52
 • gyozo
  #52
  Egyébként szerintem itt meg van vezetve mindenki rendesen. Itt szerintem nem a mérgezés volt a kulcsszó, mivel ha ki akarok nyírni valakit annak jóval diszkrétebb módszerei is vannak. Itt szerintem az a kulcs, hogy lekövethető az, hogy az illető kivel, mikor és hol találkozott mielőtt beadta a kulcsot. Szerintem ettől viszont zseniális a módszer. Nem kell követni, találgatni, hogy beszélt-e vele, csak kell egy sugárzásmérő és kész. Ez az hamisíthatatlan, egyszerű orosz gondolkodásmód
 • DanyyX
  #51
  A weblap tejes tartalmában lehetne írni csak a fémhalogén lámpákról. (amúgy ismertem régebbről az oldalt). A világítástechnikán belül a gázkisülőlámpák egy külön témakör, a fémhalogén lámpa meg azon belül is az. Egy általános világítástechnikai weblap ami csak pár bekezdést ír ezekről, nyilván nem fog belemenni a részletes működési leírásba, meg a kémiába.
  Mellesleg meg nem is nagyon reklámozzák az ilyen dolgokat. A 12-es vagy 20-asával csomagolt izzók kartondobozán van néhány utalás ezekre az anyagokra. Még Osram weblap sem foglalkozik ezzel.
  Javasolt egyébként célirányosan a fémhalogén lámpák irányában keresni. Én főleg a színpad/studiovilágításban használt izzókkal foglalkozom (HMP-400, HMP-575, HMI-575, HMI-1200, HMI-2500, MSR/CSR/MSD/HSD sorozat, HGMI2000, HGMI3500, HMI-18000 kapásból ennyit tudok mondani...).

  (csak megjegyzésképpen kiemelnék még egy apróságot: "Épületvilágítási célokra főleg az újabban kifejlesztett, 50 - 150 W közötti teljesítményű változataik alkalmasak" - ezek kb. 10évvel ezelőtt voltak újabb fejlesztésűek, manapság 35W-os fémhalogént használnak profibb nagyteljesítményű elemlámpákban, 70...400W-ig meg épület/térvilágításra is elég gyakoriak. Régebben nagy problémát okozott kifejleszteni a kisebb teljesítményű fémhalogéneket, főleg az ívstabilitási problémák miatt. Manapság pl. rendezvénytechnikát tudom említeni, hogy a legtöbb profi lámpa elektronikus előtéttel hajtja az izzókat, a hatásfok érdekében négyszögjelet használva,meg pl. úgy kialakított elektronikus előtéttel melegen újragyújthatóak a lámpák...)
 • Epikurosz
  #50
  Ez itt Arató András villanymérnök összefoglalója, világításügyben meg-megnézem, de Kr-ról ő nem ír.
 • DanyyX
  #49
  Sima fénycsövekben argon van (meg higany), neoncsövekben He(sárga), Ne(vörös), Ar(lila) Kr(fehér), Xe(kék) lehet, meg szintén higany, xenon-lámpában nyilván xenon, fémhalogénekben meg egy elég szép kis koktél (pl. molibdén, berillium, higany, klór vagy brómvegyületek, valamilyen radioaktiv izotóp, króm).
 • DanyyX
  #48
  Természetesen direkt teszik bele gondolom a megfelelő színkép elérése miatt. Fémhalogén lámpákban nyilván a két fő komponens valamilyen fémgőz és valamilyen halogénvegyület, de különböző okokból(színkép, színhőmérséklet befolyásolása, elektróda élettartam...) tesznek bele egy rakás veszélyes anyagot.
 • A1274815
  #47
  Továbbra sem értemhogy e-miatt hogyan kerül be az izzóba "veszélyes mennyiségű Kr85 izotópot", amelynek a feleződési idelye 10 év, ha csak nem direkt teszik bele?
 • Epikurosz
  #46
  A nemesgázok: Ar, Kr, Ne, Xe és esetleg He.
  Amikor ezekkel feltöltik a csöveket, gondolom macerás lenne kiszűrni azt a kismennyisgú radioaktív izotópot.
 • A1274815
  #45
  "Ionizációs füstérzékelők tartalmaznak radioaktiv izotópot, nem is olyan kis mennyiségben. Igaz, nem tudom, milyen izotóp, és hogy mennyire veszélyes..."

  Americium 241-est tartalmaznak és ha jó emlékszem 0,2 mikro-grammot.

  "Konkrét pédaként az Osram HMI-2500 csomagolásán fel is van tüntetve, hogy veszélyes mennyiségű Kr85 izotópot tartalmaz."

  Füst jezőnél világos, hogy miért van benne, de az izzóban vagy a fénycsőben nem értem minek. Miéret is jó az?
 • DanyyX
  #44
  Érdekesség:
  Ionizációs füstérzékelők tartalmaznak radioaktiv izotópot, nem is olyan kis mennyiségben. Igaz, nem tudom, milyen izotóp, és hogy mennyire veszélyes...

  Nagy teljesítményű gázkisülésű lámpák (fémhalogén, xenon-lámpa) szintén tartalmaznak radioaktív anyagokat, csak itt még jelölni sem szokták, ugyanis a belső burából normális körülmények között nem juthat ki. Konkrét pédaként az Osram HMI-2500 csomagolásán fel is van tüntetve, hogy veszélyes mennyiségű Kr85 izotópot tartalmaz. (amugy ezekkel foglalkozom, szóval nem a levegőbe beszélek).

  Mindenesetre nem nagyon kóstolgatnám egy ilyen cucc belsejében levő anyagokat.
 • magyarszurke
  #43
  érdekes:először azt mondták,hogy valszeg polónium(mondjuk talliumot is emlegettek)
  aztán pár nap múlva azt mondták,hogy ki van zárva,hogy radioaktív anyag fertőzte meg a szerencsétlent

  ez az ügynökgyilkosságos témához van
 • A1274815
  #42
  Pfff.....
  Tejóságos egek itt aztán, minden amatör bomba készítő megtalálja a kívánt anyagot.
  Sőt tehet bele egy kis Mg fémet, Aluminummal hogy még forróbb legyen az élmény.
  Hmmm... az nem tudom feltünt-e valakinek, de kifogyott az Uránjuk.
 • Grandpenge
  #41
  :-) "Mario Scaramella olasz biztonságpolitikai szakember"-nek nem kellett volna beleenni más kajájába. Tudhatta volna, hogy nem illik.
 • god25
  #40
  Hmmmm... Té'lleg Nem rossz az oldal!! :)
  http://www.unitednuclear.com/chem.htm
 • wanek
  #39
  Nem poloniumot akartál írni? :)
 • wOlFbYTe
  #38
  Srácok, kést ne adjak? Vagy egy kis plutóniumot, zsebbe? Úgysem sugároz ;)
 • wanek
  #37
  "Kezdek kételkedni abban, hogy te valóban a lányokat szereted" - Kissé szenilis lehetsz. Amikor a #31-et írtad, akkor mire gondoltál? LOL!

  "Akik ennyire látványosan buziznak azok szinte mindig a homoszexualitásukat palástolják." - aki ezt ilyen jól "tudja", az valószínűleg tapasztalatból tudja. Te így cserkészed be a partnereidet? Velem felesleges próbálkoznod. Sikerélményért menj inkább egy meleg klubba. Feltétlen tedd fel majd a sábeszt is, úgy csinosabb leszel, hamarabb megkaphatod a betevőt
 • archkoven
  #36
  Kezdek kételkedni abban, hogy te valóban a lányokat szereted. Akik ennyire látványosan buziznak azok szinte mindig a homoszexualitásukat palástolják.
  Nem szégyen az Wanek! Valld be nyugodtan, hogy szereted a kukit!:))
 • Drinkman
  #35
 • nedudu
  #34
  "A polónium minden izotópja radioaktív, a 210-es 1 grammja 140W energiát sugároz. (állítólag: wikipedia)"

  Veszek vazze polóniumot nagytételben és olyan erőgépet építek itthon, hogy a Doom 28 for president 600 fps-el fog futni egy agyonbikázott gépen. Asszem sugárzó arccal de a legnagyobb e-penisszel fogok megdögleni
 • Drinkman
  #33
  "A francia intézet munkatársai szerint az anyag Franciaországban sem számít radioaktívnak."
  Na ez kész ennyit a franciákról :D
  A polónium minden izotópja radioaktív, a 210-es 1 grammja 140W energiát sugároz. (állítólag: wikipedia)
 • wanek
  #32
  Pubika! Ne magadból, meg tótavéből indulj ki. Én a lányokat szeretem :)
  Megvolt vacsorára a taknyos túrósmetélt?
 • archkoven
  #31
  Egy dologra nem reagáltál pubi. Szóval igaz, hogy viktor fütykösére gerjedsz??
 • wanek
  #30
  "Szerintem menj labdázni és próbálj meg olyan dolgokban okos lenni amihez még túl fiatal vagy!" - szerintem lehagytál egy "ne" szót, mert így elég nevetségessé vált a mondatod. Tehát próbálj meg felnőni, és egy épkézláb gondolatot leírni. Vagyis magyarból eddig elégtelenre mérettél meg.
  "Anyu és apu otthon láthatólag jó munkát végzett." - ebben egyetértünk.
  Neked nem mondták, hogy sabbathkor számítógépezned sem lehet? LOL!
 • archkoven
  #29
  Szerintem menj labdázni és próbálj meg olyan dolgokban okos lenni amihez még túl fiatal vagy! Anyu és apu otthon láthatólag jó munkát végzett. Visznek már Fidesz-gyűlésekre?:)
 • wanek
  #28
  Nem kell ahhoz "tekintélyelvű mélymagyarnak", elég szimplán csak magyarnak lenni. De a cocksucker asshole árpika csak taknyosorrú pajeszbajnokoknak tetszik igazán... miért is?
 • Sanyix
  #27
  Ja nemtaláltak. Nem 5 mm széles tűkkel szurkáltak...
 • archkoven
  #26
  Érdekes, hogy pont az egyik legszellemesebb pofával szemben célozgatsz homoszexualitásra. Lehet, hogy az, lehet, hogy nem, nem tudom. A véleményemet ez nem befolyásolja. Ugyanis szerintem ő az egyik legtehetségesebb író a neten és a mondanivalójával is -néhány kivételtől eltekintve- egyet tudok érteni. Persze a tekintélyelvű mélymagyaroknak biztosan kurvára nem tetszenek az írásai:))
 • kbupdate
  #25
  ja, és tűszúrást ott se találtak:D:D
 • wanek
  #24
  Bizonyos esetekben akár az is jó lehetne, de nem mindig. Látom, fantáziálsz. Véletlenül nem te vagy tótavéárpi? :) Mert neki folyamatosan a segglyukon jár az esze, de ez mondjuk nála a nemi identitásából fakad, hogy finoman fejezzem ki magam.
 • uniu
  #23
  "legalább 10 olyan helyet tudnék mondani az emberi testen, ahol nem veszik észre a tűszúrás helyét," - segglyuk ?:)
 • NEXUS6
  #22
  Asszem az ilyet ricinnel csinálták. A halálos adag pár tized miligramm.

  De ha már itt tartunk kb 10-20 ricinus magot be is rakhattak volna a kaviárjába. Mert a növényt ugye erdőn mezőn találni, vagy van ahol még termesztik is.
 • Nethyrrea
  #21
  naja. szerinted bush bácsi miért költ havi hat MILLIÁRD dollárt csak a háborúra? csak mert ennyit költ. bazeg, egyhavi háborús bulija többe van mint magyarország éves költségvetése. vagy államháztartási hiánya...?
 • Sanyix
  #20
  Nem láttál még dokumentumfilmet a szovjet kémekről? A kedvencük az esernyős módszer volt. Véletlenül megbökték az utcán a célpontot az esernyővel, kb annyit érzett mint amikor a ruha szúr kicsit, az esernyős bocsánatot kért, majd mentek tovább az útjukra. Aztán a megbökött ember pár perc múlva összeesett és meghalt, küldetés teljesítve.

  És sztem ez a polóniumos módszer arra volt jó, hogy megmutassák, hogy így jár aki köp.
 • Drinkman
  #19
  Azért volt jó módszer, mert nem azonnal hatott, így a lebukás veszélye is csökkent (0-ra) . Ügye a fószer a mérgezés után még tette a dolgát egy darabig aztán rosszul lett ,nem azonnal tudták mitől, szóval a tettes(ek)nek is volt ideje takarítani, meg eltűnni.
 • wanek
  #18
  Ha már ilyen szépen bemutatkoztál (butuska), akkor én is bemutatkozom: wanek :)
  Képzelőerőd a nullánál is kevesebb. Okítani meg azért nem fogok itt senkit, mert nem szeretnék ötleteket adni senkinek. Hidd el, hogy dulakodás nélkül is megy...
 • kbupdate
  #17
  jaja, elég módszeres kivégzés. "jaj, véletlenül polonium":D
 • unknown nick
  #16
  "Amúgy elég pancser dolog ilyen feltűnő módon kinyirni valakit..."

  Lehet azt akarták, hogy az áldozat a halála előtt egyértelműen értesüljön róla és legyen ideje bűnhődésképpen elgondolkodni a saját jövendő sorsán.
 • kbupdate
  #15
  és szted haggya majd magát csak úgy megszúrni olyan helyeken? hm? butuska! akkor meg már dulakodás nyomai.
 • wanek
  #14
  "Na itt látszik mekkora egy hülye vagy te! Borzasztó!" - milyen érdekes, hogy te soha nem kapsz büntetést... Vagy te is valamelyik mod vagy más névvel?

  "Tűszúrás helye" - legalább 10 olyan helyet tudnék mondani az emberi testen, ahol nem veszik észre a tűszúrás helyét, akárhogy is felboncolják...
 • wanek
  #13
  "ruhaszállító kötél mint folytóeszköz" - jó lesz az fojtóeszköznek is, mert nem folyékony a kötél :)

  Kifelejtetted a felsorolásból a közértben ugyan nem kapható, de a sarki dílernél megvásárolható anyagot, amit ha túladagolva beadnak, akkor max. kábszertúladagolást állapítanak meg. Persze ennek nem lett volna hírértéke, hogy egy drogos kém elpatkolt.
  Leeshetett volna valami magas helyről, elüthette volna valami, stb...