1042
A 4-es metró múltja, jelene, jövője
  • Molnibalage
    De nem igaz, hogy mekkora barom ez a Demszky. Szerinte 500 millió ablakon kidobás lett volna a 2-es villamos ideiglenes pálya kiépítése. És azzal a vesztességgel meg ki számol, hogy a buszok most füstölhetik be még jobban Pestet és azok szervízköltségei nem olcsók és meging egy rakás idő vész kárba az átszállással.

Napi kb. 8-10 ezer ember megy át a főbvám téren villamossal. Ha csak 2 perc időveszteség az átszállás és miden egyéb szar ez eltart 1,5 évig 5 napos munkahéttel számolva és a hétvégét elhanyagoljuk, akkor kijön:

52*1,5*5*8000*2= 104000 óra és ez ALSÓ becslés, és CSAK a 2-es villamos által generált kiesés. Ez a várható nyereség kb. 1%-a KAPSÁBÓL! Ehhez, ha hozzájön még a 47, 49, 41 és egyéb máshol okozott időkésések. (Egész terek lezárása azért ennél SOKKAL több gondot okoz, lásd. Móricz és Kálvin). Tehát, ha ehhez még hozzáveszzük néha egész városrészekre gyakorlot dugó okozó hatását, az várható évi nyereség 15% lazán elmegy már az építés közben.

Rövden és tömören. TAKARODJ TE BAROM DEMSZKY A JÓ BÜDÖS ISZTRIAI NYARALÓDBA TE KIS KÖCSÖG!

Meg az évi 10 millió óra nyereségen is röhögnöm kell. Az építés során mennyi veszik elM? Pedig TUDJUK, hogy még AKKOR sem éri meg ez a szar, ha ezektől eltekintünk...
  • B0B0
    Ez a Demszky mekkora egy patkány lett. Megmagyarázza azt is, hogy a szar tuljadonképpen nem is szar, hanem csoki, csak furcsa az íze! De azért Bánó adott neki rendesen:

"20 miilió költségvetés túllépésért már színházigazgatókat zavarnak el-..."

:)))
  • Christo
    Itt van róla egy kis csúsztatott videó ;)
  • Punker
    na elkezdődött, remélem sikerül minél hamarabb leállítani :(
  • Christo
    Köszi szépen ;)

Holnap indul a pajzs ugyebár. Azért tervezni nem tudunk, de valljuk be, a cipőorr nézegetős képekben jók vagyunk ;)
  • B0B0
    Újabb szopás következett be a budapesti közlekedés életében, melynek ma reggel, pislogva, magam ius áldozatául estem. A 49-es villamos már csak a Lónyai utcáig jár. Kurvára örülök neki ám!

Christo, neked meg BSZ!
  • Christo
    Egy kis lazítás ;)
  • Gerygrey
    Mi a baj vele? Nekem tetszik ez a megoldás, gyerekkoromban a mániám volt hogy a kettes metrón kukucskáltam elöl (általában van egy ilyen szemmel láthatóan szándékosan "kapart" luk a festett üvegen, de miért?)

Egyébként a belinkelt videó mellett a relatedben egész jópofák vannak a világ minden tájáról. Például Helsinki, ennek a metrónak vajon többsebességes váltója van? Mert villanymotornál még nem hallottam hogy létezik, viszont a hangja nagyon olyan.
  • B0B0
    Hivatalosan búcsúbuli ;) De asszem kisebbfajta balhé lesz ott
  • Christo
    Egyébként ma este 9kor a kálvin téri aluljáróban kisebb tüntetés lesz a 4-es metró ellen az üzletvezetők részéről
  • Christo
    Nem csak az EU-s forrásokat lehetetleníti el :D
  • B0B0
    Az a baj, hogy Demszky papa 4-es metrója ellehetetleníti legalább 2013-ig az EU-s forrásokat, úgyhogy annyi!
  • B0B0
    Ezzel mi a gond? Kicsit ráz.
  • Christo
    Slussz poén ;)
  • Christo
    Ilyen játékmetró lesz a 4-es is?
    http://www.youtube.com/watch?v=nHFNhzJB4sA
  • Molnibalage
    Röviden és tömören: Halál ezekre a szarmajmokra akik erőltetik ezt a HALÁLOSAN FELSELEGES SZARSÁGOT! Ölje már meg valaki őket, mielőtt én teszem...
  • Christo
    Két metrós filmet tölthettek le innen
  • B0B0
    Azért ezt sem szabad szemen kívül hagyni a cikkben:

VEKE: rövidlátó döntés 2-es villamos leállítása a Petőfi és az Erzsébet híd között

"Megdöbbentően rövidlátó és káros döntés, hogy a 2-es villamos forgalmának ideiglenes vágányokon történő fenntartása helyett a villamosforgalom leállítása mellett döntöttek" - írja közleményében a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület amiatt, hogy az előzetes tervekkel ellentétben a Boráros tér (Petőfi híd) és a Március 15. tér (Erzsébet híd) egy évig buszok pótolják a villamosvonalat. "Ezúttal a pesti belváros egyik legfontosabb villamosvonalát azzal az arcátlan indokkal kívánják ellehetetleníteni, hogy ezzel biztosítható a projekt költséghatékonysága. Miközben a beruházás költségei gátlástalan módon növekednek - fogalmaz a VEKE - elfogadhatatlan egy néhány tízmillió forintos tételre hivatkozva megbénítani legalább egy évre a Belváros déli részét. (...). A rövidlátó döntés különösen érdekes annak fényében, hogy éppen azon a téren történik mindez, ahol a kerület követeléseire hamisan hivatkozva több milliárd forintot pazarolnak el a villamos teljesen felesleges új aluljárójára" - írja a civil szervezet, és arra kéri a fővárosi döntéshozókat, vizsgálják felül a döntést. A Fővárosi Közgyűlés holnap szavaz a Becker László-féle metrójelentésről, illetve a megdrágult metró továbbépítéséről.

Én erre csak azt tudom mondani, hogy a jó édes anyjukat!!!!
  • Gerygrey
    Nincsenek még meg az engedélyek, most például ebből van a balhé a Kálvin-téren
  • Christo
    Maradjatok már :P
    Még nincs meg a 4-es metró engedélyeinek a fele, sőt a vasúthatósági engedély is lejárt, amit a DBR sikeresen elfelejtett meghosszabbítani... most jönnek csak a szép nagy perek hogy mi a francért kellett elkezdeni az építkezést. Márpedig az EU nem fogja elfogadni azt az érvet hogy azért mert az erősebb kutya bszik...
  • B0B0
  • Gerygrey
    Mert még ők sem tudják mi lesz, hogy most akkor fúrunk, vagy vigyük a pajzsokat a Kőér utcai telepre a GH-G2 mellé rozsdásodni... ;)
  • B0B0
    Azért érződik a cikken, hogy Népszabadság :)
  • Christo
    [URL=http://www.nol.hu/cikk/440274/]szingapúri lesz a világ "leg" metrója[/URL]
  • Christo
    Össze van rakva a második fúrópajzs is
    komoly lesz ahogy átfúrják a betonfalat...
    csak azt nem értem hogy mi a fenének várják meg a másik pajzs összeszerelését is, mikor az elsőt úgyis hamarabb kell indítani
  • Molnibalage
    Az ország meg beleroppan, de legalábbis Bp. Zseniális...
  • Christo
    Ne aggódj már most is benne van :D

Itt olvashatsz róla ;)
  • patiang
    Sztem a Négyes Metro benne lesz ezer év múlva a törikönyvekben
  • B0B0
  • Christo
    Demszky: a 4-es metró márpedig megépül, EU nélkül is
  • Christo
    Valami jó kis bádog lesz, előre látom :D
    Egyébként pont a Fővám téren lesz díszes az állomás... mondjuk alapvetően nem a díszességével van a baj a 4-es metrónak.
  • B0B0
    Várja a fene! Én csak azt látom, hogy már a Kálvin tér is szét van baszva és a Fővám tér gyönyörű kőtámfalát is szedik szét! Nagyon remélem, hogy az eredeti köveket rakják vissza, nem pedig valami új dizájnnélküli szar márványt!!!
  • Christo
    Nagyon elcsöndesedett a topik, ennyire várjátok a fúrópajzs indítását?
  • Christo
    Szülinapomra kapok egy botrányos metró pajzsindítást :D
  • B0B0
    Szerintem ebben benne van minden:

"Ana-Paula Laissy, a regionális fejlesztésekért felelős uniós biztos szóvivője az [origo]-nak azt mondta: az EU aggasztónak tartja az összeget, amelyet Magyarország a 4-es metró építéséhez szertene kapni. A terveket ugyan jónak tartják, de úgy vélik, nem lenne célszerű, ha a Magyarországnak szánt pénz jelentős részét egyetlen város, egy beruházásához használnák fel."
  • Christo
    látszatmegoldás
  • Christo
    Ma lehet utoljára letölteni innek ezeket a filmeket - azóta újabbak is felkerültek
  • Christo
    Ezt is tessék elolvasni ;)
  • B0B0
    Hát én is. :(((

Ugye hampage.hu
  • Molnibalage
    Én igencsak siratom a régi, IGEN sűrű villamos hálózatot, ha most is melgelenne egy része, nem klne szerozni nagyon. Jó állapotba levő pályára gyors villamost az kész..