307
-
roliika #27 Hú ebből megint milyen teológiai vita lesz...de ha Isten létezik bármilyen formában vagy istenek vagyis nálunk sokkal sokkal fejlettebb /mentálisan vagy technikailag/ lények, akkor az egyház azt mondja magyarra lefordítva, hogy a fejlődés nem jó és majdan ne érjük el az isteni szintet?
Miért ne?
Ha létezik vagy léteznek...matematikai esély van rá...akkor ugye fejlettebbek mint mi hiszen ezért isten vagy istenek, és nekik is fejlődniük kellett...Pápa tudja,hogy mit beszél?
Vagy Isten csak úgy lett a semmiből és kapta a hatalmat vagy akármit?
Kitől mikor ő volt az első? -
lazsi #26 A görögök találták még fel, tőlük vették át a rómaiak, de a gyakorlatban sosem alkalmazták a görögök azért nem mert a balkán félsziget szegény fában, és nincs szén ezért nem volt tüzelőanyaguk, a rómaiak pedíg azért nem, mert a rabszolgák olcsó munkaerőt képviseltek ezért nem volt szükségük semmilyen erőgépre. -
#25 Akkor ne full extrás limuzinokban cipeltesse magát, ne egy külön ország hatalmas palotájából hintse az igét, illetve ehhez hasonló és más vallások kritizálása után menjen segget nyalni.
Van ott minden luxus ami kell, és a közembereket figyelmezteti a technika imádatának veszélyeiről??! -
atomkrumpli #24 kell egy jó ügyvéd aki bebizonyítja hogy a ráció érdekében történt az egész, mert így mindenkinek jobb lesz, nem az úr keze hanem csakis az értelem és a logika vezérelte tettedet, vallásról váltottunk rációra -
Prof William #23 "volt gőzgépük"
Erről ne halottam. Vagyis úgy halottam, hogy már meg leehetett volona valósítani, de nem volt. -
#22 most ha én fejbelövöm a szomszéd bácsit, és azt mondom, hogy a demokrácia nevében tettem, akkor a demokrácia lesz a hibás vagy én?
ha egy kicsit gondolkoznál, te is átlátnád az egészet. de ismét csak, mocskolódni, és a többieket hülyének beállítani egyszerűbb, mint objektivitást gyakorolni. -
#21 sokszázmillió.... talán nézz utána, hogy mekkora volt az egész ismert világ lakossága, aztán azután gügyögjél ilyen marhaságokat.
a vicc az egészben, hogy mindig azok papolnak arról, hogy csak a tudatlanok vallásosak, akiknek közük sincs az objektivitáshoz és a tudáshoz. nem baj, elferdíteni a pápa mondanivalóját egyszerűbb, mint belátni, hogy igaza van. -
irkab1rka #20 A katolikusok istenének imádatától óvnék én meg a szólásszabadság nevében, amíg le nem cenzúráztatják a hozzászólásomat.
Óva intek mindenkit a katolikusok istenének imádatától. Sajnos nagyon sok problémát okozott már eddig is az inkvizíciótól (ezt én tömeges emberirtásokhoz tudom hasonlítani), a dzsihadhoz kisértetiesen hasonló keresztes hadjáratokon át a napjainkban is zajló Etiop (keresztény)- Szomáliai (muzulmán) háborúig.
Kérlek, hogy fontoljátok meg a józan ésszel való gondolkodás lehetőségét, hiszen valamit imádni nem természetes dolog, kivéve ha a gyermeki szeretetről beszélünk. Minden másnak a feltétel nélküli szerete abnormális.
szerintem -
peterx #19 Tökéletesen egyet értek! :D -
pauly #18 Hát ja,én tényleg nem is gondolnám,hogy manapság még valaki hisz istenben??Ha rajtam múlna pápa sem lenne!Ilyen baromságot.vagy ha akar valaki higgyen benne,de minek templomba járni,meg pápát választani meg ilyen hülyeségeket.
"Ha valami jó történik,Isten akarta,ha valami rossz,Isten útja kifürkészhetetlenek" -
Vers #17 nincs is isten, mit mekeg ez a dinnye
-
wanek #16 A saját vallásodat kritizáld, pajeszbajnok! -
lazsi #15 476ban amikor a Római birodalom elbukott, a rómaiak már ismerték a betont(abból épült a kolosszeum), tudtak integrálni, volt gőzgépük. A tudásukat pedíg az az állítólag "áldott" egyház eltüntette, arkhimédész tudományos könyveit amin az integrálás le volt írva lekaparták mert papírhiány volt és teleírták egyházi énekekkel, a tudósokat meg boszorkányság meg eretnekség vádjával kivégezték. Sikerült eljutni oda h 1000re mindent elfelejtettek az emberek és újra fel kellett találni mindent. Kb a 19. századra jutottunk mindannak a tudásnak a birtokába amivel a rómaiak rendelkeztek. Mindezt a katolikus egyháznak köszönhetjük. Sztem a világ egyik legnagyobb betegsége a karolikus egyház, és a bigott vallásosság, ha nem lettek volna akkor nem vettek volna el 1200 évet a tötrténelmünkből és már rég a csillagok között járnánk.
Amúgy a beszéd célja hamar levágható: Butítani akarnak. Amíg ugyanis kicsi volt az iskolázottság addíg mindenki hívő volt mert bevette a maszlagot, de a mai időkben egyre többen jönnek rá arra h az egész egyház csak a hatalomra megy és nem a hitre, valamint egyre több ember gondolkodik és választ tudatosan más vallást vagy az ateizmust. Ez a pápának most nagyon fáj, mert egyre kevesebb embert tud birkaként terelgetni, ezért jó kis náci módszerekhez nyúl (amúgy is az akármit pofázik a megbékélésről, a hitlerjúgendbe nem volt kötelező belépni ahogy a pártba se), mégpedíg a butításhoz és már várom h mikor kezdi el a történelem meghamisítását. -
daneelolivaw #14 Amikor még az egyház "gondozásában" élt egész európa, addig semerre sem fejlődtünk. Időnkét feltaláltak egy-két új fegyvert, de ennyi. Aztán jött a megvilágosodás, és egyszerre minden megváltozott. Én inkább hiszek szakembereknek a világ keletkezéséről. Az egyház egyértelmúen a visszafejlődést jelenti. Uff, én beszéltem -
Malbeth #13 A Pápa inkább arról a sokszázmillió emberről mekegjen akit a katolikus egyház gyilkolt meg egészen az 1950-es évekig!!!
Amúgy meg fogja be a pofáját! -
Yv@n #12 PR rizsa. Nyilván nem mondja, hogy semmi szükség a vallásra. Ugyan azt megnézném, hogy szerinte a hittől hogyan laknak jól az éhezők. -
wanek #11 A pápa csak azt mondta, amit a keresztény vallás első számú emberének mondania kellett. Nincs ebben semmi meglepő, függetlenül attól, hogy az ember esetleg nem ért egyet vele bizonyos dolgokban. Illetve volt meglepő dolog mégis: a zsidókkal és a muzulmánokkal való összefogásra való ösztökélés.
A pápa a keresztény vallás legfőbb marketingese is egyben. Náluk ez a reklám. -
#10 Persze mindenki tudja, ha ez csak az emberekre lenne bízva, az életben nem teljesülne. -
#9 A Bibliában egy szó sincs arról, hogy az ember a saját kreativitását és tudását ne használja fel. DE abban igaza lehet, hogy túlságosan leköti magát és eltereli a figyelmét az emberiség a komoly problémáktól! Mellesleg nem kell itt vallás egyesítés, csak annyi, hogy a bibliai aranyszabályt (ahogy szeretnéd, hogy bánjanak veled, te is úgy bánj másokkal!) betartsák az emberek! Ezzel minden megoldódna, ennyi! -
AranyKéz #8 Ja, még valami, nehogy már három üzenetnél álljak meg:
Szívesen az istenbe helyezem a tudásomat. Amint portolnak rá egy C++ fordítót és egy normálisabb szövegszerkesztőt.
De addig is köszönöm szépen, nagyon is tudom hol van a tudásom valamint a saját kreálmányaim határai, és inkább azok legyenek a mentsváraim mint egy Izé.
(Nem először akadályozzák a technológiai és tudományos fejlődést ezek a barmok. Csak most nagyjából mindenki szarik rájuk.)
-
AranyKéz #7 Nem is lenne olyan rossz egy saját vallást alapítani. :)
Ha L. Ron Hubbardnak sikerült, nekem miért ne sikerülne ?
javítás a #6-os üzenetemhez: a "0 képzeletbeli lényeket" szövegnél a többes szám nagyon nem kellett volna
-
AranyKéz #6 Fordítom, csak neked, mert látom hogy az értelmi szinted azért ennyire mégsem magas:
Itt bújik ki a szög a zsákból: valójában nem morális értékekről meg minden jóról szól a vallás, hanem hogy a monoteisztikus vallásoknak kell összefogniuk. Miért pont azoknak ? Miért pont az 1 képzeletbeli lényeket imádó vallásoknak ? Mi van a több képzeletbeli lényeket imádó vallásokkal ? Mi van a 0 képzeletbeli lényeket imádó vallásokkal ?
-
AranyKéz #5
Látom nagyon ráértek.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alexandria_library
Remélem tudsz olvasni.
Továbbá még Arisztotelész műveinek jó nagy része is megsemmisült.
Meg utána tudsz nézni hogy milyen jó dolgokat is tett egy-egy túlbuzgó hívő.
-
Ronny #4 Óvá intek mindenkit a hozzád hasonlók követésétől.
"Időnk csapása, hogy bolond vezet vakot"
Sok a vak. -
Ronny #3 A buddhizmus védelmezőjévé váltál az elmúlt pár hétben? -
Indigo #2 Még mindig nem válaszoltál a másik topikban feltett kérdésemre, pedig piszkosul kíváncsi vagyok a válaszodra. Vagy netán kellemetlen volt a kérdés, mert kiderült hogy csak a levegőbe pufogtatsz? :) -
AranyKéz #1 Óva intek mindenkit a vallás imádatától.
Nem tudom mi a francért hisztizik; az embert pont a tudása emelte ki az állatok közül, azt pont ettől fél a baromarcúja ?
Miért nem szüntetik meg a weblapjukat akkor ?
(Ja meg mellesleg a buddhizmust természetesen ki kell hagyni mindenhonnan, az nem számít)