125
-
archkoven #45 Pontosan ugyanez a nyavajgás ment mikor az XP megjelent: túl nagy, túl lassú, túl erős gép kell hozzá, túl sok memória kell hozzá és egyébként sem jobb semmivel mint a win98.
A helyzet változott: most már a kutya nem sírja vissza a 98-at, helyette méltatják azt amit évekkel ezelelőtt haszontalan szarnak neveztek.
Ennyi szánalmas fajankót ritkán látni egy rakáson! -
roliika #44 És aki úgy hiszi, hogy egy atomstabil oprendszert vesz aztán elindít egy nyomtatást HP 3420-as nyomtatón, vagy Bluesoil kékfoggal akar adatot küldeni de nemtud mert nincs még rá driwer, na az mit csináljon? XP meg ugye törölve mert kinek kell az a "régi szar". Ingyenes vírusírtók nagyrésze nemmegy még alatta, és talán azért mert új oprendszer, rengeteg hiányossága van.
BStage...szerinted 1 átlag user tudja hogy miahalál ez? Elárulom! NEM!
Egy átlag user még a töredezettségmentesítőről sem tudja hogy létezik, vagy mire jó.
Azt viszont látni fogja ,hogy 60-110ezret kiad a Vistára és az XPhez képest lefog lassulni, és talán nem is minden fog rendben működni ,szegény csalódott Pistike meg várja az Aero felületet, erre majd jól a képébe vágja az oprendszer, hogy hellóbeló vegyél 20-25ért videó karit aztán akkor esetleg láthatsz ilyet is...igen igen ennyibe fog fájni. -
#43 Ezzel a superfetch-el irtózatosan rápacsáltál: ennyit a csak vistán használható superfetch-ről
A readyboost egy új funkció, amit xp-be simán bele tudtak volna tenni pl egy SP-ben, mért kéne hozzá vista?? Ne beszélj már hülyeségeket... -
craymond #42 Hát kedves barátaim, mindinkább úgy érzem, hogy egy baromi nagy összeesküvésnek vagyunk az áldozatati, mi vásárlók -
#41 Én megveszem a VISTÁT és kész, akinek nem tetszik az kinyalhatja. Megveszem mert megtehetem. Ha nem jó kidobom mert azt is megtehetem. -
#40 Huh, most megnyugodtam, hogy a parasztknak továbbra sem marad a búzájuk a kalászon. -
BStage #39 már megint milyen görcs jött rád? mihez kell a rendszermérnöki? köszi, de teljesen jól megvagyok nélküle...
már megint sikerült "érdemben" hozzászólj a témában, ebben is nagyon otthon vagy látom -
#38 Új címet javasolok a cikknek: Szánalmas vergődnek a senkik
A Vista aratni fog, ugyanúgy mint az XP, sőt jobban! ;) -
strogg #37 BeOS? :) -
dez #36 Nocsak. Jól jön ilyenkor a MS rendszermérnöki, ugyi, ami "nincs is". :P -
dez #35 Inkább 5-6. -
BStage #34 "Semmit nem tud a vista, ami xp-n nem lenne megoldható. "
nocsak. akkor mesélj nekünk, hogy csinálod meg xp-n (vagy akár más oprendszeren) a superfetch-et? readyboost-ot? sandbox-olt böngészőt? WIM telepitést? prioritásos I/O-t? transactional NTFS-t? distributed transactional NTFS-t? standby+hibernate integrálást? (úgy hogy notebooknál, képes standby-ban is figyelni az akku állapotát és ha perceken belül elfogy, akkor lehibernál és kikapcsol)
soroljam még? elsőre talán elég lesz, várom a programok listáját amivel ezeket megoldod xp-n vagy másmilyen oprendszeren, aztán beszélhetünk mi a pofátlanság és mi a levegőbe pofázás. -
#33 Szerintem egyszerűen nincs jó OS az AmigaOS 3.9 óta....... -
#32 Én csak annyit tudok mondani azoknak, akik azt mondják, hogy nem muszáj vistára váltani, hogy rohadtul nincs igazuk. Egyrészt: megszűnik az xp támogatása, és az új programok csak erre fognak megjelenni idő után.
Másrészt: a dx10-et-et csak vistára adják ki. Az xp-re vajon mi a véres halálért nem lehet megcsinálni? Egyszerű a válasz: ezzel is kényszerítik az embereket a váltásra. És akkor a konfigokhoz "adott" OEM vistákról még nem is beszéltünk, amivel szintén ráerőltetik az emberre. Semmit nem tud a vista, ami xp-n nem lenne megoldható. 1-2 jól hangzó nevet csak a vistába tesznek bele, hogy kényszerítsenek mindenkit, és a hozzá nem értők kedvéért gyönyörű kis új dizájnt csinálnak neki, hogy ha lassabb is, mint az xp és valójában semmi előnye nincs is hozzá képest, legalább jól nézzen ki, az emberek 80%-a, aki nem ért hozzá, úgy is csak ezt veszi észre. Pedig a kinézet nem más, mint egy más téma, amit xp-ben is be lehet simán állítani. Semmi szükség nincs a váltásra. A vista még sokkal jobban zabálja gépet, mint az eddigi összes windows együtt. Pofátlanul sok ramot eszik, és bizony nem kíméli egyik hardvert sem. Amit a microsoft csinál az pofátlanság, más szó nincs rá. Inkább adnának ki XP-ew egy SP3-at... Minden "vistaexkluzív" újítást lazán beletehetnének. -
#31 Nálam, egy átlagosnak nevezető configgal (AMD A64 3200+, 2x512 DDR, GF 6600 GT) a következő negatív tapasztalataim vannak:
- Nagy memóriazabálás
- Több áramfogyasztás (táp hangjából hallatszik ám)
- Játék kilépése után lassabb "helyreállás"
- A játékok csak 81.97-es driverrel mentek normálisabban.
- Nem volt tökéletes a 4.0, főleg a zenéknél.
- A winchestert örökké pörgette.
- Procit is jobban terhelte. -
roliika #30 Ja meg ha notikat megnézed, a vista kész az nem azt jelenti, hogy minden frankón megy rajta, hanem azt, hogy képes rajta futni erős megszorításokkal...pl nincs aero, nincs fotóalbum, vagy egyéb szolgáltatások. Amin minden izomjól megy annak olyan 250-260körül kezdődik az ára. Tehát Vista+ Doom3. -
roliika #29 Vagy vesznek pées hármat és ellesznek boldogan 1-2 évig. :) -
roliika #28 Asztali gépben 140 körül vannak Nvidiák, Radeonok, de Notebookoban ritka ami nem integrált. Maximum van 64-256MB dedikált memóriájuk. De notiknál az már plusz szolgáltatás ami dedikált memós és erősen meg is kérik az árát. -
Inquisitor #27 Realtek, ADI és CMedia HD Audiohoz van, sőt a szutyok Creative is kiadott végre drivert Live, Audigy, XFi fronton. Realtek hálókártyákhoz van, Marvelhez van, Radeon és GeForce kártyákhoz van. Na jah, OpenGL-es még nincs :) -
Inquisitor #26 Gondolom azt vágod, hogy a legtöbb "Vista Ready" noti és asztaligép, ugyan úgy ahogy XP vagy W980 esetén is!, az mind integrált VGA-s? -
dez #25 Valamihez van, valamihez nincs. -
dez #24 Ja bocs, már írtad a DX10-et. -
Inquisitor #23 Akkor én biztos spéci alkatrészekkel rendelkezem, mert van hozzá Vista driver normális, még 64 bites is? -
dez #22 Nem lehet, hogy te téves értelemben használod a troll szót? Eddig ez azt a személyt jelentette, aki egy topik szétzilálása céljából írkál hülyeségeket. -
dez #21 A DirectX 10 is csak Vistára jön ki... Emiatt is kénytelenek lesznek váltani a játékosok, amikor jönnek a DX10-es jétékok. -
strogg #20 ezért nem akarom, hogy a linux desktop-on átvegyen bármiféle vezetést. MÁr így is kezdik szétbarmolni :( -
kbupdate #19 Ez mindig is látszott, hogy mennyi de mennyi divatlinuxos van itt. -
#18 Én teljes mértékkel egyetértek a cikkel.
Kipróbáltam a Vista RTM 6000-et, de töröltem, mivel semmi jobbat nem tud szolgálni az operációs rendszer. Egyszer nagyon sokat zabál, másrész nincsen hozzá kompatibilis driverek, harmadszor tele van fölösleggel. Továbbá helytelennek tartom, hogy csak ezen van DirectX 10 támogatás, de egyenlőre ez még nem gond... -
#17 nekem csak két irányelvem van :
1. dreamweaver
2. photoshop
és már váltok is - na ezt dumálják meg -
lee56 #16 hmmm "Az biztos, hogy a hardvergyártók jól járnak a Vista megjelenésével. A processzorok, a grafikus kártyák, a memória, valamint a háttértárolók iránti megnövekedő kereslet jótékonyan fog hatni a forgalomra, így jó év elé néznek az ágazat szereplői." - erős kartell szagot érzek -
strogg #15 ez eddig is igy volt, és ezután is így lesz. Mert a troll az troll. :)
Ezen sem te, sem én, sem az fsf nem tud változtatni :) minden win verziót így adta k el, és nagyon jól tudjuk, hogy a home szegmensben pedig a warez vitte be a hátán. -
#14 A Vista erőltetése szerintem azzal a nekem nem igen tetsző lépéssel fog együtt járni, hogy megszűnik a támogatás a WinXP-hez. Onnantól pedig nem választható, hanem kötelező lesz a Vistát használni, főleg céges környezetben és az új gépeken. Ez gépcserékhez és villanyszámla emelkedéshez is vezet majd, növelve a hardvergyártók és az energiaipar termelte luxusprofitot, és azon emberek számát akik rajtunk élősködnek majd továbbra is. -
roliika #13 Pénteken veszek gépet. Notebookot. Hozzátenném hogy azért értek a gépekhez. Az eladó megpróbálja rábeszélni a váráslót, hogy vegyen "drága" gépet mert azon fut a Vista és az mekkora királyság!
Erősebb vid kari
dupla memória
viszonylag erős proci jellemzi ezen gépeket, és még ebben az esetban sem garantált, hogy bármilyen játék tök simán fog menni, mert ugye Pistikének azért nem a World miatt kell a Vistás gép valószínű.
Tényleg van benne 1-2 jó újítás, de ezekre MIND /a csillivilli is/ képes az XP is. Amit az MS hangoztat, hogy frankón biztonságos, csak annyit, hogy már léteznek alá vírusok és szépen terjednek is /ami user hiba tehát nem javítható/.
Szóval az első gondolatmenetre visszatérve, a Vistásat ajánlják, mert azaztán az Isten, természetesen mivel drágább a gép, nagyobb az eladó jutaléka. Nem a Vistával van bajom, hanem, hogy szinte erőszakosan erre kényszerítik a vevőt, hogy ezzel kompatibilis gépet vásároljon, vagy eleve telepített az oprendszer, természetesen nem ingyen. Had én döntsem el mit teszek a gépemre és mit nem...sok helyen 40ezerrel drágább a gép az OEM XP miatt, noha a kereskedőnek ez 15-be fáj. És ez a koncepció lesz igaz a Vista esetén is mejd csak figyeljétek meg. Mind1 hogy jó-e a vevőnek, ezt kapja. Felárért. Drága hardwaren.
-
BStage #12 LOL, megy az anyázás több külföldi forumon, hogy minden postot töröl az fsf ami akár csak rákérdez az igazságtartalmára a leirtaknak... Hajrá FSF, csak igy tovább!!! -
Emmegki #11 .....blablablabla.....
Ez a cikk is arra jó, hogy egy nagy flémet és sok-sok oldalletöltést generáljon, ami ugye a reklámbevételeknek jót tesz.
Egyébként semmi értelme, jönnek a habzószájú linuxosok meg MS fanok hogy gyepálják egymást 100 hsz-en keresztül. Meggyőzni egymást úgyse tudják, (max kbupdate keze rándul görcsbe a "szánalmas" szó 100. leírásakor) a vista meg így is úgy is elterjed ha tetszik ha nem.
Éljen az SG, a bulvárinformatikai magazin! -
Garfield #10 Ha már nem tudnak olyan terméket felmutatni, mert érdemben felvenné a versenyt, akkor marad a fikázás?
Éééérdekes marketingstratégia. Aztán majd csodálkoznak, ha visszaüt... -
BStage #9 "Csak tudod a különbség az, hogy a normális linuxos lexarja a vistát, míg a divatlinuxos keresztes hadjáratba fog a vista ellen"
ezzel mondjuk egyet kell értsek... :)
de nem is azt irtam, hogy a linuxosok állitották ki a szegénységi bizonyitványukat, hanem az fsf. -
strogg #8 hehehe. Inkább bolhacirkusz, mint teli gatya :) Csak tudod a különbség az, hogy a normális linuxos lexarja a vistát, míg a divatlinuxos keresztes hadjáratba fog a vista ellen. :))))
Ezek meg ráadásul hivatástudattal vannak megáldva, ami nem lenne baj, ha mondjuk ott adnák ki magukból, ahol kell. Pl: ami van pénzük nem elbaxnák, hanem mondjuk tv reklámba ölnék. És ezt üzenem a magyar linuxos szervezeteknek is. -
BStage #7 helyes-helyes, ez azt jelenti, hogy irtózatosan teli lett a nadrágjuk a vistától és ezzel ki is töltötték a saját szegénységi bizonyitványukat... -
Bigbiggie #6 azért van abban valami, amit mondanak. mert megy a sok barom, köztük én is a mikroszoftos, giccsesre mázolt falak között vezető úton, és valóban, a hardvergyártóknak ez kva nagy biznisz, szvsz irgalmatlan pénzek cseréltek/nek gazdát a háttérben... de holmi fikázás semmivel sem előremutatóbb, mint bill gatesnek lenni.