Tovább csúszhat Európában a PS3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze, de a magukra valamit is adó kiadók játékai is ki fognak nézni valahogy.

Sanyix
Nem etetem magam, körülnézek, és azt választom ami nekem jobb, nem attól függ, hogy mit ígértek, elméletben mit tud, és milyen márka.
Valószínûleg nem neked van igazad hogy a ps3 olyan húdejó meg az a megváltó, ha a net tele van ellentétes véleményekkel.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Mardel
Elég lol lenne, hogy Sony által fejlesztett game nem nézne ki valahogy. Egyébként említi, hogy az intro renderelt lehet, mert a játéknak egy fokkal roszabb a grafikája.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Hja, te inkább magadat eteted butaságokkal. 😊
Nem eszik olyan forrón a kását.

Biztos csak véletlen, hogy mindenben pontosan a hasonmása vagy, kivéve a nevet... <#bee1>

Ja, a cikk további részében kiderül: a Ridge Racer 7 és a Gundam egyszerûen két gyengécske játék, nem ezekbõl kell kiindulni. A már inkább dícsért Genji (5?) már jobb példa.

Sanyix
Na a lényeg az, hogy tényekre kell támaszkodni, hiteles teszteket kell nézni, vagy saját szemmel megnézni a dolgokat, nem a fanboyokra hallgatni, és nem is a sonyra, és a birkaetetésekre. Nagyon úgy néz ki, hogy a ps3 bukta, aki azt akar venni az így járt, de ha valaki képes választani, akkor wii vagy x360, esetleg ps2 éri meg, ennyi, QD.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"Egyébként üdvözlünk újra körünkben, kedves EQU"

nocsak, most már EQU(?) is vagyok, nem csak ms ügynök, egyre jobb <#vigyor2>

"Hogy ityeg a MS-os rendszermérnöki diploma? "

te mirõl is beszélsz? agyadra ment a ps3 reklámozása? <#taps>
Mardel
Az egy kicsit más eset. A Wiimote-ot nem kell a hurkán himbálni, hanem fogni kell, miközben a hurok teljesen lazán van.

Így kéne igen, de pl egyik külföldi fórumon olvastam, hogy a srác "bowlingozott" és akkor szakadt el neki a pánt, gondolom bowlingozásnál nem a kezében fogta, hanem lóbálta. 😊

Egyébként vannak olyan anyagból készül ilyen hurkok, amik nem dörzsölik ki magukat. Normális esetben ilyenbõl készülnek.

Az egy kicsit más eset. A Wiimote-ot nem kell a hurkán himbálni, hanem fogni kell, miközben a hurok teljesen lazán van. Mint pl. egy fényképezõgépnél. De az már milyen, hogy pl. kiejted a kezedbõl a fényképezõdet, és az amúgy érintetlen hurok mintha ott sem lenne...

Mardel
Az meg, hogy a hurok vágja el magát, butaság, több cuccomon is ilyen hurok van, évek alatt sem vágta el magát.

Én tapasztaltam egy telefon nyakpánton. Pár napi viselet után egyszercsakk a telefon ráesik a betonra. Megnézem, és elvágta ahurok magát, a sok himbálástól, meg a telefon súlya is ránehezedett, itt sem lehetett másképp.

Az SDK-k sem voltak kint elég korán, tehát azt sem nagyon lehet mondani, hogy egy évvel több idejük volt a fejlesztésre.

Lossless tömörítve (ha van hely, minek rontsuk a minõséget) is csak 50-60%-kal lett volna kisebb. Mellesleg megintcsak nem a legelsõ jétékokból kellene kiindulni. Fõleg, hogy jópár éve vannak több-DVD-s jétékok.

Mardel
Mégis, mi a jó francot vártak? Milyenek voltak a legelsõ x360-as játékok?

Ha ugyanakkor jött volna ki mint az x akkor ok, de rá egy évre, és így...
Szal az érved, nem érv.

Ja, a pánt. Már a legelején látni lehetett, hogy túl vékony a hurkos rész. Bár azt gondoltam, biztos valami extra erõs valami, hogy ilyen vékony lehet, de mint kiderült, nem éppen az. Cserélik is vastagabbra. Az meg, hogy a hurok vágja el magát, butaság, több cuccomon is ilyen hurok van, évek alatt sem vágta el magát.

Mardel
Milyen jól ki van hazsnálva a BD <#taps>

Mindegyik játékot az újgenerációs, 25 gigabájtos adattárolóra írták, kötelezõ, ha már egyszer ez a PS3 egyik legfõbb erõssége. Pedig ezek a szoftverek még egy 4,7 gigabájtos dvd-n is lötyögnének. Az egyik szoftverfejlesztõ tömörítés nélkül rakta rá az összes zenét a lemezre, csak hogy megtöltsék a blu-rayt, meséli az egyik fejlesztõ.

"A Sony mindent belepakolt a PS3-ba, hogy megalkossa a páratlan konzolt. Kár, hogy ez az elsõ játékokon nem látszik."

Mégis, mi a jó francot vártak? Milyenek voltak a legelsõ x360-as játékok?

Mellesleg megintcsak teljesen elfelejtik, hogy alap lesz fizikára (is)használni a Cellt. Különsebben megerõltetõ sem lesz a fejlesztõknek, nem nekik kell megírniuk az egészet, benne van az SDK-ban.

Mardel
És? Ez csak egy csuklóõánt cserek. De az is alap, hogy a hurkolt megoldás sokkal könnyebben szakad el, mert magát vágja el...

A félelmetes lebegõpontok és a béna textúrák

Mondd el nekik, hogy szarul vannak a %-ok... LOL. <#bee1>

Nem, nincs rendben.

Egyébként üdvözlünk újra körünkben, kedves EQU. Már úgy hiányoztál. Hogy ityeg a MS-os rendszermérnöki diploma?

Mardel
"A Nintendo Wii eközben repülõrajtot vett, több százezer példánnyal. "

http://nexgenwars.com/

Mardel
Ez csak akkor igaz, ha továbbra sem tudják megfelelõ mennyiségben gyártani a lézerdiódáikat. Ha igen, rögtön fordul a kocka...

Na igen, de még mindig ott a nagy hibaszázalék, azt hiszem 10-bõl 8 selejt...

"Egyszerûen hülyeség, amit mondott."

rendben. <#taps>
Õ nem fejlesztõ, hanem egy igazgatócska... És attól, hogy õ kijelent valamit, még van józan ész is a világon. Egyszerûen hülyeség, amit mondott.

A Getaway demó egy Cell alapú real-time renderert mutatott be, HDR-rel, stb. Garantáltan nem pre-renderelt volt, lévén mozgatták a kamerát, stb. (Talalyi E3-on sokan pre-rendereltnek hitték, ezért késõbb egy másik shown demonstrálták, hogy real-time.)

bocsánat, különbség - heh, eddig még sosem írtam m-mel. 😛

Ez csak akkor igaz, ha továbbra sem tudják megfelelõ mennyiségben gyártani a lézerdiódáikat. Ha igen, rögtön fordul a kocka... (És közben már más cégek is gyártják.)

Mit fejlesztettek eddig konzolra? Nekem úgy tûnik, semmit, eddig csak pc-n nyomultak.
Sok fejlesztõ meg másképp nyilatkozott...

2. Nem olyan sok külömbség van a két gép GPU-i között, mint itt beállítod. (Mellesleg pár gyakorlati dologban éppen az RSX a gyorsabb.) A textúrákat max. 256MB vram miatt kellett butítani, mert a sebességbe nem igazán számít bele a textúra-méret. De talán nem is kellett volna butítani, az RSX elég nagy sebességgel eléri a main ramot is (nem úgy, mint pc-n).
3. Nem olyan baromi nehéz, egy normálisabb programozónak.
4. Nem mindenben, plusz lásd 2.
5. Ezzel ne gyere, olyan helyen szûk a keresztmetszet, ahol nincs is szükség nagy sávszélre, mert gyakorlatilag nem használt adat-útvonal. Ezt több PS3-fejlesztõ is elmondta már. Tehát nem számít.

"Ne szóljon már bele megint olyasmibe, amihez nem konyít."

biztos az a játékfejlesztõ se ért hozzá ügynök úr, te csak nyomjad a marketing rizsát, a tényekkel és a VALÓDI tesztekkel ne is törödj, azt már megirták máshol... <#vigyor2>

"nézd meg esetleg a (PS3-as) Getaway demót."

nem érdekelnek sem demók, sem prerenderelt vackok, amivel a lámákat etetik. A valós tesztekrõl, kiadott játékokkal olvasd el az idézett cikke(ke)t. Bár különösebben a konzolok sem érdekelnek, tõlem bukhat a box is (jaj, most majd kirugnak a ms ügynöki állitólagos állásomból <#nyes>), inkább csak röhögök, hogy hülyitette be a láma népet a sony a sok hazugsággal. <#vigyor2>
Ha még a jétékokhoz hoztad volna fel azt a cikket, azt mondanám, kösz, magam is programozó vagyok, nincs szükségem, hogy egy Intexes újságíró gyõzködjön, innen-onnan összeszedett, unalomig ismételt közhelyekkel a témában.

De hogy a Szuperszámítógéphez hogy jön az a cikk? Vagy éppen alátámasztani akartad?

És mintha nem tudnád, hogy a Cell, az SPE-ivel együtt még mindig sokkal inkább general porpose, mint pl. a G80. Mellesleg az AMD Fusion projektje is Cell-szerû procik létrehozása, az Intel-féle egyszerû magsokszorozás helyett. Nézd meg az újabb cikkeket ezzel kapcsolatban.

MS ügynök úr! Ne szóljon már bele megint olyasmibe, amihez nem konyít. Vagy éppen a FUD a szakmája?

Az RSX nagyrészt egy 7800GT-nek felel meg. Elég sok háromszöget ki tud tenni.

Az meg, hogy mire képes egyedül a Cell: nézd meg esetleg a (PS3-as) Getaway demót.

"A robbanás grafikai részére (effekt) gondolt nyílván, ami eléggé terheli a GPU-t, a CPU-nak viszont alig van köze hozzá."

Nem! Élethûségrõl beszélt, és ahhoz egy robbanásnál fizika is kell!
Mint már egy Celles demóban látható volt, a Cell segítségével nagyaon is élethû robbanásokat lehet csinálni. X360 esetén viszont nem áll rendelkezésre ehhez elég számítási teljesítmény.

Mardel
A legtöbb ember meg a blu-ray olvasót emeli ki, hogy lesz egy vszonylag olcsó BD olvasója. De ha a Sony a Ps3-mat erõlteti, akkor a HD-DVD nagyobb eséllyel nyer! <#ravasz1>

Mardel
Alább linkelt interjúból:

Ennél is rosszabb. A Sony azt se tudja, melyik kezét harapja le: ha nem ad elég diódát a partnereknek az asztali lejátszókhoz, akkor elveszti az adattároló-háborút, mert a hd dvd lesz a dvd utódja. Ha a PS3-hoz nem gyárt eleget, akkor meg a konzol marad alul az Xbox 360-hoz képest.

Most nem jött be az amit mindig elsütnek, hogy a saját ötletüket reklámozzák a termékükben, nem támogatva fontosabb dolgokat...

Szerintem õ némileg közelebb áll a konzolos fejlesztéshez, mint te.
Mellesleg sok más fejlesztõ is hasonlóan nyilatkozott.

Jót mosojogtam a hsz-eden. 😄
1. A BOX CPU teljesítményének kb 30%-át hasznáták ki eddig még a GoW is.
2. A PS3 RSX nek már a maximuma is kevesebb mint amit most láttunk a BOx-on, nem véletlen kellett a PS3-as CoD3-textúráit lebutítani, meg lehet nézni mit produkál, hááát.
3. A 2 gép hardvere nehezen összehasonlítható. Optimalizáció nélkül jelenleg a BOX 3magos általános célú CPU-ja jóval erõsebben muzsikál mint a PS3 CEll-je, ez azokban az esetekben fordulhat meg ha direkt CELL-re optimalizált valamirõl beszélünk, amik ugye meg csak a PS3 exclusive címek lesznek és még azok sem biztos, mert baromi nehéz fejleszteni konkrétan cell-re optimalizálva.
4. A BOX GPU-ja mindenképpen minden tesztben sokkal erõsebb a PS3-énál és ez már most is látható a közeljövõben a játékok erõsödésével még látványosabb lesz, lévén hogy teljesítményveszteség nélkül képes 4XAA-t produkálni a gép ami a PS3-ról nem mondható el.
5. Nemszabad elfeletkezni a SONY tervezési bakijairól, ami az elméleti adatátviteli sebesség maximumát a gyakorlatban helyenként 200-400%-al csökkenti, amiugye azt takarja hogy ha adott helyen a max 4GB/s, akkor a többi helyen is várakozni kell az adatoknak, de ez akkor lesz nagyobb probléma ha jobban kifuttatja valami a vasat.
Most itt sorolhatnék még érveket hogy mi a gond a géppel, de felesleges, senkit nem akarok meggyõzni, csak az állításaidra reagáltam.
A nincs mással azért vitatkoznék, nem tudom hogy TDU-t láttad-e már, de az volt az elsõ ami már nextgen-nek mondható. (De útálom ezt a megfogalmazást.)
Bár nem is az volt az elsõ.
Dzson
A GoW az elsõ olyan game, amin legalább látszik, hogy nextgen (a játékmenet mondjuk semmi újdonságot nem mutat, de mindegy, nem olyan rossz). Vagyis szegény x360 tulajok veszik, mivel nincs más.

Ez a fejlesztõ meg életében nem csinált konzolos cuccot, ahogy kiveszem az interjúból. Készül valami, de az is pc átirat lesz nagyrészt. Akkor meg mit beszél? Elõbb tegyen le valamit az asztalra, ahol megmutatja mennyire penge a csapata. Tankos cuccot eladni a németeknek (akik tankb*zik) nem olyan nagy teljesítmény - persze õ pénzben méri a dolgokat, nincs benne semmi hivatástudat.

De még ez sem zavarna, ha nem jelentené ki, hogy hülyék a Cell-hez, de fikázni azt azért tudja...

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

"Opteron és Cell chipek az IBM új szuperszámítógépében"

http://index.hu/tech/hardver/kblps3061215/

Nem mondom, hogy az index jobban tudja, de azért talán nem is teljesen hülyeség amit írnak.

"A Cellel lehet számolni a robbanás fizikáját, már ettõl is nagyon élethû lesz."

a cellel szépen kiszámolhatod, hogy adott háromszög merrefelé repüljön a robbanástól, de a hajadra kenheted, ha a vkártya nem tudja megjeleniteni, mert túl sok van belõlük, a vkártya meg túl gyenge hozzá, errõl beszélt az a fejlesztõ... Vagy lehet izomból, cellel számoltatni az egészet és azt kapod amit lejjebb beidéztem, textúraként felrakott világitás, árnyék és minden effekt nélkül és majd beledöglött a cell... Igaz, hogy egy pc 1 fps-el tudná azt izomból, prociból renderelni, de mégis egy átlag pc-s vkártyával évekkel ezelõtt pc-k szebbet tudtak. szóval a cell tökéletesen alkalmatlan arra, hogy a vkártya gyengeségét áthidalja. Fizikát lehet vele számoltatni, de vkártya nélkül az semmire nem jó.
"A Cellel lehet számolni a robbanás fizikáját, már ettõl is nagyon élethû lesz."

A robbanás grafikai részére (effekt) gondolt nyílván, ami eléggé terheli a GPU-t, a CPU-nak viszont alig van köze hozzá.

kimaradt: tiltva

Pedig ott volt ez a szöveg: "Az Xbox 360 processzora sem egyszerû eset, de az még hasonlít egy pc-s cpu-ra. A Cell viszont teljesen más" stb. (Mellesleg nem is annyira más.)

Jó is, hogy idézted azt a szöveget, legalább nem nekem kell. Nos, szép kis fejlesztési igazgazó, aki ilyen butaságokat beszél. A Cellel lehet számolni a robbanás fizikáját, már ettõl is nagyon élethû lesz. De adott esetben a GPU-nak is besegíthet.

- Én csak vezetem, de hogy mitõl megy, arról fogalmam sincs. - mondta csodabogár a Kelly hóseiben.

És piszkosul igaza volt. Mint felhasználó a végeredményre vagyok kíváncsi. Ha nem gyõzöm kivárni akkor megveszem a lehet hogy gyengébb (de nem biztos), de már kapható újat, (amúgy is itt a karácsony) és azt hasznnálja a gyerek pár évig, amíg a programozók megtanulnak Cell-re programozni.

A Sony meg addig kapja be a balbokámat. Az utolsó igazán nagy dobásuk amúgyis a trinitron képcsõ volt.
Ugyanez a Cell. Annyi a különbség, hogy a ps3-nál 1db spe permanensen le van a yield növelés érdekében. Csak 1-2 év múlva jönnek majd újabb Cell-variánsok.

Nem a PS3-at, hanem a Cell procit. Itt van a cikk, tessék:
Opteron és Cell chipek az IBM új szuperszámítógépében

És szerinted játékokban és multimádiában nem lehet felhasználni ezt a teljesítményt?