102
Érdekes feladványok, beszélgetések megoldásokról, pályamunkák, pályázati kiírások, határidők
  • PíszLávJuniti

"Stage 1 (9 days): The Planning Stage (Feb 1st - Feb 9th)"
    kár hogy lekéstünk róla, egyébként jó kis megmérettetés lett volna
  • blackgamer
    sokan vannak a Pascal vonalon, most direkt nekik jelentettek meg egy pályázatot (de asszem Delphi-t is lehet használni)
    http://www.pascalgamedevelopment.com
  • feamatar
    yah elméletileg bevállna. DE! mivan ha úgy tervezték hogy vannak benne hurkok. ÉS így körbe körbe járhatsz. Kellően bonyolult labirintusnál csak az útvonal megjegyzése jó.
  • blackgamer
    itt sok link elérhető

már várom a nyáron esedékes Robocup 2007-et
  • PíszLávJuniti
    jöhetnek az eredmények :)
  • laci3000
    Hi mindenkinek,
    ki tudna nekem segíteni egy egyszerű aprósággal windows NT-ből kellene kilépni DOS-ba csak nem tudom hogy hogyan.....
    esetleg NT-ből hogy lehetne formátozni (véglegessen törölni a azt a nyomorult NT-t)
    kösz előre is...
  • blackgamer
    nem igazán értem a feladat lényegét
  • PíszLávJuniti
    Előző évi feladatokra van ötletetek ?

2006 évi első forduló feladatai
    benne vannak a bemenetek, és az optimális kimenetek is.
    az F feladatra van ötlet hogy kellett volna?
  • PíszLávJuniti
    Regeltetek már ?
    Nehogy lekéssetek, és jöjjön a kifogás :P
  • PíszLávJuniti
    Nem rossz feladat, ha van hozzá megfelelő mennyiségű statisztikai adat, akkor jókat lehet belőle halászni. Kis neurális hálót abból már lehet tanítgatni :) Persze ennél jóval bonyolultabb a probléma.
  • blackgamer
    ezt írják progon:
    "Egy Netflix nevu amerikai DVD kolcsonzo cegnel az ugyfelek 1-5 csillagaal szavazhatnak a megnezett filmekre. Ezen szavazatok alapjan egy algoritmus megprobalja kitalalni, hogy milyen az ugyfel izlese, es izlesenek megfelelo filmet ajanl neki. A ceg ugy dontott, hogy ha valaki ezen algoritmusanak pontossagat legalabb 10%-al tudja javitani, az 1 millio dollart kap ezert. Jelenleg a legjobb eredmeny a 6.56%-os javitas."

gondolom amit a gép ajánl, és amit a felhasználó dönt hogy vásárol, annak az aránynak kell 1:10-nek lennie
    vagyis minden 10. filmajánlás be is kerüljön a kuncsaft kosarába
    (mármint most hülyeséget írtam mert 10%-al kell növelni a meglévő rendszert nem a 10% a cél)
  • PíszLávJuniti
    lényegében tartalom kereső ?
  • blackgamer
    prog.hu-n találtam erre a versenyre, 1 millió $-t fizetnek egy filmes weblap adatbázisához írt algoritmusért
    illetve vannak 50 ezer $-os nyeremények is
    aki érdekel bővebben itt: http://www.netflixprize.com/
  • Checkerboy
    Húú , köszi :) Majd megnézem :)
  • Sadist
    Labirintusból kijutni az egyik legegyszerűbb dolog. Indulj el az egyik fal mellett és folyamatosan haladj mellette és előbb utóbb kijutsz.
  • daeemoon
    Aztán még ezt: http://programozas.lap.hu/ :) ezekről a helyekről kiindulhatsz :)
  • daeemoon
    Eygetértek :D

#45 Neked tudom ajánlani a prog.hu-t, meg a free-pascal.extra.hu -t esetleg ha könyvekből tudsz tanulni, akkor warez oldalakon, illetve a doksi.hu-n találsz könyveket.
  • Checkerboy
    +fav :)

Én sajna nem nagyon konyítok a programozáshoz , képszerkesztésben utazok inkább , de örülnék , ha tudnék ilyeneket , h pölö Labirintuson végigvezetés:P

Régen a suliban még volt ilyen teknősbéka amit lehetett irányítani olyanokkal mint : előre 100 , és akkor megy előre 100 egységet :D

Régen Qbasiccel még karikákat rajzolgattam meg zenéket csináltam , de azt még szigorúan egy papírról nézegettem , örülnék ha vmi programozótanfolyamokat mutatnátok , interneten természetesen.
  • Sadist
    Labirintuson végigvezetés algoritmusa nem túl bonyolult :) Persze csak ha 2D-s, 3D-re már "kicsit" nehezebb.
  • F1re
    ez kurva neheznek tunik :D
  • Checkerboy
    (pedig én is szeretem a focit :P )
  • Checkerboy
    Miért is baj ha vki szemüveges??? Ez lehet teljesen természetes. Pont nemrég beszéltem egy szemésszel és mondta, h a Számítógép nem rontja a szemet!!! Lehet , h a sok barom azt gondolja , h A SZÁMÍTÓGÉP AZ ILYEN KÁÓCSPOTÉTÓ gyerekeknek való, na ők a hülyék. Van egy olyan szakasz az életedben amikor folyamatosan romlik a szemed 22-24 éves korodig. Egyébként meg tényleg nemtom mi a baj a szemüveggel. Hülyegyerekek kíméljenek.

Sadistnak teljesen igaza van , informatika a jövő , ezt senki nem tudja kétségbe vonni , bármilyen megrázó számodra: NEM a foci ami jobbá teszi majd a hétköznapokat .

Üdv
    Checkerboy
  • PíszLávJuniti
    Szerintem egy élet kevés rá, hogy egy programnyelv minden létező elemét optimálisan ki tudd használni :)
  • Dj Faustus #39
    "Amúgy milyen nehézségű feladatokra lehet számítani?"
    International 24-hour Programming Contest - a feladatok kissé zanzásítva:
    * Virtuális futball-csapat irányítása UDP/IP protokollon keresztül
    * LEGO Mindstorm 2 robot labirintusban való végigvezetése
    * Integrált-áramkör-tervező szoftver, majd stratégiai játékhoz AI tervezése
    * VW Touareg végigvezetése virtuális tájon keresztül, olajvállalat vezetése, szerelőszalagi-robot vezérlése, titkos kommunikáció létrehozása
    * Mobiltelefonokra szánt alkalmazások fejlesztése
    * Hang- és képátvitel, titkosítás.

Java játék:
    * A byte kódnak és a felhasznált külső állományoknak (képek, adatfile-ok, stb) 4096 byte-nak vagy annál kisebbnek kell lennie.
    * Nem használhat JNI-t, külső erőforrásokat, soundbank-kokat, nem tömöríthetsz
    * A játéknak játszhatónak kell lennie
  • daeemoon
    Én megpróbálok suliban összehozok egy csapatot. Osztályban sajnos csak 2 ember van aki mehetne, majd még kiderül :) Amúgy milyen nehézségű feladatokra lehet számítani? Vagy ez igen ostoba kérdés? :D Igaz még nem vagyok annyira benne semelyik prog nyelvben, de azért szerencsére nem is az elején vagyok :)
  • Sir Quno Jedi
    ...meg még sok minden mástól is... :D
  • Doomista
    így igaz.egyik haverom az 2 hét alatt megtanulta,zuzza a sok prog.nyelvet,más haver meg 1-2 évig zuzta,hogy megtanulja...agytol függ,meg a szorgalomtol.
  • Sadist
    Kíváncsi vagyok, hogy akkor is így vigyorognál-e, ha a focizás közben szilánkosra tört sípcsontodat az informatika segítségével tudják tökéletesen helyrehozni...
  • F1re
    meg tanulnek en is szivesen programozni pascal-ba vagy vamibe multkor mar elkezdtem de az ott kotott ki hogy abba hagytam es batch programozast nyomattam bar az jol megy aranylag de nem kell hozza nagy tehetseg
  • eörgs
    nade hány év távlatában :-c
  • laslandes
    csedoá győz magyarcsennel :-ßßß
  • The FlashBack
    *21edik

zorry
  • The FlashBack
    igen, és legyen is. Nemértem ez embereket. A 20 edik században élünk, 40 éve valaki azt mondta, hogy neki több a bélyege mint neked, tőle is megkérdezted volna. Grat
  • blackgamer
    eddig nem indultam, de nem tudom hogy van-e elég felkészültségem egy ilyen csapatversenyre, mondjuk egy SG forum team-et érdemes lenne összehozni, csak a poén kedvéért
    amúgy haveri szinten nem tudok összedobni egy csapatot

volt valamelyik évben egy feladat: egy autót kellett az úton tartani, az tetszett :)
  • Sir Quno Jedi
    Én biztos nem. Sosem hittem az ilyesféle versenyekben. Azon meg már amúgy is rég túl vagyok, hogy másokkal versenyezzek, vagy bizonyítási kényszer buzogjon bennem. A feladatokat megnéztem persze, mert érdekesek, tanulságosak, némelyik meg még mulatságos is... DE kizárólag szórakozás céljából érdekel.

Van elég ifjú titán, majd ők jól megváltják a világot! :D Nekem az is túl sok néha, hogy a saját melómat el tudjam végezni (pláne másokét)...
  • Cat #27
    http://www.sg.hu/cikkek/49363/meghirdettek_a_vii_24_oras_programozoversenyt
  • eörgs
    stick it in his pooper and do a barrel roll
  • Shadow_THH
    desu
  • eörgs
    /b/tard oltás?
  • joebacsi
    :D
    áhh most tanítom őket flessre, hogy legalább valami kézzel fogható hasznuk is legyen, hamár csak a pénzt viszik :)
    btw, ha van valami AS contest, szójjá :)