61
  • tibia
    #61
    Ezt nem hagyom enyiben......

    Én is játszok ezzel a játékkal és havonta 245K-t keresek telkek eladásával bérbe adásával.(Ha valaki nem tudnámenyi 245K [245000L$])

    Telkeim legfőkébb main land on van.

    Ha valakitérdekel akkorelmondom havonta abankszámlámra 500 US$ Veszek ki.
    Külömben 245K L$ ér 853 US$-t és 100000L$-el gazdálkodok a játékban.

    Havonta 96070 Ft-t keresek magyarul mondva, de he kiváltanám mind akkor 164,067 Ft-t keresnék havonta de ez lehetetlen,a maradék 100000L$-el kell kifizetnem a földet és a prem dolgokat. Jólmondva mindig 354 US$ orvan mindig a gaméban valutában.

    Ez azén munkám :) és nagyon jó!

    És vonjátok aztvissza hogy ez egy minimálbér :P
    Most nyugodtan lehet irigykedni,de ez nem érdekel.
  • Adam II
    #60
    Yiff Yiff
  • Supperadi
    #59
    Hmmm... Kis túlzással elmondhatjuk, hogy egyre kétségbeejtőbb a helyzet. Az emberek már a számítógépeikben keresik a megoldást a problémáikra. Ha ők nem lehetnek gazdagok, vagy szépek, vagy híresek, akkor inkább egy ilyen programba menekülnek és megszerkesztik sikeresebb alteregójukat ahelyett, hogy tennének valamit hátrányos helyzetük ellen. És ez a probléma, attól tartok, egyre csak mélyülni fog...
  • Shadow_THH
    #58
    BabyWolfie? :D
  • tgunda
    #57
    Néhány napja a tévémûsorban, a médiától megszokott módon, csak a pénz és a szex volt kiemelve. Pedig sokkal több mindenrõl van szó. Az SL-ben láttam már:
    - nem is egy képzõmûvészeti kiállítást,
    - nyelvtanfolyamot,
    - novellapályázatot,
    - sok építészeti versenyt, például a középkori Londont nagyon szépen felépítették (sajnos már nincs meg),
    - interaktív kalandjáték szigetet, nem is egyet.

    plusz hasonló aktív dolgokat. Tehát azért több van benne, mint "unatkozó amerikai tinik világa", persze ilyen is van bõven. És talán mégegyszer hangsúlyozni kell, az SL-ben egy új terület üresen érkezik... amit odabent látni lehet, azt a résztvevõk építik, nem pedig készen van, mint egy szokásos számítógépes játékban - tehát integrálva van benne egy 3D modellezõ egység is. No nem olyan komplikált, mint a 3D Studió vagy Archicad, de azért nem árt elõtte elolvasni a használati utasítást. Úgyhogy végeredményben sokkal több emberi aktivitást, kreativitást kíván, mint a Guild Wars vagy hasonlók.

    Ami meg a pénzkeresést illeti. Ehhez ott is dolgozni kell, vagy jó ötletek kellenek. Mivel az SL interaktív kezelése, az építkezés stb. elég sok gyakorlatot igényel, van odabent sok tanító, tutor, akik ezt már virtuális fizetésért csinálják. A virtuális pénz persze kihozható valódi formában is. Egy angol SL-beli ismerõsöm 15 éves fia is ilyen tanító volt, és három hónap alatt megkereste élete elsõ számítógépének az árát.
  • Normal
    #56
    Jah, vannak káros dolgok is, másokra veszélyt jelentők.
    De kéremszépen, nem lehetne az embereket kicsit jobban felnőttként kezelni?
    Hadd döntse el, hogy él, hal - ha csinál valami baromságot, hadd tanuljon belőle.
    És mi ez itt már, szájverpánk? Egy cég azt csukat le, akit akar, mert lemásolt egy filmet, és az *hasraütés* ér hárommilliót? :D

    Ehh, abszurdisztán egyre növekszik...
  • Hoz_Hun
    #55
    Ez sok mindenre igaz. Nézd meg a dohányosokat, de betilthatnánk az alkoholt is.
  • Hoz_Hun
    #54
    Ott a pont. Ugyan így vagyok vele én is.
  • Hoz_Hun
    #53
    Jelenleg Guild Warsozok.
    Nem lehet szerintem kábszerhez hasonlítani az MMORPG-t, mert nagyon sok kell hogy függőséget okozzon. A mértéktelenség sehol sem jó. A túlzott kajálás is tönkretesz sőt meg is ölhet mégsem kábszer, de szerintem az is nevezhető függőnek aki reggel úgy kel, hogy bekapcsolja TV-t mert csak úgy tud tevékenykedni ,ha valami dörmög a közelében (rosszabb esetben álló nap nézi).
  • sajoati
    #52
    szia, mint rl, itt is a folddel lehet(ett) legjobban uzletelni, amugy meg ha kepes vagy vmi tartalmat gyartani (ruhat, szkriptet, epuletet, _barmit_), azt eladhatod.

    de pl. ugyanugy lehet nyereszkedni a virtualis-valodi penz arfolyammal, mint rl a valutakkal.

    igazabol jol megelni (mondjuk ugy evi $50000 v a folott) csak kb. 200-an tudnak belole, a legtobben a magyar minimalber felet, harmadat se keresik meg itteni munkajukkal.


  • Shadow_THH
    #51
    well said
  • winnie
    #50
    wow. tanulságos ezeket a toleráns véleményeket olvasni. tini f*kagépek rulz:) (vajon miért reflex, hogy ami nem érdekli az embert, azt csuklóból köpködi, hogy képzavarral éljek?)
  • Dave77
    #49
    Pénzváltás visszafelé is igaz.
  • Commandante
    #48
    Ha a család, gyerekkori haverok, barátnö/feleség/saját család és a munka 4 egymástól távol fekvö városhoz köt, akkor egy idö után nem sok minden marad, csak a net meg a virtuális közösségek, amiknek IPcímtöl függetlenül tagja lehetsz. Nyugaton pedig elég gyakori, hogy egy jó állás miatt pattan az ember, aztán a világ másik felére költözik.
  • Adam II
    #47
    Pont mondani akratam.
  • Flashy
    #46
    ez a Second Life ez miben több annál mint hogy a valódi pénzemet virtuálisba váltva virtuális dolgokat veszek rajta és másoknak vagánykodok vele? mit lehet ebben csinálni? amit ismerek, ott mittomén vadászik az ember, eladja amit lőtt, vesz belőle ezt-azt, vagy a másik oldalról nézve megveszi amit vadásztak a többiek, csinál belőle ruhát, kaját, eladja, stb. itt mit lehet? mehetek irodába dolgozni, vagy lehetek utcaseprő, tűzoltó vagy vadakat terelő juhász? azzal a fenntartással hogy az igazi pénzemet egyelőre vonakodva váltanám virtuálisra, komolyan kérdezem, nem teljesen kötekedésből.
  • Indigo
    #45
    Csak pojén volt, szájber gyerek...
  • Shadow_THH
    #44
    nekem mindegy hogy hova lesztek feltöltve, ti diaperfurryk csak minél messzebb legyen az a hely
  • Commandante
    #43
    Azért ha örökre lekapcsolnám a WoW-ot meg az összes MMORPG-t, lenne egy-két csóka, akinek összedölne az élete. A többiek meg keresnének valami tartalmas szórakozást...
  • sajoati
    #42
    nagyon helyes ;-)
  • Indigo
    #41
    Jajj, most aztán jól megbántódtunk és elszégyeltük magunkat
  • sajoati
    #40
    What is uploading?

    A Gattaca-ban felvazolt vilagot mondjuk konnyen elkepzelhetonek tartom a kozeljovoben... szuletes elott genmanipulalni a gyereket, eletbiztositaskor genallomanyrol orvosi igazolast kerni, stb.
  • Sir Quno Jedi
    #39
    Túl sok B sci-fit néztél. :D
  • sajoati
    #38
    igazabol nyilvan, ha fel vagy toltve, akkor ... mas gondolkodasod lesz... mas ertekrended, ezt mai aggyal nemtom, hogy meg tudjuk-e erteni... eleve nem tudom, milyen mozgatorugok lehetnek test nelkul... uj test kereses? ;-) kesz horror.
  • sajoati
    #37
    igazabol nyilvan, ha fel vagy toltve, akkor ... mas gondolkodasod lesz... mas ertekrended, ezt mai aggyal nemtom, hogy meg tudjuk-e erteni... eleve nem tudom, milyen mozgatorugok lehetnek test nelkul... uj test kereses? ;-) kesz horror.
  • sajoati
    #36
    hehe, ezer bocsi, a rokafarkas avatarok ugrottak be... amugy egyelore meg csak bor ala implantokat lattam :-)

    a feltoltes amugy telleg egy kutatott dolog, mind uploading-ra keressetek ra, meg messze vagyunk a megvalositasatol, de ... nagyon erdekes, akar csak gondolat, filozofia szintjen is... pl. ha ketszer toltik fel az elmedet, akkor melyik vagy te? stb.
  • Sir Quno Jedi
    #35
    Mint minden ez is annál jobban elkúródik, minél többen játszanak benne. Mivel így arányosan egyre több idióta, pisis kölyök, vagy elmebeteg és aberrált nyomi kerül online bele és a világon semmi mód sincs a szűrésükre/kordában tartásukra, még annyira sem mint a valós világban. Minden játék elromlik 1x, ha populárissá lesz. Én már csak barátokkal játszom, akiket ÉN választok.

    Természetesen ki lehetne találni jó módszereket az ilyenek kivédésére, de sajna ebbe soha semmelyik üzemeltető/fejlesztő nem ment és nem is fog belemenni, mert nekik édesmindegy melyik barom fizet érte, csak legyen belőle JÓ SOK! Meg persze ehhez "személyiségi jogokat" kéne sértsenek. Lassan már köpve lehet már csak kimondani ezt a két szót, mivel ezen jogok MINDIG azokat védik, akik másoknak ártani akarnak ezen jogok jótékony homálya alá bújva.
  • Commandante
    #34
    Bazz, szólj ha ilyen már van, van egy két arc, akit szivesen feltöltenék egy ilyen helyre, aztán kihúznám a tápot...
  • Commandante
    #33
    Nem személyeskedés, de... Ha a hozzászólásodban a WoW-ot hernyóra vagy kokóra cseréljük, akkor is müxik a dolog, nem? Az hogy "wowoztam egy ideig " azt jelenti, hogy soha többé nem fogsz tolni MMORPG-ket, vagy csak "átszoktál" valami másra?
  • Shadow_THH
    #32
    rossz ajtón kopogtatsz, a görénylányokat szivatásból mondtam csak nem értetted...

    egyébként LOL komolyan varrank már fel farkat meg füleket? És szárnyak mikor lesznek kaphatók, szegény otherkinekre ki gondol
  • Hoz_Hun
    #31
    Ez semmivel sem megvetendőbb mint a WoW. Azzal együtt, hogy ez szerintem is ronda, és én sem értem mi tetszik benne annyi embernek, nem szólom le. Miért? Mert igény van rá és sok embernek örömet okoz. Miért ítéljem el őket? Én maga is wowoztam egy ideig és amig be nem sokaltam tőle, addig nagyon élveztem vele a játékot és azt mondom azaz élmény, amit akkor adott megérte a befektetett pénzt mert jól éreztem magam.
    Aki ezzel a játékkal játszik és élvezi miért lenne másabb mint aki moziba megy kikapcsolódni. A baj akkor van ha nem tud mértéket tartani és elhatárolni a valódi szükségleteitől, kötelezettségeitől és negatívan befolyásolja a környezetét (pl. elhanyagolt gyermek). Sokan szeretik, igény van rá, ergo nem kéne lehülyézni a vele nyomulókat, mert ez ugyanolyan kikapcsolódás mint bármi más. A beéptett reklámok, meg... pf a moziban is ez van; nyomatják a mobil márkákat, kocsikat, órát, stb...
    Ez se rosszabb...
  • savior
    #30
    ugyanolyan szanalmas ez is, mint a wow es a tobbi mmo
  • sajoati
    #29
    hehe, az mar lehetove van teve, de otthon is kiprobalhatod, sunyi koma. :-)
  • Shadow_THH
    #28
    csak már az orvostudomány tenné lehetővé a róka farkak felvarrását, ugye?
  • sajoati
    #27
    én meg azt, hogy emberek felépítik azokat a fantáziáikat, amiket RL nem tudnak, hogy érdeklődésednek megfelelő partnerekkel tudsz beszélgetni a világ minden tájáról, hogy az emberiség egyik jövőbeli lakóhelye lesz egy ilyen világ.
    (elvileg a nanotechnológia akár azt is lehetővé teszi majd a nem túl távoli jövőben, hogy emberek feltöltsék magukat, és egy ilyen helyen éljenek majd.)
  • Kisévi
    #26
    Én azt látom, hogy ez a játék a sznobizmus csúcsa! Arra megy ki, hogy ki tud jobban felvágni a ruháival, házaival, stb. Én a természetességet szeretem, tehát ezt a hozzáállást undorítónak találom a valós életben is.
  • sajoati
    #25
    egyebkent meg mindjart 2 millioan vagyunk
  • sajoati
    #24
    de jo, annyira orulok, h ezekkel a kulturalt tagokkal nem leszunk tobben... a hype miatt mar igy is akkora a laaag..

    remelem tovabbra is megtiszteltek tavolmaradasotokkal, lol.
  • Shadow_THH
    #23
    addig örüljetek amig ennyit tudtok a sl-ről, tudnék egy két érdekes dolgot róla mutatni :D

    repülni tudó diaperfurryk fellegvára ez, semmi más
  • n0k0m
    #22
    nem arrol van szo, hogy nem eri meg kifizetni (mielott valaki tamad utalom a wow-ot, bemocskolta az MMORPG nevet). Ha kepes lekotni barmikor, barmelyik percben, barmeddig, akkor megeri erte fizetni ahelyett, hogy a netet vadaszod rosszabbnal rosszabb free jatekokert. (persze marad a privat szerver, de az meg nem mindig mukodik jol). MMorpg meg csak igy van jo. Kiveve GW, mar akinek bejon (jelenleg 21 ezer ft minden kiegeszitovel, de nincs havidij).