Elérhető lesz a francia UFO-archívum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Attaaack! 😄DDD Én nem csalikok, nekem vannak bigyóim. 😊))

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Igen, azzal kiegészítve, hogy vannak sejtések, amelyek helyességét a gyakorlat bizonyítja, vagy részben már bizonyítottuk õket, és jó esélyük van arra, hogy igazak legyenek.
Természetesen, a komoly munkában csak a bizonyosságokra leeht támaszkodni.

Emellett:
- fel lehet és kell állítani új elméleteket, de csakis olyanokat, amelyekre okvetlen szükség van (Occam borotva), és
- lehet fantáziálni is, mert álmodni szabad, és
- szkeptikusan kell viszonyulni ártatlan álmodozásokhoz, azonban
- vissza kell verni a csalók és szélhámosok fáradhatatlan támadását a józan ész, a logika, az értelem, és a tisztesség ellen. Fegyverbe! :-)

Kara kánként folytatom tanításom.

"nyilvánvaló marhaságokra akár csak 1 másodpecet fecséreljen el egy normális ember"
Ez ok, de mi a nyilvánvaló marhaság? A mai fizikából következhetnek ezek, és ha igaz, megváltás lenne az emberisgnek.

"Mindenesetre feltételezéseket tényként tálalni egyenlõ a szélhámossággal és a csalással."
Ez is igaz, de a topiclakók 99%-a nem tényként, hanem lehetõségként tálalta.

Gracie Barra

"Amég nem cáfoltak egy adott dolgot, addig nem lehetünk annyira biztosak benne (mint wanek), hogy nem létezik" - rossz a gondolatmenet! Amíg nem bizonyítanak be valamit (ami addig csak feltételezés volt), addig az egésznek nincs jelentõsége. Persze létezik indirekt bizonyítás is, de az nem azt jelenti, hogy nyilvánvaló marhaságokra akár csak 1 másodpecet fecséreljen el egy normális ember. Mindenesetre feltételezéseket tényként tálalni egyenlõ a szélhámossággal és a csalással.
Nagyon féloldalasan nézed, ez színtiszta ferdítés amit írtál. Régen sok mindent hittek. Teleport, gravitáció, ufó, víz a marson, mágnesesség, a föld lapos stb. Ezek egy részét mára alátámasztották, más részét bizonyítva megcáfolták, a maradékon meg most is dolgoznak.
De mi lett volna, ha minden ötletre rámondták volna hogy hülyeség?

Nem bizonyították meg az általad felsorolt dolgok nemlétét, viszont sok jel utal arra, hogy mrpedig léteznek, akár megvalósíthatóak. És amíg ez így van, nem mondhatod hogy hülyeség. Vagy mássz vissza a fára, mert a földön járás sem létezik.

Gracie Barra

AZ NEM MATEMATIKAI BIZONYÍTÁS VOLT HANEM BABONA!!!!!!!!!!!!!!
Hülyeségeket ne írj légyszi. Vagy írd le ezt a bizonyítást, ha ennyire hiszel ebben.

Gracie Barra

😄DDD Fiatalabb...ez tettszik...öregapó. 😄DDD SG nincs 30-40 éve 😊 Ne járj utána ki a fene kért rá? 😊

Na roliika, akkor figyelj! Te (és még sokan mások) azzal jössz, hogy régen úgy gondolták ahogy, de mára pedig bebizonyosodott, hogy...
Ezt a gondolatmenetet követve nézzük a mai állapotot egy 300 év múlva élõ ember szemével. Ugyanis neki a mai dolgok lesznek régiek. Miket is lehetne mondani? Pl:
- régen azt hitték, hogy vannak ufo-k, ma pedig kiderült, hogy nincsenek
- régen azt hitték, hogy teleportáltak, pedig...
- régen azt hitték, hogy vannak féreglyukak, pedig...
- stb.
(a kvantumfizikát is írhattam volna, de ez más felé vinné a topicot)
Figyu, de nagyon!

Én, amíg olyan fitalabb voltam, mint te és més sokan mások itt az SG-n, sok idõt és energiát belelöltem abba, hogy mások bõdületes baromságainak utánajárjak, mígnem rájöttem, hogy csapodár szélhámosságok, egy krajcárt nem érdemes értük adni.
Az idõtolvajlás, mások életének megrövidítése, a hasznosabb dolgokkal eltölthetõ szabadidõ csökkentõ károsítása súlyos bûncselekmény, és csak idõ kérdése, hogy mikor kerülnek bele a Büntetõtörvénykönyvbe!

Epi ne legyél már ilyen kuka...a film régi, rég közkézen forog, senki nem csinált belõle bizniszt, a kor technikája...ugye KGB-s idõk, meg finoman szólva nem ez volt az emberek legnagyobb gondja,...szóval beleölni 1 rakás pénzt és modelleket gyártani azokba az idõkbe? Nemár.

oké, kössz :-)

És nem úgy van? 😄DDD Amúgy logikát meg nekeverd sehova, van külön tárgyam logika, analízis, lineáris algebra, formális nyelvek, és még 1 rakás, nagyjából a matek témakört átöleli...de bizony bizonygattak sokmindent. 1800 körül matek úton frankón leírták, hogy a 60km/h-s sebesség halálos, vagy, hogy hangsebesség nem átléphetõ, mert akkor mindennek vége, meghal mindenki, szétesik a cucc...vagy a levegõnél nehezebb dolgok nemtudnak repülni és teljes képtelenség, madarak az Isten akaratából repülnek....na aztán mégiscsak vannak repülõk, vadászgépek, vonatok, autók...és a kor nagyjai voltak az ilyen nevetséges elméletek mellett!!!

Vagy mikor feltalálák a váltóáramot, kinevették szegény Teslát, mert a váltóáram halálos, mégis hogy gondolja? Jobb nekünk a 100m-enként 1 trafóház...mondjak még példákat? Mind mind komoly tudósok, matematikusok voltak sokszor a fejlõdés ellen. Szerencsére nem õk gyõztek.

De ha én látok valami olyan dolgot amire én aztmondom földönkívüli mert lehetetlen, hogy ezt ember csinálja akkor mindenki aztmondja dilis vagyok biztos, hogy csak egy repcsivel kísérleteztek.
De ameddig nem bízonyítják be azt, hogy aznap mondjuk egy harrier gyakorlatozott a környékünkön és csak az lebegett ott addig hadd döntsem már el én, hogy mit láttam nem?
Láttam én már furcsa dolgot de mégsem mondom azt, hogy földönkívüli csak azt, hogy nem emberi 😄 (most csak úgy mondom)

A nő, a férfi jutalma. A nő jutalma az a tudat, hogy ő a jutalom.

Van benne valami 😄
De én csak azt probálom benyögni, hogy amíg nem lesz valami olyan dolog, hogy amerika bejelenti az 51-es körzetben egy ufonak a tetemét "tároljak" addig nem sokan hiszik el, hogy léteznek.
😊

A videó valódi, csak a tárgy nem ufó.
Tudod, AI (Speilberg): "His love is real, but he is not."

Lehet valami orosz katonai kísérlet, vagy Kész átverés! showhoz megépített makett plusz statiszták.
Na pukk, elszállt a lufi!

Nem vagyok szakértõ nem tudom, hogy milyen kamerával vehették fel.
Biztos nem egy hiperszuper kamerával vették fel.De mondom elég régi volt a kamera mert eleve filmtekercseken volt rajta a felvétel.

Ráadásul némelyiken semmi nincs ami UFO-ra utalna. Pl a lezuhanó égõ roncsot, a repülõ fehér pontot mutató videók.

Gracie Barra

Az lehet hogy egyes videókról ezt mondták, de a múlkor belinkeltek mindegyikére biztos nem mondhatták. Ha mondták, akkor ezzel el is ásták magukat, mert 1-2 közülük az 1900 körüli videotechnikai fejlettségi színvonalat mutat.

Gracie Barra

Ezt komoly SZAKÉRTÕK vizsgálták meg.(én nem azt mondtam, hogy elhiszem valódi a videó)
De vannak olyan tények amik arra utalnak, hogy tényleg lehet, hogy valódi.
Különben is azért nézd már meg kb. mikor készült ez a videó.(gondolom nem úgy készültek, hogy majd az akkori csúcskamerával a hátukon mennek ki "titkos bevetésre" ha tényleg valódi a videó)😊
Én azért is hiszem, hogy valódi mert mutatták azt is, hogy hogy szerezték be a tekercset/ket és nemhiszem, hogy ilyen nehéz lett volna beszerezni a tekercset ha nem valódi (mert azthiszem, hogy ehhez a felvételekhez tudták nehezen beszerezni).
Ugyanakkor valamilyen szinten eggyetértek veled, hogy ma már elég könnyû egy ilyen felvételt hamísítani többek közt ezért is hisszük el nehezen az ilyen videókat.

Ha úgy lenne ahogy mondanád, akkor a mai világ úgy ahogy van összeomlana mindenestül. Az ûrhajók lezuhannnak, a bankok számítógépeit feltörnék, az élõlények kipusztulnának stb...

Gracie Barra

ok😊 olvastam errõl a témáról máshol is már, utánanézek pár forrásnak ha idõm engedi
Milyen tudósok voltak ezek? A videok felérõl kapásból látszik, hogy semmi sem látszik és úgy hamisítják ahogy akarják. Az elsõ videót én is meg tudom csinálni. Csak valami égõ tárgyat kell a földhözvágni, lefilmezni. Nem is kell semmi utómunka, csak a felbontást leviszem 100x70-re, a képminõséget meg minimálisra, és kb ezt kapom.
Mi az hogy túl költséges? A kisköltségvetésû filmek is jobbak ennél. Azokban is van korhû jelmez, meg nagy mûanyagkorong.
Film+? Ne nevettess, akkor már rögtön a CoolTV, nem?

Gracie Barra

Hát nemtom milyen matekot tanulsz, mert ez egyszerûen NEM igaz.
Amirõl bebizonyították, hogy úgy van, az úgy is van. Olyan nem volt még soha, hogy valamit teljesen bebizonyítottak, és kiderült az elllenkezõje.
Ez egyébként nem matek, hanem matematikai logika. Ami egy külön tudományág.

Gracie Barra

Vannak azért elég nehezen felfogható dolgok amiket persze nehezen is hiszünk el.
De mondjuk azt is elég nehezen hitték el, hogy a föld nem lapos hanem kerek.
De mondjuk ha egy embert kis korától fogva arra nevelünk, hogy mi nem a földrõl származunk és egyszer csak azt mondjuk neki, hogy hé figyi az egész csak átverés mert mi a földrõl származunk akkor õ elég nehezen fogadja el azt, hogy mi mondjuk a földrõl származunk.
Ha mondjuk kizárjuk valaminek a lehetõségét és egy túdos meg azt mondja, hogy nem! ez igen is lehetséges akkor eleve nehezen hisszük el neki 😊(szerintem)

A Roliika által "közzé tett" kgb-s videjók a szakértõk szerint valódiak.
A film+-on láttam egy olyan dokumentumfilmet amiben ezzekel a videókkal is foglalkoztak és több szakértõvel is megnézették.A szakértõk aztmondták, hogy túl költséges lett volna nekik hamísítani.A ruhák is "kórhûek" és azok is eredetiek (vagyis valami ilyesmi volt de már 1 éve volt, hogy láttam).A film nem úgy lett összevágva.
Volt egy olyan videó is ami a belsejérõl készült de azt a filmtekercset már nem találták meg mert ezeket is úgy kapargatták össze(azthiszem 😄 ).
Gondolom nem csak én láttam azt a dokumentumfilmet úgyhogy javítsatok ki ha valami hülyeséget mondtam volna. 😊

Én azt mondom a földönkívüliekkel kapcsolatban márha léteznek, hogy
lehet õk már több dologra rájöttek mint mi persze lehet, hogy nincsenek földönkívüliek de azért van egy-két bólygó a világegyetemben.

Jajajj...majdnem 1et értek, cska az a baj, hogy mindenrõl be lehet bizonyítani hogy nem lehetséges...és persze fordítva is igaz..én a kísérleteknek hiszek csak, semmi matekolásnak, mert matekot tanulok, és látom, hogy bármirõl bebizonyítható, vagy tagadható bármi logikai alapon...filózás meg tettek nélkül mitsem ér.

Na most, nehogy vérszemet kapj!!
Mert amennyi hülyeséget te is írsz, attól eláll a két fülem.
szerintem te sem hiszed el õket, csak cikized itt a népet.

Hülye😄
Egyébként én is ugyanígy gondolom.
Akkor van értelme valamit kutatni, ha az 1: valamiben elõbbreviszi az emberiséget, 2: van logikus alapja 3: nincs bebizonyítva, hogy nem lehetséges.

A felsorolásban nem véletlenül nincs benne, hogy tudjuk, hogy biztosan lehetséges. Egyik elmélet sem úgy tûnt elõ a semmibõl, hogy kapásból tudtuk, hogy biztosan lehetséges.
Épp ez a kutatás lényege, hogy tisztázza ezt.

Gracie Barra

gforce9, ez nálam alapmû, csak úgy mint juzoschnál :-D
de ha tudsz még ilyen viszonylag közérthetõ és jó irományokat, nyugodtan írd a linket, elolvasom amint idõm-energiám engedi :-)

Jah, wanek mentalitásával nem fejlõdne az emberiség. Nyitottnak kellene lenni az új dolgokra/elméletekre, még ha elsõ, vagy tán többzöri hallásra/látásra hülyeségnek tûnnek is. Utána kéne járni, foglalkozni kéne ezekkel, így haladhatnánk elõre. Az is bizonyos fajta új ismeret, ha valamirõl bebizonyosodik, hogy tényleg hülyeség. Amég nem cáfoltak egy adott dolgot, addig nem lehetünk annyira biztosak benne (mint wanek), hogy nem létezik. Persze, hogy ellentmondjak az eddigieknek, a másik végletbe sem szabad esni, hogy olyan dolgokra áldozzunk pénzt, idõt, enegiát..., amelyek már biztosak/bizonyítottak.
De inkább ábrándozzunk, mint elvessünk mindent, mert ebbõl tán még valami jó is kisülhet. :-)
Ezt én írom, egy kis tudatlan középiskolás, lehet hülyézni. :-D

http://epa.oszk.hu/00200/00296/00005/ujgx0538.htm
itt bõvebben szót ejtenek róla, és elég "olvasmányos" érthetõ.
Na várj, ha közel kerülnének egymáshoz lehet hogy torzulna körülöttük a tér és az idõ, lehet hogy nem jó ötlet 😊

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

A tudományos alapossággal elvégzett kísérletnek lehet hinni. Fõleg, ha többeknek sikerült megismételni.

Egy roliika vs. wanek találkozót szívesen megnéznék. A 2 véglet😊

Gracie Barra

"a pszichokinézis bizonyítottan létezik, vagy a pszicho materializáció"

Akkor ugye ugye nem okoz gondot legalább kettõ független, tudományosan elfogadható tanulmányt belinkelni róluk ?

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

és mi és hogyan közvetíti a gravitációs kölcsönhatásokat? :-P
csakhogy kekeckedjek egy kicsit :-D

Najó. Nem hiszel a videókank, nem hiszel a médiának, nem hiszed el amit a neten vagy újságokban olvasol...bár ez is média, akkor minek hiszel? A szemednek se szabad hinni mert mindenki az utcán bûvészdobozzal járkál! Ehh...nem nagyon érdemes neked írni semmit.

Most mutathatnék linkeket, hogy találtak bizony tárgyakat ami nem földi eredetû, vagy, hogy a pszichokinézis bizonyítottan létezik, vagy a pszicho materializáció, de jönnél ilyenekkel, hogy egy középiskolás a garázsban jobb trükkökre képes, meg nincsis benne a középsulis fizika könyvbe tehát nemlétezik, meg nekem nemhiszel mert kivagyokén...á...csak felhúzom magam, mikor az ember valami érdekeset akar mutatni, hogy azért léteznek olyan dolgok amit meg kell ismerni, mert esetleg a javunkat szolgálják, akkor mindíg ilyen bagatel dolgokkal jössz...

Na, ne rinyálj, mert néha tényleg annyira bemeszesedettnek tûnsz, hogy egy az Antarkktiszon talált lény "Ne nyisd ki!" használati utasítással ellátott tokmánya fityfiritty hozzád képest.

Ok, ha lassan is, de haladunk. :-)
És a gravitációt mi okozza?

Sõt még élõben is olyan könnyû átverni az embereket. Szóval egy szimpla videónak csak úgy nem érdemes hinni.

Gracie Barra

Gondolkodásra inkább neked lenne nagyobb szükséged.
1. messzirõl jött ember azt mond (és azt hazudik), amit akar
2. a videotrükk pedig közismert dolog.

A net tele van olyan videokkal, amiken olyan dolgokat csinálnak, ami képtelenségnek látszik. Van sok ilyen a youtube-on, metacafe-n is, csak keress rá: trick
Szövegértés 1es

Gracie Barra

"a széles látókör ilyetén mértékû hiányát" és "A tudásod elég sokrétû a hozzászólásaid alapján ezt elismerem" - legalább saját magadnak ne mondj ellent, mert ez így eléggé vicces. MEGALOL!!!!
Persze nem lehet biztosra venni, de lehetetlenségüket sem szabad biztosra venni. Mert különben megrekedünk a mai szinten.

Gracie Barra

1000 év múlva már simán lehet ekkora tárolókapacitás és számítási tejesítmény. Lassan jönnek a quantumszámítógépek, amik máris több nagyságrendû ugrást jelentenek sebességben, aztán még ki tudja miket találnak ki.

Gracie Barra

Ez a másik fele a problémának. Ilyen eszközt sem nagyon lehetne csinálni... Mekkora tároló kapacitás kéne, meg egyáltalán milyen rettenetesen gyorsnak kéne lennie!
😄DDD Mert a Föld forog! <--- Máglyááraaa veleee, vallatószékbe! Istenkáromlás! <-- Na kb ma is itt tartanak 1esek.

Ez elég szubjektív.
Én is kérdezhetném hogy vajon az emberek mi okból beszélnek úgy (annyit) mindenféle idõutázas, teleportálás, stb. témákról mintha ez valami holt biztos dolog lenne, amitõl az emberiséget csupán az idõ választja el.
Jah...sivatagban a Utububuntu törzsnél valószínûleg hich-techet használnak, nem? Gondolkodj már néha!

Galileot miért nem avatták szentté? Õ is olyan dologra volt képes, amire elõtte csak kevesen 😉