Nem lesz PlayStation 4?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frame Buffer Objects,
Vertex Buffer Objects,
Pixel Buffer Objects.

Elvileg el lehet, de gyakorlatilag nem teszik ezt lehetõvé a driverek.

Sanyix
Egyáltalán nem így van. 1 vga kártya erõforrásait is el lehet osztani grafika és fizika között, nem kell 2-3.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

item
Egy kis GPU összehasonlító táblázat.
X360 GPU vs PS3 GPU

mind a kettõ bika cucc, csak más más oldalról nézve. <#ravasz1>

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

Ja, igen, az xbox360-nak unified ramja van, azaz a CPU és a GPU egymást zavarják a hozzáférésben... 😊
Ugyanakkor a PS3-ban az RSX igen gyorsan érheti el a main ramot is, ha szükséges.

Tudtommal a PS3-ban a gyorsabb, de most nem nézek utána.
Az az embedded ram tényleg jó, csak sajnos nem fér el benne több buffer nagyfelbontáson. De azért így is jópár dologra lehet használni.

"Amúgy milyen az AI logika? Nem döntések sorozata?" -- Na ja, csak épp nem proci-utasítás szinten, hanem um. makro-szinten. Alacsony szinten számítások sokaságát kell végezni, és az eredmények fényében feltételes ugrásokat végezni. Sok-sok ciklusonként 1-1 ugrás nem túl megterhelõ egy SPE-nek sem.

Igen, egy GPU befogható fizikára, csakhogy ahhoz kell egy 2. v. 3. kártya... Inkább 3., mint 2., mert a 2. is menne inkább grafikára, ha már ott van... Hány embernek van 2, vagy épp 3 grafkártyája? Relatíve kevésnek, nem lehet rá alapozni.

Sanyix
A sokkal több videoram miatt (ami valamivel gyorsabb is mint a ps3-ban), a ram pedig nagyon sokat számít, az embedded framebuffer miatt. Pixel shaderben egyenlõek, fill rate-ben aa nélkül egyenlõek, de 4xaa-val már gyorsabb az x360 videochipje. Textúrázásban az RSX jobb, vertex shadingben megint az x360 chipje a jobb, ráadásul egyesített shaderei vannak, szóval lehet átcsoportosítgatni.
Amúgy milyen az AI logika? Nem döntések sorozata? Amúgy pc-n nem esetleges ráadás a jó fizika(amúgy alig támogatja pár játék), fõleg hogy úgy tûnik, hogy ez a physx kártya így külön bukta lesz, mert a videokártyák eléggé afelé haladnak, hogy elvégezzék a ppu helyetti munkát.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Majd a SONY-val is az lesz mint a Nintendo-val volt hogy szépen bevásárolja magát az MS, aztán õ így is úgy is nyer.
Honnan veszed, hogy az RSX gyengébb, mint az xbox360 GPU-ja? Az RSX egy bõvített GF7900-as. Hogy a bõvítés mi, azt nem tudjuk, mindenesetre a lapka mérete jóval nagyobb, mint az alap 7900. A korábbi összehasonlításokban csak az embedded ramot, és a(z elméletileg) némileg erõsebb vertex kezelést tudta felmutatni elõnyként a MS/ATI, minden másban gyengébbnek bizonyult.

Az AI logika, nem nem olyan értelemben, mint a CPU-s logika... 😊 Nagyon is használható AI-ra, de emellett sokminden másra is, és elõbb-utóbb megjelenik ez a játékokban is (mint alapvetõ része a játéknak, nem csak esetleges ráadás, mint PC-n, arra az esetre, ha van Physix PPU, vagy 2.-3. GPU csak számolásra). Pl. fizikai motort alapból adnak hozzá a PS3 SDK-ban.

A Cell nem egyedül az IBM tulajdona, hanem osztozik a Sonyval és a Toshibával, ha a MS egyetalán felhasználhatná (Sony beleegyezése is kell), mindhármuknak kellene fizetnie.

Dzson
Nem annyival gyengébb a PS3 RSX-e, mint a PS2 grafikus egysége volt az XBox-hoz képest. És ott sem látszott az a húúú de nagy elõny a rendesen megírt játékokban. És nem is mindenben gyengébb az RSX, szóval ez picit olyan "olvastam meg hallottam hogy gyengébb".

Miért lenne gyengébb a Cell a logikában, amikor a main core minimális eltéréssel ugyanaz, mint X360-ban, csak ott 3db van egy tokban (2 kihasználatlanul)?

Sony + ibm + toshiba fejlesztés a Cell.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Én nagyon nem szeretném, hogy behalljon a SONY, mert mindenki ropsszul járna de sajna tény hogy az utóbbi 1évben erõsen sok olyan esemény történt velük és körülöttük ami némiféle aggodalomra adhat okot. Az a dolog is aggaszt, hogy hitelt kellett felvenniük a PS3-miatt. Hmm azért ez nem jó jel.
Amúgy azt se felejtsük el, hogy a PS2 még mindig hoz a Sony konyhájára, a baromi olcsó PS2 slim + 10-20 €-s eredeti játékokkal (saját becslésem szerint jobban fogyott a kedvenc Saturn-omban mint az XBOX 360), míg az XBOX már csak a gyüjtöknel figyel. PS3-at még akkor is fognak venni az emberek, amikor már senki sem fog emlékezni az XBOX 360-ra wagy a Wii "forradalmi újítására".
Mondjuk az igaz, hogy a karácsonyi rajtot becumizták a baromi alacsony darabszámmal. Talán nincs ott minden rendben, de azért én még nem temetném a céget. Legalább is nem túl mélyre.
Sanyix
A cell erõs(egyébként csak matematikai számításokban, logikában pl AI nemnagyon), de a ps3 videochipje viszont gyengébb mint a x360-é, és hát ps3-mon is csak az only grafika játékokat mutogatják, abban meg le fog maradni.
És a mikrofosnak cell proci miatt inkább az IBM-nek kéne fizetnie, mint a sonynak, úgyanis az IBM fejlesztette ki.

Dzson
"A négyes szám japán nyelven a halál homonimája."

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Dzson
Ez egy egészen tudományos mûsorban volt, talán a Discovery-n. 😊 Szerintem olyasmi, mint a mi kultúrkörünkben a 13 - sok amerikai házban nincs is 13. emelet.

"A 4-es szám japánban a halált jelenti. Ez miatt nem lesz PS4 a NEVE a következõ SONY konzolnak." - ha igaz, amit a 4-gyel kapcsolatban írtál (szerintem nem), akkor az Intelnek elvileg nem szabadott volna a P4-et P4-ként forgalmaznia Japánban. Ennek ellenére ott debütált és sikertermék volt...
PS: Japánban az öngyilkosságoknak nagy hagyománya van 😊
A Commodore-t az egyik vezetõ vitte csõdbe, egy a PC-s üzletágában elkövetett hatalmas baklõvésével. Bár egyik vezetõje sem volt igazán tehetséges vezetõ.

Nem kell mindent elhinni, amit az újságok írnak, vagy technikai analfabéta "elemzõk" mondanak... (Olvasd csak el a számokhoz írt indoklást... 😛) Az én szememben irreálisan magas árakat adtak meg a részegységekre. Mintha a Sony a sarki kisker boltban venné õket, nem maga gyártaná, vagy gyártatná általa szállított alap-alkatrészekbõl. Ergo nyugodtan lehet, hogy valójában a PS3-on is keres a Sony.

Ezt meg honnan szedted? 😉

Dzson
Mondjuk van pénzed egy luxusqrvára. De tudod, hogy csak egyre. Akkor most elviszed a kevésbé jó nõt, csak mert dugni akarsz de mindegy kivel, amikor tudod, hogy pár hónapon belül tiéd lehet az aktuális topmodell?

Dzson
A 4-es szám japánban a halált jelenti. Ez miatt nem lesz PS4 a NEVE a következõ SONY konzolnak.

Amúgy pedig az SW biznisz sokkal könnyebb és jövedelmezõbb, mint a HW. És logikusabb is lenne, hogy 1db konzolra fejlesztene mindenki. A konzol piac bevételeit a játékok utáni licensz hozza, és erre akart ráharapni billgécc is (pár foga ott is maradt), de azért a kiadók is elég jól megszedik magukat. Sokkal jobban jártak volna, ha a microsoft game studio-ra gyúrnak rá, és PS2-re hoznak ki játékokat. De hát õk akartak dominálni hw-ban is, és ownolni a sony-t...

Az X360 nem lesz nyertes. A PS3 fél év alatt behozza, ha a lézerdióda gyártása fellendül (és fellendül, már más cég is ráált a sony-n kívül). Ezenkívül X-re van 5 húzócím ennyi idõ alatt, ami kevés. Jó gép, meg minden, de pláne a sima dvd miatt rútúl lemarad 1 év alatt. Külsõ hd dvd bukta. Ha beépítik a konzolba, akkor meg a kutya sem fogja megvenni az eddig legyártott és raktározott régi gépeket + a külsõ HD DVD egységet. Megértem, hogy nyerni akarnak és tolják a gépet, de vajon mi az a pénz, amit még hajlandóak érte kicsengetni?

Doomista
szerintem teljesen felesleges errõl vitázni, hogy lesz-e ps4...
most nem tudnak mit cikkezni a ps3 ról így errõl írnak
jövõ héten az lesz, hogy lesz e PS5??!!<#wilting><#vigyor1>

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Én elhiszem, hogy nem vezetõi hiba volt, hanem mind a Cell, mind a BD olvasófelelyek elõrenemlátható alacsony kihozatala miatt. De ez a befektetõket nem fogja érdekelni, sem azt, aki nem tudo(ott) Karácsonyra PS3-at venni, mert nem készült elég.

Olvastam a Made in Japan c. könyvet, és tudom vannak hosszú távon megtérülõ befektetések. Ellenben ha záros határidõn belül nem sikerül a Sonynak meglépnie amiket írtál (PS3 kihozatal megnövelése, gyártási költségek csökkentése és fõleg a PS3 játékkihozatal és minõség megnövelése), akkor a Sony egy sokmilliárdos bukta elé néz, amit ha optimistán nézve túl is él, lehet a játékiparba nem tér vissza.

Az XBOX/X360 nem a híres belsõ "piaci nacionalizmusból" bukott japánban, hanem a japán játékosokat figyelmen kívûl hagyó játékfelhozatal okán. Mondjuk egy FF-XIII-al meg jól el lehetne adni egy PS3-at Japánban, már ha lenne mit ...

Buktak bele már nagy cégek álmok kergetésébe, így járt annó a commodore ... egy ilyen esemény abszolút a vezetõség hibája, akik elvesztették realitásérzéküket. Kívülrõl nagyon úgy látszik, hogy a Sony-nál most ez történt, és az hogy vezetõ cserét hajtottak végre, ezzel a cég saját berkein belûl is elismerte, hogy valami nagyon el lett cseszve a PS3 körül

Amúgy meg a PS simán megélne csak a - nem enyhén nacionalista - japán piacból is.
Arról ugye még nem hallottál, hogy vannak befektetések, amik nem 2 hét alatt térülnek meg? Ha a Sony a játékokon akarja visszahozni, amit a konzolokon bukatt, akkor elég csak olyan színvonalon fejlesztenie, mint eddig, és kapkodni fogják a játékokat.

Másrészt pedig pár év alatt számvitelileg leírják a hardverfejlesztésbe beleölt milliókat, átállnak tömegtermelésre, kiküszöbölik a gyermekbetegségeket, onnantól kezdve pedig már maga a konzol is nyereséges lesz.
"Hát ha a Sony kivonul a konzol piacról ..."
Ha bebukják az egészet, az dollármilliárdokat fog jelenteni, akkor az is kétséges lesz e Sony.

"Mennyi esély van rá, hogy a világ legnagyobb konzolgyártója nem ad ki több konzolt? Hülye pletyka,..."
Emberke, a Sony felvett valami 700 millió (!!!) dollár kölcsönt a PS3 kampányra és gyártásra (és gondolhatod legalább ennyit, ha nem a többszörösét saját zsebbõl is betették!), az eladott PS3 konzolokon darabonként buknak 2-300 dollárt. Na most el akartak adni többmillió PS3-at, erre fel valami kevesebb mint 400.000 darabot sikerült összesen kiszállítanuk???
A Nintendo meg a szénnéfikázott Wii-bõl 2 hét alatt elad 1.000.000 darabot???
Jelenleg eladott PS3 gépekhez alig adtak el játékot, bevétele csak ebbõl lenne a Sony-nak, míg az eladott Wii konzolokhoz elég sok játék is elkelt.

Nem mellékesen ott van az Xbox 360, amit szétfikáztak a kevés "húzónév" játék miatt az elmúlt egy évben, csakhogy mostanra kezdenek kijönni nagy nevek (még ha némelyik vitatott is!), mint a Gears of War vagy a Mass Effect.
Ezzel szemben PS3-ra egy halom játék késöbb jön (csúsztatják a kiadók, mert túl kevés az eladott konzol!), vagy ki se jön(!!! Pl. Grand Turismo 4 HD), esetleg megszünt az Exclusivitása (Pl. Assasin Creed). Jóreggelt.
Ha szerencséjük van, a Sony utoléri magát gyártásügyileg tavaszra, de addigra nagyon elhúz a két konkurens, akkor már csak valami nagyon minõségi játékokkal és ötlettekkel rúghatnak labdába.

arty
a korábbi speckok alapján a ps3 hw gyengébb a 360asénál ...

Forza.

A PS3-at a PS2 megjelenésekor elkezdék fejleszteni,es az azota eltelt 6 evben eppen csak, hogy be tudtak fejezni. Eppen a sorozatos csuszasok miatt kene, hogy a PS4 fejleszteset mielobb elkezdjek, ha 6-8 even belul a piacon szeretnek latni. Az meg teljesen termeszetes, h a PS3 a legerosebb konzol jelenleg, hiszen a Wii koztudottan gyengebb, ez az aran is meglatszik, az Xbox3-al meg azert ne hasonlitgassuk, hisz az mar egy eve a piacon van, es ez az egy ev nagyon sokat szamit ha hardverekrol van szo, eleg csak a videokartyak piacara vagy akar a Moore-torvenyre gondolni...
Aki tényleg elhiszi, hogy a Sony nem ad ki több PS-t, és hogy meg fog bukni, az naív és buta!
A PS3-nak is kell egy kis idõ(úgy mnt a kettesnek)hogy elkezdjen tarolni. A siker nem kétséges, mivel akinek eddig PS2-õje volt, az nagy valószínûséggel PS3-at fog venni. Akinek PSP-je van, az meg a kompatibilitás miatt vesz egyet.
A PS1 megjelenésekor 1994-ben, már elkezdték tervezni a PS2-õt!!
Nem lennék meglepve, ha a tervezõasztalaom már a PS4-et tervezgetnék.

"kiforrot hazai Xboxot" - LOL!
A Sony konzolja nagyon erõs. A legerõsebb az összes közül. Ráadásul - ha megoldják a pillanatnyilag még fennálló kompatibilitási problémát, akkor a játékellátottsága is rettenetesen nagy lesz. És ne feledkezzünk meg arról, hogy ha valaki nem kifejezetten játékgépnek veszi, hanem Blu-Ray lejátszónak, akkor egyelõre messze ez most a legolcsóbb megoldás. Ez is sikertermék lesz, az biztos.
Egy merõben új hw kifejlesztése, mint a PS3 is, nem napok alatt történik. Bár egy esetleges PS4 esetén talán nem is kell olyan nagyon sok idõ, hiszen ha pl. nem egy, hanem pl. 2-3 Cell proci kerülne bele, akkor aztán ellenfél megint nem lenne sehol 😊 A mikorszopsz erõs gépet csak Cell procival tudna csinálni, de akkor meg jogdíjat kéne fizetnie a Sony-nak...
Sony nagy bajban van. Idén csak jöttek sorra a botrányok, én elképzelhetõnek tartom, hogy a kiélezett versenyben a Sony nem könyvel el olyan sikereket, mint azt sokan várták. Japán piacon stabil lehet, bár lehet, hogy ott a Wii fogja felmosni vele a padlót, az amerikai piacon lehet sokan inkább egy kiforrot hazai Xboxot vagy Wii-t vesznek (esetleg mindkettõt) az európai piacon meg... várjunk csak Európába nem is tervez szállítani a közeljövõben. Sony szépen lemond hónapokra (fõszezonban) egy több száz millió fõs, igen nagy vásárlóerõvel rendelkezõ piacról. Ehhez csak gratulálni tudok a japán cégnek.
Lehet azzal védekezni, hogy "de nem tudtak eleget gyártani" nos akkor valljuk be ez a kiadás arról szól, hogy gyorsan kiadunk annyit amennyit tudunk, mert nagy a baj.

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

Hát ha a Sony kivonul a konzol piacról (aminek nem örûlnék - bár bármi elõfordulhat), lassan becsukhatja a kaput (sajnos), mivel az eredményeinek nagyrészét az utóbbi években a konzol és az ahhoz kapcsolódo díjak hozták.

Sajnos ezekkel a konzolokkal is az a helyzet már mint a számítógép "forró, friss, új fejlesztésû eszközeivel és szoftvereinek" nagy részével. A nagy hajrá miatt nincsennek rendesen letesztelve, a gyártás technológia sem kiforrott, a szoftverek is a nagy hajrában jönnek ki "félig" készen, így akik elõszõr veszik meg azok a "kisérleti nyuszik". Én ezért nem nagyon sietem el, másrészt az elsõ szériák még árban sem a legbarátiabbak az újdonságuk miatt. Lásd a Blue-ray és a Hd Dvd lejátszókat "alig" 300-400 eFt-os árait.

Hmmmmmm... kicsit korai még ezen gondolkodni nem?

Mintha a Sony azt mondta volna nem is olyan régen, hogy a PS3-at kb 10 évre tervezik. Természetesen abból a 10-bõl kb 5 lesz (vagy még annyi sem), de még az is egy fél élet a számítástechnikában...

Térjünk vissza erre a témára 2011-ben... akkor több értelme lesz :o)

Y
Tegyél be helyette egy szeget.Ha van valami hibás alkatrész a gépbe,legalább
megtudod rögtön,hogy melyik az😄<#vigyor2>

nembaj a lenyeg hogy en mar megrendeltem a Wii-met es ha minden igaz ket het mulva mar itt is lesz 😊
aka
Látom van Commodore Plus 4-ed... Milyen biztosíték kell a gépbe? :Ð
Mert ami benne vót, az kiégett, én hülye meg kidobtam... -.-

\"Az ember végtére is a vágyait szereti, nem azt amire vágyik.\" Nietzsche: Túl Jón és Rosszon. IV. rész: Mondások és Közjátékok 175.

Kizártnak tartom, hogy ne lenne PS4, maximum annyit tudok elképzelni, hogy más lesz a neve.
Tiszta blikk ez az egész...
bardocz
250 euró egy konzolért nem is olyan sok szeintem itthon el fognak majd tudni adni párat 😉
Sadist
50%, vagy kiad, vagy nem -.-

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Ez is csak egy olyan piac ahol bárki kibukhat...
Semmi sem biztos ma már!!!
Ettõl olyan izgi minden!!!😊
Hat erdekes lenne ha szoftver fejlesztesre allnanak at... 😊
Mondjuk XBOXos vagyok, szoval a hir engem... 😊))
Super DANTE
Már megjelent.

BTW, PS4 már nem lesz, kapásból a PS5 fogják kihozni.

www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu

DjDano
elõször a PS3-at kéne kiadni, ami már évek óta csúszkál 😄D hehe

BiG G
megintcsak hatásvadász cikk, de én már nem is vár(hat)ok mást...

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux