Utópia a robotok felemelkedése?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont valószínûleg létre tudnak majd hozni olyan robotokat, amik elég élethûen tudják eljátszani egy tudatos lény szerepét ahhoz, hogy sokakat félrevezessenek.
Ezt nem vitatom..
Iszonyúan leegyszerûsítettem a dolgokat, de a mostani kisérletek is az öntanuló rendszerekkel folynak és szerintem is ez fogja hozni az áttörést ebben a témában..
No igen ezek a korlátolt emberek vezetik ma a világ gazdaságának nagy részét...
"Másrészt azért, mert kivételek mindig is voltak, a példáid pedig ebbe a kategóriába tartoznak."
Ezek a példák az informatika világából származnak..
A robotika és mesterséges intelligencia kutatása az informatikán alapszik...
--
Ha ennyire elzárkózol egy lehetséges jövõképtõl, akkor ne haragudj, egy rendkívül fantáziátlan, besavanyadott vénember vagy, és te vagy szánalmas...
--
Az emberiséget sose becsüld le, ha saját maga elpusztítása a célja.......
(csak az eszköz változik kõbunkó, nyílvesszõ, lõpor, atombomba, biológiai fegyverek, környezetszennyezés stb..)
Ha valaha lesz MI, akkor az mint fegyver fog elkészülni..
Az általad felsorolt egyszerûnek tûnõ cselekvések mögött alig felfogható bonyolultságú folyamatok zajlanak, több szinten is.
"Ezelõtt 20 évvel elhangzottak érdekes kijelentések..
Nem tudom pontosan idézni..
"Mi szükség lenne a háztartásokban számítógépre?"
"Ha a világon el tudnak adni 100 számítógépet, akkor az már csoda lesz"
"640 KB mindenre elég"
...stb...
Ma már ezeken a kijelentéseken mosolygunk..." - ez ócska érv. Egyrészt azért, mert aki ezt akkor mondta (ha mondta), már akkor is hülye és korlátolt volt. Másrészt azért, mert kivételek mindig is voltak, a példáid pedig ebbe a kategóriába tartoznak.
"20-50 év múlva is fogunk mosolyogni ezen a cikken???" - én már most sem mosolygok. Szánalmas ez, nem vicces.
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
A MI-k alapja szerintem pedig valami ilyesmi lesz..
Indításuk pillanatában lesz egy alapprogram, ami meghatároz egy alap viselkedési sablont, ami elõre programozható.
Azután ennek az alapprogramnak a hatására elkezd tanulni, megismerni a környezetét és innentõl saját maga alakítja a programját.
Az emberi intelligencia is hasonló módon születik. A születés pillanatában van egy alap genetikai programunk, tudjuk, hogy kell lélegezni, nyelni, enni. Majd megtanulunk látni, a látott formákat megkülönböztetni, irányítani a testünket, felülni, fogni, járni, szaladni. Kommunikálni a környezetünkkel elõször jelzésekkel (mosolygás, sírás, kapálózás) majd beszéd...
Mindez nekünk is lépésrõl lépésre megy.
Ha valaha lesz mesterséges intelligencia, akkor az is hasonló módon fejlõdni, azzal a különbséggel, hogy az emberhez képest jóval gyorsabban és mivel a hardver nem behatárolt bármeddig tud fejlõdni, nem lesznek korlátai..
A dínók nagy része a tudomány mai állása szerint nem volt hüllõ.. De ez nem egészen tartozik ide 😊
"A többi elképzelésed is 10-12 éves gyerek színvonalát mutatja..."
Ezt kifejthetnéd bõvebben ...
---
Ezelõtt 20 évvel elhangzottak érdekes kijelentések..
Nem tudom pontosan idézni..
"Mi szükség lenne a háztartásokban számítógépre?"
"Ha a világon el tudnak adni 100 számítógépet, akkor az már csoda lesz"
"640 KB mindenre elég"
...stb...
Ma már ezeken a kijelentéseken mosolygunk...
20-50 év múlva is fogunk mosolyogni ezen a cikken???
Ha tágan értelmezzük a wakkaeakkawakka pekmenjátékban levõ szellemek is rendelkeztek bizonyos mesterséges intelligenciával, összetett logikai rendszerrel. Viszont sem az Asimi, sem a Aibókutya nem rendelkezik egy valamivel, amivel az uccsó háziegér is: tudattal.
Az intelligencia legalább definiálható tudományosan, a tudatttal viszont még adósak.
Így a magam részérõl ezt az egészet annyira tartom épeszûségnek mint ha pl a mobiltelefonok, vagy az autóba épített számítógépek szavazati jogairól törné valaki a kis agyát, a mosógéprõl nem is beszélve.
😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Mint már valaki írta, mai (sõt tegnapi) állás szerint az MI mesterséges neuronális hálókkal valósítható meg, ami az élõlényekhez hasonlóan tanul, stb. Ha kicsit is önálló lesz, nem programozható és látható majd elõre pontosan a viselkedése, legfeljebb befolyásolható. És azt sem igazán lehet tudni, milyen szinteket fog majd elérni.
Én is egy jövõkutató cégnél akarok dolgozni! Rendesen kiakadok néha, hogy ilyen faszságokért képesek fizetni? Hol, mondjátok, hol lehet ilyen munkát szerezni? Én megígérem szívesen, hogy napi tizenhat órában erõsen agyalok valami gyakorlatban kivitelezhetetlen, technikailag 20-50-1000 évig még megvalósíthatatlan probléma megoldásán!
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Csak az utóbbi 1-2 évben fórumozok túl sokat. Igazad van, tényleg nem kellene, nem a leghasznosabb idõtöltés.
A programozásról a köv. hozzászólásomban írok.
Szent tűz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Űz az árral szemben, Harcba a Világgal!
A traktorok kiirtották az embereket?
Nem. Pedig több lóerejük van. A robotok miért irtanának ki minket?
Kara kánként folytatom tanításom.
Ez már undorító hogy azok a F*** G*** R***** Angolok milyen idióták!!!!
Ennyi erõvel, adhatnának állampolgársági jogot a Traktoruknak is B******!!!!
Ugyan annyi értelem van egy robotban is. ENNYI!
A robot egy felprogramozott ócskavas (kicsit drága ócskavas), de a tényen semmit sem változtat, hogy a robot csak egy munka eszköz!
Olyan munka eszköz mint a Traktor, mint a Kapa, mint egy Seprû, csak egy picit bonyolultabb!
Az hogy a rabszolgáknak állampolgársági jogot adtak, azt még megértem, mert hát azok is emberek, de ez meg csak egy élettelen gép, egy szerszám, egy eszköz!
Nah, most ENNYI!
Szent tűz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Űz az árral szemben, Harcba a Világgal!
Kb 3 éve van meg, de nem tudom, mikori fejlesztés...
jöhetne egy cikk a teleporttal kapcsolatos jogokról is
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
A témáról meg annyit, hogy ma még olyan robot sincs, amelyik a sarki boltba le tudna menni kenyérért. (Mekkora durranással reklámozták mikor asimo fel tudott menni a lépcsõn) A mai robotok és "MI"-k egy-két végletekig specializált dolgon kívül semmire nem képesek, és az is igénybe veszi a teljes "agykapacitásukat". Az az 50 év nagyon nagyon optimista becslés.
A fentiek miatt teljesen egyetértek az elõttem szólókkal, akik azt mondták, hogy az egész egy szépen körülírt módszer arra, hogy sok pénzt leakasztva magukat okosnak mondó ráérõ emberek elagyalhassanak a nagy semmirõl...
A többi elképzelésed is 10-12 éves gyerek színvonalát mutatja...
Na most itt van egy vaskos tévedés, az emlõsök nem törölték el a dínókat. A dinoszauruszok a fejlõdés egy zsákutcája volt. Ebbõl is látszik hogy az evolúció nemcsak egy irányba ment, és az alkalmazkodóképesebb maradt fenn.
Elobb vagy utobb osszejon nekik.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
- a mesterséges inteligencia kifejlesztése után az robbanásszerû fejlõdés után leváltja az emberiséget, egyfajta új evolúciós lépcsõfokként, ahogy az emlõsök törölték el a dinókat, csak itt a fejlõdést nem a természet, hanem maga az ember segíti elõ..
- a mesterséges inteligencia kutatás nyomán jobban megismerjük saját agyunk mûködését és mi magunk költözünk át szintetikus testbe, ezzel megtízszerezve az élettartamunkat..
--
Akik szerint a MI és a robotok elterjedése nem hihetõ 20-50 éven belül, az gondolja végig, hogy az informatika mindenestõl hány év alatt fejlõdött a mai szintre és milyen tempóban fejlõdik..
--
A cikket továbbgondolva...
200 év múlva nekünk embereknek lesz vajon szavazati jogunk? (Lesz egyáltalán ember addigra, vagy kipusztítjuk magunkat és örökül csak valami szintetikus másolatot/utódot hagyunk hátra?)
Áltudósok áltudást terjesztenek, valódi pénzért.Nem szeretem ezt a fordított arányosságot. A pecsenye szagának fizettsége, a pénz szaga.
Egy ember által írt programmal mûködõ gép öntudatra kél? Még életre sem, mint Goethe bûvészinasának seprûje. Azt mondod modellezhetõ, csak hogy az ember modellezi nem a gép.
Ennyi faxságot egy cikkben...<#zavart2>#zavart2>
Például ha elengedem a fantáziám és elképezelem, hogy egy egészen más életforma azért biológiai lényeket küldött a Földre, mert tudta, hogy itt ezek képesek hosszú távon boldogulni, vagy mert a "technikai képességei" inkább biológiaiak voltak?
Vagy ugyanígy, tegyük fel létrehozza az ember ezeket a reprodukcióra képes lényeket, elküldi egy addig csupasz bolygóra, hogy alkalmazkodjanak hozzá és lakják: vajon azok majd Teremtõnek fogják tekinteni? És vajon azt mondják majd, hogy ahogy megszereztük a tudást számûztek minket a Szilváról (ugye a Föld kék bolygó)? stb.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
"asszondja":a "robot egészségügyi" szolgáltatásokat
ez mai van úgy hivják garancia...<#nyes>#nyes>
Egyébként meg kicsit komolyabbra forditva a szót, ebben az egészben az a vicc hogy lassan már egy baktériumnak is több joga van mint egy embernek... Ha brutálisan kinyirsz egy kutyát lecsuknak 5-10 évre (fõleg amerikában), ha meg agyonvered a szomszédot kapsz 3 év felfüggesztett... ha meg lemásolsz magánhasználatra egy cd-t amerikában lassan mehetsz a villamosszékbe, de robotot szétszereli azt tilos...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
A számítástechnika is mennyire lelassult. Nekem 4-5 éves gépem van (Pentium 4, 1700 GHz), az újak minõségileg nem tudnak sokkal többet. Nincs hangvezérlés, hogy csak egy példát említsek. Vagy: képtelen a gép diktálás után szöveget rögzíteni.
Kara kánként folytatom tanításom.
ez egyebkent tenyleg egy erdekes kerdes. Ontudat.
Vegul is modellezeheto, es ha mukodik, akkor mukodik, az mar mas kerdes, hogy
tenyleg barki akarja is ezt.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Lokko: nálad mindenesetre többet tudott róla, legalábbis összahasonlítva az általa és az általad írt könyvekben fellelhetõ információt.
ssdb: ha hegesztéssel foglalkozol, akkor már most is ez van.
dez: ha nem fórumoznál annyit, már elolvashattál volna valami tudományos könyvet, ami nem a Mézga aladár kalandjai kifestõ változata 😊))
még 2 mondat: 20-50 éven belül azt nem döntik el, hogy mi az inteligencia, ami kell a szavazati joghoz, mert akkor nagyon sok ember elvesztené ezt a jogát. Mert ha van szavazati jogod, akkor az élethez is jogod kell hogy legyen, és ha irok egy MI-t, akkor nem törölhetem le a kódot, mert az lenne a halála 😊)))))
Az meg senkinek sem szúrt szemet, hogy adózni (tb-t fizetni??? 😊 kéne egy robotnak. Lefogadom, hogy az ilyen tanulmányokat bölcsészek írják. Azok ilyen hülyék 😊
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Akinek öntudata van - az jogokkal rendelkezik.
Különben rabszolgatartásnak nevezik a dolgot.
És mivel sokkal okosabbak gyorsabbak és ügyesebbek lesznek
legyen ember a talpán aki azt mondja majd egy monstrumnak,
hogy kapd be!
Megszervezik ezek maguknak majd a jogaikat.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Elõbb nem megépíteni kéne azokat a robotokat?😊
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)