Group B
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
szerintem 4kerék meghajtásra áttérnek akkor õk a nyerõk, mert régebben a BMW hozta ki mindig a legtöbb lóerõt, meg most is :-)
amúgy megtaláltam a big videot ami 1óra 20perc :-)
http://video.google.com/videoplay?docid=-1370390418907086777
BMW 325 iX Rallye Car :)
tehát alegerõsebb 2kerék meghajtású autó a BMW volt és 1983-ben az volt a legerõsebb az egész mezõnybe, beleértve a 4 kerék meghajtásúakat is
csak valami balfék pilóta vezette
Audi quattro sport S1 Group B Ex-works Pike's Peak engine
250.000. EUR <#wow1>#wow1><#nyes>#nyes>
Nah élesszük fel egy kicsit a topikot! :) Jöhetnek a képek! ;)
ezt nézzétek
nekem ez a video megvan sokkal jobb minõségbe
de a Lancia ECV2 kész volt már 600LE-vel 86 fele és az Audi is már 800-900LE készült
nem tudom valaki ismeri e a Rally Masters játékot<#worship>#worship><#taps>#taps>?
hol olavshatnék róla lehetõleg magyarul
URL=http://en.wikipedia.org/wiki/Group_B]Rally Group B Történet angolul[/url]
[_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
TDU:[HUN]dudutech
ezt ism ost olvastam egy rs200 ford elvesztette a sofõr az irányítást és becsapódott a nézõk közé.4 embert megölt 10akárhány súlyos sérült,és sok könnyebb sérülés.Tényleg nem voltak szabályok.És az S csoport maga lett volna a katasztrófa.ott a lanica prototipusa majdnem 600 lovas volt.és ugyanúgy 900 kg körül volt
kár hogy így ért véget ha biztonság lett volna elsõ még ma is mehetnének
Ez volt Henri Toivonen kocsija.Egy lancia delta s4
merthát ebbõl a képbõl túl sok minden nem derül ki
de az hogy 1 kocsiból ennyi maradjon...

Az egyik típuson nem csak a fékpad, hanem még a fékpofák is mûanyag ötvözetbõl készültek (sajnos az nem derült ki, melyik modellrõl volt szó konkrétan - a legtöbben a Peugeotra tippeltek). Szép lassan kezdett összeállni a kép, ami nem csak a szakembereket, hanem az egész világot sokkolta.
A FISA akkori elnöke még aznap este bejelentette, hogy ennyi baleset elég volt, és nem szabad egyiknek sem megismétlõdnie. Azonnali érvénnyel beszüntette a B és a tervezett S csoportot is.
Az viszont tény, hogy úgy autózott, akár az õrültek, mind a tizenhét gyorsaságit megnyerte, elõnye már több mint két perc volt a másodikkal szemben. A 18. gyorsaságin azonban bekövetkezett a tragédia. A hetedik kilométernél a Lancia egy mély szakadékba zuhant, felrobbant és égve gurult le a mélybe. A túlélésre egyszerûen esélyük sem volt.
A helyszínen nem volt senki, sem nézõk, sem rendezõk. Az tudták, hogy Toivonen nem ért be, de mindenki technikai hibára gondolt, ekkora szörnyûség senkinek se jutott az eszébe. A következõ célba érõ jelentette, hogy hatalmas füstöt láttak a pályán... A helyszínen már csak a felismerhetetlenségig összeégett autó torzóját találták, körülötte lángolt az egész erdõ.
Sose derítették ki a tragédia valódi okát. A pilóta hibázott, vagy a technika adta meg magát? Volt-e köze a balesethez a gyógyszereknek, amiket Toivonen bevett? Sose fogjuk megtudni mi történhetett. A csapattársak és a Lancia szerelõi sírva fakadtak, mikor meghallották Toivnen halálhírét.
Mély gyászba torkollott az a csodálatos májusi nap.
A következõ napon a FIA elõdje, a FISA átfogó ellenõrzést tartott a csapatoknál és észveszejtõ dologok derültek ki a B csoportos autókról. Néhány felfoghatatlan példa: a Lancia azért késett a Delta S4 bemutatójával, mert a törésteszteken egyszerûen darabokra hullott a mûanyagból készült karosszéria.
rallyheart.hu/cikkek között taáltam