Group B

← ElőzőOldal 8 / 8

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze az audi is ment rallycrossba, pikes peak-en.
NA és moist a tényleg kuriózom. A LADA FEJLESZETT S CSOPORTOS KOCSIT!!
a samara alapjaira EVA vagy S_PROTO néven (néhol b csoportos nak van hivva lehet még az elsõ evolúció oda készült)

Ezeknél b Csoportot irtak:

És végül ebbõl is dakaros kocsi lett:

Az audi S csoportos kocsija:

Mégtöbb kép itt Az rs200ból is volt S-es de most nem találok róla képet.

csm
hegyre fel, nappal szembe 800 lóval :)

BMW 325 iX Rallye Car :)

csm
jaja, Ari Vatanen :)

Ja és persze nagyon sok fõleg mg és rs200 indult rallycross bajnokságokban. Angliában talán ma is van.Itt egy kis lengyel leirás de érdemes megnézni oldalt a menüben a historia WRC alpontjait<#wink>
Néhány kép az ECV és AZ ECV2 rõl amelyek GR S esek voltak.
itt
És itt leirás.

bardocz
ez a pikes peak valami hegyi verseny ugye?mert arról diszkóverin láttm videót még régebben ott egy audi ment nagyon király volt
Másrészrõl a sok munka nem veszett kárba, hiszen a prototipusok indultak késõbb a dakaron és Pikes Peak-en.ÉS akkor jöjjenek a képek a kuriózumokról.
Ha jól emlékszem a peugeot 405 is már a GR S-re épült de nem tudott indulni hiszen az S csoport el sem indult. Helyette ment pikes peaken:

És a dakaron csakugy mint a 205:

még egy kis GR. B info itt.

Az S csoport pedig a B csoport helyett terevezte a FIA(akkor még FISA) 1987-re.
Ezeknek a futurisztikus autóknak, nagyon sokféle fejlesztést megengedtek volna, de 300 LE-ben korlátozták volna a motort. És elég lett volna csak 10 utcai példényt legyártani. (Ez hasonlit a mai wrc-k hez mert az is 300 Le és 20 példány kell) De Toivonen és navigátora halála miatt beszüntették a b csoportot és az S csoport tervét eltörölték.

Na szóval elõször is a group b-rõl.
Az egyik legjobb leirás errõl a korszakról:itt (angol neylven)
És magyarul kicsit röviditve itt olvasható.
Illetve a Wikipedia lexikonban is jó leirás van de ez is angol.itt

csm
ingyen van rajta ez a király film?
az nagyonjó, na mesélj az S osztályról, engem minden érdekel :)

kemszi2
de:)az s4 -es elõdje az ecv volt ami s csoportba készült.
bardocz
vazz ezek az autók nagyon mentek kár hogy nincsenek már de igaz több ember is halt volna meg :S
Ti még az S csoportrol nem is hallottatok?

Ha elsz idöm irosgatok ide hogy képben elgyetek.

Addi gsi nézzétek meg ezt a lapot www.rallyfilms.extra.hu

kemszi2
szerintem már tt nem is a lóerõk dominálnak egy bizonyos teljesítmény fölött,hanem a többi tulajdonsága a kocsinak.annak idején a kis mini meglepett mindenkit,nem volt nagy teljesítményü de arra a kis kasznira elég volt,ráadásul a kicsiségemiatt nagyon jól vette a kanyarokat
wrx
Az Audi Quattro GroupB-s verda 700 Le-vel szuperált a végén, de nem nagyon mentek vele, pedig már az 1000 Le-s is kész volt, sõt tesztelték, de az már a versenyzõk elmondása szerint is kezelhetetlen volt...

Kék autó, arany felni...

csm
tehát akkor a 2 ugyis B-s lett volna.
de nem is értem miért tiltják be, ilyen erõvel el se kellett volna inditani a sorozatot, mivel várható volt hogy nehéz vezetni, bõven meghaladja egy ember képességeit

kemszi2
az ecv 1 ból lett az s4,az ecv 2 bõl pedig kitudja mi sült volna ki ha....
csm
anno a forma 1-ben is a bmw 1500 ccm-es mocija 1300 ló volt, és 5 bar felett töltött :D

kemszi2
sajnos ez így van...én igazából a turbó feltöltõt siratom.ami már nagyon régóta használatos volt a ralliban erre most kititlják....
csm
de az ecv is az lett volna :D

csm
de az ecv is az lett volna :D

kemszi2
hopsz...na szóval a lancia ecv az ugye nem b kategóriásm, az s4 volt b kategóriás és az ,,csak"<#vigyor>480 pacis volt
csm
hát azért a WRC az nem a csúcs, a B osztály az ami kiszámíthatatlan, a WRC olyan mint a forma 1, hogy visszafogják és egyre kevesebb az izgalom

csm
hát azért a WRC az nem a csúcs, a B osztály az ami kiszámíthatatlan, a WRC olyan mint a forma 1, hogy visszafogják és egyre kevesebb az izgalom

kemszi2
szinte ,,nevetségesnek" tûnik a 280 paci.Persze azért az sem kevés,sõt elég lehet azt is az úton tartani.
kemszi2
asszem nem wrc lesz a nevük,hanem super2000 vagymi.de már régebben olvastam errõl az egész rally reformról:)
de ilyen adatok mellett mint ez:1986 Lancia ECV1: 4-hengeres, 1759ccm, 600 lóerõ 8000 rpm-en
csm
igen? láttam videót a 207-esrõl ami szívó 280 ló, de nem tudtam h az a jövõ WRC-je

ajem kisa
passz

zenét nem ismeritek ami alatta van?

Pestrõl Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

kemszi2
ehh mostmeg már a turbókat is kiveszik a wrc-k bõl...grrr...költség megtakarítás céljából?280 lóerõs szivómotor,igencsak ki van hegyezve
ajem kisa
Debiza! 3 vagy 4 éve a barátaim elmentek a San Remo rallyra, és ott volt MG6R4 is!
Beony!<#whatever>

kemszi2
hát volt vér a pucájukban az biztos...ott egy rossz mozdulat és 10-20 ember simán megnézte volna a hûtõrácsot
csm
de én scak az ütõdött nézõket nem értem, hogy mertek olyan közel állni? me beállni az utra?

kemszi2
õk válalták a kockázatot és tisztában is voltak vele,hogy mit válalnak.És igazából akármennyire törekednek a biztonságra akkor sem tudják azt megcsinálni hogy ne legyen haláleset.
csm
egy Historic kategóriába el tudnám õket képzelni, de sztem nem engedik mert fejlettebbek mint a WRC-k, és ugye a World Rally Car-nál nem mehet jobb :D

ajem kisa
Vb-ken szoktak indulni mint felvezetõautók, de sajnos ritkán!<#confused>

csm
és talán mégtöbb ember halt volna bele:(
de gyébként nem értem mi lett ezekkel a kocsikkal? ma is mehetnének vmi ilyen célú pályán, nemkell szûkös hely, ráadásul ma már jobb gumik is vannak

kemszi2
és õ lett ovlna az akira már nem jutott idõ...pedig nagyon komoly lett volna...hmmm...lancia ecv2
kemszi2
szerintem s4:Pvagy 205 t16
ajem kisa
Ha nem teljesen értesz a rallyhoz, akkor nézd ezt meg!
<#wow1><#eljen>

Zsolti9014
nem nagyon értek a rallyhoz, nem vagyok annyira otthon benne, de a quattro nekem is tetszik, szeretem.

Hajrá Magyarország!

csm
pff de a belsõkbõl is a részleteket mutatnak, és nagyondurva! nézõktõl soxor el se fér a kocsi, és nem fékeznek!
jó a nézõknél én se fékezek, de a tempó az kicsit más :D

Glpetyus
nemhát...azért csak van köztük 200 lóerõ különbség :)
Csak meg kell nézni pár korabeli videót.WRC-hez szokott szemnek is dúrva itt-ott,amit mûvelnek <#csodalk>
Walter Röhrl <#worship>

csm
a WRC-k sztem nem ütik meg ezt a szintet, pedig azok a gépek se semmik, csakhát le vannak folytva nagyon.

nekem az 1983 Audi quattro A2 tetszett a legjobban..
istengép
respect :)

Pestrõl Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

csm
nekem is S1 a kedvencem :D

Glpetyus
Jobban jársz,ha a rally.hu-ra írsz,itt nem sokan szeretik a rallyt,ott viszont.. :)

S1 <#worship>

csm
Szerintem a rallye legkomolyabb korszaka, legkemégyebb autók, megelõzték sajnos a korukat :(

← ElőzőOldal 8 / 8