Emo

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az én cikkemre gondolsz? 😄 Csak mert ezt én írtam, bár egyik haverom kitette az adatlapjára... jaja. Csak sajnos õ már meghalt.
A wikis cikk meg csak az angol fordítása.

Mayu Misery
ezt már olvastam a hotdogon egy fiú adatlapján,szerintem szépen megfogalmazta😊

Mayu Misery...Nem érdekelsz..

Vicces, volt olyan hogy egyszer valaki ebbe a szócikkbe beírta az msn címét és odaírta hogy "ha a gyereked emós akkor vegyél fel és segítek tippeket adni" 😄

http://hu.wikipedia.org/wiki/Emo

Gyakran elõfordul, hogy még egy emo sem tudja megmondani, hogy mi az az emo. Ez az a stílus, amihez talán a legtöbb kétely fûzõdik.
Tényleg nehéz megmondani mi az hogy emo, mitõl emo valaki. Ez a stílus elég nagy szabadságot ad az egyénnek, így tehát lehet az is emo, aki fiú létére festi a körmét vagy nõies ruhákba jár, de lehet az is emo aki épp az egyik egyetem könyvtárában készít szakdolgozatot arról, hogy hogyan lehetne élhetõbb egy város.
De akkor mégis, mi az az emo és mi az amitõl valaki emo?
Nem kell tagadni, hogy az emo-t a liberalizmusra alapuló ideológiák korszaka hozta létre. Tehát a mai kor, a globalizáció, a nagy pénzek és korrupt rendszerek kora, ahol nem a polgárok életének minõsége és alakulása az elsõdleges, hanem hogy felépüljön a villa és meglegyen a luxuslimuzin. Pontosan ennek a rendszernek a gyenge pontjaira szeretné felhívni a figyelmet az emo, mint irányzat. Az ember társadalmakban él, az élet úgy hozta, hogy nem tudunk egymás nélkül sokra menni, épp ezért olyanná kell tenni ezt az együttlétet, hogy az a lehetõ legtöbb embernek kedvezõ legyen. Az emo legfõbb eleme az érzelmek, innen a rövidítés. Ez persze nem azt jelenti, hogy aki emo az sokkal érzelmesebb mint a többi ember, aki meg nem, annak pedig nincsenek érzelmei. Az emo is csak egy stílus a sok közül, amit lehet követni ha valakinek tetszik. És úgy kapcsolódnak ide az érzelmek, hogy nyilván több fantáziát lát benne az aki érzelmes. Persze nem szabad megfeledkezni arról, hogy szinte bárki mondhatja magáról, hogy emo, mivel az emo stílus külsõ jegyeit bárki le tudja utánozni, és aki ezt csak azért teszi mert tetszik neki az emo stílusú haj és az öltözködés akkor arra lehet mondani, hogy õ csak divatból emo. Ezt szokták pózernek hívni. Nem beszélve arról, hogy van még jópár stílus amik összekeverhetõk az emo-val.
Természetesen nem kell, hogy az emo mindenkinek tetsszen de mivel demokráciában élünk, el kell fogadnunk azt is ami nekünk nem tetszik, ha az nem okoz semmiféle kárt.
Az emo stílus egyénenként leginkább abban nyilvánul meg, amivel az egyes egyének feltöltik. Szóval ha a buszon nem adod át a helyet az idõsebbeknek, vagy otthagyod magad után a szotyit és emo vagy, akkor miattad fog egyesekben negatív kép kialakulni az emoról.
Viszont ahhoz, hogy belülrõl is igazán emo legyél, kell hogy legyen valamiféle aggodalom benned a világ jelenlegi helyzetével kapcsolatban. Ez nagyon nem egyenlõ azzal, hogy legyen világfájdalmad, legyél depressziós…stb. A lényeg, hogy kell, hogy érdekeljen téged a világ és a többi ember sorsa. És tudomásul kéne venned, hogy ahhoz, hogy etéren valamiféle változás legyen, nem úgy lehet eljutni, hogy elkezdesz szomorkodni meg elkezded sajnáltatni magad, mert azzal csak a környezetedben élõk nemtetszését éred el.

Pedig kivétel mindig van 😊

Én még nem nagyon láttam, hallottam olyan emoról aki nem tinédzser lenne 😮

Mayu Misery
igen,sajnos õk vannak többségben,és igen,MO-n sajnos csak egy divathullám😞

gercse
pedig szerintem õk vannak többségben...divathullám, és kész...

Mayu Misery
Hát,azt biztos nem,hogy depis érfelvágós tinik,úgyhogy ezt verd ki a fejedbõlxD ezt a hülyeséget valószinüleg onnan vették az emberek,hogy az emo zene a mély érzelmekrõl szól,a szomorúságról,bánatról,csalódásról stb,és ezért azthitték,hogy aki ilyen zenét hallgat,és önmaga is emo,annak biztos szar az élete.Az emo zene egyszerûen csak a mély érzelmeket hozza elõtérbe.

Mayu Misery
honnan tudod,hogy nem tudják?hülyeség lenne ha valaki úgy lenne emo,hogy azt se tudja mit jelent.

sapkafej
aki kimondja hogy emo az buzi

György

kakaoskalacs
Tul egyoldaluan latod a dolgot..ez a te bajod..

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

gercse
😄

Evangéliumot Minden Otthonba

Pénteken láttam a vonaton egy nöt, aki hittéritõ féleség volt és az egyik szorolapjn láttam az Emo feliratot és alatta a jelentését. MEghlatam rajta... <#hehe><#hehe>

gercse
az úgy nevezett emok sem tudják mit jelent...itt el is van ásva az egész

DarkHorSe
meseld mar el akkor hogy mit jelent ez az emo

tenyleg nagyon kivancsi vagyok

Swedish people are albino monkeys&#65279;

Mayu Misery
nem beszólhatnékom volt,csak az a rossz,hogy mindenki beszól az emoknak közbe meg ha tudnák mit jelent,akkor békénhagynának minket,legalábbis az épeszõ emberek biztos,az,hogy vannak akik még igy is beszólnak nekünk,hiába tudják az igazságot,az már az õ bajuk.

Hát ha te ezt tényleg komolyan gondolod, akkor bocsi de szerintem menthetetlen vagy. Valszeg inkább csak beszólhatnékod volt, elõfordul a mai fórumozókkal...
Ha az emberiségrõl akarsz egy kicsit részletesebb képet kapni,akkor olvasd el ezt

onnantól, hogy:
"A kiváló ember nem afféle nagyzoló, aki mindenkinél magasabb rendûnek képzeli magát, hanem az, aki önmagától többet követel, mint másoktól, még ha magas követelményeinek nem is tud megfelelni."

Mayu Misery
ennyit az emberiségrõl

Mayu Misery
hát persze hogy sokat irtak a témára,hisz a most az emo egy depis érvágós szar mindenkinek,és tudod hülye az,aki ezt nem beszéli ki másokkal,mondjuk baráti társoság között vagy éppen ebben az esetben a netes fórumokon,de ha mondjuk az emberek tudnák az igazságot,és nem ezt a sok baromságot hinnék el,akkor nem is nyilt volna meg ez a topic.

Én amúgy is csodálkoztam, hogy ennyi hozzászólás íródott az sg fórumára az emóról.

kakaoskalacs
lecsengett a téma?

Akkor jó 😛

kakaoskalacs
van 😄DD

Sas6
Mind a 2 bandarol halottam már 😊 a Triviumnak emgvan 1 albuma, nemrosz de nem nagoyn hallgatom. az Elsõ tol 1 szám van meg 😊

Sugam
metalcore és metalcore között van ám különbség 😄

Figy lehet férleérthetõ voltam, de abszolút nem általánosítok, ne aggódj 😊.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

kakaoskalacs
joisaz 😄DD

Mayu Misery
másodikat nem ismerem,de az elsõt imádom😄

kakaoskalacs
BfmV-el nekem az a gondom hogy szamomra már kevésbé kemeny a zene (leht azert mert rongyá hallgattam a legtobb szamukat)

Inkabb kedvelem az ilyesmit
pl ezitt
vagyez

nahde OFF vege nem ez a tééma 😄DD

Sas6
Hát az meg a masik. Nekem sem sok ismim van aki szereti, csak pár de hát ez van. Nekem kivétel nélkül tetszik az összes száma ennyi 😛 Mas meg nem számit 😄

Mayu Misery
és nem is lesznek sohaxD ilyen alulfejlõdött országba még hülyék lesznek eljönniixD de am megis értem,hisz itt MO-on nem sok rajongója van.

Tulajdonképpen mivel van a baj akkor? Szerintem amit a zenérõl írtál le, az nem csak az emóknál van így, manapság a divat az átlagemberek körében közéleti tényezõ, ez van, ezzel nem lehet mit tenni, maximum tudomásul venni, esetleg másfele vinni a divatot, de lesz még olyan a divatban, amire még a legelvetemültebbek is azt fogják mondani, hogy inkább az emo 😊

Az érvagdosást meg depressziót meg felejtsük már el. Alig akad ilyen eset, de ha meg valahol van ilyen azt felfújják és rávetítik az egész emóra.

Szerintem ami figyelemreméltó az az, hogy az emók nem ártottak senkinek és nem tesznek semmi rosszat azzal, hogy így néznek ki. Persze nem várható el, hogy ez a stílus mindenkinek tetszen.
Annak amúgy örülök, hogy civilizált keretek közt fejezted ki a mondanivalód 😉

Nem kéne amúgy általánosítani. Nem minden emo ilyen amit leírsz. Olvastál sok profilt és összegyûjtötted a rossz tulajdonságokat 😄
Ami persze nem baj, lenne mit faragni a mai fiatalságon. Dehát ez sajnos együtt jár azzal, hogy ilyen a mai világ.
A fahrenheit 451-et olvastad esetleg?, abban volt, hogy: "A bölcsõdétõl a fõiskoláig, s onnan vissza a bölcsõdébe - íme, ez nagyjából az elmúlt öt évszázad szellemi fejlõdése."
Ez tény, ez igaz, ezt sokféleképp megfogalmazták már, pl Einstein "A Föld IQ-ja nem csökken, csak egyre többen vagyunk hozzá" idézete is igaz, annak ellenére, hogy az ember inkább az iróniát veszi észre benne, mint komolyságot.
De ezt nem kéne rávetíteni az emora. Szerintem az van, hogy mivel az emo jobban elõtérben van, ezért emo körökben könnyebb észrevenni az esetleges hibákat, fõleg azoknak akiknek alapból nem tetszik a stílus.
Sok emo azt mondja egyébként, hogy baj az, hogy egy csomóan divatból emók, mert az emo nem errõl akarna szólni... Javaslom elolvasni Benkõ Dani oldalát..
Szóval emo megítélésében ne a 14-15 évesek hotdogos profilja legyen a mérvadó, mert õk mégiscsak gyerekek, még ha sok emo is van köztük.

Sas6
😄😄😄 Értem😄 nah jolehetett biztos, egész jo számok ezek 😛 Nincsi s kedvencem a bulelttol mind jo😄 De a Hand of blood az vhogy eléggé fav 😛 😄 Azt is a most wantedbol ismertem meg xDD Meg a bulletet is onnan ismerem😄 S

kakaoskalacs
uccso párat kaptam el mert ugye 2 szinpad volt és ingaztunk ide oda 😄

tears don't fall , Waking the demon(ez ritkarossz volt eneket nemlehetett hallani) , Scream aim fire , többre nemigen emlekszem mámoros allapotban voltam

Sas6
😄 nah akkor te szerencsés vagy 😛 hányszámot toltak le ?😄

kakaoskalacs
Juniusban Novarock fesztivalon 😄

Sas6
Hát azt elhiszem 😄 Kurva jo band 😄 Amugy kimentél Brixtonba vagy hovamentél el?😄 Mert magyarban amiota ismerem nem volt még 😄

kakaoskalacs
😄D te voltal má BfMV koncerten ? mert én igen 😄DDD kecinagyvolt

Sas6
<#idiota> debolond vagy xDDDDDD

kakaoskalacs
akkor csakis "kopasz fültágítós hc-s" lehetsz 😄 <#idiota>

Hupsz, egyébként én nem vagyok sem imó, sem hosszú hajú <#idiota>.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Na beírok mert miért ne.

Önjelölt szociológus <#idiota> vagyok, úgyhogy bele szoktam nézni egyes fésülthajúak profiljába, fõleg azzal az okkal, hogy megnézzem a zenéket amiket hallgatnak.
Azt vettem észre, hogy manapság gecijaou indoknak találják sokan azt, miszerint benyom a profiljába 3 darab legpopulárisabb metalcore/hardcore/screamo zenekartól a 3 darab legpopulárisabb számot, majd leírják magukról, hogy "Lehet, hogy emo-snak nézek ki, de én nem vallom magam annak, úgyhogy ha ez a véleményed akkor bekaphatod". Jelentõs része azt is melléírja, hogy "utálom a kopasz fültágítós hc-s buzikat", MERTHOGY a stílus amit õ képviselne, na bizony ahhoz nem illik a kopasz fültágítós stílus. Mert lehet úgy kinézni igenis hosszú hajjal, hogy ne nézzenek az emberek imósnak, csak nem kell hozzá a Speed-be menni pulcsiért meg cipõért...

Lényegében azt akarom mondani, hogy mostanában ez is egy rohadt népszerû indok... Amúgy nincs nagyon bajom azzal, ha valaki úgy néz ki mint egy imós, csak mindig az a statikus, plasztik giccs amivel tele van szórva az egész ember, de csak azért, merthogy õ igaz imó. Például ezek a rohadt mûvészi képek, ahol csak egyes színek vannak kiemelve, minden más fekete-fehér, a versek amiket mindenki tud írni, és kb. annyi a szókincs, hogy: halál, éj, nyugalom, kés, vér...
De mondom, ha meglátok egy imós KINÉZETÛ embert nem fog egybõl füst áradni a nyakamból. Lényeges, hogy kinézetû, ugyanis szerintem egyszerûen nem természetes egy ember számára, ha nyomja az önsajnáltató egoizmust meg a halálvágyat. Depressziós lenne? Szerintem egy depressziós embernek már rohadtul pont nem az lesz a legnagyobb problémája, hogy sztréjtedzs, meg hasonlók.

Csak EZ a gáz szvsz, písz.

Sas6
énis XD Köszee

Mayu Misery
szavaztam xD ;D

Mayu Misery
tök jó😄 és tetszik a képed😄

Sas6
KÖzben megnézem a többi profilt. ^^

Sas6
20 uj uzenet ilyet is rég lattam. 😄 Amugy belinkelem az én prómat is ha érdekel nézzétek meg 😄 kine maradjak már 😛

Próóóóm

Nah, akkor már itt az én profilom is, tessék, de nincs bennem semmi különleges, én még nem vagyok emo, mondjuk az is igaz, hogy a kép egy éves rólam. Mondjuk nem a képen van a hangsúly az én profilom esetében.