245
  • assdf
    Te jó isten...
    tényleg és ha ádám bünt követett el akkor mi van?
    Nekem meg a dédpapám harcolt az 1. világháborúban és azt énekelték hogy " megálj piszkos szerbia, nem lesz tiéd hercegovina" és nyilván lelőtt jópár szerbet. Akkor most idejöhet egy szerb és jól megbüntethet ezért? Ugye hogy nem.
    Te egy beteg ember vagy. De majd a szeretett istened jól megmondja a szitut...
  • bippo
    Viccesek vagytok. Nem is tudom eldönteni, melyikőtök a legelvakultabb(mindegy, melyik irányba). Többen pályáznak a címre :)
    De hogy ONTOPIC is legyek: Én bízom annyira a csillagászokban, hogy ők is ismerik azokat a naptárbeli eltéréseket, amiket írtatok korábban. Gondolom ezért is hivatkoznak i.e. 7., meg i.e. 11. dátumokra.
  • Newfronter
    Nem magamat cáfolom, mert ezt Jézus is megmondta, hogy rengeteg tévtanító lesz... hát van is.
  • assdf
    Mellesleg arról tudtál hogy az eredeti bibliában egy szó sincs pokolról meg bünről?
    Ezt jóval később a papok tették bele, hogy legyen mivel rémisztgetni az egyszerü parasztokat.
    Arról is tudtál hogy a karácsony egy ősi pogány ünnep, ami a napéjfordulóra vezethető vissza? Vagy hogy a legtöbb ünnepünk római (pogány) ünnep volt és amikor a római birodalomban bevezették a keresztény vallást, akkor a régü ünnepeket átvezették az újba, csak más néven?
    Arról is tudtál hogy a bibliában nincs olyan hogy a papnak nőtlennek kell lennie?
    Ezt már csak a későbbi korokban tették bele, és persze senkise tartja be, a papok fele félrekefél (bocs) vagy meleg (bocs).
    És arról is tudtál hogy a bibliát a niceai zsinaton állitották össze és ott döntötték el hogy mi kerül bele és mi nem? emberek állitották össze. A kimaradt iratokat vagy elégették vagy tiltják és el vannak dugva. Igy aztán az egész mai biblia egy nagy humbug. Nem akarom ecsetelni hogy a mai média is mit képes kihozni egy interjúból, amit egy kicsit megvágnak, innen onnan kivágnak részeket, egymás mellé teszik, és a végén teljesen más van az interjúban mint amit az alany mondott.
    Példa: nem szeretem ha hazudnak nekem, de magyarországot nagyon kedvelem.
    média: nem szeretem...magyarországot. (és legtöbbször a 3 pont is lemarad. na kb. ilyen a biblia is)
  • Newfronter
    "Te tényleg kezeltesd magad."
    Mondom Biblia által vagyis Isten igéje által kezeltetem magam.

"Miért kéne nekem Istent követnem, vagy egyáltalán kedvelnem vagy imádni ha ő erre semmi okot nem ad?"

Mert ő teremtett és SZERET téged!

"Raádásul milyen bünt is követtünk el?"
    Isten elleni bűnt követtünk el, ezt mondtam, Ádám követte el az elsőt.
    De azóta minden ember bűnös, viszont van szabadító AKI megbánta minden bűnünket és ezáltal tiszták vagyunk, HA elhisszük, hogy ezt Ő tette és Őt követjük egész életünkben. Egy kis bűnbánat sem árt azért... :)

"Ha mindenki hülye lenne és követné már rég kihaltunk volna. "
    Komolyan? Épp fordítva, azért vagyunk még életben, mert van jópár ember aki által beszél az Isten és megtérnek jópáran ezáltal, ha ők nem lennének, akkor már mi sem lennénk.

"És egy tök jó példa a gyerek szülő kapcsolat. Nehogymár a gyerek legyen hálás amiért a szülei megszülték... a gyerek lehet hálás mert jól nevelték meg mert szereti a szüleit, de ezt nem lehet elvárni. Főleg nem megparancsolni! Vagy szerinted egy árvaházi gyerek akit magára hagytak kisbaba korában, az legyen hálás a szüleinek és áldja őket minden nap? Mert itt kb. ez a helyzet."

Nem példa erre, erre nincs példa, mert példátlan. Csakis Isten tud igazából szeretni minket, mi egymást nem(világi embereknél...). De akik keresztyének, azok tudják mi az hogy egymást szeretni.
  • wanek
    Te nagyon beteg ember lehetsz. Agyilag.
    1. sehol nem szitkozódtam
    2. káromolni nemlétező dolgot nem lehet
    3. téged nem szívből utállak, hanem sajnállak.

"csak azt mondom ami az egyetlen igaz" - LOL! Te vagy a nagy megmondóember, igaz?

"Pont így volt amikor Jézust is bántották" - tudsz olyan embert mutatni, akit soha nem bántottak? Jézus előtt/idején/után. Akkor mitől különb Jézus? Attól, hogy ő isten fiának képzelte magát? Az elmegyógyintézetek tele vannak ma is istenekkel, Napóleonokkal, stb...
  • Taxy01
    "Látod látod... csak szitkozódni tudsz, és káromolni és most szívből utálsz, pedig csak azt mondom ami az egyetlen igaz. Pont így volt amikor Jézust is bántották. Megmondta hogy titeket is bántani fognak... itt az élő példa.
    Itt van Karácsony és bántjátok egymást, ha nem fogadod el amit a másik mond, akkor ne fogadd, ez a te dolgod, de azért ne bántsd! "

Látod, ha azt mondod a többi vallásra, hogy nem igaz, akkor ezzel bántod őket. Saját magadat cáfolod.
  • assdf
    Te tényleg kezeltesd magad. Egyébként meg egy kis racionális kérdés amit a kis elméd úgysem fog tudni felfogni. Miért kéne nekem Istent követnem, vagy egyáltalán kedvelnem vagy imádni ha ő erre semmi okot nem ad? Hm? Sőt nemhogy okot nem ad, hanem pont az ellenkezőjére ad okot.
    Raádásul milyen bünt is követtünk el? a Te idióta vallásod szerint minden bün ami a fajfenmaradáshoz szükséges. Ha mindenki hülye lenne és követné már rég kihaltunk volna.
    És egy tök jó példa a gyerek szülő kapcsolat. Nehogymár a gyerek legyen hálás amiért a szülei megszülték... a gyerek lehet hálás mert jól nevelték meg mert szereti a szüleit, de ezt nem lehet elvárni. Főleg nem megparancsolni! Vagy szerinted egy árvaházi gyerek akit magára hagytak kisbaba korában, az legyen hálás a szüleinek és áldja őket minden nap? Mert itt kb. ez a helyzet.
  • Newfronter
    Azért olvasom, mert a technikai része érdekel főként, a programok... de tudod nem minden gonosz ami tudomány, csak van benne néha az is.

Megmagyarázni mindent meg lehet, csak nincs alapja.
    Igen az Istentől kapott ésszel gondolkodom, ideje lenne már programozni, mert elmaradok a házival!
  • Taxy01
    Akkor az Iszlámnak meg a Buddhizmusnak semmi valóságalapja nincs? Azok tévhitek szerinted?

Ezt olyan "mindenki hülye, csak én vagyok repülő" hozzáállásnak érzem....
  • Newfronter
    Nem vagyok megvezetve és a papoknak nincs hatalmuk, csak jól beszélnek és igazat. Mármint a református és az evangélikus felekezetben.
  • Newfronter
    A gondolkodásodat ne ítéletre használd, hanem hogy segítsd másokat!
  • Newfronter
    Látod látod... csak szitkozódni tudsz, és káromolni és most szívből utálsz, pedig csak azt mondom ami az egyetlen igaz. Pont így volt amikor Jézust is bántották. Megmondta hogy titeket is bántani fognak... itt az élő példa.
    Itt van Karácsony és bántjátok egymást, ha nem fogadod el amit a másik mond, akkor ne fogadd, ez a te dolgod, de azért ne bántsd!
  • Morden23
    "Amúgy ez a cikk szánalmas, mert megint az ember akarja megmagyarázni az isteni csodát... Nem mindegy hogy jött létre az a csillag? Isten mutatta meg az utat a zarándokoknak, ennyi. "

Ha ez a véleményed, akkor minek olvasol egyáltalán egy - többek között - tudományokkal foglalkozó online magazint?

"mert megint az ember akarja megmagyarázni az isteni csodát"

Az eltelt "néhány" évben sok "isteni csodát" sikerült megmagyarázni - azaz megfejteni, rájönni.
    Ha már annyira vakon hiszel Istenben, akkor tedd meg neki azt a jópofa szolgálatot, hogy az általa teremtett aggyal elkezdesz gondolkodni. Csudajó dolog.
  • Taxy01
    Igen, ezt monda a biblia, amit a papok hirdetnek. Azért mondják, hogy ne akarj tudni, ne vond kétségbe a hatalmukat.
    Te meg vagy vezetve. Talán egyszer rájössz.....
  • wanek
    "És te ki mellett döntesz?" - nem döntök senki és semmi mellett.
    "Hogy minősítheted embertársaidat?" - Úgy, hogy tudok gondolkodni.
  • Newfronter
    "Newfronter, te nem látod a fától az erdőt. Úgy képzeled Istent, hogy egy öreg szakállas ürge ül a felhőn, és rajtunk mozozik? "

Pont ennek az ellenkezője.... Látod ez a baj, hogy magunkat is Istennek gondoljuk, vagyis az ember ezt akarja, ez volt az első bűne amúgy. Tudod amikor a fáról letépte az almát és megette, mert a gonosz mondta neki, hogy ha ebből leszel Isten lehetsz...
  • wanek
    Te szerencsétlen! Az istenedet mi bizonyítja? Te egy kivételesen nagy agymosott balek vagy!
  • szivar
    A kulcsszó amitől mindig hányingerem támad és heveny pofozkodhatnék támad bennem, az hogy KELL. Mi a kis f*****ért adta isten a szabad akaratot az embereknek? Azért hogy vki megmondja hogy mit KELL csinálnia? Azért hogy valaki megmondja hogy miképpen KELL élnie? Azért hogy valaki megmondja miben KELL hinned? Irányt azt mutathatsz a másiknak, tanácsot is adhatsz, de rá nem kényszerítheted a hitedet. Nem mondhatod hogy hinned KELL. Csak azt hogy hited legyen irányában.

Jézus is megkísértetett, de ő hű maradt Istenhez. Miképpen Mózes és Mohamed is hasonlóképpen cselekedett. Irányt mutattak nekik, és ők nem tértek le a helyes iránytól. Nem azért mert rákényszerültek, hanem azért mert így döntöttek a saját szabad akaratukból, a saját gondolataik és ismereteik álltal vezérelve.
  • Taxy01
    Newfronter, te nem látod a fától az erdőt. Úgy képzeled Istent, hogy egy öreg szakállas ürge ül a felhőn, és rajtunk mozozik?
    Valami van, de az Isten nem manifesztum. Ts is része vagy. Te is Isten vagy.
    Javaslom, olvass Müller Pétert. Sokmindenre fényt derítene az elmédben....
  • wanek
    "Vagy csak értlemezni vagy képtelen. Vonatkoztass el." - ez nem képesség kérdése. Nem akarok elvonatkoztatni. Miért kéne? Minél jobban elvonatkoztatok bármilyen dologban, annál messzebb kerülök az igazi tényállástól. Ha nem tudták normálisan és egyértelműen megfogalmazni, akkor ezek tehetségtelen hülyék voltak.

1: ugyanmá' ld. #44 1.
    2: "Hiába káromlod azt az Istent, akiben hiszel, attól jobb nem lesz" - te beteg vagy. Semmilyen istenben nem hiszek.
    3: erős csúsztatás
    4: te egy nem normális családról írtál. Tök mindegy, hogy a szülő vagy a gyerek defektes, az nem nevezhető normális családnak. Vagy talán fogalomzavarod van?
    5: "Elég könnyű kiforgatni a szavakat" - az ölésen nincs mit kiforgatni. És ezt fordításra sem lehet ráfogni. Megmagyarázgatni a lehetetlent pedig értelmetlen. Az ölés = az élet önkényes, más által való elvétele.
    6: "A szex és a paráznaság két külömböző dolog" - külömböző??? Talán különböző. Majd ha felnősz, és volt már a marokmarin kívül más szexuális partnered is, akkor talán megtanulod, hogy mi a szavak jelentése. A bibliai értelmezésben b@szni csak gyerekcsinálás céljából lehetett, és azt is csak házasságon belül. Ezt egyébként a zsidó és a keresztény vallás is eltérően értelmezi.
    7: "Attól még vétkezel az emberi törvények ellen is." - szerinted tökéletes a jogrend? Jók a törvények? Szerintem nem. Épp ezért a saját értékrendem szerint élek, öntörvényű vagyok. Ez persze nem zárja ki azt, hogy a legtöbb esetben a törvény és az értékrendem között egyezés álljon fenn.
    8: ld. #44 8.
    9: Jól érted, el akarom venni tőle. Meg mástól is, aki lopott.
    10: Mindig kettőn áll a vásár, különben nemi erőszak van, ami nem feltétlenül testi kényszert jelent. Azért csak részben igaz, mert a tulajdon más kategória, de arra ott van a 9.

"S ha nem tudod levonni a konklúziót" - nem is akarok olyan dologgal foglalkozni, ami eleve marhaság. Így konklúziót levonni sincs miből.
  • Newfronter
    Ahhoz mit szólsz hogy az evolúciót NEM LEHET bebizonyítani(mivel nincs is bizonyíték rá), mert az egész egy kamu. Az ember csak megpróbál megmagyarázni egyes dolgokat, de csak próbál és nem tud.
  • Newfronter
    És te ki mellett döntesz? Ők nem emberek? Hogy minősítheted embertársaidat?
  • Newfronter
    Nem így van, a többi vallás tévtanítás, de ezt hiába is mondom, mert akit nem Isten vezérel azt a gonosz.

Igen emberek között vagyunk, szeretni kell embertársainkat, és nem a magunk baját nézni, hogy nekünk hogy lesz... Mert ez van ebben a világban, bárki bármit is mond, a pénz, a sex, stb... és ez egyre rosszabb lesz!

Nem láthatatlan, hanem ő teremtette a földet, mindent. Azért nem látod, mert elfordultál tőle, és ő is mitőlünk, sőt mi a halált érdemelnénk ezért a bűnért, de Ő elküldte a szabadítót, aki benne hisz, az újra szövetséget köt Istennel.

Amúgy ez a cikk szánalmas, mert megint az ember akarja megmagyarázni az isteni csodát... Nem mindegy hogy jött létre az a csillag? Isten mutatta meg az utat a zarándokoknak, ennyi.
  • Newfronter
    Azthiszem már kezeltetve vagyok és de jó hogy nem emberektől függök!
  • Newfronter
    Minden ami le van írva benne úgy van és ezek a törvények mára is igazak, és a holnapra is! Ezt kellene megérteni, ez a Szent könyv Isten ígéje, ezt kell olvasnod és követned!
    Ebben benne van a SZERETET(ami ugye csak Istentől származik, és mindez Őtőle van) és pl. a Karácsony amit most ünneplünk, annak az igazi jelentősége.
  • wanek
    A görögöknek is rengeteg istene volt...
  • szivar
    Csak felületesen. Feltéve ha nekem címezted a mondanivalódat.
    Babiloni, egyiptomi, s még amit nem ismerünk. Illetve ez csak a zsidók ill. a keresztények környezetében fellelhető, többistenhitre vonatkozik. Ezenkívül lehetett még vagy ezer bálványok imádatára szakosodott törzs is.
  • HUmanEmber41st
    "A többi vallás ami több istent tisztelt,"

Mondj egypárat légyszi! Látom otthon vagy a témában..
  • szivar
    Vagy csak értlemezni vagy képtelen. Vonatkoztass el.

1.Ez szvsz csak az egyisten hitre buzdít. A többi vallás ami több istent tisztelt, ez esetenként káoszba fulladt, néha pont a sok istennek köszönhetően. A káosz meg mint a múltból tudjuk, nem tett jót egyik társadalomnak sem. Amúgy meg az egyén lelkének sem tesz rosszat, ha nem kell 1625463 istenben hinnie, hanem csak egyben. Itt lélekben biztos támaszt talál, ha reménytelennek tűnik a helyzete.

2.Hiába káromlod azt az Istent, akiben hiszel, attól jobb nem lesz. Ez a parancsolat -átvitt értelemben- inkább a gondolkodásra sarkal, szidalmazás helyett.

3.A pihenéssel kellene megszentelni az ünnepnapot. Beleértve testi és a szellemi pihenést is.

4.Majd ha a kölkeid esetleg bedobnak a zaciba(lsd.:szoc.othon) mert haszontalan lettél a számukra - esetleg átvitt értelemben lábtörlőnek használnak, akkor gondolkozz el a normális család definícióján.

5.Elég könnyű kiforgatni a szavakat, amikor a szavak jelentése az idők folyamán megváltozott -egyrészt a fordításnak is köszönhetően.
    Nah igen. A háború. Amit egyes vallásos faszkalapk indítanak, de nem nagyon szeretnének részt venni benne(itt a vallás lehet pl. kersztény, mohamedán, materalista, demokrata, stb). Ráadásul azon törvényeket szegik meg, melyek védelmében háborút indítanak. Valahogy olyan ellentmondásosnak tűnik a dolog...

6.A szex és a paráznaság két külömböző dolog. Menj és mutogasd magad szexuális valóját a környékbeli egyedeknek, és figyeld meg a következményeit.

7.Attól még vétkezel az emberi törvények ellen is.

8.Szinte sohasincs szükség rá. Kivéve ha a önző érdekeket szolgál.

9.Az elrabolt||elharácsolt||elcsalt ház a tízparancsolat ellen vétkezve került a tulajdonosa kezére. És ha jól értem akkor nem te szeretnéd megszerezni.

10.Sohasem kettőn áll a vásár. Pláne ha a tulajdonról beszélünk. Amúgy itten az irigységről van szó, nem a tulajdonról.

S ha nem tudod levonni a konklúziót, akkor megpróbálom összefoglalni helyetted. Lehet ezen parancsolatok nélkül élni, de ezek (ha betartaná mindeki) megkönnyítenék az életet MINDENKI számára. Ja, és nem mellesleg a papok jó része sem tartja be mindet, mert az önnön egyéni érdekeik vezetik őket. A papok számára a vallás az csak üzlet, bármelyik kort és vallást is nézed meg alaposan. De szerintem nem az egyházat kellene górcső alá venned, hanem saját magadat és embertársaidat. Azt hogy miket vársz tőlük, és mit adhatsz nekik, melyekkel könnyebbé teheted a saját életed, a mások életét. A fentiek betartása nem kerül sokba, csak egy kis figyelembe. Végül is mit veszíthetsz?
  • Taxy01
    Wanek, szerintem sajnos te állsz a legközellebb az igazsághoz. Azért sajnos, mert szomorúnak tartom, hogy ennyi embert ilyen mértékben meg tudtak vezetni sok száz éven keresztül. Valószínüleg van valóságalapja valamennyi a dolognak, de csak annyi, mint mondjuk a Kalevalának, vagy a görög mitolgiának. Az emberek sok mindent nem tudnak a tudománnyal megmegyarázni. Ezekre a dolgokra rámondják, hogy Isten múve. Más kultúrák más Istenenek tulajdonítják a dolgot. Majd ha végre kiderül, hogy mi okozza ezeket, akkor lesz nagy pofáraesés elég sok vallás képvislői részéről, mert azt nem tartom valószínűnek, hogy bármelyiknek is teljes mértékben igaza van. A keresztényeknek volt a legjobb a marketingjük, nekik sikerült a legjobban elhitetni a saját verziójukat a néppel. Ennek a legföbb szerepe az volt, hogy az egyszerű embereket manipulálhassák, hogy nekik is fizessenek, és, hogy tiszteljék őket, ezéltal hatalmuk legyen a földön, minél több dologba beleszólhassanak. Vagy a jelenlegi vallásos emberek azt gondolják, hogy az egyházi vezetők azért csinálják ezt az egészet, mert jót szeretnének tenni a néppel? Az amerikai multimilliomos tv tiszteletesek is minden bizonnyal önzetlenségből csinálják az egészet, az csak mellékes, hogy hülyére keresik magukat. Minden bizonnyal a kilenced is csak azért volt, hogy minél több emberrel tehessenek jót. Meg persze a szent grált kutató keresztes lovagok is szent célok érdekében mészároltak. Ez is a pénzről szól, mint minden más a földön. És sajnos sikerült annyi embert manipulálniuk, hogy nagyon jól megélnek belőle. Szerencsére a tudomány fejlődik, és egyre több mindenre fény derül. Már kezd kilógni a lóláb, hamarosan szerintem sok egyház fog borulni....
  • dez
    Ha jobban megnézed, meglátod az egyezéseket is. (Még ide írhatnék 1-2 dolgot, de minek..)
  • dez
    Na jó, egy kis részét még most is így gondolom, pl. ragaszkodás egy adott vallás adott felekezetéhez, stb. De hogy mindenre van ésszerű magyarázat, amit a tudomány szolgáltat... Ez utópia.
  • dez
    10 éves koromban még én is így gondoltam...
  • wanek
    Ez nem volt egyéb, mint egy jókora csúsztatás/mellébeszélés.
  • Epikurosz
    Mindig is meglepett, amikor egyesek és kettesek képtelenek felfogni az emberi értelem kialakulásának és fejlődésének mechanizmusát. Nevezetesen azt, hogy kialakultak az absztrakciók, a fogalmak és ezeknek része az isten fogalma is. És ezek a "Sárika egy kicsit butácska"-típusú emberek azt próbálják bizonygatni, hogy Isten nem is létezik, emrt hiszen az embberek találták ki. ezek szerint akkor nem létezik a boldogság sem, az öröm sem, sőt a józan paraszti ész sem, mert ez utóbbihoz legalábbis kellene minimum egy józan paraszt.
    :-)
  • wanek
    Miért? A keresztények jobbak? A zsidó Jézussal az élen? MEGALOL!
    Egyébként én vallásellenes/egyházellenes vagyok.
    A zsidókat más okok miatt utálom, nem csupán a vallásuk miatt. Bár a vallásuk tiszta fajelmélet...
  • Epikurosz
    "Emberek között élsz ezért velük kell a problémáidat megoldani, nem pedig egy egy láthatatlan megfoghatatlan lénnyel."

Ez így, ebben a formában mellébeszélés. A tízparancsolat arra int, hogy Istennel old meg a problémáid, ne az emberekkel? Help!

A világi törvények is láthatatlan, megfoghatatlan fogalmak, akkor azokat is semmibe kell venni?

Különben dejó is lenne, ha nem lenne szükség törvényekre.
  • Epikurosz
    Na, te aztán szépen kimutattad most a fogad fehérét.
    Annyira elvakultan zsidóellenes vagy, hogy mindent tagadsz, amit ők hoztak létre. Ciki!
  • HZsoli
    Szivar a harmadik ponthoz: képzeld el, ha az év 365 napjából 365-öt dolgoznál...