17
-
wOlFbYTe #17 A Jupiteren lenne utána szép kis jeges eső abban a "vihartengerben", mivel elég nagy a gravitációja hogy maga felé szipkázza azt a sok vizet, pontosabban a kemény mínuszok miatt jeget. Nem szivesen futnék össze háznyi méretű esőcseppekkel :) -
Epikurosz #16 No, akkor ámuldozom én, ha más nem. Bazi sok víz van az Európán. Naprendszernyi ménest és más csordákat tudnának itatni belőle az űrnomádok. Ha meg belecsapna egy aszteroida, akkor nem is tudom merre loccsanna szét az egész tojásszerű hold. -
Epikurosz #15 Nyugodtan tessék ámuldozó és elismerő hsz-okat megereszteni itten. ;-) -
Epikurosz #14 No még egy kép az Európáról, madártávlatból (ha járna ott madár ezt látná):
Szegénynek eléggé össze van karmolva az arca. (lehet, hogy macska járt ott? :-) -
Epikurosz #13 Te normális vagy?
A Náza honlapján azért vannak ennél szebb képek is.
De beszúrok én is egyet, no nem a Jupiteeről, hanem az Európáról, csakhogy tudd, hogy mitől döglik a légy:
Még egy dolgot megsúgok nektek:
A naprendszerben mindössze a következő égitesteken van oxigén:
1. Venyera
2. Terra
3. Mars
4. Európa (nagyon kevés, a Mikulás kétszer a hátiszákjában elvinné)
Légkör is csak a következőkön van még:
5. Io (kéndioxid formájában)
6. a Szaturnusz Titánján (N, CH4)
7. a Neptunusz Tritonján (N, CH4)
...és ezzel kifújt.
-
#12 Reméljük, állatjó képek lesznek még a Jupiterrők. :) -
#11 hmm milyen jo minosegu kep a jupiterrol. meg nem is lattam ilyen jot. -
#10 Mint Artur C. Clarke Ürodisszeiáiban:) -
#9 max -273 c fok van, és a felszín alatt rohadt meleg is lehet hiszen a jupiternek elég erős ár-apály hatása van, ami az Io vulkánkitöréseiből látszik is. -
Viet #8 A földön végeztek kisérletet.
-
Viet #7 Az Europán több kilóméter vastag jég van. Ezek a jégtáblák mozognak ami azt jelenti hogy oceánok vannak alatuk. Feltételezések szerint meleg források vannak a mélyén ott alakulhatott ki élet. É és D-li kutatásokat végeztek
Több kilóméter mélyen a jég alatt fagyott élet volt. A jég alatt nagy az esély az életnek. Pár millio év mulva elkezd olvadni és élet jöhet a felszinre.[ -
kricsi #6 elég furcsának tartanám ha lenne az Europa nevű holdon élet...abba a -400 fokba vagy mennyibe:D de semmi se lehetetlen -
#5 animált képet kellene berakni, azokon szépen lehet látni hogy a sok kis pont közül az egyik szépen arrébb sétál :) -
#4 haha röhög a vakbelem... -
csgj #3 hát én csak kis pontokat látok egy piros maszlagban xD -
menpe #2 meg Árny-űrhajó... -
Viet #1 Europa a kendvenc holdam.
Imádkozom hogy legyen rajta élet.