Elérhető lesz a francia UFO-archívum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"ha oda tényleg lezuhant egy ufo akkor azt is szépen elhitették a néppel, hogy az csak egy meteorológiai léggömb." - ha ez így lenne, akkor nem jönne minden ufo hívõ ezzel a történettel. Vagyis nem elhitették a néppel, hanem ezt a magyarázatot adták. Persze lehet, hogy nem "meteorológiai léggömb" volt, de hogy nem is ufo, az majdnem biztos.

"Hogyan mondjon egy olyan anyagot amit nem látunk ha nem látjuk? 😊" - olvass figyelmesen: azt láthatjuk, amirõl fény visszaverõdik, vagy ami maga is fényt bocsájt ki. Ha egyik feltétel sem teljesül, akkor feketének látjuk, hacsak nem tökéletesen átlátszó. Egyébként eredetileg érzékelésrõl volt szó, én szûkítettem le látásra.
dronkZero
Ha megnézed azokat a vonalakat, láthatod, hogy amik párhuzamosak, azok közel vannak egymáshoz. Amik már kissé messzebb, azok már nem teljesen párhuzamosak. Pl a kutya elsõ és hátsó lábai már eltérnek. Sõt, ahogy most nézegetem, még a közeli vonalak sem teljesen korrektek, nem tökéletesen egyenesek, nem párhuzamosak egymással.
Sajnos csak légifényképek vannak, nem tudom, hogy a közeli párhuzamos vonalak milyen távol vannak egymástól, de vannak ötleteim, hogy nagyon egyszerû módszerekkel hogyan lehet ilyet készíteni. Nyilvánvalóan _biztosra_ nem fogjuk megtudni soha, de _bármi_ valószínûbb, mint hogy egy szuperfejlett civilizáció rajzolgason majmot a homokba...
Egyébként európában is divat volt a görögöknél, keltáknál, aztán késõbb a középkori katedrálisokban a labirintusjárás, amikor földre rajzolt labirintuson kellett végigsétálni a hívõknek. Nem lenne egyedülálló dolog egy ilyen séta-templom.

Az emberi hülyeséget nem lehet matematikailag levezetni. A vallások heppjeit nem lehet logikai úton kikövetkeztetni, azok általában egy ember, vagy egy kisebb csoport ötletei, aminek megvalósításához elegendõ embert tudnak mozgósítani. Nekik ilyen kedvük volt, hogy ábrákat rajzolgassanak a homokba. A szomszédjaik, meg az egyiptomiak piramisokat építettek, mi itt Európában meg katedrálisokat. Szerinted van bármi különbség?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Magyarázat? Egyszerû, az emberiség mindig is szeretett nagyzolni. Minél nagyobb épületeket alkotni, tulképp értelem nélkül. De ez már le lett itt írva tegnap.
Nem az egyetlen magyarázat, de igen erõs magyarázat.

Gracie Barra

Én itt konkrétan amerikánál Roswellre gondoltam ha oda tényleg lezuhant egy ufo akkor azt is szépen elhitették a néppel, hogy az csak egy meteorológiai léggömb.
A többi esettel meg nem kell foglalkozni mert aki azt mondja, hogy õ földönkívüli gépet látott akkor úgyis
1.Hülyének nézik vagy
2.Kísérleti gépet látott de
földönkívüli gépet tuti nem.
Megszerintem mindenki úgy gondolja, hogy milyen gyakran jönnek ufok
de nézd meg a fórumnak a címét és olvasd el azt a cikket.
Franciaországban 30 év alatt 6000 bejelentés volt annak a fele valószínûleg tényleg csak valami gép volt de nemhiszem, hogy mind a 6000 kísérleti gép meg olyan emberek látták akik csak képzelõdtek.

Wanek!
Hogyan mondjon egy olyan anyagot amit nem látunk ha nem látjuk? 😊

A nő, a férfi jutalma. A nő jutalma az a tudat, hogy ő a jutalom.

Nem tudom, mire vagy így felháborodva, én nem állítottam semmit...😊
Azt mindig a józan gondolkodók teszik, mert õk tudnak mindent, minden logikus úton kikövetkeztetõ, matematikailag bizonyítható..
Ha már így offolunk, akkor talán Te tudod, melyik vallás követõi építették? És add már meg a sok kilométer hosszú ( még mûholddal is látható) párhuzamos vonalak magyarázatát is légyszi!
Én nem tudom ezekre a kérdésekre a választ ( a wikin is csak találgatnak) szal, ha így oltasz, akkor Neked tudnod kell.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Gratula, ez tetszett!

Azért az érdekes, hogy a hülyeség is újratermeli magát, de ellenpólusként az értelmes, józan, kételkedõ gondolkodás is. :-)

Kara kánként folytatom tanításom.

gekko45
Meg ha meglatnak muholdas adason egy-ket ilyen filmet, mint ami most megy,
nagy ivben el fogjak kerulni a Foldet...

Amit erzel meg amit latsz az csak az agyadban letezik ugy, mint amilyenek erzed es latod.

gekko45
Lehet hogy valaha voltak ufok, de mar kiirtottuk oket is...

Amit erzel meg amit latsz az csak az agyadban letezik ugy, mint amilyenek erzed es latod.

dronkZero
Annyi faszságot csinált már az emberiség értelmetlenül a történelem folyamán(fõleg vallási okokból), miért pont ezek lennének határozott céllal készült dolgok? Amióta ember az ember, szeret nagy méretû dolgokat építeni, hogy megmutassa a többieknek(vagy az "istenének"), hogy õ, az õ országa, az õ istene a faszább. Szerencsétlen indiánoknak a sivatag közepén aztán végképp semmi építõanyaguk sem volt, hát rajzoltak a földre. Aztán átmentek a másik faluba, és eldicsekedtek vele, hogy "Ecsém, nézdd meg, a mi falunk körül kééét kilométeres majom van, és pont a ti keselyûtök fejéhez dugja a seggét!"

"Az ûrrepülõgépek leszállópályája a sivatagban."
Ja, ez a másik kedvencem az ufóhívõk körében. A logikus gondolkozás teljes hiánya. Vannak ugye az UFOink, amik legyorsulnak egy vadászgépet, háromszoros hangsebességnél tesznek egy kilencvenfokos kanyart, meg hihetetlen gyorsan ugrálnak fel-le a levegõben. Egy ilyen repülõ szerkezetnek aztán kurvára szüksége van leszállópályára! Fõleg a sivatagban...

A legjobb:
"A csillagászati kutatások szerint egyes rajzok egyértelmûen csillagképeket ábrázolnak, ezért csillagászati térképre gyanakodnak."
Aha, mert egy csillagképet aztán lehet tájkozódásra használni az ûrben! Olyan, mint egy útjelzõ tábla, nem? Menj az Orionig, aztán fordulj balra! Idióták... Danikennel az élen.

Ha valami egyértelmûvé teszi a földi eredetet, azok pont a csillagképek.

Az "ufó"-ábrázolásokra visszatérve. Az ember igen nehezen tanult meg rajzolni, úgy da Vinci idejében kezdtek rájönni, hogy mi is az a perspektíva. Addig nem azt rajzolták, amit láttak, hanem amit elképzeltek. Gyakran erõsen stilizálva. Innentõl asszem nincs mirõl beszélnünk... Amit földönkívülinek néztek, az mind ember, ahogy az akkoriak ábrázolni tudták.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Csak ennyire tellett??
Akkor biztosan azt is meg tudod mondani, kik és miért készítették, meg azt is hogyan mérték ki ezeket a csak levegõbõl látható ábrákat.
Sry az Off-ért, mert ez a téma nem kapcsolódik szorosan az azonosítatlan repülõ tárgyakhoz..

De az is lehet, hogy csak álcázzák magukat. Ha olyan fejlettek miért ne? Már számunkra is elérhetõ közelségbe került ez a technológia.

Gracie Barra

Így van. Amirõl nem verõdik vissza semmilyen fény, illetve saját maga sem bocsájt ki fényt, azt feketének látjuk. Vagyis látjuk, csak feketének, és a mögötte lévõ dolgokat kitakarja.
Sötét anyag

Gracie Barra

😊
És? Mondj egy olyan anyagot, amit nem látunk! NINCS láthatatlan anyag, amibõl élet lehetne.
Ne beszélj mellé, mert nem ezt írtad!
gekko45
MIB

Igen, és amit nem fog fel azt feketének látjuk.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

A szemünk a fény csak egy bizonyos %-át képes felfogni.

Asus P5B-E, Intel Core2Duo E6300, 2048MB DDRII800MHz, GeForce 7900GS (256MB),

"ha vannak idegen megfigyelõink - azok sem hétköznapi idegenek..."
Erre céloztam. Ha vannak is idegenek itt akkor nem tömegesen csak néhány tudós féle.

gekko45
MAS dimenzio LOOOOL

Látni látjuk, csak nem ismerjük fel.

Vagy más dimenzió. Õk látnak minket, de mi õket nem.

Gracie Barra

gekko45
pici ufokrol LOL

"És mi van ha nem is olyan életforma amit a mi érzékszerveink érzékelnek, felfognak?" - Szemünk van. Láthatatlan anyag meg nincs (max. tökéletesen átlátszó). Élet meg anyag nélkül nem lehetséges. Akkor mirõl beszélsz?
"De én azt is eltudom képzelni, hogy már régóta tudunk róla csak hát pl. amerikában is jól eltudják tusolni erre van egy-két példa" - gondolkodjunk másképp, nézzük az "idegenek" szemével. Ha én olyan fejlett technikával rendelkezem, hogy el tudtam jönni idáig, akkor egy fityfasz usa nem tudna meggátolni abban, hogy megmutatkozzam az egész emberiség elõtt. Az, hogy 'az amerikaiak mindent tudnak, csak jól eltitkolják', az abból következik, hogy ezt próbálják elhitetni. Az összes ratyi amerikai katasztrófafilm helyszíne 99%-ban amerikai. Mindig õket akarja minden idegen megtámadni, minden katasztrófa õket sújtja, stb. Ez a mentalitásukból következik, miszerint azt képzelik, hogy õk a világ teteje. Pedig ez nem így van. Bármilyen paramétert nézel, semmiben sem õk a legjobbak. Az, hogy minden paramétert figyelembe véve valami csekély elõnyük van jelenleg, az semmit sem jelent, mert:
1. ez már csak ideig-óráig marad így
2. ha a külföldi tõkét kivonnák, már ma is úgy seggre ülnének, hogy lebénulna az egész gazdaságuk.
Na ez az ufókutató sem egy zseni. Elég ráerõszakolt következtetés.

Gracie Barra

Szerintem ha egy picit régebbóta "figyelnek" minket akkor láthatják, hogy eleget ártunk egymásnak de szerintem ha erre rá is jönnek akkor nem törödnek vele mert mit izgatja õket az?
Amikor háború van izgatja az egyik országot az, hogy a másik nem éppen egy gazdag ország vagy ott is sok amerikaiasan a "ghetto" ahol tudjuk nem leányálom élni?Mert ott is rabolnak, gyilkolnak stb.

Az ufókútatok ( vagy szakértõk nem tudom már minek nevezzem õket)egy része azt mondja ha találkozni akarnak velünk akkor az valószínüleg nem lesz barátságos mert ha már addig eljutnak, hogy idejönnek vagy idetévednek akkor valószínüleg fejletebbek nálunk.
És ha fejletebbek akkor lehet ki is fogják használni.
Én nem tudom mit mondjak.
Elõször bekéne bízonyítani, hogy egyáltalán léteznek.
De én azt is eltudom képzelni, hogy már régóta tudunk róla csak hát pl. amerikában is jól eltudják tusolni erre van egy-két példa.

"Szerintem egész nyugodtan beletrörõdhetnénk hogy nem vagyunk egyedül, csak összeszarnánk magunkat egy élõ találkozásnál, ezért kímél miket aki teheti." - már aki. Te összeszarnád magad? Miért is kéne? Maximum attól, ha ártani akarnának. De a példa mutatja, hogy nem akarnak, mert eddig sem tették (ha itt vannak). Az ártásról meg annyit, hogy éppen eleget árt az egyik ember a másiknak, már hozzá vagyunk edzõdve.
Szóval a franciák...
Míért? Lehet belõle bármi hasznuk?
Egyébként ez az Ufo téma sikamlós kissé, annyi baromságot hintettek már el a témában, hogy egyesek azt sem hinnék el hogy az emberek sem egyedül népesítik be ezt a kicsínyke planétát. Szánalom a köbön.. Mióta is él Homo Sapiens, röpke 20 ezer éve? Ufo.. wazze.. tudod mit jelent egyáltalán? Azonosítatlan Repülõ Tárgy.. A okosságunk felérõl pedig idõvel kiderül hogy baromság.. Big Boom..pl.
Szerintem egész nyugodtan beletrörõdhetnénk hogy nem vagyunk egyedül, csak összeszarnánk magunkat egy élõ találkozásnál, ezért kímél miket aki teheti.. Arról nem is beszélve hogy elõttünk is élhettek itt és esetleg néha hazanéznek, szóval annyi az eshetõség mint égen a csillag. És ez a plagizálás egyszerûen nevetséges néhány kollégától..

Helyes!

http://free.x3.hu/bountyevi/peru.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Nazca_Lines
http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Nazca_lines

"hihetetlen pontossággal"
"olyan részletek <...>, melyek csak mikroszkóppal figyelhetõek meg"

taps-taps<#buck>

"csillagászati térképre gyanakodnak"

Jah persze. A zufók majd a szar talajba vésik a térképeiket, nincsen nékik floppijuk. Jajh.

"Az ábrák a földön járva nem láthatóak"

Éééés? Kis tervezés, kis méricskélés, te ott tépdesd ki a dolgokat, te meg ott és már kész is.

"az egyik ábra nagyon hasonlít arra az ufonauta arcra, ami ma is él az emberekben"

http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Cimg0166.jpg - Ez lenne az? Mert sztem inkább valami manóra vagy rajzfilmfigurára hasonlít.

blahblah, évekig tudnám fikázni

Nem érek rá ennyit visszaolvasni, de kicsit visszább szó volt a történelem elõtti UFO ábrázolásokról. Javaslom a Nacza fensík rajzainak tanulmányozását. Van ott egy amit vicces kedvû tudósok ufonautának kereszteltek el. Talán nem véletlenül...
Daniken könyvében ( Tévedtem volna? ) egymás mellett szerepel a Nac. sivatag fentrõl nézve és mellette Az ûrrepülõgépek leszállópályája a sivatagban. Mindenesetre elgondolkodtató.. sajnos képet most nem tudok prezentálni.

"Azért mert valami lehetséges még jelenti, hogy elterjedt." - szóval csak gondolkodj!!! 😊
"Gondolkodj egy kicsit." - én szoktam, de te ezek szerint nem.
"Ha meg figyelsz egy vadállatot oda állsz mellé, hogy itt vagyok, de ne is törõdj velem?" - Jelenleg is figyelnek meg veszélyes vadállatokat. Nincs is olyan állat, amit - legyen bármilyen veszélyes is -, ne figyelnének meg. Persze nem mindenki, hanem azok, akik ezzel foglalkoznak, és a megfelelõ védelem is rendelkezésükre áll. Itt nem arról van szó, hogy bármely hétköznapi embernek meg kell tudnia ilyesmit figyelni, mint ahogy - ha vannak idegen megfigyelõink - azok sem hétköznapi idegenek...
sztem vízszintesen nem sokat kellett csusztatni a köveket, mert a Nílusból kis csatornákat vezettek ki a piramisokhoz, és tutajokon úszott a kõ. Ott helyben a függõleges mozgatások már rázósabbak lehettek, de az egyiptomiak nagyon ötletes emberek voltak, sok mindent ki tudtak találni.

gekko45
Kerestem az agyag csuszasara vonatkozo leirasokat, es 0.2 csuszasi ertekeket is
talaltam. Azt irtak, hogy nagyobb nyomason ez lemehet 0.15-re. Az meg volt 😊

Vagy 20 ember eltudna huzni rajta egy 10 tonnas kovet. Valaki aki raer
kiprobalhatna...

gekko45
Olvastam, szerintem az agyagut nyomait talaltak meg rajtuk

Egyébként nemrég felmerült, hogy lehet hogy betonból öntötték a köveket.

Gracie Barra

Adj nekik, Bandikám! :-)

"amik közül nem egyet egyetelen mai daru sem tud megemelni"

Nem kéne ilyen hülyeségeket terjeszteni. A mai daruk rutinszerûen emelnek több ezer tonnát. Légi úton szállítanak 250 tonnát az AN-255-tel.
A valaha mozgatott legnagyobb tömeg 1.2 millió tonna volt (Troll A platform).

gekko45
A piramisok melett ott vannak a kobanyak. Szerintem is hegyek voltak ott.
Lefaragtak oket. Igy az also koveket nem kellett szallitani, csak lecsusztatni
a helyukre.

Csak, hogy hegyek nem nagyon vannak a Nílus mellett és ugye azok kõbõl és nem homokból vannak. Vagy azért nincsenek, mert piramist faragtak, meg szobrokat belõlük.

Valamit észlesz és valamit megcsinálsz. Nem tom érzed-é a különbséget.
A világon annyi rocs autó van kizárt, hogy legalább az 1%-uk ne legyen sérülés mentes új autó.

gekko45
http://mmmgroup.altervista.org/fig5.jpg

kep

gekko45
Nagyon szeretem az ilyen ferditeseket. Athuztak a sivatagon LOOL
Minden nagyobb epitmeny a Nilus mellett van.
Es nem a homokon huztak azokat, hanem vizes agyagon.
Ami tudvalevoleg iszonyatosan csuszik. Csak a mai emberek tobbsege
csak a beton csuszasi tulajdonsagait ismeri

Azért mert valami lehetséges még jelenti, hogy elterjedt.
Te sem jársz minden nap repülõvel a sarki közértbe. Pedig nem egy olyan költséges utazási forma manapság. Te abbol indulsz ki, hogy ha valamit lehet akkor azt mindenki állandóan csinálja is. Ez hülyeség. És mi van ha nem is olyan életforma amit a mi érzékszerveink érzékelnek, felfognak?

Ja igen, és az Egyiptomiak azokat az egyben faragott Obeliszkeket amik közül nem egyet egyetelen mai daru sem tud megemelni azokat kötéllel húzták át a sivatagon. Ha nem ismered ne fikázd.

Gondolkodj egy kicsit. Ha meg figyelsz egy vadállatot oda állsz mellé, hogy itt vagyok, de ne is törõdj velem?

Már földöntúli árakon kínálják az interplanetáris hívásokat