78
  • vortel
    #78
    Egy ujabb film (előző a narnia volt) ami sokkal jobban tetszett nekem mint a gyürük ura, nézhető volt, ha jó folytatások lesznek, akár még nagy széria is lehet belőle, ami nekem kicsit gyanus, ami tmár korábbi hozzászóló is irt, nagyon sok benne a star warsos elem, nem tudom véletlen e...
  • Magiszter
    #77
    Ha a magyar camerás verzót nézted nem csoda. A képernyő 60%-át nem látod :-D és nem azért mert rossz a minőség egyszerűen az ilető aki készítette a felvételt a vászon közepére zoom-olt, és erre jön hogy még rossz is a minőség. No de.
    A film még egyáltalában se nem követte a könyvet. A szereplők nevei meg a címe az ami közös a könyvben és a filmben. Történet és a karakterek is mások... egyedül Saphira tetszett a filmben, szerintem őt jól megcsinálták, bár tény hogy nem hasonlít sokban a könyvbeli önmagára :-P
    Lényeg a lényeg szerintem jó volt a film. Bár tény hogy vontatottan indul (talán ezért kellett Saphirának egy varázsütésre felnőnie a filmben :-D). Én várom a második részt ha lesz és ha csak nem Boll mester csinálja akkor még lehet belőle valami :-P
  • Talley
    #76
    Megnéztem a filmet (igaz sajna eléggé rossz minőségben :S), de amit láttam az nem nyűgözött le. Igaz szép, és a szinészek is jók, de történetben ott van mint a D&D 2. Gondolom a könyv ennél jóval több, de ami a filmben volt az kicsit unalmas.
  • moRtiZ
    #75
    Bar a Willow is jo film volt, szerintem a LOTR elot a fantasy legalapabb alapfilmje a Conan volt (vagyis szamomra meg mindig az).
  • donatus13
    #74
    nekem is nagyon tetszik valoszinünek tartom hogy lesz kettö a végéböl itélve
  • Ronny
    #73
    nem voltak idegen fajok, de voltak négerek:)
  • gabeone
    #72
    A sárkány vagy ezer évet várt lovasára, de a lovas, ha megszakad sem él többet 80-90 évnél. Amiből 17 eltelt, és az utolsó évei sem lesznek akciódúsak.. :P
    Egyébként a film marha jó, én többször is megnéztem.
  • zoozoo
    #71
    Jó a humorod :) Én regényt írtam, a biblia tehát regény? :)))
  • StarFist
    #70
    Hát az nem egészen ilyen volt (a látvány világ szempontjából). Ott Főnix elég durván átrendezte maga körül a szobát.
  • Cat #69
    Az Xmen 3-ban volt ilyen csata Xavier és a Főnix között, nézzétek meg azt.
  • Prof William
    #68
    "azt nem tudom,hogy mit csináltak azzal a 100 millió dollárral,amit kaptak a film elkészítésére,merthogy nem a filmre költötték az bisztos..."

    100 millió! Pont ennyi kelett volna a HALO-hoz és most szüneteltetik a filmet. Neki kelet volna inkább adni...
  • Prof William
    #67
    "Az tetszett volna, ha valami akarat-párbajt vívnak, mert valószínűleg így is történt, és nem két, egymást a szakállánál lóbáló télapót látok, akik túl sokat Caveman Ugh-lympics-eztek. Azt is meg lehet oldani látványosan, mittomén, ráközelíteni a szemekre, abban lehet mutatni mindenfélét, stb... szóval nem fizikai síkon megvívni az ütközetet."

    Én is valami ilyesm ire gondoltam volna. Ott állnak és a zene is kihangsújozza a harcot. Gyors vágások a két mágus arcára a szemek, a külcilágelsötétedik, min amikr Gandalf rákiabál Bilbóra, esetleg egy kicsit elkerzd remegni a levegő, gandalf egyre fáradtabb majd megadsóan térdre rogy miközben Szarumán vigyorog. Aztán int ép pár ork elcipeli. Gyönyörűen meg lehetet volna oldani.

    Erre meg kapunk egy harcot ami oylan mintha az öregekothonában két tata harcolna a kacsáért...
  • HUmanEmber41st
    #66
    Nos én azon mosolyogtam itt magamban, h egy szót se szóltatok a filmről, csak a GYU-t támadjátok-véditek:)
    A film ( Eragon) tényleg csak egy gyerekmese szintjére sikerült sajna.
    Van egy nehezen meghatározható vonal a mese és a fantasy filmek ( könyvek) között.
    Itt pl a sárkány és lovasa közötti kapcsolat sikerült elég meseszerűre ( végtelen türelemmel vár a lovasára, aztán ha a lovas meghal, annyi a sárkánynak is..)
    A Narnia -film pedig igazi mesefilm, soha nem is akart fantasy lenni sem könyvben, sem filmben
  • Kelta
    #65
    Szerintem meg a könyv szinte egy az egyben a StarWars lekoppintása, és átültetése fantazy történetbe..
    az iró srác nyilván sokszor nézte meg és hatott rá...
  • Malbeth
    #64
    Szia BaliBoy!
    Na! Szigorúan a tévhitek eloszlatása végett...A Fekete Kapu elötti terület NEM a Cormallen Mezeje! A Fekete Kapu elötti területet Dagorlad-nak hívják! Cormallen Mezeje Ithiliában van,és semmiféle csatát nem vívnak ott,hanem Frodót,és Samut ÜNNEPLIK meg és Éltetik a tiszteletükre felsorakozott,és Díszbe vágott Rohani,és a Gondori seregek.
    Az Eragont pedig a producerek,és az analfabéta rendező tette tönkre...Csak azt nem tudom,hogy mit csináltak azzal a 100 millió dollárral,amit kaptak a film elkészítésére,merthogy nem a filmre költötték az bisztos... Megkérdezném a rendező urat,hogy az Urgalok,akiket úgy lehetne a legjobban leírni,mintha a GyU.-beli Uruk-hai orkokat kereszteznénk a Narni Krónikáiban látott Minótaurusszal,hogy a nyüvekbe lehettek sima ,mezei,befestett EMBEREK???Hogy lehetett ekkora ökörséget elkövetni??
  • BaliBoy
    #63
    Miért kell fejezeteket idézni??? Nem elehet 1xüen leírni, hogy hol van?
    Cormallen mezeje a Fekete kapu előtt van, ahol Aragornék összecsapnak még 1x utóljára, hogy elvonják Szauron figyelmét a Gyűrű Hordozóról.
  • BaliBoy
    #62
    Te is szelektíven olvasol! Théoden valóban megöregedett: lélekben, és ez [b]bizonyára kihatott egészségére is (+ lehet, hogy mérgezte is)[b/]. Ez szerinted nem okozhat külsőbeni változást. Ráadásul ahogy JeD írta, hosszú időn át mérgezte Kígyónyelvű Theodent. Tehát nem egyik napról a másikra változott a külseje.
  • Malbeth
    #61
    Cateran!
    Adok segítséget is a könyvhöz V. Könyv 6. Fejezet!!!Itt találod,hogy milyen csata is volt igazándiból!
  • Malbeth
    #60
    Szia Cateran!
    Azthiszem,hogy itt az ideje,hogy újra levedd a polcról A Gyűrűk Ura könyvet!Nem viccből írtam azt,hogy nincsen "cormallen mezei csata",hanem azért mert tényleg nincsen !
    Amúgy nagyon sajnálom,hogy a film vége nem tetszett .Egyébként mindenkinek más rész okoz katarzist a könyv olvasása közben,nekem speciel a Szarumán haláláról szoló rész egyálltalán nem okozott katarzist.!
  • cateran
    #59
    Amúgy személy szerint tetszett az Eragon is (mese,de annak jó)illetve a LotR is 1 dolgot leszámítva,ami miatt nem akarom megnézni többet:a RotK vége egy tragédia,egy 0,egy hulladék.....ott van 10-15 perc könnyes búcsú és a kimaradt lényeges -nagyon lényeges- momentum:a hobbitok hazatérése,az orkok legyözése és a lényeg-az utolsó beszélgetés Szarumánnal,mikor is Frodo megkegyelmez neki! Ez a katarzis,a hobbitok erkölcsi felemelkedése és ennek megnyilvánulása teljesen kimaradt.....megbocsáthatatlan:((((
  • cateran
    #58
    Akkor olvasd el még egyszer:) (segítek:5. könyv,10. fejezet,illetve 6. könyv 4. fejezet) A lovasok valóban nagyon meredek lejtőn robogtak le(a valóságban super ló ide vagy oda,fele kitörte volna a lábát) Jah,és a troll harc is böven több mint 3 perc,bár valóban nem volt 15-20...
  • cateran
    #57
    "Te magad is írod, hogy a könyvben is egy vénembernek nézett ki."
    Hehh,de hiszen nem ezt írta,ráadásul még idézted is elötte(alkalmi vakság?:))
    Azt írta,hogy LÉLEKBEN!!!:)
  • Malbeth
    #56
    Ja!!Azt meg akartam kérdezni,hogy mi a rosseb az a "cormallen mezei csata",mert ilyen A Gyűrűk Ura könyvben nincsen!!
    És igen csak te emlékezel 15-20 perces Troll harcra,a valóságban talán 3 perces lehetett.Merőleges sziklafalon levágtató rohani lovasok is csak a te agyadban léteznek,ilyesmi nem volt a filmben!
    A Szarumán,és Gandalf közötti küzdelem meg nagyon jó volt!
  • Malbeth
    #55
    JeD!
    Óriási ökörségeket hordtál össze kispajtás!
    Nincs olyan film ami mindenkinek tetszene! Ki nem szarja le hogy szerinted A Gyűrűk Ura rossz film???Az a sokszázmillió akinek tetszik az leszarja!
  • Nethyrrea
    #54
    lényeg a lényeg, ahogy eddig láttam, az eragon a dungeons&dragons film gagyisztikáját idézi számomra erősen. egy lapon semmiképp sem említhető a gyűrűk urával szerintem.
  • BaliBoy
    #53
    Nem kezdek kis regényt írni. Az a helyzet, hogy teljesen különbözik a meglátásunk, mind a történetre mind pedig a filmes adaptációra.
    pl.:
    Ami a könyvben történt, az Grímának hosszú évek munkájába került! Théoden valóban megöregedett: lélekben, és ez bizonyára kihatott egészségére is (+ lehet, hogy mérgezte is).

    Te magad is írod, hogy a könyvben is egy vénembernek nézett ki. És a filmben sem volt olyan utalás, hogy Grima egy pillanat alatt bocsájtott rá mágiát. ÉS amit te fejbeverésnek hívsz, az nagyon le van 1xüsítve. Szarumánt, Szarumán akaratát/tudatát üzte ki Gandalf belőle.

    vagy: Az tetszett volna, ha valami akarat-párbajt vívnak, mert valószínűleg így is történt, és nem két, egymást a szakállánál lóbáló télapót látok, akik túl sokat Caveman Ugh-lympics-eztek. Azt is meg lehet oldani látványosan, mittomén, ráközelíteni a szemekre, abban lehet mutatni mindenfélét, stb...

    Én pl, pont azt tartanám egy filmben rossz megoldásnak amit írsz. Sztem igenis akció dúsnak kell lenni és lássuk be, ha csak mozdulatlanul állnak egymás szemébe bámulva az nem túl izgalmas. (ráadásul western feelingü):D

    És végezetül. A filmben sincs azért olyan sok varázslat sztem. Arról nem is beszélve, hogy minden ember máshogy értelmezi a könyv szövegét és máshogy képzeli el a történteket. Hiszen a csatajelenetek sem úgy vannak leírva mintha vmi sport közvetítés lenne, hogy most Gandalf felemeli jobb kezét amiben a kard van, közben a másik kezében lévő pajzsit melkasa felé emeli, majd a kardjával lesújt.... Ezzel csak arra szeretnék utalni, hogy nincs lépten nyomon a könyvben az leírva, hogy ilyen-olyan varázslatot vetett be, még nem azt jelenti, hogy nem tehette. Hiszen egy mágus mégsem egy harcos. Szerintem pont ezt hívják olvasói, vagy a fantázia szabadságának.
  • JeD
    #52
    Na, erre azért reagálnék :) Kezdem a végénél.

    > Mindezen dolgok mellett amiket leírtál azt kell gondoljam, hogy te valójában
    > nem vagy fantasy rajongó, mert pont azokat a csodákat, csodálatos dolgokat
    > kritizálod amik varázslatossá, nem evilágivá egyszóval Fantasy-vé teszik.
    Tévedsz; igenis fantasy-rajongó vagyok. Csakhogy azok a dolgok, amiket leírtál, egyáltalán nem így vannak a könyvben. És nem véletlenül. A GYU-ban nem egy Salvatore-könyvnek, vagy egy DnD filmnek megfelelő mágia van! A zöme sokkal rejtettebb, átvittebb. De legalábbis stílusosabb. Még a legnagyobb varázslat a könyvben (a tűz Charadras és Moria között) sem a célzott tűzgolyó jelleg volt... Egyébiránt is, a "power corrupts" érzés az végig benne van, nem csak a gyűrűkben.

    > Sztem egyáltalán nem volt sem vontatott, sem röhejes a mória troll elleni
    > küzdelem. Erre igazán nem is tudok többet írni mert nem értem, hogy miért
    > mondassz ilyeneket. Sztem egy nagyon jó kis akciós jelenet volt ami igenis
    > adrenalin fokozó volt. (Főleg moziban.)
    Nekem a következő a bajom vele. Egyrészt a troll hülyén nézett ki. :) Másrészt a csatának semmi dramaturgiai szerepe nem volt, csak "főbossz" jelleggel (és akkor annak már sokkal jobb volt a Predator a végén). Szóval pl. ezért írtam lejjebb azt, hogy csinált belőle egy hack'n'slasht. (Egyébként irreálisan sok gondot is okozott a csapatnak, kb. ez volt a 3 film legerősebb ellenfele :))

    > A rohani sereg. Ha tényleg olvastad a könyveket és igazi rajongója vagy a
    > történetnek, akkor biztos emlékszel rá, hogy Tolkien milyennek is álmodta meg
    > a rohani lovakat. Igazából erre sem akarok bővebben kitérni mert ha olvastad,
    > akkor tudod mire gondolok, ha nem akkor meg.... (Egyébként emlékeztetésként, a
    > Mordorban lévő néhány ló (pl. a nazgulok lovai) is, sőtt Keselyüstök a mearák
    > vezére is Rohanból való.)
    Khmm, ne keverjük a szezont a fazonnal :) A rohani lovak közönséges lovak, egyszerűen jobbak, mint az átlag. Mint mondjuk a japán autók. :) A különlegességet a rohaniak hozzájuk való viszonya is adja, ez nyilván a nevelésben is megmutatkozik, de ENNYI. Falmászás skillt nem kapnak.

    A mearák más tészta, de ők nincsenek sokan, s a királyi család használja őket. Az ő örökségük pedig jóval régebbi, mint a rohani embereké, úgy tartják, hogy Oromë hátasa leszármazottai. Valóban különleges a többi rohani ló is, de legfeljebb csak úgy lehet, mint pl. Dol Amroth népe (Imrahil) a gondoriak között.

    > Most őszintén... Az jobban tetszett volna ha Gandalf és Szarumán a puszta
    > kezükkel püfölik 1mást?????
    Az tetszett volna, ha valami akarat-párbajt vívnak, mert valószínűleg így is történt, és nem két, egymást a szakállánál lóbáló télapót látok, akik túl sokat Caveman Ugh-lympics-eztek. Azt is meg lehet oldani látványosan, mittomén, ráközelíteni a szemekre, abban lehet mutatni mindenfélét, stb... szóval nem fizikai síkon megvívni az ütközetet.
    Komolyan azt gondolod, hogy ez az elcseszett mortal kombat illett a világba? (A filmébe lehet, ez vele a bajom :))

    >> mágia kiűzése Théodenből... TÉNYLEG nem vette észre senki, hogy 40 évvel
    >> öregebb, mint kéne?
    > De, sztem mindenkinek feltünt. Pont ez volt a lényeg. A mágia, és Szarumán
    > gonosz befolyása alatt "meggörnyedt".

    Meggörnyedt, de nem megöregedett! Azért ez lényeges különbség. Vagy talán szerinted a mágiát annyira "imádó" rohaniaknak nem esett volna le minden sokkal jobban, és nem cselekedtek volna, ha ezt látják?
    Ami a könyvben történt, az Grímának hosszú évek munkájába került! Théoden valóban megöregedett: lélekben, és ez bizonyára kihatott egészségére is (+ lehet, hogy mérgezte is). De amikor Gandalf meggyógyította (és nem úgy, hogy fejbeverte a bottal, jézus, az is milyen szánalmas volt), akkor sem lett hirtelen virulóan egészséges, nem tűntek el a ráncai, stb! Egyszerűen csak "megemberelte magát".

    A végére: most nem csak arról beszélek, jó volt-e a film, vagy sem. Szerintem nem, de le is írtam miért (logikátlanságok, rendezési problémák). Arról is, hogy a GYU "feeling"-jét átadta-e. És hát bizony nem. Látványban valóban sokat nyújtott, s az nem is volt rossz, de ez nem meglepő, mivel a "hivatalos" GYU franchise illusztrációkból indultak ki. Viszont szinte minden más hibádzik.
  • nyanya
    #51
    Jééé! Nektek nem olvasott a mamátok esti mesét! Ha elszúrom, akkor még a boszorkánynak is Tündérilonka hangja van. Hát még Toldinak!
    Ha nem tanultatok meg álmodni, akkor csak és kizárólag a technikát fogjátok látni. Szegények!
  • Qukker
    #50
    Én ott akadtam ki először, hogy lány a sárkány. Ez még el is menne, egye fene, de amilyen tündéri hangot adtak neki... boá...
  • BaliBoy
    #49
    Először is kiemelem amivel 1et értek. (Ebből van kevesebb :P)

    Fenntartom a jogot, hogy ne értsek egyet :)
    Nagyon helyes. :))

    jellemektől való indokolatlan eltérésekről (Faramir pl.
    Igen, ez nekem sem tetszett. Azt hiszem ezt tartom a legnagyobb hibának a filmben.

    Nagyjából ennyi is lenne. :))

    És most amikkel nem értek 1et.

    Csak én emlékszem 15-20 perces, vontatott, röhejes szenvedésre a moriai troll ellen? Vagy a függőleges hegyoldalon levágtató rohani seregre? Vagy végtelenül debil, hangulattalan és nevetséges mágus mortal kombatra?

    Sztem egyáltalán nem volt sem vontatott, sem röhejes a mória troll elleni küzdelem. Erre igazán nem is tudok többet írni mert nem értem, hogy miért mondassz ilyeneket. Sztem egy nagyon jó kis akciós jelenet volt ami igenis adrenalin fokozó volt. (Főleg moziban.)
    A rohani sereg. Ha tényleg olvastad a könyveket és igazi rajongója vagy a történetnek, akkor biztos emlékszel rá, hogy Tolkien milyennek is álmodta meg a rohani lovakat. Igazából erre sem akarok bővebben kitérni mert ha olvastad, akkor tudod mire gondolok, ha nem akkor meg.... (Egyébként emlékeztetésként, a Mordorban lévő néhány ló (pl. a nazgulok lovai) is, sőtt Keselyüstök a mearák vezére is Rohanból való.)

    Most őszintén... Az jobban tetszett volna ha Gandalf és Szarumán a puszta kezükkel püfölik 1mást?????

    mágia kiűzése Théodenből... TÉNYLEG nem vette észre senki, hogy 40 évvel öregebb, mint kéne?

    De, sztem mindenkinek feltünt. Pont ez volt a lényeg. A mágia, és Szarumán gonosz befolyása alatt "meggörnyedt".


    Mindezen dolgok mellett amiket leírtál azt kell gondoljam, hogy te valójában nem vagy fantasy rajongó, mert pont azokat a csodákat, csodálatos dolgokat kritizálod amik varázslatossá, nem evilágivá egyszóval Fantasy-vé teszik.
  • Nethyrrea
    #48
    pontosabban, a gyűrűk ura a második legolvasottabb nyomtatott mű, a biblia után.
  • Nethyrrea
    #47
    szegény ironst ledegradálták b-c kategóriás fantasy szereplővé, pedig mekkora jó filmjei voltak anno. azért őt spec sajnálom.
  • craesh
    #46
    geremi irons valahogy mindig benne van az ilyen Fantasys filmekben...

    biztos nagy guru, vagy a kölkök fan-ok
  • Jumpy
    #45
    Szerintme simánmegnézhető volt..:-)
    Egyszer tutin...
    olyan családi mozi disneys hangulata volt..
  • JeD
    #44
    Hmm, kis javítás / értelmezés: szóval a cormalleni csata nagyon jó a könyvben, viszont a filmbeli feldolgozást simán veri a Narniában lévő csatajelenet.

    Mikor lesz itt javitó funkció?
  • JeD
    #43
    > Sztem nincs igazad. Jackson nagyon jól a filmvászonra vitte A Gyűrűk Urát. Én
    > is hiányolok belőle néhány részt amit kihagytak, de hát ez van. Egyébként
    > megjegyzésként mind 3 részt először 5 órásra forgatták le. Utánna vágták meg
    > őket így. Bombadil Tomás rész is le van forgatva, de sajna nem került bele a
    > filmbe.

    Fenntartom a jogot, hogy ne értsek egyet :)

    Nem csak arról van szó, hogy sok jó dolgot kihagytak, hiszen nem lehet 1 hetes a film. Hanem
    - az eredeti történettől, jellemektől való indokolatlan eltérésekről (Faramir pl., ami nem csak miatta baj, hanem az jött kb. le, hogy a gondoriak mind idióták; Küb... Gimli, a szellemsereg, stb.)
    - logikátlan idiótaságok (lásd előző post). Vagy pl. a kürvári csata úgy volt szánalmas, ahogy volt, a totális katasztrófa kirohanással a végén...
    - a világ hangulatába abszolút nem illő dolgokról, mint a kommunista felvonulás megszégyenítő elf sereg Kürtvárnál, a máguscsaták, vagy pl. a mágia kiűzése Théodenből... TÉNYLEG nem vette észre senki, hogy 40 évvel öregebb, mint kéne?
    - Ja, előzőkhöz még ugye mindenki emlékszik Legolasra? :) Mert 1x eljátszva jó, de 3x már idegesítő.

    És pl. úgyis volt szó a Narniáról, még ha nem is pozitív színben. Nos, az ottani csatajelenet (ftlenül attól, hogy a kölykök szerepét sajnos nagyon megnagyobbították) ezerszer hangulatosabb és adrenalinnövelőbb volt, mint a cormalleni csata feldolgozása. Engem legalábbis azt olvasva jóval több adrenalinlöket ért...

    Na jó, ezennel befejezem a szapulást :) Az Eragont pedig mindezek alapján nem fogom megnézni (sem olvasni).
  • JeD
    #42
    >> Egy gagyi hack'n'slash-t csinált belőle...
    > Akkor mi nem ugyanazt a filmet láttuk :)

    Hát, az lehet. Csak én emlékszem 15-20 perces, vontatott, röhejes szenvedésre a moriai troll ellen? Vagy a függőleges hegyoldalon levágtató rohani seregre? Vagy végtelenül debil, hangulattalan és nevetséges mágus mortal kombatra?

    Annak nagyon örülnék, ha tényleg csak egy paródiát láttam volna. De szerintem nem :)
  • wolruf
    #41
    Nekem speciel tetszett. Kicsit hosszabb is lehetett vona, mert így amolyan mindent mondjunk el jó tömören - hatása volt.
    Egy esti kikapcsolódásnak és szórakozásnak tökéletesen megtette. Jópofa film.
    A sárkány - lovas kapcsolat megvalósítása pedig határozottan jó ötlet volt.
  • zoozoo
    #40
    A Gyűrűk Ura a legolvasottabb regény az egész világon - nincs nála népszerűbb, nyilván ezért mindig ez a mű a viszonyítási alap. A könyv páratlan, a film kiváló.
    Az Eragon c.film meg egy infantilis gyermeteg nulla: a narnián csak felidegesítettem magam, de ez a film a vég...
    (És nem a Gyűrűk Urához hasonlítom, mert nyitottabb vagyok a cikk írójánál)
  • Cat #39
    van.

    http://www.sg.hu/forumxtreme.php