399
A rallye hőskora
  • kemszi2
    A csapat azt állította, hogy a bemutatóra már sikerült korrigálniuk ezt a hibát, de a tragédia tükrében senki nem hitt nekik. A második agyrémnek számító dolog az volt, hogy szinte az összes autón gumiból (!!!) volt a benzintank, a kisebb súly és a nagyobb flexibilitás végett.
    Az egyik típuson nem csak a fékpad, hanem még a fékpofák is műanyag ötvözetből készültek (sajnos az nem derült ki, melyik modellről volt szó konkrétan - a legtöbben a Peugeotra tippeltek). Szép lassan kezdett összeállni a kép, ami nem csak a szakembereket, hanem az egész világot sokkolta.
    A FISA akkori elnöke még aznap este bejelentette, hogy ennyi baleset elég volt, és nem szabad egyiknek sem megismétlődnie. Azonnali érvénnyel beszüntette a B és a tervezett S csoportot is.
  • kemszi2
    na még ez hozá tartozik
  • bardocz
    azért az durva hogy így leszarták a versenyzők épségét :(
  • kemszi2
    Henri Toivonen influenzás volt azon a hétvégén. Egyes források szerint hihetetlen mennyiségű gyógyszert szedett be, hogy el tudjon indulni, de ez éppúgy lehetett rosszmájú pletyka is, mint hiteles információ. Az igazság már soha nem fog kiderülni.
    Az viszont tény, hogy úgy autózott, akár az őrültek, mind a tizenhét gyorsaságit megnyerte, előnye már több mint két perc volt a másodikkal szemben. A 18. gyorsaságin azonban bekövetkezett a tragédia. A hetedik kilométernél a Lancia egy mély szakadékba zuhant, felrobbant és égve gurult le a mélybe. A túlélésre egyszerűen esélyük sem volt.
    A helyszínen nem volt senki, sem nézők, sem rendezők. Az tudták, hogy Toivonen nem ért be, de mindenki technikai hibára gondolt, ekkora szörnyűség senkinek se jutott az eszébe. A következő célba érő jelentette, hogy hatalmas füstöt láttak a pályán... A helyszínen már csak a felismerhetetlenségig összeégett autó torzóját találták, körülötte lángolt az egész erdő.
    Sose derítették ki a tragédia valódi okát. A pilóta hibázott, vagy a technika adta meg magát? Volt-e köze a balesethez a gyógyszereknek, amiket Toivonen bevett? Sose fogjuk megtudni mi történhetett. A csapattársak és a Lancia szerelői sírva fakadtak, mikor meghallották Toivnen halálhírét.

Mély gyászba torkollott az a csodálatos májusi nap.

A következő napon a FIA elődje, a FISA átfogó ellenőrzést tartott a csapatoknál és észveszejtő dologok derültek ki a B csoportos autókról. Néhány felfoghatatlan példa: a Lancia azért késett a Delta S4 bemutatójával, mert a törésteszteken egyszerűen darabokra hullott a műanyagból készült karosszéria.
    rallyheart.hu/cikkek között taáltam
  • bardocz
    de inkább tiltsák be...:(
  • wrx
    Nagyon-nagyon kár, hogy így történt...
  • kemszi2
    ....megtaláltam az ominózus balesetet.ami miatt végett vette a b csoportnak...
    itt
  • bardocz
    szerintem sehogy...
  • kemszi2
    hát most mit mondjak,csak arra lennék kiváncsi egy mai pilóta,hogy tudta volna kezelni...
  • bardocz
    de ez durva mai pilóták reptéren nem mennek enyivel mint a régiek ilyen f**za utakon :D
  • csm
    jaja, már ő is Istenhez szól :D
  • bardocz
    aztaqrva
    ahogy átmegy azon a kapun baze nevigátor majdhogynem imádkozik :D
  • csm
    neki se lennék a navigátora :D
  • ajem kisa
    Ari Vatanen belsőnézet...
  • bardocz
  • redbull0304

Ez tudom nem ide való de azért érdemes megnézni... :)

[URL=http://videos.streetfire.net/search/quattro/1/090f269d-d9a6-45c9-8d0a-16dd289b2eb5.htm]Magyarország leggyorsabb "utcai" autója... :)[/URL]
  • bardocz
    csepnyi tuning és lehet hátulra keretet rakni bevásárlókocsikerékkel hogy ne boruljon fel:D
  • kemszi2
    lehetne alázni vele mindenkit.Mekkora feeling lehet mikor beállsz egy ilyen 20 éves autóval egy új BMw/Merci/Audi mellé és lealázod:)
  • kemszi2
    igen ő is b-s volt
  • atiwrc
    A képen szerintem rallycrossra átépített B-s kcsoik vannak, mert onnan akkor még nem tiltották ki öket. a Pikes Spikes 205 nem iylen. Nekem elhihetitek :)
  • redbull0304

Egy ilyet is elfogadnék... :)

• redbull0304
    tudom milyek... :)
  • redbull0304
    A manta 400 is ide tartozott nem???
  • kemszi2
    sorry a kékeket vmiért nem akarta berakni szal :
    205t16
    s4
  • kemszi2
    az eredetiek B kategóriás rally gépsasok voltak

• bardocz
    #117-ben nézd meg a videókat ott van pikes peakos peugeot hát egy olyanba is csak rosz kedvembe ülnék bele:D vagy nagyon jóóóó:D
  • bardocz
    pikes peak szerintem ott elég brutál gépek vannak akkora szárnyal hátul amit megfordítasz elviszi a concordot is:D
  • redbull0304
    És ezek milyen versenyen mentek?!?!?
  • bardocz
    szerintem hamarabb szakad fel a beton minthogy elindul az autó
  • kemszi2
    az biza...biztos meggondolnám mind2-ben,hogy mekkora gázfröccsöt adok neki
  • csm
    fák, vátá spoilerek
  • redbull0304

Ez S4-es meg egy 205EVO???

• bardocz
    ez már inkább drift nem rally:D
  • csm
    köszi (Y)
    ezért bírom ezt a csávót, nagyonmegy, de nem egyenesen :D
  • ajem kisa
    Neked is lehet karácsony
    Disz iz for ju...
  • csm
    azt én is láttam a duenen :)
    de olyat nem találtam amin megy
  • bardocz
    még egy kis ajándék:)))
    vargáról egyszer találtam egy videót amikor interjút készítettek vele aszittem behugyozok a röhögéstől de nem tudom hol volt :SSS
  • csm
    tud vki segíteni?
  • csm
    neked is
  • csm
    duplakuplunk azért kell, mert a váltó fokozatai nincsenek szinkronizálva