Novára várva, avagy a betlehemi csillag nyomában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"1. Én vagyok az Úr, a te Istened. Ne legyen más istened!" - deklarálja saját magát. De logikailag hibázik. Ha csak egy isten van, akkor hogyan lehetne más istene? MEGALOL!!!!
"2. Ne vedd hiába Istened nevét!" - ezt napjában sokszor megteszem, ha káromkodom. De ennek semmi köze a vallás istenéhez.
"3. Szenteld meg az ünnepnapot!" - számomra nincsenek _szent_ dolgok a szó valódi értelmében.
"4. Tiszteld atyádat és anyádat!" - egy normális családban erre a pontra nincs szükség, hiszen ez enélkül is megvalósul. De kit és miért tiszteljen az, akirõl lemondtak a szülei (állami gondozás, örökbeadás, vagy szimplán csak kuka...)
"5. Ne ölj!" - ez az egyik legnagyobb baromság. Még úgy is csak szûken igaz, ha azt mondaná, hogy: embert ne ölj. De én húsevõ vagyok, de nem döghús evõ. Vagyis ölés nélkül éhenhalok. Továbbá megölöm a szúnyogot, ha megcsípett, stb. Egy háborúban én ölöm meg az ellenséget, hogy életben maradjak. De ha simán csak az életemre törne egy bûnözõ, azt is megölném. Emellett én a halálbüntetés híve vagyok.
"6. Ne paráználkodj!" - dehogynem! Miért ne tenném?
"7. Ne lopj!" - ha valamit tõlem elraboltak/elloptak, azt visszaszerezni nem tartom bûnnek.
"8. Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot!" - a felebarát így megfogalmazva az akkori értelmezésben embertársat jelent, köze nincs a baráthoz. Idõnként szükség lehet rá, a kegyes hazugságról nem is beszélve.
"9. Ne kívánd felebarátod házát!" - az elrabolt/elharácsolt/elcsalt "házat" igenis vissza akarom kapni, igaz, nem saját célra (pl. gyurcsótány villa)
"10. Ne kívánd felebarátod házastársát vagy bármiféle tulajdonát!" - mivel kettõn áll a vásár, ez csak részben igaz.
Itt egy kis baj van. Emberek között élsz ezért velük kell a problémáidat megoldani, nem pedig egy egy láthatatlan megfoghatatlan lénnyel. Nem azért kell bizonyos dolgokat betartani mert a Biblia írja, hanem mert gondolkodó választani képes értelmes lények vagyunk.Nekem nem az isten határozza meg hogy mit tegyek hanem a saját elmém. Mellesleg az isteneket az emberek találták ki, jellemzõ hogy sokan nem képesek észrevenni hogy különbözõ népek különbözõ isteneket találtak ki.
1. Én vagyok az Úr, a te Istened. Ne legyen más istened!
2. Ne vedd hiába Istened nevét!
3. Szenteld meg az ünnepnapot!
4. Tiszteld atyádat és anyádat!
5. Ne ölj!
6. Ne paráználkodj!
7. Ne lopj!
8. Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot!
9. Ne kívánd felebarátod házát!
10. Ne kívánd felebarátod házastársát vagy bármiféle tulajdonát!
Továbbá vannak pélkdabeszédek és javaslatok, amik ezer év távlatából is megszívlelendõek, hasznosak.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Kara kánként folytatom tanításom.
Te, ne legyél már ekkora buta bunkó!
A hajósok a Sarkcsillagot követték, vagyis aszerint tájékozódtak. Akkor õk mind az égbe mentek?
Miért pont a biblia?Még ezer más vallás létezik.Ha már nem fogadod el a valódi magyarázatokat.Aki szigorúan eszeint éli le az életét az nem több mint egy bábú,amit több ezer éve meghalt emberek rángatnak akik kitalálták a bibliát.
Nem keres magyarázatokat,stagnál,elfogadja amit abban az ócska könyben leírnak,semmi alapja nincs az egésznek.Ha mégis van,akkor is van rá ésszerû magyarázat.Gondolkodni kell,nem elfogadni mindeféle alaptalan magyarázatot,amit a vallások kínálnak.Lehet,hogy nem kéne az emberek hülyeségein felidegesiteni magam.<#shakehead>#shakehead>
mind1 elindulnak a bölcsek a csillag "felé" de mire eljutnak oda hogy "alá" kerüljenek az alatt eltelt 3 hét, vagy hónap... ezalatt a Föld annyit forog amennyit csak akar, meg a Nap körül is elmozog egy kicsit, szal sehogy sem jelölhet ki egy csillag egy konkrét helyet... persze akkoriban még nem tudták hogy a Föld egyáltalán létezik-e...
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Mese ez az egész, tele nagy kamukkal.
Egyébként engem nem zavar, ha valaki megkajálja ezt a sok f@szságot, csak utána ne akarja elhitetni magáról, hogy õ egy logikusan gondolkodó ember.
Fogást, persze lehet keresni a Biblián, de legalább legyen benne logika.
Az neked ugye nem számít, hogy az evangélisták (4-en) Jézus kortársai, sõt tanítványai voltak.
- Origo cikke itt
- Ez csak ufóhívõnek, hogy meglóduljon a fantáziájuk: mûhold volt a bethelehmi csillag! :-)
- ...
"...egy másik, már Kepler által felvetett, újabban inkább számba vett magyarázat szerint pedig a ritka fényjelenség oka a Jupiternek és a Szaturnusznak Kr.e. 7.-ben történt találkozása a Hal jegyében. Ezt az (egyik) akkori „asztronómiai szótár” szerint lehetett úgy értelmezni, mint az utolsó idõk (a Hal ennek a szimbóluma), Izraelben (Szaturnusz) megszületõ uralkodójának (Jupiter) a jelét."
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Betlehemi királyok
Adjonisten, Jézusunk, Jézusunk!
Három király mi vagyunk.
Lángos csillag állt felettünk,
gyalog jöttünk, mert siettünk,
kis juhocska mondta: biztos
itt lakik a Jézus Krisztus.
Menyhárt király a nevem.
Segíts, édes Istenem!
Istenfia, jónapot, jónapot!
Nem vagyunk mi vén papok.
Úgy hallottuk, megszülettél,
szegények királya lettél.
Benéztünk hát kicsit hozzád,
Üdvösségünk, égi ország!
Gáspár volnék, afféle
földi király személye.
Adjonisten, Megváltó, Megváltó!
Jöttünk meleg országból.
Fõtt kolbászunk mind elfogyott,
fényes csizmánk is megrogyott,
hoztunk aranyat hat marékkal,
tömjént egész vasfazékkal.
Én vagyok a Boldizsár,
aki szerecseny király.
Irul-pirul Mária, Mária,
boldogságos kis mama.
Hulló könnye záporán át
alig látja Jézuskáját.
A sok pásztor mind muzsikál.
Meg is kéne szoptatni már.
Kedves három királyok,
jóéjszakát kívánok!
A háromkérályokat a betlehemi csillag vezette, bár nem "lángos csillag" (üstökös), ahogy sok régi kalendárium ábrázolta, és ahogy József Attila is írta, hanem csillag (ami szerintem nem volt más, mint a bolygók együttállása). Mellesleg a mezopotámiaiak (babilóniaiak) nagy csillagászok voltak, betéve ismerték az elsõ 9 égitestet: Napot, Holdat, (Fõdet), Vénuszt, Merkúrt, Marsot, Jupitert és Szaturnuszt. Az Uránuszban nemvok biztos, és ugye ott volt még az a titokzatos Nibiru. :-)
Elárulom, de csak nektek, hogy az õskeresztények jelképe a Hal volt. Talán, nem véletlenül... "E jelben gyõzni fogsz!" - vonatkozik a keresztre, de a halra is, amelybõl Krisztusnak elég volt 2 db. plusz 5 db. kenyér, hogy megetessen lelkiekre kiéhezett, de attól még korgó gyomrú 5 ezer embert.
Különbern most tapossuk a Halak korszak utolsó éveit, tán le is járt már, és lépünk be a Vízöntõk korszakába. Isten legyen velünk!
:-)
Ha kiszemelek 1 csillagot az égen, amelyik nekem tettszik vagy szép fényes vagy kékszínû,vagy vibrál stb. az életbe nem fog elvezetni a pápához, vagy az eldugott kincshez vagy akármihez. 😄 A csillagokról tudvalevõ, hogy viszonylag periodikus a mozgásuk, vagyis mindíg felfedezhetõk adott idõben az égbolton. Még az üstökösök is.
Arról nem is beszélve, hogy tudták mikor fog megszületni Jézus, és várták a jelet ami vezette õket...tehát csillag és üstökös kizárva mert még ma is vezetné õket. 😄 Szupernova robbanás az viszonylag rövid. Nem voltak olyan jó csillagászok ha hihetünk a tankönyveknek, hogy megtudják mondani mikor következik be pontosan 1 rendkívüli égi jelenség.
Ha mégis tudták mikor következik be akkor meg mi a frásznak követték ha úgyis tudták merre tart?? És ezek közül egyik sem magyarázza a nappali tûzoszlopot.
Régen nagyképû voltam... de mostmár tökéletes vagyok!
bocsi az ekezetek hianya miatt, de eleg nehez elocsalni ezen a billzeten
És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?
Bar csillagasz nem vagyok de tudni valo hogy a rosszbol rogton jo lesz ha egybeesik az egyetemes joval. Plane 2000 ev tavlatabol...
És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?