint a keverés, vagy a valós idejű effektek, effektsorok. A jelátalakító konverterek minőségi különbségét úgy gondolom említenem sem kell.
Nagy vonalakban ennyi a különbség egy 10 ezres és egy tőle 3-szor többe kerülő hangkártya között! -
#22343 #22332-re:
mindenféle kötekedés nélkül,
ha kérhetném, részletezd légyszives:
mitől is tud többet egy "minőségi" hangkártya több 10000 forintért, mint az én 7.1-es alaplapim?
ha el tudod magyarázni,
szívesen meghallgatnám az érveidet.
azért is érdekelne, mert egy ideje már ezt használom digizés rögzítésre is, de én hibát még nem találtam vele kapcsolatban.. -
#22342 Na, látom egy rugóra jár az agyunk. -
#22341 "külső rögzítő kártya"? ez igen érdekes megfogalmazás? :)
Tehát nem usb-s és nem firewire kártyában gondolkodsz ezek szerint, hanem egy pci kariban?
Az egyik legjobb oldal ilyen ügyben!
Pld. az ESI karik legendásan jók, kiváló konverterei vannak. Ennyi pénzért, amit szánsz rá jobbat nem igen találsz (persze újban). -
#22340 Pl. az ESI Maya44 kategória... -
#22339 Most találtam 55 ezerért is jó hangkártyát. Nyilván ennyi pénzem sosem lesz ilyesmire.
Max. 32.000 Ft-ot szánok rá - s fontos, hogy nem külső rögzítő kártyát akarok venni, hanem egy mindenest.
-
szamóca67 #22338 A rászánt összeg nagyon mérvadó hogy mit ajánlanának, ezért az egy fontos tényező. -
#22337 Nem a 7.1 a fontos [jelenleg egy hulladék 5.1-es szettem van], hanem a fejhallgató [Vivanco SR-550], és persze a tudása.
Egyszer akarok megint venni egy jó hangkártyát, és utána már nem aggódni - ha valami gikszer van a hanggal, az már az én hibám legyen, ne egy alaplapi 7.1 ratyijé.