100
  • Morden23
    Tehát te azt mondod, hogy vagy virtuális világokba menekülve próbálom elfelejteni a problémáimat, és nem veszek tudomást a Real Life-ról, vagy nem MMO-zom, és alkoholista/dohányos leszek, aki nem akarja megosztani a durva ügyeit egy fórumon.

Szerintem a kettő között van úgy néhány milliárd (mondjuk ahány ember él, annyi féle) fokozat.
  • Morden23
    Nem "miért baj", hanem "ugyanúgy baj". Aki az alkoholtól, vagy a drogoktól függ, azt ugyan úgy le kéne szoktatni, mint egy MMORPG-st, vagy egy gyógyszerfüggőt.

"Ja, hogy máshova fizet... "

Amúgy ez roppant aranyos téma, főleg akkor, amikor olyan emberek szájából hallom az "én bizony nem vagyok hajlandó cégeket támogatni a pénzemmel, rohadjon meg mind" szöveget, aki havonta szorgalmasan fizet mondjuk a WoW-ért. De ez már egy másik téma.
  • n0k0m
    Fel eve lealltam PC-vel, azota vagyok alkoholista es azota dohanyzok is erosen. Meg vannak ugyeim amiket itt nem osztanek meg. Szal eljen a cukormazas valo vilag.
  • AgentKis
    Mért baj az, ha valaki a virtuális világtól függ az alkohol vagy a drogok helyett? Ja, hogy máshova fizet... változnak az idők... adóztatni, vagy tiltani kell
  • Komolytalan
    Még 2-3 év, és lezűlik a téma a mónikasó szintjére. Mai témánk: Barátom sokat játszik ahelyett hogy fifikével meg velem sétálni menne, jaj-jaj.
  • fiftivagyok
    BAZZZZZMEGGGGGGGGGG
  • fiftivagyok
    BAZZZZZMEGGGGGGGGGG
  • TH448
    Ha feltalálják a virtuális élet kitranszformálását, és Rikkuból kérek egy példányt. :D:D:D:D:D
  • Tinman #12
    Az. De ki írta, hogy nem az?

Write Only: ON? ;-)
  • tgunda
    Van itt olvasnivaló aSecond Life-ról is.
  • Griphons
    Érdekes úgy tudtam a GuildWars MMO...

A cikk meg olyan, amilyen. Én is kicsit lerágott csontnak tartom, de szerintem se lehet eleget szajkózni: nem szabad túlzásba vinni!
    Én is rajongok az MMO-kért (LineageII főleg), de még nem kockultam be teljesen, és sztem nem is fogok. Van életem a gépen túl is ;) Persze ismerek olyanokat, akiknek nem nagyon van...
  • P3h3ly
    Igen, okozhatnak.
    A cikk viszont semmi újdonságot nem mond a statisztikai adatok kivételével.
    Így nincs igazán hír értéke. Ez maximum egy fórum topic első üzenete lehetne. Viszont az becsülendő hogy aki ezt írta az nem annyira elfogult mint sokan mások akik a témában össze-vissza nyilatkozgatnak.
  • Cat #8
    úgy emlékszem a final fantasyból is van online verzió, bár persze ez a cikk szempontjából tökéletesen lényegtelen.
  • Luminas
    Ez a cikk össze van vagdosva mindenhonnan..

Ha a kérdés "Okozhatnak-e függőséget az online játékok", akkor a válasz pedig egyértelmű igen. =)
  • Tinman #6
    Az első képen a Guild Wars női assa karaktere látható.
    A második képen a Final Fintasy X "Rikkuja".

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam: SEMMI közen nincs az MMO játékokhoz a 2. képnek, sem Rikkunak sem a Final Fantasy X-nek.
  • Indigo
    "Nem értek feltétlenül egyet a cikk felvetésével."

Fantasztikus faterod van, de a cikk melyik felvetésével nem értesz egyet? Merthogy a cikk nem azt állítja, hogy aki játszik az kivétel nélkül mind függő lesz...
  • LowEnd
    Nem értek feltétlenül egyet a cikk felvetésével.

Ott van példának fatterom. (hozzá kell tennem: nagy koponya az öreg, nem hinném hogy egy átlag topiclakó a képességei teljes repertoárjából 10 olyan szellemi (fizikai már nem, de régen az is) próbatételt tudna állítani, ami közül egynél-kettőnél többen jobb lenne nála)

Naszóval: szinte minden nap gépezik, nem is keveset. (rengeteget) Régen CS, most épp WoW.
    Függés? Talán az.
    A sikertelensége elől menekül? Higgyétek el, erről szó nem lehet. Sem szakmailag (nagyon sikeres ügyvéd), sem egyébként.
    Elveszi az idejét? Naná. De mi elől? Családja szereti, tiszteli. Nem épülnek le a kapcsolatai. Sőt. Csomó real life barátot is szerzett a CS és WoW kapcsán.
    Fiatalabb és szebb barátnője van, mint a legtöbb fele olyan idősnek. Vitorlázik. Kártyaversenyeket nyer. Búvárkodik, snowboardozik. (minden évben egy-két-három hónapot)

Gyakorlatilag agyrágóguminak használja, és képes kezelni. Mindezt úgy mondom, hogy napi átlag sok órát játszik. (Mittomén mennyit, de sokat) Amikor kérdeztem, azt mondta: mire spórolja az idejét? Szeret játszani, és az élet egyik lényege úgyis az, hogy jólérezzük magunkat benne.
  • Morden23
    Egyetértek irkab1rkával.

Személy szerint az alsó kép, és szintén egy kurva nagy IGEN.
  • irkab1rka
    A képek jók, a cik meg szar. Minek ennyit ragozni egy 'IGEN BAZZEG'-et??

Viszont ahogy elnézem a 3d animátorok nagyon királyok japóban. Viva hokkaido honsu!
    ,
    ps: lécci sg szerkesztők, ne vegyetek át szar cikket, elég lett volna a két kép.
    köszike :)))
  • Drawain
    Hú az első kép milyen játékból van?? :)