4-es metró

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt a linket mindenképp nézzétek meg 😉
érdekes videó

B0B0

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Pluskast
Azt kell is! Pláne ebben az országban😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Mi abban a politika, hogy az állítólagos "szakemberek" annyira azok, hogy egy üveg tejet sem bíznék rájuk?? Én nem politikusokat, hanem "szakembereket" küldökel a jó halál faszára.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pluskast
Ez a dolog már politika lenne keményen amirõl itt az sg-n nem lehet írni mert pár okos ember kitalálta, hogy az rossz, ha itt politizálnak a fórumozók...

B0B0
Erre nem tudok mit mondani, csak annyit, hogy örülök, hogy vége bent lakok a XIV-ben

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
"Hogy lehetnek ennyire idióták az emberek hogy mindíg rá szavaznak?"

Ennyire. Mit gondolsz miért tart ez az ország ott ahol tart?

Pluskast
Tiszta szégyen és gyalázat. És ez a városvezetés ül a székben immáron 17 éve. Én egyszerûen nem is értem, hogy hogy lehet ezt az embert és a bandáját mindíg megszavazni??? Hogy lehetnek ennyire idióták az emberek hogy mindíg rá szavaznak??

B0B0
Igen igen, ez kellemetlen. Újabb csúszás...

Gerygrey
Upsz, sorry...

Ez viszont még nem volt: Beomlott a 4-es metró tétényi úti állomása
Molnibalage
Nagy dicsség. A temetésükön igen megható beszédet mondanék fõleg, ha az már holnap lenne.

B0B0
Tévedsz! Lopás, hazudozás és közlekedéstönkretétel-fronton jelesre vizsgáznak! 😊

Molnibalage
Metrófronton?? MINDEN fronton...!!!!

B0B0
#566 - utsó link 😊

Gerygrey
Mit várunk mi az épülõ metrótól, amikor még felújítani sem tudunk normálisan... Kész kabaré amit itt mûvel a városvezetés metrófronton.
A bécsi 2-es metróról tudok még ami lényegében olyan mint nálunk a 4-es metró. Olyan viták is voltak hogy egy panelháznak a pincéjében alakították ki az üzemi berendezéseket.

Ez a cikk nem a 2-es metróról szól, hanem a 2-es számú földalatti villamosról amit már megszüntettek, érdemes elolvasni:
Bécsi 2-es premetro

Itt is érdemes körülnézni, nagyon szép minõségû képek:
Bécsi metróépítéses képek

Végül nézzétek meg ezt, már nemsoká kész a teljes vonal:
Varsói metró északi végállomása

B0B0
Ez jogos, de mi itt mégis szakmai hibáit vitatjuk (legfõképp)

"Ez pont olyan, hogy még egyes emberek még mindig kiállnak az õszödi böszme mellett, hogy õ mekkora ember, hogy bevalotta... Fel sem fogják, hogy õ nem valott be semmit, hanem lebuktt. Amíg itthon ilyen intelligenciájú emberek vannak akik ezt beveszik és a felelõs meg gyakrolatilg simán megússza addig mit várjunk?? Hollnadiában az ilyen már rég a lámpavason lógna, ha rajtam múlna már ott lenne a büdös parasztja."

Ez a mondat az oka a figyelmeztetésnek. Amúgy semmi baj nincs.

Molnibalage
Ez azért vicces, mert a metró nem más már, mint politika, mert
racionális alapja szinte 0 ennek a szutyoknak... Mintha én tehetnék róla.

Pheel
Köszönöm, hogy kimondtad helyettem!
B0B0
A politikát mellõzd, mert bezárják a topicot!

Molnibalage
Na ja, csak a többi idióta ember baromságát miért fizessem meg én is?? És akkor még meg vannak sértõdvem, ha leidiótázom õket, mikor a 4-es metró buktája akkora, hogy csak a vak nem veszi észre.

Ez pont olyan, hogy még egyes emberek még mindig kiállnak az õszödi böszme mellett, hogy õ mekkora ember, hogy bevalotta... Fel sem fogják, hogy õ nem valott be semmit, hanem lebuktt. Amíg itthon ilyen intelligenciájú emberek vannak akik ezt beveszik és a felelõs meg gyakrolatilg simán megússza addig mit várjunk?? Hollnadiában az ilyen már rég a lámpavason lógna, ha rajtam múlna már ott lenne a büdös parasztja.

Köszi 😊

B0B0
Tudod, ebbõl látszik, hogy mennyire tudatlanok az emberek. Sajnos azt kell mondjam, hogy az SG is tökéletes lenyomata a magyar társadalomnak. Hûen tükrözi, hogyha valamit beadnak valakinek, akkor nemcsak hogy elhiszi hanem még harcol is érte, hogy márpedig az az igaz!

Fel sem fogják mekkora temérdek pénz kidobásáról van itt szó, hogy az országot mennyire lejáratják (erre persze mondhatnám az autópályaépítést is) és, hogy milyen beláthatatlan következményekkel fog ez járni az õ eljövendõ életükben. Kár pofázni, látod. Semmi haszna. Én speciel annyinak örülök, hogy legalább van pár értelmes srác akik ugyanúgy átlátják a problémát, mint én. Veletek legalább lehet beszélgetni is.

gordon 24
Mit tudnuk tenni? Én kijártam tüntetni szétlöttek minket. Kint voltunk több hónapig igaz kevesen, de a vidékiek nem álltak mellék, sõt a pestiek zöme sem.

Downhill!!

Molnibalage
Az is siralmas, hogy az SG-n tutira rengeteg Bpesti ember van, de le sem szarják ezt a tervet. Ergo, demszky papa ezért csinálhat ilyeneket, pesti lakos nem áll ki az érdekekiért. Gratulálok nekik. Aztán ne sírjanak majd, ha ez a szarjankó romba dönti a várost.

Molnibalage
Siralmas?? Agyonlövetni a felelõsöket és a 4-es metro göderibe temetni õket, ha már ennyire szeretik.

B0B0
Igen ezeket olvastam. Siralmas.

B0B0
Christo utólagos engedélyével:

Nem tudom, de szerintem ez a kocsi, hiába van a terv vagy 20 éves, sokkal jobban tetszik mint az aktuális:

Ráadásul magyar lett volna 😞

B0B0
A Szabadság-híd lezárásának következményei a villamosközlekedésben

Már elõre félek, hogy a pótlóbuszok folyamatosan ott fognak ácsingózni a dugókban. Remélem nem lesz igazam.

B0B0
Na ja

50 millió forint hiánya miatt kettévágták a 2-es villamost is...

B0B0
A Szabadság--híd lezárása okozta villamosvonal-változások

Én azért elgondolkoztam volna azon, hogy ne tegyek-e az Erzsébet hídra egy villamosvonalat ideiglenesen! De hát Demszkyék nem gondolnak olyanra, ami pénzbe is kerül...

B0B0

Pluskast
Ezek normálisak??!!?? Miféle olimpiai faluról beszélnek?? Nem is nyertünk semmilyen olimpiai dolgot?? Az eszem megáll!

B0B0
Tettek volna mást a helyére

Pluskast
Demszky egy idióta fasz! Tehetségtelen barom. A kerületekkel abszolút nem mûködik együtt pedig ez lenne az egyik legfontosabb dolog. Számára Budapest áll kb 6-7 kerületbõl a többi meg nagy ívben le van szarva. Faterom elég jól ismeri 17 éve és csak rosszat hallottam tõlle. Annak idején egyébként nem is akarta elvállani a fõpolgármesteri jelöltséget csak a pártja rábeszélte. Kár, hogy akkor még nem hallgatott a saját eszére mert, hogy az ma már eltünt neki az biztos.

A saját villamos és metrógyártás helyett magyarországnak van egy kúrcsánya aki megmondja hogy elkúrtuk az egészet 😉

Molnibalage
Akkor, ha már a villmos zóba került. 40 (!) milliárdba fáj az üzlet. Ebbõl simán fel lehetett volna támasztani egy villamost gyártó üzemet. És akkor nemcsak a Nagykörúti villamosokat lehetett volna ott csinálni, de az elköv. idpkban is szükség lesz villamosokra, sõt Európában reneszánszát éli a dolog, még exporttal is lehetett volna próbálkozni. Most elbasztak 40 milliárdot minden egyes nagybeszerzésnél elmegy majd még ennyi. Gratulálok. A cseheknél (éredekes, hogy õk mindent jól csinálna e téren...) SAJÁT gyártású metró és villamos jár mind a mai napig! Érdekes mert Csehország is pont akkora lélekszámú, mint Mo. Érdeks, hogy ott megéri támogtni a hazai ipart és Skoda metrón utazni és villamoson, itthon meg nem. Nagybetûs SZÉGYEN! Megint egy újab dolog amit itthon már valszeg soha nem fognak gyártani. 30 év múlva itthon már senki nem tudja majd, hogyan fogjunk bele villamosépítésbe, ha úgy hozná a sors.

Nézd, mivel hogy a bkv jármûjavító cég is a politikusok kezében van, ezért ha õk csinálnak meg valamit, az abból bejövõ pénz a politikusok zsebébe megy. Naná hogy nem vesznek jobb hannoveri villamosokat, hanem inkább félrebeszélnek és elbasszák a várost.

Én azon b*sztam fel az agyam, hogy a BKV szét akarja vágni a hannoverieket és behegeszteni középre egy alacsonypadlós részt. Mindezt azért, hogy munkát adjanak a BKV jármûjavító cégének, különben felesleges lenne fenntartani (lehet a combino utólagos gányolását is ezért találták ki). Persze lehetne magas peronokat építeni a TW6000-eseknek (hannoveri), és akkor az egész "alacsonypadlós" lenne, de az túl egyszerû lenne. Persze demszkáj miatt nem is vesznek több "hannoverit", pedig lehetne (ésszerûbb lenne minél kevesebb típust üzemeltetni, illetve adott típusból minél többet, de hát tudjuk, a hannoveri "elavult", ellentétben a szuper 40 éves Ganz csuklósokkal, amik még évtizedekig szolgálnak majd valszeg... majd felújtják egy olcsóbb új vili áráért õket, ahogy egy részükkel már megtették, meg a tátrák egy részével is... Oké támogassuk a magyar ipart nem mondom, de biztos haver cég a transelektro😊)
Hát igen, jó kérdés hogy hogyan lehet egyszerre népszerûséget és pénzt szerezni és emellett megmaradni jóakarónak.
Nekem ne mondja senki hogyha ott lenne elõttel hogy sok pénzem lehetne akkor milliárdokat nyúlnék le csak azért hogy az az enyém legyen és ne pl a városé.
Általában az szokott ilyen helyzetben a baj lenni hogy a magyar politika olyan mint a maffia, besarazzák egymást. Csak akkor lehetsz valaki ha megteszel valakinek valamit, de amit teszel az bûn, ezért bármikor lejárathatnak, szóval végtére is tudnak téged irányítani.

De mi van akkor ha valaki jó sok pénzt csinál, mondjuk pl az informatikában vannak erre jó lehetõségek, odaáll a városvezetés elé hogy kéremszépen szeretném megépíteni az Aquincumi hidat. Ebbõl az országból mondjuk kinézem hogy elküldenének engem a fenébe, nehogy rontsam a presztizsüket, mert hogy néz már az ki hogy nem Demszky építteti meg a hidat, hanem valami ismeretlen ember jó szándékból. Mondjuk jó példa ide is az általad említett Prága, ha ott tenne szóvá valaki ilyesmit akkor tuti nem küldenének el 😛 Legalábbis ahol tüzijáték helyett villamost építettek, ott talán megvan rá az esély.

Molnibalage
Igen el lehet dönteni, hogy merre menjük, de a HOGYANT bízzuk már a gépészmérnökre...

Molnibalage
Az észérvek és a racionalitás a döntéshozói folyamatokban az egész vilgában kezdenek eltûnni. Egyre jobb mérnöki megoldások születnek, de a világ mégsem akar megjavulni, az emberek baromk és szemetek maradnak és az a legrosszabb, hogy fõleg a vezetõk. Lehetek én bármilyen okos, ha nem vagyok karizmatikus nem áll mögöttem pénz és nem hallgat rám senki. Demszky egy barom, de valamiért népszerû egyes emberek körében és ez számomra felfoghatatlan, hogy miért. 20 év alatt jóformán a nagy büdös semmit csinálja (az ami Bp-n történt 17 év alatt, az külföldön egy 1-2 éves városfejlesztési program...), de mégis megválasztották. ENNYI idóta ember van CSAK BP-n és nekem együtt kell élnem ezzel a sok idiótával. Szomorú helyzet, és a legszomorúbb, hogy FEJLÕDÉSKÉPTELENNEK MUTATKOZNAK ezek az emberek szellemileg.

Jártam Prágában, na AZ egy város. Ott is vannak hibák, de néha már azon álmodozok mi lenne, ha cseh embernek születtem volna...

Ezt azon gondolatmenet szerint teszik, hogy ettõl az emberek úgy érezhetik hogy van döntési joguk néhány városi ügyben.

Természetesen teljes mértékig az ország leamortizálása a cél (ez most épp nem arra vonatkozik leginkább amirõl beszélünk, hanem úgy általában), ha ez téged idegesít, javaslom hogy kezdj el gõzerõvel tanulni, tevékenykedni, hidd el megéri 😉
Másképp esélytelen a változás.
Akár el lehet kezdeni kulturizálódni 😛

Csak ezt az egyet tudom ajánlani. Természetesen akinél már folyamatban van, annak nem szólok semmit 😉

Molnibalage
Igen, de most meg a Combino kapcsán forrt fel az agyvizem. Az utca emebere általi SZAVAZÁSSAL dönteik el, hogy legyen légkondi e a villamoson és mennyi. MIÓTA dönt az utca embere egy MÉRNÖKI probléma megoldásában??? AGYRÉM? RÉG KIBASZNÁM az utcára az EGÉSZ bandát! Ezek teljesen hülyék???

Olyan mintha Joe bácsit kérdeznék, hogy elég lesz 5 hajtómû a Saturn V-re vagy nem. Fel nem fogom, hogy hogy a büdös francba történhet ilyen ebben az országban. EZ A KÉSZ RÖHEJ ORSZÁGA!