399
A rallye hőskora
-
#119 A "turbolyuk"
Azt a jelenséget nevezik így, amikor hirtelen gázadáskor a turbó nem szolgáltatja azonnal a maximális töltõnyomást. Stílusosan beszélhetnénk inkább "vihar elõtti csend"-rõl. Ennek kivédésére igyekeznek a turbófeltöltõk tehetetlenségét a minimumra csökkenteni, illetve két kisebb turbofeltöltõt szerelnek a motorra - ritkábban sorba kapcsolva. Ezek a bi-turbók. A versenyosztályban a turbó "fordulaton tartására" alkalmaznak bizonyos trükköket, mint pl. gázelvételkor nem csökkentik az üzemanyag-befecskendezést, de néhány ütemet kihagy a gyújtás. A kipufogótérbe került üzemanyagot a kipufogási ütembe "beszikráztatva" gyujtják meg, az így keletkezõ nyomásimpulzust a turbó remekül hasznosítja. Ez az a durrogó hang, amit gázelvételkor hallani lehet. -
#118 vki elmagyarázza mi az a turbólyuk?discovery beszéltekk róla de nem értem...:S
és a dupla kuplungos viszaváltásnál mért jó ha úgy váltunk?láttam ferraris videót ahol csávó felváltásnál nem is használt kuplungot viszaváltássnál meg duplakuplungosan csinálta -
#117 karácsonyi
ajándék
nektek!
tudom 2 spikes peakos de nem aláltam jó group b-s videót:)
és Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket! -
#116 fél off: Varga Cigiről van vkinek videója? vagy vmi cím ahol találok?
mert róla mindenki mesél, de látni ritkán látom :( -
#115 :( rohadt szemétláda, miért baj neki hogy fent vannak? -
atiwrc #114 Hát jah sajna ennyi volt valaki feljelentett :( -
#113 Igen, nálam is! -
#112 jól látom,hogy törölték az oldalt? -
#111 sajnos így nekem nem sok infó jut,mivel az angol nem az erősségem,ha németül lenne talán:)de azért igy is jó -
atiwrc #110 Felirat nincs sajna, idöm sincs csinálni. Olaszhoz meg nem si tudnék :D
A ladával az a gáz hogy nincs video anyagom. Csak az autoversenyzöket tudom ajánlani.
Föleg VB-s videoim vannak... -
#109 sergio leone-t olvastam:D.Lancia az yó...de ahonnan szeded ott feliart nincs ugye? -
#108 ladát,ladát :D
na nem mintha elégedetlen lennék :D -
#107 meg 2 tized alatt vált, duplakuplunggal :) -
atiwrc #106 Most szedem ezt a következö valszeg ez lesz.
Controsterzo Story
The Story Of The Lancia (First Part)
..From Lancia Fulvia to Lancia 037...
with: Cesare Fiorio, Sandro Munari, Raffaele Pinto, Gianni Tonti, Amilcare Bellestrieri,
Sergio Limone, Giorgio Planta , Maurizio Verini, Miki Biasion...
...and some rare footage with Attilio Bettega...
XviD HQ
672x512
44mins, 27 Secs
Broadcast: Nuvolari Channel
Language: ITA -
#105 lancia áról nincs ilyen másfélórás filmed?ami csak a lanciaval foglalkozik? -
#104 az a mondat a kedvencem az f1-s ladáknál:a motorok teljesítménye elérheti az akár 70 lóerőt is:D -
#103 jah! miket ki nem találtak :D -
#102 jó régi film volt:)de nekem a forma1-s lada motoros gépsasok tetszetek legjobban...no meg a zil verseny:D -
#101 azt én is megnéztem :) -
#100 húúú az autóversenyzés hőskora...az atv-n volt vmikor...nem rég szedtem le a videoracing.hu ról:)abban nagyon sok érdekesség volt -
#99 kira!
ladás lesz fennt vmikor? mondjuk amikor nagy ladások mesélnek meg ilyenek. -
#98 Thx -
#97 Jaja, már jön..
THX -
#96 majd holnap inkább de akkor biztos -
atiwrc #95 Na fenn is van a film a rallyfilms.extra.hu-n
Audi Quattro - the offical story
Szedhetitek :) -
#94 nekem a lanciánál félbeszakadt:S
Amugy bazz nagyon durva az audi quatro amin elöl spoiler van meg van egy rész a videóban ahol kiáll hátsó kerékre egy ugratónál meg a ford s200 borulása is nagyon durva és kitolat az árokból és továbbmegy :O -
#93 tényleg felirat nincs hozzá mi? -
#92 oksa.Én most kezdem elnézni a filmet.
-
#91 leszedtem de nem akarja lejátszani :S most próbálok kodeket leszedni csak nem tudom hogyan kezdjem el.... -
atiwrc #90 Igen este 8-9 körül rakok fel egy uj filmet.
Audi.Quattro-The.Official.Story
Ami offline az már nem elérhető, 2 hétig van fent 1 film. A legelsö film az evolution of rallying fel lesz töltve valahova (szerintem már cska januárban :( )mert sokan kérték. -
#89 The Rally Supercars---ezt már láttam régen asszem.amik offline-ba vannak azokat nem s lehet majd letölteni? -
#88 erről az oldalról eddig nem is hallotam faxa -
#87 és lesznek helyette másikak? -
atiwrc #86 Ma este törölve lesz a The World's Greatest Rally Cars a rallyfilms.extra.hu-ról.
Igyekezzetek a letöltéssel, ha még kell valakinek. -
#85 akkor jöhet, csak vegyüljön bele 1-2 group B is :) -
#84 akkor jöhet, csak vegyüljön bele 1-2 group B is :) -
#83 Van olyan is???? :D Akor mik jöhetnek??? :) -
#82 ugyis kihalt a topik picit feldobnánk hátha feléled megint;) -
#81 hátőő,nemtom, menjen inkább vmi Pikes Peak topikba -
#80 Escudo-ról jöhetnek képek??? :)