616
-
Epikurosz #535 Helyes! -
AranyKéz #534 http://free.x3.hu/bountyevi/peru.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Nazca_Lines
http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Nazca_lines
"hihetetlen pontossággal"
"olyan részletek [...], melyek csak mikroszkóppal figyelhetőek meg"
taps-taps
"csillagászati térképre gyanakodnak"
Jah persze. A zufók majd a szar talajba vésik a térképeiket, nincsen nékik floppijuk. Jajh.
"Az ábrák a földön járva nem láthatóak"
Éééés? Kis tervezés, kis méricskélés, te ott tépdesd ki a dolgokat, te meg ott és már kész is.
"az egyik ábra nagyon hasonlít arra az ufonauta arcra, ami ma is él az emberekben"
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Cimg0166.jpg - Ez lenne az? Mert sztem inkább valami manóra vagy rajzfilmfigurára hasonlít.
blahblah, évekig tudnám fikázni
-
HUmanEmber41st #533 Nem érek rá ennyit visszaolvasni, de kicsit visszább szó volt a történelem előtti UFO ábrázolásokról. Javaslom a Nacza fensík rajzainak tanulmányozását. Van ott egy amit vicces kedvű tudósok ufonautának kereszteltek el. Talán nem véletlenül...
Daniken könyvében ( Tévedtem volna? ) egymás mellett szerepel a Nac. sivatag fentről nézve és mellette Az űrrepülőgépek leszállópályája a sivatagban. Mindenesetre elgondolkodtató.. sajnos képet most nem tudok prezentálni. -
wanek #532 "Azért mert valami lehetséges még jelenti, hogy elterjedt." - szóval csak gondolkodj!!! :) -
wanek #531 "Gondolkodj egy kicsit." - én szoktam, de te ezek szerint nem.
"Ha meg figyelsz egy vadállatot oda állsz mellé, hogy itt vagyok, de ne is törődj velem?" - Jelenleg is figyelnek meg veszélyes vadállatokat. Nincs is olyan állat, amit - legyen bármilyen veszélyes is -, ne figyelnének meg. Persze nem mindenki, hanem azok, akik ezzel foglalkoznak, és a megfelelő védelem is rendelkezésükre áll. Itt nem arról van szó, hogy bármely hétköznapi embernek meg kell tudnia ilyesmit figyelni, mint ahogy - ha vannak idegen megfigyelőink - azok sem hétköznapi idegenek... -
Epikurosz #530 sztem vízszintesen nem sokat kellett csusztatni a köveket, mert a Nílusból kis csatornákat vezettek ki a piramisokhoz, és tutajokon úszott a kő. Ott helyben a függőleges mozgatások már rázósabbak lehettek, de az egyiptomiak nagyon ötletes emberek voltak, sok mindent ki tudtak találni. -
#529 Kerestem az agyag csuszasara vonatkozo leirasokat, es 0.2 csuszasi ertekeket is
talaltam. Azt irtak, hogy nagyobb nyomason ez lemehet 0.15-re. Az meg volt :)
Vagy 20 ember eltudna huzni rajta egy 10 tonnas kovet. Valaki aki raer
kiprobalhatna... -
#528 Olvastam, szerintem az agyagut nyomait talaltak meg rajtuk -
juzosch #527 Egyébként nemrég felmerült, hogy lehet hogy betonból öntötték a köveket. -
Epikurosz #526 Adj nekik, Bandikám! :-) -
BiroAndras #525 "amik közül nem egyet egyetelen mai daru sem tud megemelni"
Nem kéne ilyen hülyeségeket terjeszteni. A mai daruk rutinszerűen emelnek több ezer tonnát. Légi úton szállítanak 250 tonnát az AN-255-tel.
A valaha mozgatott legnagyobb tömeg 1.2 millió tonna volt (Troll A platform). -
#524 A piramisok melett ott vannak a kobanyak. Szerintem is hegyek voltak ott.
Lefaragtak oket. Igy az also koveket nem kellett szallitani, csak lecsusztatni
a helyukre. -
gplay #523 Csak, hogy hegyek nem nagyon vannak a Nílus mellett és ugye azok kőből és nem homokból vannak. Vagy azért nincsenek, mert piramist faragtak, meg szobrokat belőlük. -
gplay #522 Valamit észlesz és valamit megcsinálsz. Nem tom érzed-é a különbséget.
A világon annyi rocs autó van kizárt, hogy legalább az 1%-uk ne legyen sérülés mentes új autó. -
#521 http://mmmgroup.altervista.org/fig5.jpg
kep -
#520 Nagyon szeretem az ilyen ferditeseket. Athuztak a sivatagon LOOL
Minden nagyobb epitmeny a Nilus mellett van.
Es nem a homokon huztak azokat, hanem vizes agyagon.
Ami tudvalevoleg iszonyatosan csuszik. Csak a mai emberek tobbsege
csak a beton csuszasi tulajdonsagait ismeri
-
gplay #519 Azért mert valami lehetséges még jelenti, hogy elterjedt.
Te sem jársz minden nap repülővel a sarki közértbe. Pedig nem egy olyan költséges utazási forma manapság. Te abbol indulsz ki, hogy ha valamit lehet akkor azt mindenki állandóan csinálja is. Ez hülyeség. És mi van ha nem is olyan életforma amit a mi érzékszerveink érzékelnek, felfognak? -
gplay #518 Ja igen, és az Egyiptomiak azokat az egyben faragott Obeliszkeket amik közül nem egyet egyetelen mai daru sem tud megemelni azokat kötéllel húzták át a sivatagon. Ha nem ismered ne fikázd. -
gplay #517 Gondolkodj egy kicsit. Ha meg figyelsz egy vadállatot oda állsz mellé, hogy itt vagyok, de ne is törődj velem? -
AranyKéz #516 Már földöntúli árakon kínálják az interplanetáris hívásokat
-
juzosch #515 Hát meg kell nézni milyen szerződést kötöttek velük a földi mobilszolgáltatók:) -
tpeterr #514 és nincs roaming-díj földönkívüli hívásokra? :-D -
tpeterr #513 én ezekre már nem is emlékszem... :-D -
#512 Igaz, en se egondoltam volna, hogy egy ceruza meretu lezerem lesz egyszer... -
Epikurosz #511 Hm. Én Ericsson GA628-al kezdtem a Pannonnál. 20 ezer Ft.-ba került (1993 vagy '94), és ez ráadásul már kicsinek számított az elődökhöz képest, amelyeket drága luxusautósok vagy terepjárósok "viseltek", és méltán nevezték őket bunkofonnak. (Hja, ki emlékszik még erre a pejoratív megnevezésre: :-) -
wanek #510 Ebben az a szép, hogy állítása szerint számítógépek környezetében dolgozik...
Már csak azért is butaság, amit írt, mert nem írta, hogy milyen gépről beszél (egyébként az állítása semmilyen géptípusra nem igaz). -
Epikurosz #509 Én már nem is számolom őket. -
AranyKéz #508 Roliika, ütök bazdmeg.
Legalább 6 faszságot írtál egy hozzászólásba. Nem túl sok ez egy kicsit ? -
juzosch #507 Na igen, rolikának érdekes értesülései vannak a programozási nyelvek fejlődéséről/egymásra épüléséről:D -
wanek #506 "Ugye először vala Fortran, ebből Assembly" - ???? -
#505 Csak kicsit nagy lenne az a telefon... ;)
http://www.fnal.gov/pub/inquiring/timeline/27.html
10000 tonna :D -
tpeterr #504 Tudok róla Epikurosz mester :-D Szép nagy antennák vannak kiépítve. :-)
Szerintem is jó gondolat a neutrínó... -
juzosch #503 Volt ilyen házink, tökegyszerű feladat ránézésre. Kb 3 mondat az egész. A petri háló már csak a tervezőjének volt átlátható. Az elemzőprogramot viszont 3 nap számolás után lőttem le, nem tudva hol a vége.
EGy kis szövegszerkesztő már nagyságrendekkel bonyolultabb feladat, nemhogy egy oprendszer. -
lokko #502 lépésszám maximumokat már számolgattunk real-time rendszerekhez ... az is szép volt :) -
juzosch #501 De a témakörtől elrugaszkodtunk, mivel egy program működőképességének bizonyítása kb olyan, mintha azt akarnánk bizonyítani, hogy a térugrás során minimális károsodást sem szenved a szervezetünk. Csakhogy még nemhogy térugrani nem tudunk, még azt sem tudjuk lehet-e.
Ennél a párhuzamnál maradva kb ott tartunk, mint a számtechben 50+ éve, az AND/OR kapuk, félvezetők működésének elvét boncolgatjuk. Na ott még volt mit bizonygatni. Onnantól hogy az alapok megvannak, már csak az a cél, hogy minél több úgy ahogy működő programot csináljunk. -
juzosch #500 Évszázadokba? Szerintem kicsit mondtál:)
Bizonyítható biztonsága jelenleg kb a smart-kártya nagyságrendű informatikai eszközöknek van. Aki foglalkozott már kicsit is ezzel a témakörrel, az találkozott az állapottér hihetetlen mértékű robbanásával. -
juzosch #499 PHP-ben megírt 3d-s játékkal még nem találkoztam.
A PHP egy webprogramozási nyelv, a JAVA pedig egy teljeskörű programnyelv, amiben kb mindent meg lehet írni (tulképp a C++ továbbfejlesztése), platformfüggetlen.
De ez OFF, a mondandód lényegével egyetértek. -
Epikurosz #498 Te kis ..., azt hiszed, hogy én okosokat írok, aztán egyszercsak átvedlek rossz manóvá? Nem, következetes vagyok, még a mindennapi életben is. A különböző megoldások párhuzamos megléte addig jó, amíg be nem bizonyosodnak valamelyik nagy hátrányai. Utána ipari szabvány kell. Persze, a régit nem kell kidobni, laborokban, egyetemeken meg kell őrizni, mint a pestis kórokozóját, hogy ha a jövőben esetleg szükség lenne rá, elő lehessen bányászni.
A kompatibilitás elvárás nekem teljesen természetesnek tűnik, de e téren túl igényes vagyok. (Például, azt sem értem, hogy a mobilod miért nem használhatod egész Európában helyi tarifával? Ilyenek...) -
roliika #497 De lehet,hogy EZ lesz a tuti. :) -
roliika #496 Más tészta, de mondj valamit, bármit amit a szerver oldali java tud de php nem!