616
  • HUmanEmber41st
    Nah Neked már kezd derengeni..
    Csak itt azért megint felmerül a kérdés, h az eredeti doksikat teszik-e ki vagy a francia UFO magazin egybekötött példányait ?
  • juzosch
    Nem is az a kérdés, hogy mit hoznak nyilvánosságra, hanem az, hogy vajon miért titkolták?
  • juzosch
    Tehát ez az érv csak abban az ideális világban igaz, amiben a civilizációk gyakorlatilag végtelen sebességgel közlekednek, gyakorlatilag végtelen erőforrásokkal rendelkeznek, és gyakorlatilag végtelen ideig léteznek.

Nos a valós (?) civilizációk valszeg nem ilyenek. Néha kipusztulnak. Gyorsnak gyorsak, de pl 100000 fényévnél meszebb nem jutnak el időben, gazdaságosan és nincs annyi erőforrásuk, hogy minden elérhető bolygót azonnal fel is derítsenek.
    Így ha ezen tulajdonságokhoz mérten elég ritkák az ilyen fajok, akkor simán lehet, hogy nem jutottak el idáig. De azért reméljük (vagy inkább ne?:)) hogy mégis hatótávolságukon belül vagyunk, és egyszer eljutnak ide, még mielőtt kihalunk.
  • HUmanEmber41st
    Nos a témaindító cikk miről is szól?
    A francia kormány nyilvánosságra hozza.. mit is?? Mit gyűjtögetett a kormány? és eddig miért nem volt publikus? Ha úgysincs semmi csak mindenki csaló, meg elmebeteg fantáziáló, feltűnési baja van és a fénynél úgysem lehet gyorsabban mozogni, meg különben is hogy találtak ránk és ha itt vannak miért nem veszik fel velünk a kapcsolatot ergo nem is látogatják a Földet idegenek?
  • juzosch
    Ezt már egyszer kifejtettem, hogy miért nem következik egyenesen ebből.
    De a főbb pontjai még1x:
    -Nagy távolságok. Nem odajutni tart sokáig, hanem először a közeli bolygókat térképezik föl.
    -Egy idő után a civilizációk kihalnak, hanyatlanak stb (valszeg).
    E kettőből következik, hogy csak bizonyos távolságon belülről várhatunk látogatókat. Ezt még tovább ronthatja, hogy bár a fénysebességet leküzdik, mégse végtelen gyorsan közlekednek.
    És tehát ha elég ritkák az ilyen fajok, akkor kevés lesz a látogató is. A ritkaságot még növeli, hogy a fajok nem egy időben keletkeznek, lehet az a faj, akivel találkozhattunk volna, mert elég közel vannak, 1 miliárd éve kihalt.(mi csak kb 5000 éve vagyunk itt)

Ezen kívül még lehet, hogy le se szarnak minket, vagy egyszerűen nem is ismerjük fel őket, annyira mások.
  • lokko
    én valószínűségekről beszélek ... az érvelésem röviden arról szól, hogy az hogy nem tapasztaljuk idegen civilizációk tömeges jelenlétét, abból legvalószínűbben az következik, hogy a csillagközi utazás gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Ez talán a leg nem spekulatívabb megközelítése a témának, azon információk alapján amihez egy egyszerű földi ember hozzáférhet ...
    persze én magam is szívesen fantáziálok más galaktikus civilizációs forgatókönyvekről, de azok már nem tartoznak a tudományos igényesség kategóriájába, inkább abbéli vágyaimat elégítem ki, hogy egy sokkal izgalmasabb világegyetemben szeretnék élni
  • wanek
    Régen nálunk nem voltak falfirkák, maximum lepukkant férfi WC-kben. Ahogy begyűrűzött hozzánk is a nyugati "kultúra", nálunk is lépten-nyomon ilyeneket lehet látni. A hülyeség rettenetesen ragadós, és iszonyú gyorsan terjed.
    Régen nálunk nem voltak gabonakörök sem. De ahogy hírt adott valami nyugati gabonakörről a hazai média (akkor már nyugaton egyébként évek óta ment a dolog), érdekes módon nálunk is egyből lett. Volt is erről évekkel ezelőtt egy Friderikusz műsor, ahol két faszkalap ufo szaGértő (az egyik az az idióta egeli volt) jól elmagyarázta, hogy ez bizony az idegenek műve volt. Slusszpoénként Friderikusz behívta azt a két srácot, akik valójában csinálták, és le is kamerázták, ahogy csinálják. A két faszkalap a nyilvánvaló bizonyítékok láttán is csak állította tovább, hogy ez akkor is az idegenek műve volt. Szóval nagy az isten állatkertje. De nem is az a baj, hanem az, hogy alacsony a kerítés...
    Egyébként szűzmáriát is sokszor "láttak" már, meg szellemeket, démonokat, stb. Sajnos ma a szélhámosok, csalók világát éljük. Ezek mindenhol megtalálhatók. Ugyanúgy a gazdasági életben, a politikában, de sajnos a tudományos világban is.
  • juzosch
    Senki sem mondta, hogy ez egy kész, kidolgozott elmélet. Ha egyszerű lenne, akkor már mi indultunk volna el a szomszéd csillagrendszerbe. A kérdés az, hogy elméletileg lehetséges-e, vagy eleve kizárt? A mai tudásunk szerint lehetséges lehet.
  • AranyKéz
    Ja egyébként a NASA és a NORAD is elismerte hogy létezik mikulás :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Claus#NASA_and_Santa_Cooperation
    http://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Claus#NORAD
  • AranyKéz
    Na ugye :)

Akkor már csak zombikat és idegeneket kell találni. Az elfek, törpök, koboldok majd utána következnek.
  • P3h3ly
    A 2 érvelést hozta egy témakörbe. Mivel nem kizárt hogy mind hamis felvétel volt eddig.
  • HUmanEmber41st
    Szent Miklós élő személy volt...részt vett a hírhedt niceai zsinaton is..
  • HUmanEmber41st
    Hiba egy bármilyen jelenség észlelésének bejelentését és a filmtrükköket egy fogalomkörbe hozni..
  • HUmanEmber41st
    Talán azért hajlanak sokan a földönkívüli eredet magyarázata felé, mert földi eredettel igazából nem magyarázható ( lásd a Szovjet UFO lentebb #125)
    vagy a haditechnika olyan szinten haladta meg a populáris technikát, h az aki nincs "a tűz közelében" egyenesen földönkívüli szintnek látja.
  • AranyKéz
    Annyi mikulást láttam már, kizárt hogy mindegyik csak beöltözött átlagember volt :)
  • archkoven
    Nekem ez a levezetés tetszik a legjobban az UFO-hívőktől:
    olyan nagy számú UFO-észlelés volt már az elmúlt évszázadokban, hogy kizárt, hogy ne legyen legalább 1% igaz. Márpedig ha igaz, akkor az UFO-k itt járnak közöttünk.

Ebből levezetve én a következő megállapításra jutottam:
    olyan nagy számú zombi-filmet készítettek az elmúlt évtizedekben a világon, hogy valószínűtlen, hogy minden zombit elmaszkírozott emberek alakítottak a filmen, legalább 1% eredeti élőhalott kellett hogy legyen. Tehát a zombik itt járnak közöttünk.

Ugye ti is egyetértetek velem, hogy a fantasztikus filmek egy kis részében a készítők nem filmtrükköket alkalmaztak, hanem eredeti zombit/ufót/szörnyet filmeztek?
  • AranyKéz
    Azért mert a legyek miatt nem csapnak ilyen rohadt hisztit, nem próbálják bizonygatni az igazukat videók mutogatásával, összeesküvéselméletek szövögetésével, stb.

• Dynamic
    Én csak azt nem értem, hogy adott két lehetséges magyarázat, az egyik az ufonauták, a másik meg egy természetes földi biológiai folyamat(a legyek), akkor miért van az, hogy egyesek az utóbbit élből elutasítja és a sokkal hihetetlenebbet és logikátlanabbat-a földönkívülieket-fogadja el magyarázatul.
  • AranyKéz
    Fogj meg egy papírlapot. Rajzolj rá egy szmájlit valami jó vastag ceruzával, hogy egyik pontról át tudjon kerülni a másikra. Most hajtsd össze a papírt, úgy, hogy a szmájli a papír egy másik részére kerüljön. Dörzsöld oda, mivel magától nem akar odamenni. Még erősebben dörzsöld.

- hatalmas energia kell a szmájlit egyik helyről a másikra vinni. egyedül a szmájli nem tudja a papírlapot hajtogatni és dörzsölgetni
    - a szmájlinak csak egy része kerül át a papír másik részére
    - a szmájli mindkét része elmosódott, felismerhetetlen
    - nemcsak a szmájli, a papír elég nagy része is elmosódott, felismerhetetlenné vált
    - a papíron hajlás keletkezett, sok helyen meggyűrődött

Azért ne hidd hogyha van egy (nem bizonyított) elméleted, akkor már van is hozzá teljesen gazdaságos, biztonságos és hatékony alkalmazásod is.
  • AranyKéz
    Hmmm... Most hogy mondod hogy miért nem látogat minket senki sem, halványan rémlik valami amit valamikor láttam/olvastam/hallottam; állítólag egy speckó helyen van a naprendszer ahol kevesebb a sugárzás mint a környező területeken; de nem bizti, már baromira nem emlékszek rá
  • HUmanEmber41st
    de minimum tele lenne az egész galaxis a zajukkal, amit már rég észlelnünk kellett volna, a mai technika színvonalán

Ha mondjuk gravitációs hullámokkal kommunikálnak, azt hogyan érzékelnénk?
    Vagy egész mással? MOndjuk információt teleportálnak?
    Semmi rádió, meg lézer meg ilyenek...
    Nem szabadna ennyire földhözragadt módon nyilatkozni egy tőlünk teljesen eltérő gondolkodású, mentalitású fajról. Az, h Te vagy más földi ember mit gondol, az miért lenne vonatkoztatható egy ET fajra???
  • HUmanEmber41st
    Ha láttál (saját szemeddel, nem filmen!!!) már ilyen legyeket "akció" közben.. akkor majd elhiszem Neked, meg a fehérköpenyesnek is..
  • lokko
    én logikusan próbálom megközelíteni a dolgot ... ha egy faj arra vetemedik hogy utazzon a csillagok közöt, azt minden bizonnyal egyfajta biológiai ösztönök motiválják, a biológiai ösztönök az evolúciós hajtóerő által jönnek létre, alap szükséglet a terjeszkedés és a szaporodás, erre minden faj egytöl-egyig törekszik, ami természetes úton jött létre.
    A világegyetem elég nagy ahhoz és idős ahhoz, hogy ami itt megtörtént az megtörtnhetett máshol is, és más fajok is törekedtek hogy kitágítsák életterük határait ... tehát ha valamelyik faj megtehette akkor az a nagyon valószínű hogy már meg is tette
    De ha ez így lenne, az sokkal látványosabb lenne, mint egy két bizonytalan észlelés ezen a planétán. Az idegenek ott kéne lennie mindenhol ahol ott lehetnének, ezt az exponenciális fejlődés garantálja. Vegyük például magunkat, ha mi ilyen léptékben fejlődünk tovább, akkor nem kell 10000 év hogy a galaxisunk minden ésszerű zugát belakjuk ... ehhez csak annyi kell, hogy gyakorlatilag kivitelezhető legyen a csillagok között utazás ... ha ebbe belegondoluk az a fájdalmas konklúzió jön ki, hogy nincs rá mód hogy utazgassunk, egyszerűen a világ nem így működik ... mert ha így lenne a zsebünkből is az idegenek folynának kiflé, de minimum tele lenne az egész galaxis a zajukkal, amit már rég észlelnünk kellett volna, a mai technika színvonalán
  • Dynamic
    Szóval legyek, voltak, meg a belerakott lárvák.Pár óra alatt lerágtak egy nagy területet az állatról.Mellesleg azon már régen is röhögtem, hogy mi a francnak kell a földönkívülieknek az állat fél tőgye, vagy egy hús- és bőrdarab a seggébből, fejéről.Még ha a máját, szívét vagy egyéb létfontosságú szervét vennék ki.Ilyenek miatt lett számomra röhejes az egész ufó mizéria.
  • babajaga
    Mi lenne a logikai magyarázata hogy egy fejlettebb civilizáció marhatrancsírozással hívja fel magára a figyelmet?
  • HUmanEmber41st
    És akkor egymást harapdálták szét a marhák?
  • HUmanEmber41st
    Nem nem, hanem ezt a alvásparalízis szerű állapotot.
    De ezt ne itt vitassuk meg.
  • Dynamic
    dokumentumfilm,
    elhullott
  • Dynamic
    Hihi, pont most megy a National Geograpichon egy dokumentum film, amiben az elhulott, és különösen megcsonkított marhákról esik szó, amit még régen az "ufóknak" tulajdonítottak:)
  • Dynamic
    Na igen, az internet a legnagyobb baromságok gyűjtőhelye.Urban legendek, hoaxok kamu videók, képek stb.Mert hát ugye a netre már bárki írhat bármit, kényelmesen terjesztheti az agymenéseit.
  • Legendary
    jó hogy vitatkoztok valamin, ami nem is létezik :)
  • juzosch
    TV-vel és a rádióval egyetértek. Újságból már lehet tájékozódni, mert elég széles ahhoz a választék. De a net a legveszélyesebb. Ha okosan használod, sokmindent megtudhatsz, de könnyen be is etethetnek.
  • Dynamic
    rádió,tv,újság...
  • nfr
    Micsoda, az az állapot, hogy egy repülő csészealj fedélzetén utazol, és néhány nagy, fekete szemű, kis, zöld emberke fajtalankodik veled?
  • HUmanEmber41st
    Mély meditációban is elérhető ez az állapot. Csak akkor sokkal kellemesebb :D
  • juzosch
    Média alatt mit értesz?
  • Dynamic
    hiszen ha tényleg az lett volna=hiszen ha NEM az lett volna

(meg bocs a szóismétlésekért:))
  • juzosch
    Nem lehet, hogy épp ez volt az alvásparalízis? Vagy legalábbis egy ahhoz közeli állapot. Elvileg az alvásparalízis az ébrenlét és az álom közötti állapot.
  • HUmanEmber41st
    Azért nem láttad a TV-t bekapcsolva, mert közben elvittek az UFOK :D :D :D
  • nfr
    Emberek, én egy ufó vagyok.