Group B
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Brekkbrekk<#idiota>#idiota> Egyébként tudom,de nekem az igaziról kellene,hogy majd segítséget nyújtson nekem a makett megépítésénél:)
Engem a Pikes Peak változat érdekel:) a "simáról" van egy rakat képem (bár a PP-rõl is van már jópár:D)
Amit betettél az pedig egy makett,nem modell:) Pontosan olyat akarok építeni.. jelenleg a "sima" verzión ügyködök<#vigyor>#vigyor>

Amit betettél az pedig egy makett,nem modell:) Pontosan olyat akarok építeni.. jelenleg a "sima" verzión ügyködök<#vigyor>#vigyor>
De, most téged konkrétan a Pikes Peak változat érdekel, vagy alapból a T16?
Mert az "alap" T16-rõl, rengeteg, kép és infó van! :)
Mert az "alap" T16-rõl, rengeteg, kép és infó van! :)
Sziasztok!
Vannak valakinek fasza képei Peugeot 205 T16 Pikes peak-ról? ha igen legyen olyan rendes és tegye már be ide amije csak van,minden kép aranyat ér<#vigyor>#vigyor>Köszi!

Vannak valakinek fasza képei Peugeot 205 T16 Pikes peak-ról? ha igen legyen olyan rendes és tegye már be ide amije csak van,minden kép aranyat ér<#vigyor>#vigyor>Köszi!

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Ez volt az igazi rally... Nem a pénz volt az elsõ...
Vilnius Fabrik Tuning Sport /VFTS/ Simsonracing Rally
ilyen helyen tartani az audit....
mi az a francia?
mi az a francia?
Sziasztok
Nem tud valaki Opel Ascona 400 videokat a korabeli versenyekrõl, én vagánynak tartom hogy hátsókerék hajtással megverte az AWD s autókat (Audi)
Köszi
Nem tud valaki Opel Ascona 400 videokat a korabeli versenyekrõl, én vagánynak tartom hogy hátsókerék hajtással megverte az AWD s autókat (Audi)
Köszi
Készülget a gép lassan, de biztosan..
én is szoktam néha hazudni :D
ja és ha "orosz=kamuval" akkor viszont MaSzKa=általánosítás
és mégcsak nem is hzudtam<#vigyor2>#vigyor2>
és mégcsak nem is hzudtam<#vigyor2>#vigyor2>
Persze. Sok mindent hazudtak. Úgy ahogy USA is. Én is hazudtam már. És akkor mi van?<#idiota>#idiota>
Kész ez a gondolkozásmód... ezt is a suliban tanították gondolom<#nyes>#nyes>
Kész ez a gondolkozásmód... ezt is a suliban tanították gondolom<#nyes>#nyes>
az oroszok államadatokat is meghamísítottak ez ma már köztudott dolog
és tanítják is
nekem legalábbis igen:-) orosz=kamuval
és tanítják is
nekem legalábbis igen:-) orosz=kamuval
És akkor még két nagyon ritka autó. (pontosabban az elsõben csak a motor érdekes)
Igazából nem is nagyon tudok róluk Én sem semmit. Neten sincs semmi infó róluk, életemben csak ezt az 1 képet láttam mind2-õ példányról:
Lada VFTS Group B_VFTS 16 Valve Engine:
És egy talán új generációnak szánt (de mégsem elterjedt) VFTS szintén 16 szelepes motorral, de más karosszériával, fejlesztett futómûvel (pl. a képen látszik h elöl McPherson)

Igazából nem is nagyon tudok róluk Én sem semmit. Neten sincs semmi infó róluk, életemben csak ezt az 1 képet láttam mind2-õ példányról:
Lada VFTS Group B_VFTS 16 Valve Engine:
És egy talán új generációnak szánt (de mégsem elterjedt) VFTS szintén 16 szelepes motorral, de más karosszériával, fejlesztett futómûvel (pl. a képen látszik h elöl McPherson)

amúgy ilyen volt az acélkarosszériás változat, amibe csak egy "sima" Vaz 2106-os 150lóerõs motor van. (ugyan az mint a B csoportos VFTS-be)

ez egy jó kérdés:)
érdekes dolgok ezek, nem tudom milyen szabályok lettek volna kiírva az S csoportra. Mert az akkori B csoportos autók is jóval erõsebbek voltak 300 Le-nél:)
De annyira csak nem voltak hülyék h 600-700 lõerõs autókkal szenben egy 300 lõerõset tervezzenek:)
De passz... :)
érdekes dolgok ezek, nem tudom milyen szabályok lettek volna kiírva az S csoportra. Mert az akkori B csoportos autók is jóval erõsebbek voltak 300 Le-nél:)
De annyira csak nem voltak hülyék h 600-700 lõerõs autókkal szenben egy 300 lõerõset tervezzenek:)
De passz... :)
Én még ha 500Hp lett volna írva azt is elhiszem! :D Nagyon brutálisan néz ki... Elõször egy Delta S4 ugrót be róla! :)
látom Te ilyen "hiszem ha látom típus vagy és minden hazugság addig amíg nem látom igazolva" vagy<#nyes>#nyes>
mért ne lehetett volna 300Le egy 1.9es turbó, mikor a B csoportos vfts 1.6-os szívónak is 100Le-õs literteljesítménye volt.
Amúgy egy olyan autó képességeit meghamísítani nagy butaság lett volna részükrõl, amit nemzetközi versenyre fejlesztenek, mert nagy lebõgés lett volna a gyár és a szovjet autóipar részérõl is ha egy nemzetközi mezõnyben az utólsó helyeken végez. Ami annak idején a Ladákról nem volt elmondható, ugyanis számos versenyen szép helyezéseket értek el.
mért ne lehetett volna 300Le egy 1.9es turbó, mikor a B csoportos vfts 1.6-os szívónak is 100Le-õs literteljesítménye volt.
Amúgy egy olyan autó képességeit meghamísítani nagy butaság lett volna részükrõl, amit nemzetközi versenyre fejlesztenek, mert nagy lebõgés lett volna a gyár és a szovjet autóipar részérõl is ha egy nemzetközi mezõnyben az utólsó helyeken végez. Ami annak idején a Ladákról nem volt elmondható, ugyanis számos versenyen szép helyezéseket értek el.
300 lóerõs turbómotor. lehet csak 200Le volt ismerve az oroszok kamujait
70-80-as évekve többetért az orosz fizetõeszköz mint a dollár persze csak papíron
minden adatot meghamisítottak akkoriba
70-80-as évekve többetért az orosz fizetõeszköz mint a dollár persze csak papíron
minden adatot meghamisítottak akkoriba
Lada Szamara EVA S Group
Ez egy elég ritka autó, nem sok van belõle a világon.
Sajnos mivel a B csoportot megszûntették és az S-t pedig el sem indították a sok halálos baleset miatt, ezért ez az autó is mint ahogy a több nyugati autógyár S csoportos autója el sem kezdhette pályafutását.
Bár a Szamara EVA-hoz hasonló, de gyengébb motorral szerelt acélkarosszériás 4x4-es szamarák vettek részt nemzetközi ralliversenyeken a 80-as, 90-es években.
Lada Szamara EVA S Group müszaki adatok:
----------------------------------------
2 ajtós, acél-csõvázra épült szénszálötözetû karosszéria,
Lada VAZ 2106-os 1859ccm-es 300 lóerõs turbómotor. Töltõlevegõ és olajhûtõvel. Állandó összkerékhajtás, mechanikus speer differenciálmûvekkel. 4 db hûtött tárcsafék.

Ez egy elég ritka autó, nem sok van belõle a világon.
Sajnos mivel a B csoportot megszûntették és az S-t pedig el sem indították a sok halálos baleset miatt, ezért ez az autó is mint ahogy a több nyugati autógyár S csoportos autója el sem kezdhette pályafutását.
Bár a Szamara EVA-hoz hasonló, de gyengébb motorral szerelt acélkarosszériás 4x4-es szamarák vettek részt nemzetközi ralliversenyeken a 80-as, 90-es években.
Lada Szamara EVA S Group müszaki adatok:
----------------------------------------
2 ajtós, acél-csõvázra épült szénszálötözetû karosszéria,
Lada VAZ 2106-os 1859ccm-es 300 lóerõs turbómotor. Töltõlevegõ és olajhûtõvel. Állandó összkerékhajtás, mechanikus speer differenciálmûvekkel. 4 db hûtött tárcsafék.

1985 Pikes Peak Audi quattro S1 Mouton
Walter Rohrl 1987 Pikes Peak with Audi S1
akit érdekelnek a régi rallyautót az nézze meg feltétlen!
Walter Rohrl 1987 Pikes Peak with Audi S1
akit érdekelnek a régi rallyautót az nézze meg feltétlen!