90
  • Cat #10
    Részletesen le van irva a tanulmányban. Ahogy olvasom, kurvasok mindent figyelembe vett: a városok domborzatátol kezdve azon át, hogy esik e az eső a robbantáskor egészen addig, hogy pontosan hol történnek a detonációk (viz felett, milyen magasan stb.). Beleveszi Hirosimátol kezdve Csernobilt, de még a Katrina utáni helyreállítást is. Külön foglalkozik a füst keletkezésével, hogy mekkora lenne, mi táplálná (lángoló aszfalt, autók, műanyagok, faházak stb.)

http://www.copernicus.org/EGU/acp/acpd/6/11745/acpd-6-11745.pdf
  • Commandante
    Atomtámadást nyíltan senki sem merne megkockáztatni. Aki erre vetemedne, annak számolnia kellene azzal, hogy az egész országát "megelözö csapás" címén a földdel teszik egyenlövé, megjegyzem jogosan.

Örült diktátorként inkább átcsempészném a bombát a célországba, és úgy robbantanék. Aztán bizonyítsák be, hogy én voltam.
  • wanek
    Kezdetben föld felettieket robbantottak. Később volt csak föld alatti, meg víz alatti robbantás.
  • wanek
    Az hagyján! De robbantottak ugye hidrogénbombákat is, aminek a hatóreje sokszorosa az atombombának. Ennyit az ilyen "nagyon tudományos" okoskodásokról...
  • hiftu
    A víz alatt robbantásokra gondolsz?
    Lett, csak nem emberi áldozatokkal.
    Amíg az óceánok állatvilágának nagy részét nem ismerjük, addig lehetetlen
    meghatározni, hogy mekkora kárt okoz(ott) egy ilyen robbantás.
  • mstummer
    Érdekes tanulmány. Nem akarok kötözködni, de amikor az amik a csendes óceánon csináltak nagyobb robbantási műveleteket(ahol egyszerre több nagyobb méretű atomot robbantottak) akkor miért nem lett lehülés...stb? Én nem értek hozzá szóval valaki elmagyarázhatná.
  • brueni
    nem lehetne valahogy valami atom-anti-bombát csinálni?
  • Cat #3
    de mi igen. Ez nem nekik szól, hanem EU-nak, USA-nak, Kínának, Oroszoknak. Ha mindez igaz, akkor még inkább oda kell figyelni a kis konfliktusokra, és akár erővel beavatkozni, hogy ne fajulhasson el.
  • Cactus
    Azt hiszem hogy aki ilyet akar használni, az a legkevésbé sem törődik ennek a tanulmánynak az eredményével.
  • uniu
    karos hatasai ?? :)