Magyar királyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hunbasser
és II.Ulászlót jelölöm a legrosszabbak közé,az volt a legrosszabb szvsz,mert leszarta az országot
vagy csak az árpád házból mondhatunk királyokat?
amúgy IV.Béla is fasza gyerek volt szvsz,õt nevezzük 2. honalapítónknak 😛

ReaL MaDRid x siempre

NEOreg3
fú õt szerresük, CoD2-ben is Könyves Kálmán a nevem (komolyan<#idiota>)

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Rexor
Csináljak a topiknak fejlécet vagy elvállalja más?<#idiota>

akyyy
<#eljen><#eplus2>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

whiskeyman
Könyvtárszakos Kálmán a király

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

jah lehet hogy mi szoptunk tõlük de nyugat euba nagyon tovább már nem jutottak, ..., melelsleg meg egész más egy olyan kategóriás sereg aki jön a halál fazsáról és ha megverik õket akkor a sereg bebukott de az anyaország él és virul tovább meg egy olyna országnak ahol ha a hadsereg bebukik durvábban a következõ héten porbadöngölik aze gész órszágot...
(és azt se felejtsed el mi mennyien voltunk meg a mongolok/tatárok mennyien voltak, ez picit moder kori hasonlatta élve olyamsi mint az oroszok vs németek...., hibáa jobban képzettek a németek ha az oroszok 100szor annyian vannak, na ez igaz ránk is meg a mondolokra/tatárokra is...)
szóval csak simán a ahrcmodorot nézni egyszerüen butaság..., jó erre lehet mondani hogy minek kelett nekünk letelepedni, a vándorló életmódhoz pont jó lett volna ez a rnedszer, és leeht igy is vagy csak akkor viszont már tényleg nem lennénk sehol...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ah, tényleg, nem is értem hogy a tatárok/kunok/mongolok miért tudták késõbb elpicsázni a nehézlovasainkat...

Merseburg és Augsburg, ezt a kettõt persze tanítják mert ott tényleg szoptunk de azokat a csatákat nem az ellenfél nyerte meg hanem mi vesztettük el a saját hibánkból.

Ha meg már a legrosszabb uralkodó szóba került akkor én Taksonyt és Gézát jelölöm, õk kezdték igazából az egész átállást a "közjó érdekében" még azt a hatalmas áldozatot is meghozták hogy a törzsi szálláshelyeket és földeket kisajátították, hát igen a királynak nem árt ha vannak földjei...

ha politikusok is érnek akkor nem feltétlen mert gyk 20. század elejétõl számitva bármelyik nyerõ a citromdijra szvsz 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

bazza
de jó, meggyõztetek, mindent összesítve lehet hogy Mátyás a legnagyobb. Ha egyetértünk, akkor megválaszthatnánk a legrosszabbat is. ez már azért nehezebb 😄D

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

bazza
1. akkor már korántsem volt világverõ harcmodor.
2. szerinted mi lett volna ha nem csatlakozunk a feudális világhoz? eltûntünk volna a süllyesztõben akárcsak a többiek elõttünk.

azért tegyük hozzá hogy a "világverõ" könnyûlovas harcmodort erõssen kiszivatták a tõlünk nyugatabbra lévõk az agyonpáncélozott nehézlovasságal..., nem véltelten lett az a stilus feladva... 😊

desigo
<#ejnye1>
Vaxi
Zámbó Jimmy volt a legnagyobb király... 😛PP

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

desigo
Milyen jó lenne most ha leérne a határ egész az adriáig...
Ha lenne egy idõgépem még gyerekkorában lelõttem volna pfff...

Feladja a világverõ könnyûlovas harcmodort, nyugatiasít mindent aztán 1000 év szopás de õ a legnagyobb na persze 😛

Mátyás volt a legnagyobb, jó keményen a tökére lépett a környéknek <#eljen>

Dying Soul
Mátyás Sziléziát, Morvaországot és Ausztria nagy részét is meghódította Béccsel együtt. Gazdaság is jól ment, mondjuk az Károly Róbert alatt is, közvélemény, rendeletek: elég felidézni: "Mátyás, az igazságos".

desigo
Népszerûbb mert rá még emlékeznek az öregek...
Dying Soul
Ez igaz, de szempontok alapján Mátyás kerül ki gyõztesként szerintem.

bazza
azért István volt aki létrehozta a keresztény MO-t, azért ez sokat nyom a latba. ki más lehetne a legnagyobb királyunk?

desigo
Lehet válogatni😊

A magyar királyok

Fejedelmek

Árpád 895-907
Zsolt 907-947
Fajsz 947
Taksony 947-972
Géza 972-997
István (Vajk) 997-1000

Árpád-házi királyok

I. (Szent) István 1000-1038
Péter 1038-1041
Aba Sámuel 1041-1044
Péter másodszor 1044-1046
I. András 1046-1060
I. Béla 1060-1063
Salamon 1063-1074
I. Géza 1074-1077
I. (Szent) László 1077-1095
(Könyves) Kálmán 1095-1116
II. István 1116-1131
II. (Vak) Béla 1131-1141
II. Géza 1141-1162
III. István 1162-1172
II. László ellenkirály 1162-1163
IV. István ellenkirály 1163-1165
III. Béla 1172-1196
Imre 1196-1204
III. László (kiskorú) 1204-1205
II. András 1205-1235
IV. Béla 1235-1270
V. István 1270-1272
IV. (Kun) László 1272-1290
III. András 1290-1301
antijuve
és Nagy Lajos alatt?()

ups and downs

antijuve
woow,ez cool😊

ups and downs

Dying Soul
Mátyásnak tényleg riszpekt.

@bazza: szvsz Mátyás alázza Istvánt. Mátyás alatt rettentõ nagy volt az ország.

bazza
I. István
Mátyás
Nagy Lajos

(szvsz)

bazza
tényleg. csinálni kéne egy rangsort, mondjuk a legjobb 3 királyunkról.
számítson mondjuk:
-külpolitika, az ország területe a királyság alatt, illetve hódításai
-gazdasági helyzet(helyzetünk EU-hoz képest)
-társadalmi helyzet(jólét, elégedettség, balsõ nyugalom, általános megítélés)
-állam(reformok, törvények, rendeletek)

😄D (értelmesebb idõtöltés mint a találdki ez milyen kép 😄D)

hunbasser
Mátyás volt a legjobb,egyértelmû 😛
nincs török,viszont Mo volt a király,igaz,h sokat kellett adózni,de biztonság és jólét volt 😉

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
AS_😄?AS_😄?ASd

de tényleg KK mekkora arc már,több tiszteletet topiklakók!

ReaL MaDRid x siempre

bazza
engem spec az érdekelne miért pont könyves kálmi a kedvenced, mikor ott van a mi délceg lovagkirályunk lajcsi. vagy a sutákra buksz?

desigo
Azért Harca Álmossal kemény lehetett <#eljen>
nyamiag
Hobby: Carbon, Hardware, Programok, PC WORLD, Vista, Userbar készítés, Logo készítés, Graffiti, Könyves Kálmán

btw nincs töri topik?

\"It\'s gonna be legen... wait for it... dary!\"

egyébként nekem tetszik a topik de akkor beszéljünk már könyves kálmánról! ki találkozott vele, és ki tudja hol fog fellépni a következõ alkalommal?

http://www.lohere.net - a MagyarChan

menekülj

http://www.lohere.net - a MagyarChan

bazza
tényleg, pedig most náciztak is <#hehe>

Ja és UI: nem szokásom felvenni az ehhez hasonló topicokat fav-ba, úgyhogy privátba üzenjétek meg, hogy összefüggésbe hoztátok jóanyámat a legõsibb mesterséggel. THX

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Tehát ez a topic fog arról szólni, hogy "én itt és itt olvastam róla" ... "én meg ott és amott". Erre a vélemények megoszlanak holott mindenki elõtt ott a net és utána tud nézni még annak is hogy hányas lába volt KK-nak meg, hogy megvolt-e mint a 42 ujja. Függetlenül attól, hogy nem zárkózom el a mûvelõdés semmilyen formájától sem, azért kétkedve fogadom a topic népszerûségét. Függetlenül mindettõl viszont sok sikert és kitartást is kívánok hozzá. Remélem a konkurencia nem fogja tele önteni az eSGét az összes uralkodónk és híres eleinkrõl elnevezett topic-okkal. Üdv.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

eörgs
suták

erö

desigo
lightosak a modik...
hunbasser
yeah,holnap csinálom is a bannert -.-

ReaL MaDRid x siempre

REALista
Akkor nézz utána!Zárható a topic mert fos!😄

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

hunbasser
😄DDDDDDDDDDDDDddddddddddddd

ReaL MaDRid x siempre

Rexor
Respekt!<#eljen>

Jellemzõ. Valaki nyit egy ÉRDEKES témát, ami NEM Tiesto, NEM Juventus és NEM Mustang, erre 14(!) hozzászóláson keresztül fikázzátok...

Engem pl. érdekel Könyves Kálmán.

Rexor
Basztatási kényszer?

neevous
Topiknyitási kényszer?

Rexor
Bonbongecináci, huzzál már a p1csáb@!

Rexor
Szerintem egy focis topikban!<#hehe>

REALista
Ok hol játszik MTK?Újpest?<#wilting>

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

vmvr
Tök jó, és itt mit beszélgessünk Könyves Kálmánról?😊

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

Boconadi
ja, te. <#ravasz1>
Rexor
Gond van náci?<#wilting>