18
  • dez
    Bitrátához: na persze két magas bitrátás cucc között alig-alig látszik a különbség, de ha olyan a film hossza, hogy az egyik már kikerül a "magas" körből, akkor az látható lesz.
  • dez
    Per pillanat esetleg (bár tudtommal a hd dvd kezdetektől a h.264-et használja), de hamarosan h.264-re állnak mindketten. És az esetek kisebb részében a vc-1-et is használják majd.
  • dez
    Mindkettő használhatja ezeket:
    - mpeg2
    - h.264
    - vc-1

"Az alacsonyabb bitrátából fakadó esetleges minőségbeli romlást meg az emberi szem nem képes észrevenni."

Ne röhögtess!
  • AranyKéz
    Ugyanazt a szar MPEG-2 codecet használják.
  • crisztof
    Nem lehet hogy esetleg a hd-dvd hatékonyabb formátumot használ? Az alacsonyabb bitrátából fakadó esetleges minőségbeli romlást meg az emberi szem nem képes észrevenni.
  • dez
    "(mielőtt valaki belém kötne, hogy a blu-ray így 25Gb és a hd-dvd meg csak 15 annak meg mondom, hogy a flimek hosszában és minőségében nincs különbség)"

Akkor magyarázd meg, hogy érted ezt, ugyanis ehhez vagy kisebb bitráta kell az egyiknél, vagy azonos bitrátán rövidebb lesz a film. (Azonos kódolás esetén persze.)
  • crisztof
    a szakértők még úgyse dőlt el hozzá állása azért nevetséges, mert addig nem is fog el dőlni, amíg nem vesznek az egyikből többet. Szerintem a hd-dvd a nyerő mert olcsobban ugyanazt a minőséget nyújtja (mielőtt valaki belém kötne, hogy a blu-ray így 25Gb és a hd-dvd meg csak 15 annak meg mondom, hogy a flimek hosszában és minőségében nincs különbség)
  • Szefmester
    mint pl a holografikus adattárolás? ha jó emléxem már van egy hitelkártya méretű cuccra 300GB! lehet csak prototípus..
  • vax
    A BR meg a HD pc-be lévő írók eleve "sokkal" alacsonyabb árrol indulnak visszafelé mint a normál DVD írók (vagy akár anno CD írók) jó pár évvel ezelőtt. Az asztali író készülékek meg már ki is jöttek nem úgy mint a DVD esetében. Én szerintem ha még akarnak ezekből a kütyükből eladni nagyobb mennyiséget akkor szerintem még a másfél év is hosszú időnek tűnik figyelembe véve, hogy ezzel a kapacítással önmagukban véve már most "halálra" vannak itélve ha valósággá válnák a további fejlesztések.
  • grebber
    Az azé megnézem másfél év alatt lemegy e az asztali pc iró ára 20 rongy alá/körülire. De neked legyen igazad. Remélem a lemez ára is beáll majd olyan 1000ft körülre.
  • AranyKéz
    Valaki törölje ki ezt a szart gyorsan
  • Geeryy
    masfél.
  • grebber
    Ez a Blue Ray meg a HD DVD asztali pc-be mire megfizethető lesz pff 3 év legalább. :(
  • AranyKéz
    Ez így nagyon szép csak épp a kulcsokat nem mellékelte hozzá
  • Inquisitor
    Lol. Ha már bejelentések:

HD DVD Encryption AACS cracked?
    A programmer, Muslix64 believes that AACS on HD DVD can be cracked. He has written a utility to do just that.

The tool is known as BackupHDDVD, a tool to decrypt AACS protected movies. After which, you can play it back later using an HD DVD player software. e.g. PowerDVD 6.5

"This is the first version, and it's not very stable yet.

This software don't provide any cryptographic keys, so you have to add your own keys." he said

Ja és, hogy "mindenki örüljön" feldobták a programot forráskóddal együtt a netre, meg egy videót, ahol végig mutatják hogyan "archiváéltak" egy HD-DVD filmet nézhető verzióban.
    És mint megtudtam a BluRay Disk is ilyesmi "védelmet" használ.
  • Viet
    Ja.
  • heyman8909
    Hajrá, mindent olcsóbban :)