Group B

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa

MaSzKa

MaSzKa

MaSzKa
eredménytelenség miatt szálltak ki (a videokat nézve inkább Waltert kellett volna leszerzõdtetni, õ volt az utolsó akik 2kerék meghjtású autóval nyert rally vb-t Opel Ascona)
szerintem 4kerék meghajtásra áttérnek akkor õk a nyerõk, mert régebben a BMW hozta ki mindig a legtöbb lóerõt, meg most is :-)

amúgy megtaláltam a big videot ami 1óra 20perc :-)
http://video.google.com/videoplay?docid=-1370390418907086777

csm
nembiztos hogy olyan balfék volt, 400 lóval nemsemmi lehetett menni :P

BMW 325 iX Rallye Car :)

MaSzKa
azt mondják itt a videoba 400Le BMW M1 rwd Audi 350Le 4wd

tehát alegerõsebb 2kerék meghajtású autó a BMW volt és 1983-ben az volt a legerõsebb az egész mezõnybe, beleértve a 4 kerék meghajtásúakat is

csak valami balfék pilóta vezette

MaSzKa

redbull0304
Eladó S1 <#vigyor>

Audi quattro sport S1 Group B Ex-works Pike's Peak engine
250.000. EUR <#wow1><#nyes>

redbull0304

redbull0304
S1 660Hp Legerõsebb <#vigyor>(kötekedõs smiley) :D Delta S4 is egy állat volt meg a 037-es! :D

Nah élesszük fel egy kicsit a topikot! :) Jöhetnek a képek! ;)

MaSzKa

MaSzKa
http://www.youtube.com/watch?v=44iibIEeWGM&mode=related&search=
ezt nézzétek
nekem ez a video megvan sokkal jobb minõségbe

MaSzKa

MaSzKa

MaSzKa
nem tudom pontosan akkoriba a BMW-nek a volt az F1-ben is a legerõsebb motorja 950-1400LE de csak 1kör tudott menni annyival(idõmérön ment annyival)

de a Lancia ECV2 kész volt már 600LE-vel 86 fele és az Audi is már 800-900LE készült

MaSzKa

csm
600 kb

redbull0304
Hány pacis volt? :)

MaSzKa

MaSzKa
ezek voltak az igazi fasza audik

nem tudom valaki ismeri e a Rally Masters játékot<#worship><#taps>?

MaSzKa
erõsebb volt a mint az összes csak 1 baj volt a 2kerékmeghajtás ezért 80-as évek elején kiszzáltak

Dudu Tekh
<#taps>

TDU:[HUN]dudutech

redbull0304

csm
ja az e26-os bmw, nagyonk király gép volt :)

MaSzKa

MaSzKa

MaSzKa
itt az egész rally törtlnet, de meg se említik a BMW M1-et pedig az volt a legerõsebb hátsókerékmeghajtású autó
hol olavshatnék róla lehetõleg magyarul

URL=http://en.wikipedia.org/wiki/Group_B]Rally Group B Történet angolul[/url]

[

Dudu Tekh
jo a video, az ut aszem benne van a fejeben rendesen<#taps><#taps>

TDU:[HUN]dudutech

bardocz
repülõkbe is alkalmazták volna de ugyan úgy robban szét a sárnyban mint a fémtank ezért maradtak annál
csm
ha jól tudom, a gumitankot ma is alkalmazzák versenyautókban, ez nem egy durva-veszélyes dolog.

csm
láttam B csoportos belsõt, és eszméletlen, szemmel is nehéz követni ahogy mennek, és a nézõk alkotják a pálya szegélyét, pár centikre a kocsiktól :(

kemszi2
hát az legalább nem mûanyagból volt.Sajnos nem hiszem hogy túl gyakran hangoztt el a biztonság szó.csak a fejelsztés,egyre erõsebbet,egyre gyorsabbat,egyre kisebb súly,minél jobb idõt elérni.a cél ez volt,és nem 1 ember élete.Amit a nézõk is csináltak,az is brutális volt.az úton álltak,és az utolsó pillanatban ugortt el a kocsi elõl.
ezt ism ost olvastam egy rs200 ford elvesztette a sofõr az irányítást és becsapódott a nézõk közé.4 embert megölt 10akárhány súlyos sérült,és sok könnyebb sérülés.Tényleg nem voltak szabályok.És az S csoport maga lett volna a katasztrófa.ott a lanica prototipusa majdnem 600 lovas volt.és ugyanúgy 900 kg körül volt
bardocz
féktárcas tûnik legerõsebb pontjának kocsinak...
kár hogy így ért véget ha biztonság lett volna elsõ még ma is mehetnének
kemszi2
ja azt elis felejtettem.
Ez volt Henri Toivonen kocsija.Egy lancia delta s4
merthát ebbõl a képbõl túl sok minden nem derül ki
bardocz
de ogy enyi maradjon egy kocsiból karoszériának nyoma sincsen!mintha ma egy rohadó suzuki swift próbálna meg kiütni egy tehervonatot
bardocz
hát igen ez eléggé durva na meg egy beteg embert nem lett volna szabad odaengedni de bárki aki versenyzik menne betegen is és nem lehet leálítani ez tény
kemszi2
igazából nem a lóerõ számmal volt itt csak gond.hanem a többi körülménnyel,hát az hogy szétesett a lancia,gumitank stb....
de az hogy 1 kocsiból ennyi maradjon...
bardocz
azért ma meg lehetne újra próbálni ellenõrizve súlyhatárral meg max paciszámmal mondjuk 500 kezdetnek mert meg tudnák csinákni és ma már biztonságosabb lenne de én nem merném bevállalni ezt a döntést
kemszi2
A csapat azt állította, hogy a bemutatóra már sikerült korrigálniuk ezt a hibát, de a tragédia tükrében senki nem hitt nekik. A második agyrémnek számító dolog az volt, hogy szinte az összes autón gumiból (!!!) volt a benzintank, a kisebb súly és a nagyobb flexibilitás végett.
Az egyik típuson nem csak a fékpad, hanem még a fékpofák is mûanyag ötvözetbõl készültek (sajnos az nem derült ki, melyik modellrõl volt szó konkrétan - a legtöbben a Peugeotra tippeltek). Szép lassan kezdett összeállni a kép, ami nem csak a szakembereket, hanem az egész világot sokkolta.
A FISA akkori elnöke még aznap este bejelentette, hogy ennyi baleset elég volt, és nem szabad egyiknek sem megismétlõdnie. Azonnali érvénnyel beszüntette a B és a tervezett S csoportot is.
kemszi2
na még ez hozá tartozik
bardocz
azért az durva hogy így leszarták a versenyzõk épségét :(
kemszi2
Henri Toivonen influenzás volt azon a hétvégén. Egyes források szerint hihetetlen mennyiségû gyógyszert szedett be, hogy el tudjon indulni, de ez éppúgy lehetett rosszmájú pletyka is, mint hiteles információ. Az igazság már soha nem fog kiderülni.
Az viszont tény, hogy úgy autózott, akár az õrültek, mind a tizenhét gyorsaságit megnyerte, elõnye már több mint két perc volt a másodikkal szemben. A 18. gyorsaságin azonban bekövetkezett a tragédia. A hetedik kilométernél a Lancia egy mély szakadékba zuhant, felrobbant és égve gurult le a mélybe. A túlélésre egyszerûen esélyük sem volt.
A helyszínen nem volt senki, sem nézõk, sem rendezõk. Az tudták, hogy Toivonen nem ért be, de mindenki technikai hibára gondolt, ekkora szörnyûség senkinek se jutott az eszébe. A következõ célba érõ jelentette, hogy hatalmas füstöt láttak a pályán... A helyszínen már csak a felismerhetetlenségig összeégett autó torzóját találták, körülötte lángolt az egész erdõ.
Sose derítették ki a tragédia valódi okát. A pilóta hibázott, vagy a technika adta meg magát? Volt-e köze a balesethez a gyógyszereknek, amiket Toivonen bevett? Sose fogjuk megtudni mi történhetett. A csapattársak és a Lancia szerelõi sírva fakadtak, mikor meghallották Toivnen halálhírét.

Mély gyászba torkollott az a csodálatos májusi nap.

A következõ napon a FIA elõdje, a FISA átfogó ellenõrzést tartott a csapatoknál és észveszejtõ dologok derültek ki a B csoportos autókról. Néhány felfoghatatlan példa: a Lancia azért késett a Delta S4 bemutatójával, mert a törésteszteken egyszerûen darabokra hullott a mûanyagból készült karosszéria.
rallyheart.hu/cikkek között taáltam
bardocz
de inkább tiltsák be...:(
wrx
Nagyon-nagyon kár, hogy így történt...

Kék autó, arany felni...

kemszi2
....megtaláltam az ominózus balesetet.ami miatt végett vette a b csoportnak...
itt
bardocz
szerintem sehogy...
kemszi2
hát most mit mondjak,csak arra lennék kiváncsi egy mai pilóta,hogy tudta volna kezelni...
bardocz
de ez durva mai pilóták reptéren nem mennek enyivel mint a régiek ilyen f**za utakon :D