9
  • mrzool
    #9
    Ha az adatok kiolvasásához olyan kulcsot használsz, amit csak a kártyán lévő valamilyen információ (pl. sorszám) birtokában tudsz legenerálni, azzal máris megoldod a lopott/vásárolt readerek kérdését. Más téma persze, hogy egyetlen fotó / fénymásolat birtokában olvashatók a kártya adatai.
  • Teppik Amon
    #8
    ...aztán pár év, már mindenki hozzászokot ehez a gondolathoz, előjönnek azzal hogy miértis kéne ehhez külön kártya, ültessük be a chipet minden emberbe. Aki nem akarja az terrorista, törvényen kívüli, mehet a fogolytáborba kényszerunkára és úgyis beültetik mert a nagytestvér mindent tudni akar. (igen tudom: "Jajj már megint Orwell...")
  • halgatyó
    #7
    Az egész valakiknek megint jó nagy biznisz.
  • halgatyó
    #6
    Aha. És ilyen leolvasó készülék meg Eu-szerte több százezer rendőr kezében lesz, mi? Akiktől el lehet venni vagy meg lehet vásárolni. Sőt, jó sok példányban utána is lehet gyártani ha valaki megfejtette és van elég pénze.
    Ennyit a "biztonságról"
    Nem arra megy ki az egész, az csak ürügy
  • kvp
    #5
    "Miért is védené a felhasználók magánéletét?"

    Arra gondoltak hogy nem adja ki minden problema nelkul az osszes adatodat az eppen arra jaro leolvasoknak. Viszont ha olyan lenne mint a jelenlegi chipek, akkor kiadja... Az egyetlen elonye egy egyseges rendszernek az, hogy barmelyik igazolvany megfelel a tobbi helyett (mint pl. az usa nagy reszen) es ha szabvanyositjak, akkor akar egy kartyara is rakerulhet az osszes adat. (tehat egy szemelyi/bankkartya/jogositvany/tb kartya lenne csak) Hogy ez jo-e, azt en nem tudom...

  • Cactus
    #4
    "Az Eurosmartnak tagja többek között a Fujitsu, az Infineon, a MasterCard, a Philips és a Samsung is. A szervezet képviselői szerint ez a megoldás már kiforrott, kellően biztonságos, tartós és védi a felhasználók magánéletét is."

    Kicsit lobbi szagú :)
  • beef
    #3
    Az egésznek akkor lenne értelme, ha 1 db kártya lenne és azzal tudnék mindent igazolni, pl.: útlevél, jogsi, TB, stb.
    Mert így megint lesz 8+n darab kártya.
    Gyakorlatilag a kértyának a személyes azonosítón kívül nem is kellene mást tárolnia, mert ahol szükség lenne rá, egyszerűen lehívható lenne egy központi adatbázisból.
  • heyman8909
    #2
    És mire lenne jó a chip azon kívül hogy nem lenne a kártáyára ráírva hogy mikor születtem, hanem leolvasná, tehát mit tárolnának rajta? Érdekes egy dolog, nem tudom van e hazsna...
  • AranyKéz
    #1
    Miért is védené a felhasználók magánéletét ?