Novára várva, avagy a betlehemi csillag nyomában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt írád: "Nálunk az állam õket dotálja az adónkból az biztos."
Aranyom! Ha nem lett volna a katolikus egyház, a magyar állam nem is létezne. Úgy elfútt vón minket a szél, mint a vízigótokat, gepidákat, hunokat, avarokat (bár õk itt vannak bennünk, részben).
Én - vagyis a kuruc felem :-) - amúgy jobb' szerettem volna egy tökös, õsmagyar turulmadaras egyházat látni itten, de sokat akar a szarka, és nem bírja a farka, mert nem nem turul farka. :-)
Kara kánként folytatom tanításom.
A vallásos embereket a fejlõdés egy fokán megrekedt embereknek tartom.
Az ilyen Newfronter féléket pedig szélhámosnak.
Amíg nem nyílt ki a tudatom (gyerekkorban), engem is megvezettek mindenféle marhasággal, akkor KERESZTÉNY (nem keresztyén!!!) voltam...
Én a magam részérõl azért igyekszem nem bántani valakit mert vallásos.
Viszont arra hogy valaki vallásos ne úgy jöjjek rá, hogy teli pofára harsogja hogy:
"Én vallásos vagyok bazdmeg a többi mind hülye és más vallás nincs, ha van hamis vallás baszod! Olvasd a bibiliát, igaz hogy többezer éves, de minden betûje halál igaz csesszed meg!"
hanem úgy jöjjek rá hogy rendesen dolgozik, becsülettel, nem lop tõlem, sem másoktól, szerettel beszél az emberekkel stb.
Igy.
Mit akarok én bébizonyítani?
Isten létét?
Szerintem igenis van Isten, mégha nem is úgy, ahogy a vallásos emberek elképzelik. Mellesleg úgy nem is lehetne, mert az elképzelhetetlent, a misztériumot nem lehet elképzelni.
Mingyárt mondok nektek valami okosat, hogy megércsétek:
- Azt remélem, hogy nem vitatjátok ti sem, hogy létezik egy szellemi világ, amelyben benne vannak álmaink, félelmeink, vágyaink, terveink, emlékeink, öntudatunk, tudásunk, erkölcsink stb. stb. Persze ez mindenkinél más és más, de az a tény, hogy tudunk kommunkálni, azt jelzi, hogy ezek a kis szellemi világok valahol összeérnek, megtapizzák egymást. Eddig stimmt?
Nos, logikus az elgondolás, hogy a szellemi világban uralkodó zûrzavarnak, káosznak is kell lennie, illetve bocsesz, lehet egy szülõje, egy felsõbbsége, amelybõl eredeztetHETÕ, és ez nem több kis tojás, hanem egyetlen õseszem, õsszellem, õsszülõje mindennek - Ungarische nyelven: maga Isten.
Mielõtt lenyúlnál a sárkupacért, hogy rámdobd, még csak egy halovány érvet suttognék el:
- Ne a papokat nézd, hanem egyházuk hitét. Nekem mindegy is, hogy miylen egyházzal állok szemben. Semmi pénzért nem bántanám õket, ha rám hallgatnak mndenki azt hisz, és olyan templomba jár, amilyenbe akar. A papi kicsapongás sem zavar egyáltalán. Nem ezen van a lényeg. Még az egyház vagyona sem zavar: ami náluk van, legalább megmarad, nem cincálódik szét, nem válik ebek harmincadjává.
- A biológus kutatja az evolúciót, próbál visszamenni az idõben, egész az élet alapjaihoz. Mi a fenét kutatja õ az alapokat, horribile dictu az élet megszületésének pillanatát, az Õsokot? Menj, állj elébe, és mond azt néki, hogy ne kutassa! Én nem teszem meg ezt, mert rösstellem.
- A kozmológus választ szeretne találni olyan kérdésekre, hogy mibõl lett a világegyetemünk, volt-e õsrobbanás, lesz-e világvége, és az elméleti fizikussal karöltve próbálják kidolgozni az anyagot, energiát, teret, idõt, stb. egyesítõ nagy elméletet. Állj te eme tudósok elé, és mond szemükbe, hogy felesleges kutatni az Õsokot, az Egyet (amelynek neve az egyszerûség kedvéért amúgy Isten)! Én ezt szégyellem megtenni.
Kara kánként folytatom tanításom.
Sajna, én nem értem :) Azt hittem eddig emberek írták, látomások/víziók pedig mióta hitelesek?
Soroljam? :)
Majd legközelebb kérdezd már meg a te szeretett és _mindenható_ istenedet, hogy a nagy "mindenhatóságában" miért születhetnek vak, szellemi fogyatékos ás nyomorék gyerekek? Mit vétettek azok az istened ellen? Miért nem kaptak egyenlõ esélyt?
Látod, többek között ezért tartom szar alaknak az egyébként nem létezõ istenedet.
Sõt, azokat a Bibliákat, amiket te olvashatsz, fõleg nem. Sõt, az az értelmezés, amit hallhatsz a papoktól, sem Isten szájából ered.
Ergo amikor Istent és a Bibliát értelmezed, korábban élt hívõkre hagyatkozol. Magyarán értelmetlen az a régebbi kommented, ahol azt mondtad, hogy nem az emberekben, hanem Istenben kell bíznod. Gondolod, hogy a Bibliát, amivel ma este elalszol, Isten fordította magyarra?
"Biztosan? Majd ha rossz lesz az életed gondolj azért Istenre! "
Aha. Ergo te most itt prekognitálod, hogy az, aki nem hisz benne, annak Isten majd jó alaposan eltolja az életét, hogy legyen miért sírdogálnia. Már ne haragudj meg, de soha életemben nem lennék képes egy olyan Istenben hinni, aki a neki nem tetszõ cselekedeteket végzõ embereket csak úgy "megleckézteti". Aki ilyet mer mondani, az elmebeteg, és sokkal gusztusatalanabb, mint bármilyen "istentelen" lopó-csaló-hazudó gyarló ember.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
Igy van.
Hát figyu, ha lenne végítélet ezt mondanám annak a szakállas fasznak :
-Figyelj bazd meg. Életembe nem loptam, dolgoztam becsülettel, igyekeztem jó lenni mert énengemet bûneim alól nem menthet fel holmi gyónás, ha ezért megbüntetsz engem, akkor baszódj meg.
Látod, mit tettél, most miattad kapok figyelmezetést, bûnt követtél el ellenem! :)
Bizony tudom, de most ezt értsd magadra is...várj segítek megfordítom neked :
Nem minden úgy van ahogy a bibliában van, és nem minden úgy van, ahogy a papok elmondják, illetve olvashatod vallásos könyvekben.
A nagy hittérítés közepette ezen gondolkodj el...
Amit idéztél, abban azt mondom, hogy pl. nem ütik egymást, nem utálják, és szeretettel néznek egymásra, nem forgatják a szemeiket.(nem úgy mint a többi ember a villamoson etc.) De ugyanúgy ez vonatkozik a többi emberre is akiket így kezelnek a hívõk.
Szeretni kell azokat is akik ellenünk vannak, tehát az ellenségeinket, ez nehéz dolog de ezt is meg kell tenni, ahogy Jézus is megtette.
Igen azt is aki utál a fórumon, azt is szeretem.
Pofára esnél ha kiderülne hogy te vagy "álhívõ" mi? :)
De hogyan is derülne ki? Hiába szól neked bárki, de te oda se neki, mi? :)
Megjegyzem, a te példád is remekül illusztrálja, hogy egy kevésbé felvilágosodott világban mennyire remekül lehet a vallások segítségével végrehajtani a humánszabályozást.
A kedvencem akkor is a hívek által telibe hajtogatott baromság, az "Isten azért adott szabad akaratot az embernek, hogy Õt választhassa". Na meg persze a Tízparancsolat elsõ mondata, ami gyakorlatilag elfogadja más Istenek létezését (azaz híveik/tanításuk létezését), de egyértelmûen állást foglal egy, a létezését be nem bizonyított lény felsõbbrendûségében és csalhatatlanságában, kijelentve, hogy "másban hinni nem lehet, illetve ha mégis, arról az Ördög tehet".
Amúgy lenyûgöz a dolog komplexitása: hogy jut el addig a pontig egy ember, hogy a saját érdemeit önmagától megtagadja, és ezzel egy idõben a negatív dolgokat egy képzeletbeli gonosz számlájára írja - természetesen önmagát ezzel kivonva mindennemû felelõsség alól, hiszen "ha jó, akkor Isten ujja, ha rossz, akkor az Ördög ármánya".
Ha tényleg van egy Isten, aki megteremtette az embereket, vagy sír, vagy röhög "legelkötelezettebb híveinek" grandiózus méreteket öltõ ignoranciáján, kevélységén és szimpla ostobaságán.
Ó dehogynem jártam iskolába, csak nem minden úgy van ahogy tanítják. Tudod?
Egy fórumon soha senki nem vált világnézetet az tuti. Viszont te hátrányban vagy, mert olyan dolgot hangoztatsz, ami nincs bizonyítva, ergó csak kitaláció :)
"... Mert egymás szeretetében a hívõk jobbak..."
Ez sehol sincs másképpen. A hasonszõrûek egymás társaságát keresik. Sõt továbbmennék, Jézus nem azt mondta hogy szeresd a vallásos testvéreidet, hanem azt hogy szerest felebarátodat. De lehet hogy csak én értelmezem félre...
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
:)
Tényleg nem jártál iskolába.
Persze ésszel fel nem is foghatod azt, hogy az általad legszentebbnek tartott könyv nem más, mit egy propagandakiadvány, ami mindig úgy módosult hogy a katolikus egyház nevû erõszakszervezetnek éppen a legjobban megfeleljen.
És kérlek ne minõsíts másokat!
1. Nem a születés dönti el, hogy milyen lesz az életed.
2. Ezt mire érted? Lelki dolgokra? Mert egymás szeretetében a hívõk jobbak, HA netán vétkeznek ebben (mert egyik hívõ sem tökéletes, viszont próbálja követni Jézus útját, minél jobban hasonulni hozzá és nem bukik el benne(!)), megbánják Isten elõtt amit tettek és megbocsájtják a másiknak.
Borzasztóan sajnállak, ha te az életben elért sikereidért eszedbe sem jut a magad/barátaid/akárkik vállát megveregetni, mert még egy lánnyal való öszejövésben is Isten ujját látod. Gondolom, ha valami rossz történik, akkor pedig az Ördögöt okolod.
Eszméletlen, hogy milyen naivitással tud párosulni a hit. Az még eszméletlenebb, hogy egyes embereknek van képük "reklámozni" a megváltást, ráadásul olyan kegyetlenül ostoba és félmûvelt módon, hogy nem kell ördögi befolyás a vallás/istentagadóvá váláshoz.
A szép az egészben, hogy az "igazi" hívõk tökéletesen elégedettek a saját hitükkel (nem próbálják megmagyarázni, hogy minden Istentõl ered, nem látnak a rockzenében Sátánt etc.), de az igazi vérgõzös szektamókusok bezzeg imádják a KELL, ÍGY VAN, PÉLDÁTLAN, ISTENI CSODA kifejezéseket nyakló nélkül dobálni.
Ezek után persze csodálkoznak, hogy a legtöbb (értelmesebb, kevésbé elcsavarható fejû) ember azonnal kereket old, ha akár csak közelítenek felé ezek az ún. igehirdetõk, akik minden csipkebokor tövében lángnyelveket látnak.
"Mondom Biblia által vagyis Isten igéje által kezeltetem magam."
Hát izé...lehet hogy ez a gond? :)
Amúgy hiszek Istenben. De semelyik vallásban nem. Ezt összeadva vajon milyen irracionális felekezethez tartozhatom? :D
Már leírtam a pontokkal kapcsolatos véleményemet, nem kívánok több szót elfecsérelni egy baromságra.
Te nem jártál iskolába?
Amúgy vannak olyan emberek, akik ilyen álhívõk, de õnekik az életük ugyan olyan, amilyen elõtte volt, cseppet sem jobb.
Na, ez tipikus példa az agy nélküli emberre.
1. Annyira bele van buzulva a saját hobbijába (keresztény vallás) hogy a másé az biztos rossz, fúj! És ha mondjuk a törököknél születsz akkor mi van? :)
2. A da vinci kód kapcsán már mondtam, hogy érdekes mód én pl azt figyeltem meg, hogy a vallásosak kicsit defektesebbek mint az átlag. Talán pont azért, mert beléjük lett beszélve az, hogy õk "jobbak". Önigazolási hurok.
Nem emberektõl függök, hanem Istentõl. :) Pl. Nem én döntöm el, hogy összejövök-e egy lánnyal.
Na. Most vagy hiszel nekem, vagy nem. Ha 2000 évvel ezelõtt írtam volna, akkor hinnél a szavaimnak? Mert meg vagyok gyõzõdve hogy Isten irányítja a szavaimat...
Hát kitõl függessz ha nem emberektõl? :) Ha nem lettek volna emberek körülötted, akkor sose találkozol ezzel a vallásnak nevezett hókuszpókusszal... ;)
Taxy01: Hallgass kérlek bele az egyik igehirdetésbe, de akkor végig, és gondolkozz el rajta! ;)
Ma is úgy van, akinek Isten irányítja az életét, az igazi örömteli élet, nem kell ide a pénz, nem kell ide semmi. Sokan példát vehetnének róluk... de ott vannak az igazi példák a Bibliában.
Amúgy akit netán érdekel, hogy mi is van egy ilyen igehirdetésen, az hallgasson legalább bele az egyikbe:
Pasaréti Református Gyülekezet
Itt a Prédikációk menüpont alatt tölthetõek le az igehirdetések.
Arról nem is beszélve, hogy Jézus nem akart vallást alapítani. :)