616
  • tpeterr
    oké, kössz :-)
  • roliika
    És nem úgy van? :DDDD Amúgy logikát meg nekeverd sehova, van külön tárgyam logika, analízis, lineáris algebra, formális nyelvek, és még 1 rakás, nagyjából a matek témakört átöleli...de bizony bizonygattak sokmindent. 1800 körül matek úton frankón leírták, hogy a 60km/h-s sebesség halálos, vagy, hogy hangsebesség nem átléphető, mert akkor mindennek vége, meghal mindenki, szétesik a cucc...vagy a levegőnél nehezebb dolgok nemtudnak repülni és teljes képtelenség, madarak az Isten akaratából repülnek....na aztán mégiscsak vannak repülők, vadászgépek, vonatok, autók...és a kor nagyjai voltak az ilyen nevetséges elméletek mellett!!!

Vagy mikor feltalálák a váltóáramot, kinevették szegény Teslát, mert a váltóáram halálos, mégis hogy gondolja? Jobb nekünk a 100m-enként 1 trafóház...mondjak még példákat? Mind mind komoly tudósok, matematikusok voltak sokszor a fejlődés ellen. Szerencsére nem ők győztek.
  • Sonkapapa
    De ha én látok valami olyan dolgot amire én aztmondom földönkívüli mert lehetetlen, hogy ezt ember csinálja akkor mindenki aztmondja dilis vagyok biztos, hogy csak egy repcsivel kísérleteztek.
    De ameddig nem bízonyítják be azt, hogy aznap mondjuk egy harrier gyakorlatozott a környékünkön és csak az lebegett ott addig hadd döntsem már el én, hogy mit láttam nem?
    Láttam én már furcsa dolgot de mégsem mondom azt, hogy földönkívüli csak azt, hogy nem emberi :D (most csak úgy mondom)
  • Sonkapapa
    Van benne valami :D
    De én csak azt probálom benyögni, hogy amíg nem lesz valami olyan dolog, hogy amerika bejelenti az 51-es körzetben egy ufonak a tetemét "tároljak" addig nem sokan hiszik el, hogy léteznek.
    :)
  • Epikurosz
    A videó valódi, csak a tárgy nem ufó.
    Tudod, AI (Speilberg): "His love is real, but he is not."

Lehet valami orosz katonai kísérlet, vagy Kész átverés! showhoz megépített makett plusz statiszták.
    Na pukk, elszállt a lufi!
  • Sonkapapa
    Nem vagyok szakértő nem tudom, hogy milyen kamerával vehették fel.
    Biztos nem egy hiperszuper kamerával vették fel.De mondom elég régi volt a kamera mert eleve filmtekercseken volt rajta a felvétel.
  • juzosch
    Ráadásul némelyiken semmi nincs ami UFO-ra utalna. Pl a lezuhanó égő roncsot, a repülő fehér pontot mutató videók.
  • juzosch
    Az lehet hogy egyes videókról ezt mondták, de a múlkor belinkeltek mindegyikére biztos nem mondhatták. Ha mondták, akkor ezzel el is ásták magukat, mert 1-2 közülük az 1900 körüli videotechnikai fejlettségi színvonalat mutat.
  • Sonkapapa
    Ezt komoly SZAKÉRTŐK vizsgálták meg.(én nem azt mondtam, hogy elhiszem valódi a videó)
    De vannak olyan tények amik arra utalnak, hogy tényleg lehet, hogy valódi.
    Különben is azért nézd már meg kb. mikor készült ez a videó.(gondolom nem úgy készültek, hogy majd az akkori csúcskamerával a hátukon mennek ki "titkos bevetésre" ha tényleg valódi a videó):)
    Én azért is hiszem, hogy valódi mert mutatták azt is, hogy hogy szerezték be a tekercset/ket és nemhiszem, hogy ilyen nehéz lett volna beszerezni a tekercset ha nem valódi (mert azthiszem, hogy ehhez a felvételekhez tudták nehezen beszerezni).
    Ugyanakkor valamilyen szinten eggyetértek veled, hogy ma már elég könnyű egy ilyen felvételt hamísítani többek közt ezért is hisszük el nehezen az ilyen videókat.
  • juzosch
    Ha úgy lenne ahogy mondanád, akkor a mai világ úgy ahogy van összeomlana mindenestül. Az űrhajók lezuhannnak, a bankok számítógépeit feltörnék, az élőlények kipusztulnának stb...
  • gforce9
    ok:) olvastam erről a témáról máshol is már, utánanézek pár forrásnak ha időm engedi
  • juzosch
    Milyen tudósok voltak ezek? A videok feléről kapásból látszik, hogy semmi sem látszik és úgy hamisítják ahogy akarják. Az első videót én is meg tudom csinálni. Csak valami égő tárgyat kell a földhözvágni, lefilmezni. Nem is kell semmi utómunka, csak a felbontást leviszem 100x70-re, a képminőséget meg minimálisra, és kb ezt kapom.
    Mi az hogy túl költséges? A kisköltségvetésű filmek is jobbak ennél. Azokban is van korhű jelmez, meg nagy műanyagkorong.
    Film+? Ne nevettess, akkor már rögtön a CoolTV, nem?
  • juzosch
    Hát nemtom milyen matekot tanulsz, mert ez egyszerűen NEM igaz.
    Amiről bebizonyították, hogy úgy van, az úgy is van. Olyan nem volt még soha, hogy valamit teljesen bebizonyítottak, és kiderült az elllenkezője.
    Ez egyébként nem matek, hanem matematikai logika. Ami egy külön tudományág.
  • Sonkapapa
    Vannak azért elég nehezen felfogható dolgok amiket persze nehezen is hiszünk el.
    De mondjuk azt is elég nehezen hitték el, hogy a föld nem lapos hanem kerek.
    De mondjuk ha egy embert kis korától fogva arra nevelünk, hogy mi nem a földről származunk és egyszer csak azt mondjuk neki, hogy hé figyi az egész csak átverés mert mi a földről származunk akkor ő elég nehezen fogadja el azt, hogy mi mondjuk a földről származunk.
    Ha mondjuk kizárjuk valaminek a lehetőségét és egy túdos meg azt mondja, hogy nem! ez igen is lehetséges akkor eleve nehezen hisszük el neki :)(szerintem)
  • Sonkapapa
    A Roliika által "közzé tett" kgb-s videjók a szakértők szerint valódiak.
    A film+-on láttam egy olyan dokumentumfilmet amiben ezzekel a videókkal is foglalkoztak és több szakértővel is megnézették.A szakértők aztmondták, hogy túl költséges lett volna nekik hamísítani.A ruhák is "kórhűek" és azok is eredetiek (vagyis valami ilyesmi volt de már 1 éve volt, hogy láttam).A film nem úgy lett összevágva.
    Volt egy olyan videó is ami a belsejéről készült de azt a filmtekercset már nem találták meg mert ezeket is úgy kapargatták össze(azthiszem :D ).
    Gondolom nem csak én láttam azt a dokumentumfilmet úgyhogy javítsatok ki ha valami hülyeséget mondtam volna. :)

Én azt mondom a földönkívüliekkel kapcsolatban márha léteznek, hogy
    lehet ők már több dologra rájöttek mint mi persze lehet, hogy nincsenek földönkívüliek de azért van egy-két bólygó a világegyetemben.
  • roliika
    Jajajj...majdnem 1et értek, cska az a baj, hogy mindenről be lehet bizonyítani hogy nem lehetséges...és persze fordítva is igaz..én a kísérleteknek hiszek csak, semmi matekolásnak, mert matekot tanulok, és látom, hogy bármiről bebizonyítható, vagy tagadható bármi logikai alapon...filózás meg tettek nélkül mitsem ér.
  • Epikurosz
    Na most, nehogy vérszemet kapj!!
    Mert amennyi hülyeséget te is írsz, attól eláll a két fülem.
    szerintem te sem hiszed el őket, csak cikized itt a népet.
  • juzosch
    Hülye:D
    Egyébként én is ugyanígy gondolom.
    Akkor van értelme valamit kutatni, ha az 1: valamiben előbbreviszi az emberiséget, 2: van logikus alapja 3: nincs bebizonyítva, hogy nem lehetséges.

A felsorolásban nem véletlenül nincs benne, hogy tudjuk, hogy biztosan lehetséges. Egyik elmélet sem úgy tűnt elő a semmiből, hogy kapásból tudtuk, hogy biztosan lehetséges.
    Épp ez a kutatás lényege, hogy tisztázza ezt.
  • tpeterr
    gforce9, ez nálam alapmű, csak úgy mint juzoschnál :-D
    de ha tudsz még ilyen viszonylag közérthető és jó irományokat, nyugodtan írd a linket, elolvasom amint időm-energiám engedi :-)
  • tpeterr
    Jah, wanek mentalitásával nem fejlődne az emberiség. Nyitottnak kellene lenni az új dolgokra/elméletekre, még ha első, vagy tán többzöri hallásra/látásra hülyeségnek tűnnek is. Utána kéne járni, foglalkozni kéne ezekkel, így haladhatnánk előre. Az is bizonyos fajta új ismeret, ha valamiről bebizonyosodik, hogy tényleg hülyeség. Amég nem cáfoltak egy adott dolgot, addig nem lehetünk annyira biztosak benne (mint wanek), hogy nem létezik. Persze, hogy ellentmondjak az eddigieknek, a másik végletbe sem szabad esni, hogy olyan dolgokra áldozzunk pénzt, időt, enegiát..., amelyek már biztosak/bizonyítottak.
    De inkább ábrándozzunk, mint elvessünk mindent, mert ebből tán még valami jó is kisülhet. :-)
    Ezt én írom, egy kis tudatlan középiskolás, lehet hülyézni. :-D
  • gforce9
    http://epa.oszk.hu/00200/00296/00005/ujgx0538.htm
    itt bővebben szót ejtenek róla, és elég "olvasmányos" érthető.
  • AranyKéz
    Na várj, ha közel kerülnének egymáshoz lehet hogy torzulna körülöttük a tér és az idő, lehet hogy nem jó ötlet :)
  • BiroAndras
    A tudományos alapossággal elvégzett kísérletnek lehet hinni. Főleg, ha többeknek sikerült megismételni.
  • juzosch
    Egy roliika vs. wanek találkozót szívesen megnéznék. A 2 véglet:)
  • AranyKéz
    "a pszichokinézis bizonyítottan létezik, vagy a pszicho materializáció"

Akkor ugye ugye nem okoz gondot legalább kettő független, tudományosan elfogadható tanulmányt belinkelni róluk ?
  • tpeterr
    és mi és hogyan közvetíti a gravitációs kölcsönhatásokat? :-P
    csakhogy kekeckedjek egy kicsit :-D
  • roliika
    Najó. Nem hiszel a videókank, nem hiszel a médiának, nem hiszed el amit a neten vagy újságokban olvasol...bár ez is média, akkor minek hiszel? A szemednek se szabad hinni mert mindenki az utcán bűvészdobozzal járkál! Ehh...nem nagyon érdemes neked írni semmit.

Most mutathatnék linkeket, hogy találtak bizony tárgyakat ami nem földi eredetű, vagy, hogy a pszichokinézis bizonyítottan létezik, vagy a pszicho materializáció, de jönnél ilyenekkel, hogy egy középiskolás a garázsban jobb trükkökre képes, meg nincsis benne a középsulis fizika könyvbe tehát nemlétezik, meg nekem nemhiszel mert kivagyokén...á...csak felhúzom magam, mikor az ember valami érdekeset akar mutatni, hogy azért léteznek olyan dolgok amit meg kell ismerni, mert esetleg a javunkat szolgálják, akkor mindíg ilyen bagatel dolgokkal jössz...
  • Epikurosz
    Na, ne rinyálj, mert néha tényleg annyira bemeszesedettnek tűnsz, hogy egy az Antarkktiszon talált lény "Ne nyisd ki!" használati utasítással ellátott tokmánya fityfiritty hozzád képest.
  • Epikurosz
    Ok, ha lassan is, de haladunk. :-)
    És a gravitációt mi okozza?
  • juzosch
    Sőt még élőben is olyan könnyű átverni az embereket. Szóval egy szimpla videónak csak úgy nem érdemes hinni.
  • wanek
    Gondolkodásra inkább neked lenne nagyobb szükséged.
    1. messziről jött ember azt mond (és azt hazudik), amit akar
    2. a videotrükk pedig közismert dolog.

A net tele van olyan videokkal, amiken olyan dolgokat csinálnak, ami képtelenségnek látszik. Van sok ilyen a youtube-on, metacafe-n is, csak keress rá: trick
  • juzosch
    Szövegértés 1es
  • wanek
    "a széles látókör ilyetén mértékű hiányát" és "A tudásod elég sokrétű a hozzászólásaid alapján ezt elismerem" - legalább saját magadnak ne mondj ellent, mert ez így eléggé vicces. MEGALOL!!!!
  • juzosch
    Persze nem lehet biztosra venni, de lehetetlenségüket sem szabad biztosra venni. Mert különben megrekedünk a mai szinten.
  • juzosch
    1000 év múlva már simán lehet ekkora tárolókapacitás és számítási tejesítmény. Lassan jönnek a quantumszámítógépek, amik máris több nagyságrendű ugrást jelentenek sebességben, aztán még ki tudja miket találnak ki.
  • wanek
    Ez a másik fele a problémának. Ilyen eszközt sem nagyon lehetne csinálni... Mekkora tároló kapacitás kéne, meg egyáltalán milyen rettenetesen gyorsnak kéne lennie!
  • roliika
    :DDDD Mert a Föld forog! <--- Máglyááraaa veleee, vallatószékbe! Istenkáromlás! <-- Na kb ma is itt tartanak 1esek.
  • pipaxy
    Ez elég szubjektív.
    Én is kérdezhetném hogy vajon az emberek mi okból beszélnek úgy (annyit) mindenféle időutázas, teleportálás, stb. témákról mintha ez valami holt biztos dolog lenne, amitől az emberiséget csupán az idő választja el.
  • roliika
    Jah...sivatagban a Utububuntu törzsnél valószínűleg hich-techet használnak, nem? Gondolkodj már néha!
  • wOlFbYTe
    Galileot miért nem avatták szentté? Ő is olyan dologra volt képes, amire előtte csak kevesen ;)