4-es metró

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gerygrey
Nem gyenge munka lesz ez a metróépítés. Párszor szívesen elnéznék arrafelé hogy milyen is közelrõl ez a mûvelet.
olyan mélyen lesz? 😮

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

Nézz körül jobban.

B0B0
Én itt csak a 4-es mterós képeket találom

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

egy dologban biztos vagyok, egy év múlva ilyenkor már minden más lesz m4 ügyben, vagy így vagy úgy 😊

B0B0
Ezt senki sem hiszi el, még az sem aki elmondta!

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

gordon 24
Ez vicc bazze.. Leáll hogy gyorsabban készüljön... Ezt õk el hiszik?

Downhill!!

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

B0B0
Talán mert nyilvánvaló?

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

B0B0
Sok igazság van benne, de túlzások is!

Érdemes elolvasni azoknak is akik ellenzik a 4-es metrót és azoknak is akik szerint megéri.

Hamster blogjegyzete a 4-es metróról

Molnibalage
Az elsõ modat kérdés akart lenni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Bazz, ez tényleg így volt. Atyaisten....
Ha mérnökök vezetnének egy országot akkor az lehet, hogy mûködne is, mert õk legalább a realitástok talaján mozognak.

Le kéne már arról szokni, hogy ami orosz az csak szar lehet. Az egész keleti blkobban orosz technológiával épültek metró nem? Prímán mûködnek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

B0B0
Én hallottam egyet!

BKV vezetõségi ülés, 1999:
"Az orosz techológiát azért nem alkalmazzuk, mert 30 éve változatlan."

Kérdem én, melyik ország metrókocsijai bírják 40 éven keresztül a strapát???

Molnibalage
Egyébéként miért nem volt jó az ingyen orosz metro nekünk. Sosem hallottam ellenérvet, csak azt, hogy nem és kész.

Sose lesz kész az a szar. Majd a gödör ha elég mély lesz kitalálják,hogy túl mély és inkább legyen mélygarázs meg pláza.
B0B0
Súlyos bajok lesznek itt, úgy látom

Molnibalage
Temetik??? Apám... Ha a terv meghalt, attól még nem kéne neki ekkora sír, fõleg ennyi helyen, egy emléktábla is megtenné.

"Itt próbáltak 4-es metrót építeni az úr 2006-dik évben." Olcsóbb lenne.
Havernak modntam ,hogy nem azért van körbekerítva, hogy védvle legyen a környék az építkwezéstõl, hanem azért, hogy ne lássuk, hogy nem csinálnak semmit.

gordon 24
Igen. Sajnos az a gond a furófejekkel hogy nincs az egészre pénz.
Igy nem tudják sajna megcsinálni. Ugyhogy egy ideig nem lesz furás. Legalábbis ugytünik Áprilisig. A Legnagyobbb gond az hogy az orosz állam adósság fejébe nem kellett most meg pénz nincs rá. Ugyhogy jól állunk. (melesleg nem kéne)

Downhill!!

B0B0
Na ez érdekes. Múlt héten amikor a Móricz fele mentem, láttam, hogy az ottani lyukat temetik be és nem igazán értem miért is, mert az állomást alatta biztos, hogy nem építették ki. Vannak azért itt "finoman szólva" furcsa dolgok.

Molnibalage
Ok. Azt tudja valaki, hogy miért csak ÁPRILISBAN kezdenek fúrni? Valmi gondot emlegettek a fúrópajzzsal kapcsolatban. Caak akkor az a jó, hogy most ástak X rohadt nagy gödröt és ott állnak. Marha jó.

B0B0
Ezt most miért is tõlem kérdezed? Nem én vagyok Aba Botond. Honnan a fenébõl tudnám én, hogy miért emelik a környéki bérleteket jobban???
Egyébként meg nem kötelezõ vidéken élni! Ha nem tetszik a helyzet, akkor költözz városba! És ne szennyezd tovább a topicot ezzel a témával, hanem nyiss neki egyet!

Molnibalage
Hát már pedig így van, akár tudtosan teszik akár nem.
De akkor magyarázd meg, hogy nekem miért kerül 3x annyiba utazni mint neked bent pesten? ÉRVET BARÁTOM! MIÉRT?????? Én is ugyanazzal a BKV HÉV-vel járok, mint a a pestiek a határon belül, de ott 10% körl elmeltek és nem 400%-ot és nem törlték el a diákkedvezményt és akkor még jön majd, hogy csak a suli és lakhely között lesz majd kedvezmény, ha minden rosszul sül el. Pestieket ez sem érniti, mint írtam?

NOS?

B0B0
Találd már ki, hogy aki Pesten él, az menjen a francba! Jajj, annyira sajnállak te vidéki flótás, már már gyöngyözik a szemem, mert téged elnyomnak.

Molnibalage
És? Ezzel a hozzállással az ország két rédzre fog szakadni, mert önerõbõl a vidék soha nem fogja a fõvárost utolérni, ha ott már eleve jobb a helyzet és még a pénzt is oda pumpálják. Mellesleg Bp-nek nincs 50%-os GDP részesedése még Pest megyével együtt sem.

Mellesleg most emeltek a díjakat a HÉV vonalakot 400(!) százalékot, de csak Bp.-n kívûl. Kedves. Mégis milyen alapon? Szóval nincs kinyalva a seggetek mi? Hát egy kalap szart nincs.

banok
pl.?

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Gerygrey
Hát ja. Mondjuk ezt a projectet a westend üzemeltetõjével is meg lehetne dumálni, mert jóformán a bevásárlóközpontba beviszi a népet a villamos, ami nekik is haszon, és õk finanszírozhatnák az építkezést. A körút túloldalán hasonló szitu a skálametróval, hiszen aki eddig a westendbõl a belváros (arany-deák útvonalon) felé utazott, az többnyire metróval tette, a westend elõtt lement a metróhoz és tudomást sem vett a skáláról. Így viszont a villamosról (amihez nem kell annyit gyalogolni a westendtõl mint a metróhoz, így szívesebben veszi azt igénybe) belát a skálába is, és könnyen elcsábulhat néhány jól elhelyezett akciós plakát láttán. Olyan okosan és szépen meg lehetne ezt csinálni, és talán még látványosabb beruházás is lenne mint a metró (mert ugye a 4-es metrónak nem az a fõ vonzereje hogy gyorsan elvisz palotától kelenföldig mert arra számos más alternatíva létezik, hanem hogy látványos, lehet vele etetni a birkanépet hogy mennyire fejlõdünk. Moslék a disznóknak...)
B0B0
Sajnos errefelé ott fönt nem a hangulatos megoldásokat keresik 😞(((

Jó példa erre a sok buszvonal. Marha hangulatosak

Gerygrey
Azt tudom. Van valahol egy oldal, "elveszett sínek" vagy valami hasonló néven, ahol megszûntetett villamosvonalakról lehet sokmindent megtudni, egy idõben nagyon sokat böngésztem. Szép kis villamosdzsumbuj volt anno a nyugati tér és környéke.
Talán egy kicsit elrugaszkodott ötlet, de én úgy oldanám megy hogy a lehel téri templom elõtti placcon levinném a föld alá a villamost, a westend mellett a váci úti járda alatt vezetném végig (kialakítva egy új üzletsort a westendhez, amely a villamos felé néz. A váci úti westend fõbejáratnál pedig lehetne egy villamosmegálló a föld alatt, közvetlen átjárási lehetõséggel a westendbe, így kvázi földalatti sétáló-bevásárlóutcát képezve. Aztán a mostani 4-6 vonal nyugati téri állomásáig húznám a vilit, végig kiszélesítve az aluljárót, tehát a gyalogosok mellett mennének a tuják. És a 4-6 megállója alatt közvetlenül, megállna a 14-es, majd a skála metró felé venné az irányt, a felüljáró után az út közepén elõbukkanva a föld alól, folytatva útját a deák felé. Lehet hogy nem olcsó megoldás, de milyen hangulatos lenne.
B0B0
Egészen a 80-as évekig a 47-es és 49-es villamos kijárt a Nyugatiig

B0B0
Szerinted ki keresi meg az ország GDP-jének 50%-át??? Hmmm. Nem a vidék barátom! Hát akkor legyen is "kinyalva a fõvárosiak segge". Én is éltem vidéken 3 évig! Akkor én is 3 évig elhanyagolt voltam?? Na szerintem errõl ennyit!!! OFF vége!

A 4-es metróról nagyjából azonos a véleményünk, mégpedig az, hogy így nem jó! A 4-es metró szerintem a jelenleg 5-ösként futó tervezett vonalnak kéne lennie! Aki kitalálta a Karolina tervet az nem volt hüéye, vagy inkább úgy mondanám sokkal többet értett a közlekedés-techológiához, mint bárki a budapesti közgyûlésben.

Gerygrey
Nem olyan szarok, sõt. Én például irigylem miskolcot, szívesen látnám mondjuk a kiskörutat olyannak, mint a miskolci fõutca: sétálóutca, középen villamos. (Azt tudtátok amúgy, hogy anno a westend elé valami hasonlót terveztek? A 14-es villamos lett volna ott meghosszabbítva a nyugatin át a deák térig, és ott a jelenlegi 47-eshez csatlakozott volna. Vagy a 47-es ment volna ki a lehel térre, már nem tudom, de volt ilyen terv, a westend eleve úgy lett kialakítva. Csak aztán végülis nem tudták eldönteni hogyan keresztezzék a nagykörutat és kudarcba fulladt a dolog - mint pesten oly sokminden ami közlekedéssel kapcsolatos)
ez a "fõvárosiaknak ki van nyalva a segge, és mindenrõl õk tehetnek ami rossz az ország többi részén" duma egy kicsit erõs. Gyerekkoromban pesten laktam, akkor én voltam a gonosz fõvárosi, aztán amikor leköltöztünk vidékre akkor megjavultam, most meg hogy visszajöttem, megint megszállt a sátán? Haggyámáezzel, nem mi tehetünk arról hogy szar a vezetés.Nekem se kéne a négyes metró (inkább a hármason ne lenne ilyen kib***ott huzat hogy melóból hazafelé szétrobban a fejem tõle) de most mit csináljak, menjek ki és temessem be az alagutat egy homokozólapáttal?
A 4-es metróra ilyen formában nincs szükség. Meg lehetne oldani sokkal olcsóbban a dél buda rákospalota közlekedési folyosó gondjait.

gordon 24
Igazából nem errõl szó.. Az orsdzág többi részét is fejleszteni kell. De minden országnak a fövárosa a legszebb a leg stbb. Igaz hogy ott a kisváros is a mi fövársounk szintjén van. Szóval a fövárost mindig jobban kell fejleszteni mint egy kisebb várost. És azért ha mondjuk Debrecent vagy Nyiregyházát nézed. Nem olyan szarok azok a városok. Na szóval egy szónak is száz a vége. REészeben igazad van és részben nincs. De ha az aláirásomat megnézed rájöhetsz hog nem igazán értek egyett a msotani helyzettel.

Downhill!!

Molnibalage
"De azért ez mésgis csak a fõváros!! Fejleszteni kell"

Azért mert fõváros? Azt hittem gazdasági vagy szociális célzattal szoktak fejlesztni és pénzt adni. Ez messze Bp-n a legjobb. Akkor miért pont oda kéne önteni a pénzt?

gordon 24
Van igazságod ebben nem tagadom. Én egész nap az országot járom ez a munkám. Szerintem sem jó igy ahogy van, de nem igazán tudunk mit kezdeni ezzel. A rokonaim szinte kivétel nélkül vidékiek (Miskolc, Zalaegerszeg,Almásfüzitõ) Szóval amikor náluk járok látom. Ráadásul az én keresztanyukám élettársa Miskolcon egy olyan melóért amiért Pesten kb 120-130 ezret kapna,ott 60-ezret kapp. Szóval megértelek nem is állitom ellenkezõjét. De azért ez mésgis csak a fõváros!! Fejleszteni kell. Csak nem ilyen baromságokkkal.

Downhill!!

Molnibalage
Hát sajnos nem fejlõdik áttételenesen az ország. Kérdezd meg az ország keleti felében élõket. Nyugat és kelet Mo., mitha két külön ország lenne, de ez pesttõl kifele haladva is látszik.

gordon 24
Az hogy tök felesleges azt nem mondanám. De az igaz hogy szerintem is egy hülyeség. Sokkal egyszerübb lenne az 1-es vilivel megoldani a dolgot.
Az hogy a fövárosiaknak kivan nyalva a segge. Ez részben igaz. Én is fõvárosi vagyok de szerintem is ez az ország túlságosan föváros központú.
De azzal nem értek eggyett hogy az adófizetõk pénzét nem ere kell költeni. És azért nem mert ha belegondolsz akkor a fövárosba jön a legtöbb turista itt van a legjobb munkalehetõség stb. Ha ezt a várost fejlesztik fejlõdik áttételesen az ország is.

Downhill!!

Molnibalage
Vagy orosz hiteltörlesztésbõl INGYÉRT nem lett volna jó?

Molnibalage
Végigolvastam eddig is, de még mindig nem látom a lényeget. Tizedannyi pénzbõl, mint amit ebbe beleölnek sokkal értelmesebb dolgokat lehetne tenni. Építse meg a fõváros, ha neki annyre kell, a saját pénzébõl.

B0B0
Olvasd vissza a topicot az elejétõl!

Molnibalage
Igen? Akkor kérlek világosíts fel. Én leírtam, hogy hogyan látom, tõled csak egy egymondtatos választ hallottam 0 érvvel.

B0B0
Inkább te vehetnél vissza, miután kicsit átlátnád a dolgokat!

Molnibalage
Igen, de hogy merik ez ennyire az EGÉSZ országra ráterhelni??? A budapestiek segge elég rendesen ki van nyalva. Rá kéne már jönni, hogy nemcsak belõlük áll az ország. Ja, hogy miattuk van még ez a tetves kormány hatalmon, meg õk a SZDSZ szavazóbázisa mi, az tök véletlen.

Az is vicc, hogy ha majd a tetves kormány eltörli a mostani diákkedvezményeket akkor abból a budapestek SEMMIT nem éreznek majd. A a bérlet az egész városra érvényes marad. Nem lehet az ellenõrizni, hogy valaki csak az iskola és a lekhely között veszi igénybe a kedvezményt, míg vidéken igen.

A pesti bérelt ára is a vicckategórában van. Mennyi a felnõtt? Kb. 10 ropi. Vidéken ennyi a 15km-es buszbérlet és azzal EGYTELEN vonalon utazgathatsz csak azt szevasz, a pestivel meg össziveissza és 0 áraon ahoz képest.

Namármost aki vidéki és modjuk Pécsre jár be dolgozni, ott a 15km az mégcsak nem is távolság és még Pécsen is lehet, hogy felszáll egy másik buszra, mert Pécs nem egy kisváros.

Szóval a fõrárosiak kicsit visszavehetnének a nagy arcból.

B0B0
Hidd el, hogy nem fölösleges, mert Bp metróhálózatát igenis ki kéne építeni, de ugye nem a 4-essel kéne kezdeni