32
  • versacce
    #32
    én nem értek egyet wanek-kel mert:
    én 1 hete vettem 25k-ért egy Sony Ericsson w300i-t,és nekem az volt az elsődleges szempont,hogy megbízható legyen,és ha kell akkor zenét tudjak hallgatni suliba menet,és megfelelő mennyiségű zenét tároljak rajta.És én eddig teljes mértékben meg vagyok elégedve vele,mer 1 hét alatt ma volt először feltöltve napi 3-4 óra zene mellett,és 2 évig elég is lesz nekem ez a mobil,ja és képzeld el nekem is van 6-8 megapixeles fényképezőm,és még mp3 lejátszóm is,csak ha ezt mind magammal hordoznám,akkor 50-60 ezer forintot hordanék magamnál.És én így "csak" 25k értéket hordozok magamnál ezekkel a funkciókkal!
    BOCSIKA HOGY HOSSZÚ LETT....
  • Johnny d
    #31
    megőrjítenek ezzekkel a mobilokkal
    ja divat! :)
  • Gerygrey
    #30
    Erre való az opera mini browser :) minivel nekem az sg főoldala 4-5 mp alatt betöltődik, és nem szükséges vízszintesen görgetni mert a teló kijelzőjére optimalizálja a weboldalakat. Flash nem megy vele, de sg-zni, meg hasonló oldalakat nézegetni mondjuk metrón ülve teljesen korrektül lehet vele. Ha azt mondod hogy videolejátszásra alkalmatlan a mobil, akkor te még nem láttál smartmovie (xvid alapú kódolás) filmet 320*208-as kijelzőn, sztereó headsettel... Valami döbbenetesen szép, el sem merem képzelni milyen lehet egy 640*480-as pda-n ugyanez. Ja és alig 100 mega egy film ekkora méretre alakítva, 15-20 fps-el, sztereó hanggal.
  • Gerygrey
    #29
    Most hogy jönnek ide a kamerás mobilok és a digitális fényképezők? A profi fényképezéshez nagyon sok dolog kell, amit egy telefonba sosem fognak tudni beleintegrálni, de talán nem is szükséges, akit komolyabban érdekel a fotózás, biztosan nem fog mobillal vacakolni. Kiegészítőként jó, mindig kéznél van ha történik valami érdekes akkor megörökítheted, ennyi a célja és ezt a mai fényképezős mobilok tökéletesen teljesítik. A zenelejátszás viszont teljesen más dolog, ahhoz nem kell olyan komoly hardver (optika, meg minden lószar) mint a fotózáshoz, azt miért ne lehetne telóba integrálni? Szerintem kifejezetten praktikus dolog hogy pl ülök a buszon, zenét hallgatok, aztán ha csörög a telefon, csak megnyomom a gombot a headseten, és máris elhalkul a zene és a hívót hallom a fülemben. Külön mp3 lejátszó esetén ez sokkal macerásabb lenne, állandóan összegabalyodnának a headset madzagok a zsebemben. És egy teszkós gagti mp3 lejátszó áráért veszek a telóba egy ugyanakkora (ha nem nagyobb) kapacitású memkarit, a telón meg van id3 tag kijelzés meg minden. Szóval vannak dolgok amik igenis integrálhatók telefonba telhesen használhatóan, ilyen az ébresztőóra, a hordozható játékkonzol, és a zene/videolejátszás is.
  • wanek
    #28
    "Hamarosan kijön a Nokia N95ös amin már 5Mpxes kapera lessz ami szerintem már nem mondható sz*rnak." - de az ára sem 40k lesz, hanem kb. 200k... Az N93 is még tartja bőven az árát.
    De ezzel együtt is én nem azt írtam, hogy egyáltalán ne lehetne mobillal fényképezni, vagy zenét hallgatni, stb., csak azt, hogy ezek a plusz funkciók meg sem közelítik minőségben az egyes funkciókat megvalósító készülékekét.
    És ha már fénykép: nézegesd meg a teszt oldalakat (ha már nekem nem hiszel), ahol a mobilokat, meg ahol a digit. fényképezőgépeket tesztelik. Hasonlítsd össze az azonos Megapixeles készülékeket, és ég és föld lesz a különbség a tesztképek között. De ugyanez elmondható a zenei képességekre is, meg egyebekre is.
    Persze egy sima mobillal nem lehet felvágni, és a fiatalok többségének emiatt kellenek a plusz funkciók. De aki nem hobby célra használja a mobilt, hanem munkaeszköznek, annak a telefon funkciói a lényegesek, a többi meg felesleges.
  • David01
    #27
    Oprendszer nem egyáltalán nem parasztvakítás, igen is jó dolog nagyon sok funkcióval kibővítheted az egyébként is sokat tudó telódat. A fényképezőgéphez hozzászólva ha megnézed a legujabb telefonok már elég jó minőségő képeket készítenek. Vegyük pl. SE K750i-t van benne egy 2Mpx es kamera ami gyönyürű képet és egyáltalan nem gyenge minőség, van benne mp3 lejátszó és még telefonálni is tudsz vele és az ára jeleneleg 40k körül mozog. Ezért a pénzért kapsz egy közepes minőségű fényképezőgépet és jó mp3lejátszót és még telefonálni is tudsz vele. Ja és ez az egész elfér az egyik zsebedben így nem kell külön mobil+fényképezőgép+mp3lejátszó. Hamarosan kijön a Nokia N95ös amin már 5Mpxes kapera lessz ami szerintem már nem mondható sz*rnak.
    A mobilt általába az emberek nem profi fotózásra használják hanem csak egy egy ritka alakalmak akarnak megörökíteni vele(senki sem hordja magával a digifényképezőgépét mindenhova de a mobil mindenkinél van), a profi fotózásra meg ott vannak a 6-8Mpxes gépek.
    Röviden ennyit akartam csak hozzászólni. Ja és SYMBIAN4EVER!! :)
  • wanek
    #26
    Sok telefon van, amiben egyáltalán nincs oprendszer, mégis lehet vele telefonálni... Az oprendszer már a felesleges parasztvakításhoz kell.
    Szerintem nem éppen épeszű az, aki a mobilját szerverként akarná üzemeltetni.
    Mit nevezel te elérhető árú fényképezőgépnek? Ez mindenkinél mást jelent, pénztárca függvénye a dolog. Mindenesetre ha te az alapján választasz mobilt, hogy abban milyen fényképezőgép van, akkor óriási baklövést követsz el, pláne, ha állítólag foglalkozol is ilyesmivel (persze lehet, hogy csak hobby szinten). Fényképezni fényképezőgéppel kell, nem mobillal. A mobilokban lévő csak nagyon szűk határok között, és akkor is csak gyenge minőségű képet képes csinálni egy fényképezőgéphez képest. Persze fényképezőgép alatt nem a noname 20-30 ezer forintos gépeket értem, amit vétek megvenni.
    Nem vitázom tovább, mert értelmetlen. Amit akartam, leírtam. Felőlem annyira vagy igénytelen, amennyire akarsz. A legkevésbé sem érdekel.
  • m4G1c
    #25
    A Symbian-os meg a Win-es teló is határozottan parasztvakítás,mi?
    Azért az UIQ-ra írt Apache server meg az ilyen programokat futtatni képes eszközöket én nem gagyiznám le. (wlan eléréssel teljeseértékű webszervert csinál a telefonból)
    "Én soha nem esek neki egy fényképezőgép által készített fénykép macerálásához. És össze sem nyomom. Minek nyomnám össze? Attól nem jobb lesz, hanem rosszabb." -- hány dpi-s az a kép? Lehet 20 Mpixel is, ha a részletek egyenként homályosak. És nem a gép igénytelenségéből ered,hanem mert egyszerűen van egy bizonyos részletességi szint, amin az elérhető árű gépek nem mennek túl.
    (persze a tömörítésből származó hibákat nem nézzük)
    Sharpen és resize nélküli polír képet még nem láttam. Pedig muszáj ilyesmivel foglalkoznom, hidd el.
  • wanek
    #24
    Azok a fényképezőgépek, amiket a mobilokba szerelnek be, fényképezésre csak korlátozottan alkalmasak. Ideális körülmények között (jó fényviszonyok mellett) lehet csak egy látszólag nagyon jó paraméterekkel rendelkező mobilos kamerával egy alsókategóriás fényképezőgép minőségét elérni. A megamixelek száma nem jelent egyből minőséget is. Gagyi optikával, gagyi érzékelővel nem lehet minőséget elérni. A fényviszonyok romlásával pedig a mobilos fényképezőgépekkel csak rettenetesen rossz képeket lehet készíteni. Azt, hogy egy fénykép jó lett-e, illetve milyen minőségű, azt nem a mobil apró kijelzőjén kell megnézni, hanem pl. monitoron. Egyből előjönnek a hibák.
    "Ott is akkor kapsz jó végeredményt, ha fotosoppal aztán nekiesel és min. 80%-ára összenyomod - persze élesítés mellett." - ???? Én soha nem esek neki egy fényképezőgép által készített fénykép macerálásához. És össze sem nyomom. Minek nyomnám össze? Attól nem jobb lesz, hanem rosszabb.
    Ma is kaphatók olyan telefonok (új készülékek), amik valójában csak telefonálásra és sms írásra alkalmasak. Low-end készülékek, de hosszú készenléti és beszélgetési időt biztosítanak. És ez a lényeg. Az összes többi csak felesleges parasztvakítás, és árnövelő tényező.
    Ezek a "mindentudó" mobilok olyanok, mint a svájci bicskák. Sokfajta lehetőséggel, de azt csak nagyon korlátozott tudással képesek nyújtani.
  • m4G1c
    #23
    Ne ti szabjátok már meg, hogy minek mit kellene tudnia. Aki ilyen ortopéd módon lehúzza a telefonos kamerákat,az
    1.) gazdag ahhoz, hogy legyen viszonyítási alapja, digitfényképező alapján hasonlít - és nem alsókategóriás, mert azt már ütik a telefonok.(pl.az enyém is)
    2.) 'Az mp3-ról meg annyit, h sok ember nem szereti a tömörített hangokat, meg a kis fülbedugós "torzítókat"..' - ember, ne vicceljél már! Milyen alternatíva van?? Losless-ghetto-blaster,vagy mi?!..
    A "minőségi" fényképezőgépeknél is azért érdekes ez a megapixelezés ; ha a minősége olyan jó, akkor miért növelik azt? Ott is akkor kapsz jó végeredményt, ha fotosoppal aztán nekiesel és min. 80%-ára összenyomod - persze élesítés mellett.
    Nem azt mondom, hogy a telefon az első, de funkcióit tekintve mindenképpen az.
    Aki pedig az sms-hívást hangoztatja egyfolytában,az remélem TÉNYLEG nem hazudik és egy min. 10 évvel ezelőtti géppel mászkál, ami tényleg csak EZEKET tudja.
  • Tetsuo
    #22
    Szerintem állvány v képstabilizátor nélkül nem beszélhetünk fényképezőgépről, az optikát most nem említem..

    Az mp3-ról meg annyit, h sok ember nem szereti a tömörített hangokat, meg a kis fülbedugós "torzítókat"..
  • kvp
    #21
    "Olyan mobilt meg nem lattam, ami kivalthatja a fenykepezot (jo, felso kategoriat meg nem emlitettem)."

    Egy 8 megapixeles mobiltelefon kamera megfelel egy 2 megapixeles minosegi fenykepezogepnek (azaz egy 1Mp-s telefon csak effektiv 640x480). Fontos meg hogy milyen szinszurot hasznalnak es van-e optikai zoom, rekeszmeret es elessegallitas.

    Egyebkent szerintem egy telefon is kivalthatja a tobbi keszuleket. En pl. szivesen lecserelnem az mp3 lejatszo, fenykepezogep, telefon, pda osszeallitast egy erintokeprnyos video/zene/internet/telefon/fenykepezes kezelesere alkalmas pda-ra. Taska helyett vegre zsebben is elferne. Az egyetlen visszatarto ero az ar. Ha lenne hozza tablet es desktop dokkolo, mint amilyen az ibm egyik terveben volt, akkor a jatekok kivetelevel minden funkciora jo lenne. (otthon nagy asztali lcd kijelzo billentyuzettel, uton kis lcd kijelzo, munkahelyen irotabla kozepes lcd kijelzovel, a rendszer meg mindenutt ugyanaz)
  • htmm
    #20
    Erdekes ez...
    Olyan mobilt meg nem lattam, ami kivalthatja a fenykepezot (jo, felso kategoriat meg nem emlitettem).
    De szerintem mp3 lejatszot (nalam discmant) siman kivalthatja. Nem szol rosszabbul, mint a sony discmanem, nameg tomegkozlekedes kozben pont meg is fogom hallani... Viszont kisebb a telefon mint a telefon es a discman (nahat). Az energiafogyasztason meg nem nagyon veszem eszre, egy 10-12 orat siman elzenelget (kozben nehany hivas), tobbre meg meg nem volt szuksegem. Arrol nem is beszelve, hogy ha szol a zene, a telefon csorgeset nem mindig vettem eszre, igy meg mindig feltunik, mert zene megall, csengohang...
    Videolejatszasra persze megint csak alkalmatlan a telefon, az internetezes meg relativ. Van, amikor az a legjobb megoldas (mert mas nincs), vagy mert mozgas kozben kell. Azert a vezetekes technologiat nem kepes kivaltani, de ha arra hasznaljuk, amire valo, akkor nagyon is jo lehet (meg persze a webmastereket jol tokon kene rugni, hogy miert 200K egy nyitooldal, mikor a hasznos tartalom kb 2K).
  • oasis UK
    #19
    Én rühellem a mobilt!!!
    Legszívesebben kivágnám az ablakon!!!
    Csak munka és vészhelyzet esetére van...
    Ez az MP3 dolog mobilokban meg engem hidegen hagy...
    Java játék szindróma....
    Ha annyira sikeres ez a MP3 dolog a mobiloknál,az emberek miért vesznek még mindig olyan sok mp3 lejátszot?
    Bár mindenki maga dönti el ki min hallgat zenét...
    részemröl: p*ba a mobillal!!!:P
    Lehet akármilyen hip-hop bigyos cucc...
    De ettől függetlenül még mindenki k*a be!:)
    Nah további kellemes napot!
  • wanek
    #18
    A hozzászólásod színvonala alapján nem is csodálom, hogy megfelel. Sok ilyen van.
  • wanek
    #17
    Te tényleg igénytelen vagy a fényképezés és zenehallgatás terén (is).
    Ha meg mobilról internetezel, az a te bajod. Vagy talán az lenne az igényesség teteje? LOL! Végül is használd csak, neked való.
  • barret
    #16
    Latszik hogy lovesed sincs hozza...En is szkeptikus voltam.Most vettem egy jo kis cuccot,es atom minden nap tartogat valami meglepetest...A hangminosege? Sose legyen jobb!!! Tokeletesen megfelel.
    kamera mobil radio mp3 lejatszo stb egyben.Es nem ment az integritas rovasara.
    Siman tud 8 orat folyamatosan az mp3 lejatszoja...Kell ennel tobb? Nekem nem :D
    Ha a tartossaga is ilyen lesz, akkor siman kibirom vele 2-3 evig :)
  • amdrula
    #15
    Egy mp3 lejátszó/rádió mitől lenne rosszabb egy telefonban, mint külön?
    Meg gondolom piacon árulnak gagyi cuccokat, amivel lehet bárhol netezni.
    Szal nagyon rossz hasonlat.
    És lehet részedről igénytelenség de én "fényképező" szinten is meg vagyok elégedve a telefonommal, amire szükségem van ilyen téren azt bőven kiszolgálja.

    De ha szerinted kényelmesebb közlekedni fényképezővel, mp3 lejátszóval, pdaval, pendriveval és telefonnal, ahelyett hogy egy készülékben benne lenne minden, a te dolgod.
    Gondolom neked minden nap szükséged van 874x-es optikai zoomra, 60GB zenére.
  • wanek
    #14
    Telefonálni és sms-t írni a legolcsóbb készülékkel is lehet, és ez a legfőbb feladata egy mobiltelefonnak. Az összes többi funkciót, amit egy drágább készülékbe beleraknak, azt általában csak olyan minőségben tudják, mint az olcsó piacok megagagyi szutykai, amit soha nem venne meg senki, vagy csak a nagyon csórók. De ha mobiltelefonba van beleintegrálva, akkor ettől már mindenki többnek képzeli magát és villog vele, pedig igazából nincs mire. Ez az út az igénytelenség felé.
  • duke
    #13
    "és ki tudja hol a sor vége (sub-notebookok?)"
    Az ebreszto orakat kihagytad :)
  • Flashy
    #12
    "napjainkban minden egyes MP3-lejátszóra két olyan mobiltelefon jut, amelyek önmagukban is lehetővé teszik az eltárolt zenei anyagok meghallgatását" persze mert kb csak olyat lehet kapni. de a zenehallgatási szokásokra meg igényekre következtetni ebből nem lehet.
  • stream man
    #11
    nekem van ipod nano-m és mp3 lejátszos(bövithetö) telóm is :D
  • amdrula
    #10
    1. Ha nagyon ki akarod kapcsolni a mobilt és csak mp3-at lejátszani, azt pl.: egy W800-zal is megteheted.
    2. Viszont csak egy készülékre kell vigyáznod és nem vagy teleaggatva minden hülyesggel.
    3. Ha cserélni szeretnéd az egyiket, akkor mindenből jobbat kapsz :D
  • Su0my
    #9
    óvszerautomata is öhetne a mobilba
  • wmatyi
    #8
    De kérdem én miért van erre szükség?
    1. Hogy ne tudd kikapcsolni a mobilt munka után ha zenét támad kedved hallgatni?
    2. Ha egy készülék elromlik, romoljom a többi is?
    3. Ha valamelyiket cserélni szeretnéd, az összeset kelljen?
  • kuci06
    #7
    TV, játékkonzol, projector...
  • pTk
    #6
    kávét is csinál
  • Cat #5
    a mobil szép lassan bedarál mindent. Kezdte a karórákkal, folytatta az alsókategóriás fényképezőgépekkel, majd jönnek az mp3 lejátszók, PDA-k (palm, ipaq rettegj!), és ki tudja hol a sor vége (sub-notebookok?).
  • wanek
    #4
    Ez mind szép és jó. De ha sok zenét hallgatsz rajta, és lemerül aksija, akkor már telefonálni SEM tudsz :)
  • kuci06
    #3
    én is a telómat mp3 lejátszóként használom
    Minek vegyek külön lejátszót, ha az árából veszek a telóba egy méretes memókártát aztán tudok telefonálni, meg zenét is hallgatni.
  • PoisonBorz #2
    Pár év, és az önálló mp3 lejátszók terén max a nagyon kicsi, Shuffle-szerűek maradnak meg, a nagyobb lejátszók mind nagyobb képernyőt kapnak videolejátszásért, az átlag mp3-hallgatásra meg ott lesznek a telefonok...

    Ugyanez volt régen, nekem még volt kis lcd-s telefonregiszterem :)
  • NEXUS6
    #1
    Az új telómnál nekem is a bővíthetőség volt az egyik szempont.

    Nem tudom a nagyobb kapacitású média lejátszókból mennyit adnak el, de szerintem nem olyan tűl sokat. Szerintem inkább a pár gigásak a menők, azok viszont simán kiválthatók a mobil telcsivel.