Novára várva, avagy a betlehemi csillag nyomában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ennek így nincs értelme. Ezen vitatkozhatnánk estig. Nem látsz tovább annál, mint amit egy 2000 éves könyv hiányos fordításában olvasol, és ahogy azt a hataloméhes vallási vezetõk neked félremagyarázzák.
Vannak normálisan gondolkodó papok is, például Dúl Antal. Szerintem olvass utána annak miket írt, hogy teljesebb legyen a rálátásod...
Vagy Hamvas Béla, Müller Péter könyveit. Ne skatulyázd be magad.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
A Bibliát még senki sem tudta megcáfolni(aki pedig azt mondja hogy igen, annak az alapja nem igaz viszont).
Csak az Istent követem és nem a vallási vezetõket, mert az egy dolog ha egy pap igét hirdet, de a bibliát dolgozza fel minden alkalommal és aszerint élünk.
Sok minden amit hallasz tõlük csak arra jó, hogy követsd õket, hogy veled is nagyobb legyen a nyáj, és ezáltal a hatalmuk.
valami valóságalapja lehet, hogy van. Jézus létét nem cáfolom, de abban egészen biztos vagyok, hogy az nem úgy történt ahogy azt most a bibliában olvasod.
Csak ennyiról van szó......
Tudtam hogy nincs, de ki mondta? A papnak is lehet felesége, sõt...
Amúgy a postod tele van értelmetlenségekkel, a Bibliát olyan emberek írták, akiket Isten jelölt ki abban az idõben, semmiféle utólagos módosítások nincsenek benne.
A Karácsonyt azért ünnepeljük, mert megszületett a megváltó Jézus Krisztus.
Te meg csökönyös vagy. Csak így egyszerûen. Gyanítom hiába magyarázná el valaki is hogy egykoron (és ma is) vannak olyan szavak, melyek az eredeti nyelvbõl fordítván hiányosságot szenvednek(a jelentés tartalma szerint), mert nincs rá megfelelõ szó, vagy csak a fordító szimplán nem ismeri a szó teljes jelentését az adott szövegkörnyezetben. Gondolom az sem érdekel hogy a biblia(újszövetség, ószövetség, a teljesség igénye nélkül) az eredeti nyelvébõl hány soron lett lefordítva olyan nyelvre, emit te is megértesz. Illetve ezen fordítások közben tartalmilag és formailag is sérülhetett az eredeti tartalom a fordítóknak köszönhetõen.
1. Ne számíts semmire és senkibe, ne bízz semmiben és senkiben, nem ér csalódás. De öröm sem sok. És itt nem csak a testi örömökre gondolok.
2.Bizonyítsd be 😄.
3.Ha értelmezted volna a leírtakat(feltételezem olvastad a bibliának,koránnak v. a tórának, neadjisten Buddha tanításának egyes részeit), akkor rájönnél hogy így van.
4.És nem gondolod hogy ez egy útmutatás egy normális család létrejöttéhez?
5.Lsd. a nyelvészkedéssel kapcsolatos gondolataimat.
6.Valóban rosszul írtam. Mellesleg a paráznaság és a szimpla hetero dugás közt ég és föld a külömbség, de ezt hiába mesélem a 'lyuk az lyuk, csak a keret más' felfogású emberkéknek, akiknek mindegy mi az, csak hajoljon már le azért a szappanért...
7.Miért? Ez jogrend?
8.Nah igen.
a).Waneknek mindig igaza van.
b).Amennyiben nem lenne igaza, automatikusan az a. pont lép érvénybe.
9.És mit tennél az elvett javakkal?
10.Ne kívánd felebarátod házastársát vagy bármiféle tulajdonát. Hála Istennek(vagy sajna?), a nõ manapság már nem a tulajdon kategóriába tartozik.
Én sem szeretek olyan dolgokkal foglakozni amelyek érdekelnek. De majd eljön ennek is az ideje 😄.
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Isten ígéjét mondom, nem a magam igazát.
1. DE szitkozódtál... olvass vissza!
2. DE létezõ dolgot káromolsz!
3. Ne engem sajnálj, hanem magadat!
Amúgy tudtátok, hogy minek az ünnepe Karácsony? Sokan nem tudják...
tényleg és ha ádám bünt követett el akkor mi van?
Nekem meg a dédpapám harcolt az 1. világháborúban és azt énekelték hogy " megálj piszkos szerbia, nem lesz tiéd hercegovina" és nyilván lelõtt jópár szerbet. Akkor most idejöhet egy szerb és jól megbüntethet ezért? Ugye hogy nem.
Te egy beteg ember vagy. De majd a szeretett istened jól megmondja a szitut...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
De hogy ONTOPIC is legyek: Én bízom annyira a csillagászokban, hogy õk is ismerik azokat a naptárbeli eltéréseket, amiket írtatok korábban. Gondolom ezért is hivatkoznak i.e. 7., meg i.e. 11. dátumokra.
Ezt jóval késõbb a papok tették bele, hogy legyen mivel rémisztgetni az egyszerü parasztokat.
Arról is tudtál hogy a karácsony egy õsi pogány ünnep, ami a napéjfordulóra vezethetõ vissza? Vagy hogy a legtöbb ünnepünk római (pogány) ünnep volt és amikor a római birodalomban bevezették a keresztény vallást, akkor a régü ünnepeket átvezették az újba, csak más néven?
Arról is tudtál hogy a bibliában nincs olyan hogy a papnak nõtlennek kell lennie?
Ezt már csak a késõbbi korokban tették bele, és persze senkise tartja be, a papok fele félrekefél (bocs) vagy meleg (bocs).
És arról is tudtál hogy a bibliát a niceai zsinaton állitották össze és ott döntötték el hogy mi kerül bele és mi nem? emberek állitották össze. A kimaradt iratokat vagy elégették vagy tiltják és el vannak dugva. Igy aztán az egész mai biblia egy nagy humbug. Nem akarom ecsetelni hogy a mai média is mit képes kihozni egy interjúból, amit egy kicsit megvágnak, innen onnan kivágnak részeket, egymás mellé teszik, és a végén teljesen más van az interjúban mint amit az alany mondott.
Példa: nem szeretem ha hazudnak nekem, de magyarországot nagyon kedvelem.
média: nem szeretem...magyarországot. (és legtöbbször a 3 pont is lemarad. na kb. ilyen a biblia is)
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Mondom Biblia által vagyis Isten igéje által kezeltetem magam.
"Miért kéne nekem Istent követnem, vagy egyáltalán kedvelnem vagy imádni ha õ erre semmi okot nem ad?"
Mert õ teremtett és SZERET téged!
"Raádásul milyen bünt is követtünk el?"
Isten elleni bûnt követtünk el, ezt mondtam, Ádám követte el az elsõt.
De azóta minden ember bûnös, viszont van szabadító AKI megbánta minden bûnünket és ezáltal tiszták vagyunk, HA elhisszük, hogy ezt Õ tette és Õt követjük egész életünkben. Egy kis bûnbánat sem árt azért... 😊
"Ha mindenki hülye lenne és követné már rég kihaltunk volna. "
Komolyan? Épp fordítva, azért vagyunk még életben, mert van jópár ember aki által beszél az Isten és megtérnek jópáran ezáltal, ha õk nem lennének, akkor már mi sem lennénk.
"És egy tök jó példa a gyerek szülõ kapcsolat. Nehogymár a gyerek legyen hálás amiért a szülei megszülték... a gyerek lehet hálás mert jól nevelték meg mert szereti a szüleit, de ezt nem lehet elvárni. Fõleg nem megparancsolni! Vagy szerinted egy árvaházi gyerek akit magára hagytak kisbaba korában, az legyen hálás a szüleinek és áldja õket minden nap? Mert itt kb. ez a helyzet."
Nem példa erre, erre nincs példa, mert példátlan. Csakis Isten tud igazából szeretni minket, mi egymást nem(világi embereknél...). De akik keresztyének, azok tudják mi az hogy egymást szeretni.
1. sehol nem szitkozódtam
2. káromolni nemlétezõ dolgot nem lehet
3. téged nem szívbõl utállak, hanem sajnállak.
"csak azt mondom ami az egyetlen igaz" - LOL! Te vagy a nagy megmondóember, igaz?
"Pont így volt amikor Jézust is bántották" - tudsz olyan embert mutatni, akit soha nem bántottak? Jézus elõtt/idején/után. Akkor mitõl különb Jézus? Attól, hogy õ isten fiának képzelte magát? Az elmegyógyintézetek tele vannak ma is istenekkel, Napóleonokkal, stb...
Itt van Karácsony és bántjátok egymást, ha nem fogadod el amit a másik mond, akkor ne fogadd, ez a te dolgod, de azért ne bántsd! "
Látod, ha azt mondod a többi vallásra, hogy nem igaz, akkor ezzel bántod õket. Saját magadat cáfolod.
Raádásul milyen bünt is követtünk el? a Te idióta vallásod szerint minden bün ami a fajfenmaradáshoz szükséges. Ha mindenki hülye lenne és követné már rég kihaltunk volna.
És egy tök jó példa a gyerek szülõ kapcsolat. Nehogymár a gyerek legyen hálás amiért a szülei megszülték... a gyerek lehet hálás mert jól nevelték meg mert szereti a szüleit, de ezt nem lehet elvárni. Fõleg nem megparancsolni! Vagy szerinted egy árvaházi gyerek akit magára hagytak kisbaba korában, az legyen hálás a szüleinek és áldja õket minden nap? Mert itt kb. ez a helyzet.
Megmagyarázni mindent meg lehet, csak nincs alapja.
Igen az Istentõl kapott ésszel gondolkodom, ideje lenne már programozni, mert elmaradok a házival!<#ravasz1>#ravasz1>
Ezt olyan "mindenki hülye, csak én vagyok repülõ" hozzáállásnak érzem....
Itt van Karácsony és bántjátok egymást, ha nem fogadod el amit a másik mond, akkor ne fogadd, ez a te dolgod, de azért ne bántsd!
Ha ez a véleményed, akkor minek olvasol egyáltalán egy - többek között - tudományokkal foglalkozó online magazint?
"mert megint az ember akarja megmagyarázni az isteni csodát"
Az eltelt "néhány" évben sok "isteni csodát" sikerült megmagyarázni - azaz megfejteni, rájönni.
Ha már annyira vakon hiszel Istenben, akkor tedd meg neki azt a jópofa szolgálatot, hogy az általa teremtett aggyal elkezdesz gondolkodni. Csudajó dolog.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Te meg vagy vezetve. Talán egyszer rájössz.....
"Hogy minõsítheted embertársaidat?" - Úgy, hogy tudok gondolkodni.
Pont ennek az ellenkezõje.... Látod ez a baj, hogy magunkat is Istennek gondoljuk, vagyis az ember ezt akarja, ez volt az elsõ bûne amúgy. Tudod amikor a fáról letépte az almát és megette, mert a gonosz mondta neki, hogy ha ebbõl leszel Isten lehetsz...
Jézus is megkísértetett, de õ hû maradt Istenhez. Miképpen Mózes és Mohamed is hasonlóképpen cselekedett. Irányt mutattak nekik, és õk nem tértek le a helyes iránytól. Nem azért mert rákényszerültek, hanem azért mert így döntöttek a saját szabad akaratukból, a saját gondolataik és ismereteik álltal vezérelve.
Valami van, de az Isten nem manifesztum. Ts is része vagy. Te is Isten vagy.
Javaslom, olvass Müller Pétert. Sokmindenre fényt derítene az elmédben....
1: ugyanmá' ld. #44 1.
2: "Hiába káromlod azt az Istent, akiben hiszel, attól jobb nem lesz" - te beteg vagy. Semmilyen istenben nem hiszek.
3: erõs csúsztatás
4: te egy nem normális családról írtál. Tök mindegy, hogy a szülõ vagy a gyerek defektes, az nem nevezhetõ normális családnak. Vagy talán fogalomzavarod van?
5: "Elég könnyû kiforgatni a szavakat" - az ölésen nincs mit kiforgatni. És ezt fordításra sem lehet ráfogni. Megmagyarázgatni a lehetetlent pedig értelmetlen. Az ölés = az élet önkényes, más által való elvétele.
6: "A szex és a paráznaság két külömbözõ dolog" - külömbözõ??? Talán különbözõ. Majd ha felnõsz, és volt már a marokmarin kívül más szexuális partnered is, akkor talán megtanulod, hogy mi a szavak jelentése. A bibliai értelmezésben b@szni csak gyerekcsinálás céljából lehetett, és azt is csak házasságon belül. Ezt egyébként a zsidó és a keresztény vallás is eltérõen értelmezi.
7: "Attól még vétkezel az emberi törvények ellen is." - szerinted tökéletes a jogrend? Jók a törvények? Szerintem nem. Épp ezért a saját értékrendem szerint élek, öntörvényû vagyok. Ez persze nem zárja ki azt, hogy a legtöbb esetben a törvény és az értékrendem között egyezés álljon fenn.
8: ld. #44 8.
9: Jól érted, el akarom venni tõle. Meg mástól is, aki lopott.
10: Mindig kettõn áll a vásár, különben nemi erõszak van, ami nem feltétlenül testi kényszert jelent. Azért csak részben igaz, mert a tulajdon más kategória, de arra ott van a 9.
"S ha nem tudod levonni a konklúziót" - nem is akarok olyan dologgal foglalkozni, ami eleve marhaság. Így konklúziót levonni sincs mibõl.
Igen emberek között vagyunk, szeretni kell embertársainkat, és nem a magunk baját nézni, hogy nekünk hogy lesz... Mert ez van ebben a világban, bárki bármit is mond, a pénz, a sex, stb... és ez egyre rosszabb lesz!
Nem láthatatlan, hanem õ teremtette a földet, mindent. Azért nem látod, mert elfordultál tõle, és õ is mitõlünk, sõt mi a halált érdemelnénk ezért a bûnért, de Õ elküldte a szabadítót, aki benne hisz, az újra szövetséget köt Istennel.
Amúgy ez a cikk szánalmas, mert megint az ember akarja megmagyarázni az isteni csodát... Nem mindegy hogy jött létre az a csillag? Isten mutatta meg az utat a zarándokoknak, ennyi.
Ebben benne van a SZERETET(ami ugye csak Istentõl származik, és mindez Õtõle van) és pl. a Karácsony amit most ünneplünk, annak az igazi jelentõsége.
Babiloni, egyiptomi, s még amit nem ismerünk. Illetve ez csak a zsidók ill. a keresztények környezetében fellelhetõ, többistenhitre vonatkozik. Ezenkívül lehetett még vagy ezer bálványok imádatára szakosodott törzs is.
Mondj egypárat légyszi! Látom otthon vagy a témában..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
1.Ez szvsz csak az egyisten hitre buzdít. A többi vallás ami több istent tisztelt, ez esetenként káoszba fulladt, néha pont a sok istennek köszönhetõen. A káosz meg mint a múltból tudjuk, nem tett jót egyik társadalomnak sem. Amúgy meg az egyén lelkének sem tesz rosszat, ha nem kell 1625463 istenben hinnie, hanem csak egyben. Itt lélekben biztos támaszt talál, ha reménytelennek tûnik a helyzete.
2.Hiába káromlod azt az Istent, akiben hiszel, attól jobb nem lesz. Ez a parancsolat -átvitt értelemben- inkább a gondolkodásra sarkal, szidalmazás helyett.
3.A pihenéssel kellene megszentelni az ünnepnapot. Beleértve testi és a szellemi pihenést is.
4.Majd ha a kölkeid esetleg bedobnak a zaciba(lsd.:szoc.othon) mert haszontalan lettél a számukra - esetleg átvitt értelemben lábtörlõnek használnak, akkor gondolkozz el a normális család definícióján.
5.Elég könnyû kiforgatni a szavakat, amikor a szavak jelentése az idõk folyamán megváltozott -egyrészt a fordításnak is köszönhetõen.
Nah igen. A háború. Amit egyes vallásos faszkalapk indítanak, de nem nagyon szeretnének részt venni benne(itt a vallás lehet pl. kersztény, mohamedán, materalista, demokrata, stb). Ráadásul azon törvényeket szegik meg, melyek védelmében háborút indítanak. Valahogy olyan ellentmondásosnak tûnik a dolog...
6.A szex és a paráznaság két külömbözõ dolog. Menj és mutogasd magad szexuális valóját a környékbeli egyedeknek, és figyeld meg a következményeit.
7.Attól még vétkezel az emberi törvények ellen is.
8.Szinte sohasincs szükség rá. Kivéve ha a önzõ érdekeket szolgál.
9.Az elrabolt||elharácsolt||elcsalt ház a tízparancsolat ellen vétkezve került a tulajdonosa kezére. És ha jól értem akkor nem te szeretnéd megszerezni.
10.Sohasem kettõn áll a vásár. Pláne ha a tulajdonról beszélünk. Amúgy itten az irigységrõl van szó, nem a tulajdonról.
S ha nem tudod levonni a konklúziót, akkor megpróbálom összefoglalni helyetted. Lehet ezen parancsolatok nélkül élni, de ezek (ha betartaná mindeki) megkönnyítenék az életet MINDENKI számára. Ja, és nem mellesleg a papok jó része sem tartja be mindet, mert az önnön egyéni érdekeik vezetik õket. A papok számára a vallás az csak üzlet, bármelyik kort és vallást is nézed meg alaposan. De szerintem nem az egyházat kellene górcsõ alá venned, hanem saját magadat és embertársaidat. Azt hogy miket vársz tõlük, és mit adhatsz nekik, melyekkel könnyebbé teheted a saját életed, a mások életét. A fentiek betartása nem kerül sokba, csak egy kis figyelembe. Végül is mit veszíthetsz?
:-)
Kara kánként folytatom tanításom.
Egyébként én vallásellenes/egyházellenes vagyok.
A zsidókat más okok miatt utálom, nem csupán a vallásuk miatt. Bár a vallásuk tiszta fajelmélet...
Ez így, ebben a formában mellébeszélés. A tízparancsolat arra int, hogy Istennel old meg a problémáid, ne az emberekkel? Help!
A világi törvények is láthatatlan, megfoghatatlan fogalmak, akkor azokat is semmibe kell venni?
Különben dejó is lenne, ha nem lenne szükség törvényekre.
Annyira elvakultan zsidóellenes vagy, hogy mindent tagadsz, amit õk hoztak létre. Ciki!