24
 • SiZo91
  #24
  nekem megvan az összes alapkövetelmény, kivéve egy ATI Radeon 9200 (128MB). ehhez a vista upgrade advisor, azt írta, ki hogy jó lenne lecserélni (azt is odaírta, hogy a gépem tudja futtatni a vistát). namármost, tudtommal ehhez a kártyához vistára nem csináltak drivert, vagy az a driver már alapból benne van a vistában? mert haverom felrakta a vistát, hangkártyájához nem volt vistához driver, a windows update leszedett neki egyett. akkor msot mi csináljak, mert a videókártyám megtudja jelenítenni az Aero galss gecit vagy mit, mert vannak ilyen vista transformation packok, és abban si va, de nem egészen ugyanaz, de szaggatás nélkül vitta azokat, csa kengem a driver kérdés érdekel
 • 16gaborm
  #23
  Hali nekem Amd Sempron 3200+,Ati Radeon 9200+(128MbRam)+512MbRam
  Van esély hogy mennyen a Vista????

  Köszönöm
 • noss
  #22
  :D

  na asszem én megállok a zikszpénél, ami a 'fos karrierjét illeti nálam.
  nehogy már a farka csóválja a kutyát!
 • peteragoston
  #21
  Mondjuk nallunk a cegnel a leggyengebb gepben is 512 ram van... :)
 • BlackRose
  #20
  Az Aero-val nincs semmi baj. 7800GT az asztaliban, Go 7300 a notebookban, szuper. A Server 2003 R2 soványabb és ezért gyorsabb egy picit az 1GB RAM-os gépen, a 4GB-oson a Vista gyorsabb. Na de mondom, nekem a memóriával nincs bajom, a Notebookban is bővitek majd 2GB-ra... az ami idegesít a Vistánál, a UI egyrészt nem következetes, a menu-nél akár hanyagségról is beszélhetünk és maga az UI tisztán grafikai design szempontból nem tetszik (nem pixel perfect, és ez nekem rohadtúl szúrja a szemem). Ugyanakkor pl. a shadow nem természeres, túlzottan kihangsúlyozott és kemény, a document icon-ok túlságosan vertikálisak, az ablak címnél a fehér glow effectus egyenesen pocsék, stb. Az UI ergonómiája nagyon jó, és tényleg szuper a munka vele, viszont esztétikai és főleg konzisztenciai szempontból a Microsoftal valami nincs rendben (pedig a Windowsnál ez mindég OK volt). Ami pedig elgondolkodtató, hogy pl. az UI egyes részei grafikai szempontból nagyon jól sikerültek (pl. a Gadgets-ek, az iconok többsége, stb.) és pl. akkora marhaság is található mint Italic szöveg (pl. a Search Bar), pedig Italic nem megy képernyőre, a képernyő nem papír, a felbontás még ma is túl kicsi. Persze 1920x1200-nál már jobban néz ki, de még az sem elég. A menü egyik programban kék a select, a másikban meg valami szürke button, a harmadikban meg kék, de amikor sétálsz a menüben egy pillanatra a két kék között megjelenik a szürke button (ez múlasztás). Ugyanakkor a toolbar-ban nem egyformák a távolságok a betűk és a button szélei között, ami csúnyán néz ki, maga a button-ok is túl vastagok... szóval az UI grafikai szempontból úgy néz ki mint egy alpha vagy a legjobb esetben beta1 verzió.
 • kbupdate
  #19
  A "lassab" Vista futás azért érezhető, ha be van kapcsolva az Aero (glass), mert ott eleve elmegy az effektekkel az idő, akármilyen végtelen gyors is a gép, mivel látványt nyújt. Ha 1 ezred mp alatt animálná le a ablak stb. effekteket, akkor ott vagyunk, hogy ki van kapcsolva minden effekt, és egyből ott az ablak, semmi hatás. Gondolom ez érthető.

  Amúgy igazad van, amiket írtál.

  Más:
  A Vista azért is fogyaszt több RAM-ot, hogy gyorsabb legyen. A Vista figyeli és statisztikát készít a megnyitott programokról, hogy az user mikor miket nyit meg a leggyakrabban, és ezeket a progikat előre betölti a memóriába, hogy az még gyorsabban nyilhasson meg, ha az user elindítja.
 • BStage
  #18
  nemhogy valamelyik, hanem az összes fut, még egy tnt-vel is, legfeljebb csak a sima aero lesz rajta és nem a glass. Amúgy memória használatát 250 környékére is le lehet húzni. Nlite-al, majd valószinűleg 64mb környékére is. (xp-t 28-30 mega köré lehet lehúzni, úgy hogy még teljes hálózati és netbios elérése van)
  De az alaptelepitésnél (a hozzá nem értők kezében) valóban 400 mega környékén van.
 • Drvanger
  #17
  Valaki meg tudja mondni, hogy egyáltalán valamelyik Vista verzió fog futni az integrált Intel i845-ös videókártyámmal és 768 MB RAM-mal?

  Ezen a konfigon 256 MB-RAm mal (Most lesz bővítve) a linux + Beryl tökéletesen fut...
 • BlackRose
  #16
  Nekem két gépen fut, az aláírásomban levő gépen 4GB RAM-al elképesztően gyors (a Server 2003-nál érezhetően jobban megy), a másik gépem egy Asus notebook 1GB RAM-al, és ott is elég szépen dolgozik (de a Server 2003 azon mintha egy picit élénkebb lenne), viszont komolyan elmarad az asztali géptől (persze ott a CPU is jóval erősebb).

  Mindenesetre az RC-k alapján nemrég azt irtam, hogy szerintem a Vista túlzás lett, viszont el kell mondanom, hogy az RTM telepítése és néhány napi használata után megváltozott a véleményem. A UI szerintem továbbra is lehetett volna szebb, viszont ami az ergonómiát, a megkent működést és mondhatom magát a belső változásokat illeti megéri a mamóriabővités (vagy hardware bővítés) és a Vista is. Főleg az új Office, rémesztően jól sikerült, azt hiszem a produktivitás növekedésére és a dokumentumok minőségére is nagyon nagy mértékben hozzá fog járulni. 1 GB-on viszont teljessen jó működik, persze 2GB-on sokkal jobban, a mai memóriaárak annyira alacsonyak, hogy szerintem meg kell adni a Vistának a 2GB-ot. És nem szabad elfelejteni, hogy már a multi-core az olcsó DDR2 és az 500GB-os merevlemezek korában élünk. A cégek... a cégeknek (itt nem az úgynevezett "cégekre" gondolok), a hardware-t invesztíciónak tekintik, nem kiadásnak, és ha az invesztíció megtérülhet, akkor megcsinálják, a Vista + Office 2007 esetében pedig nem látom, hogyan nem térülhet meg, hiszen olyan új lehetőségeket nyújt majd a jövőben, hogy szinte fejből lehet tudni, hogy megtérül. Azok a "cégek" amelyek az IT-t kiadásnak tekintik, biztos majd kivárnak, de ez tiszta veszteségük lesz, és a végén őkis majd átállnak, mert az az XP-n nem fog működni (vagy korlátokkal) az új alkalmazások zöme. Nem szabad elfelejteni, hogy az új gépek Vistával érkeznek majd és egy idő után ez már elég userbázis lesz a Vista alkalmazások fejlesztéséhez, aztán persze a 64 bit sem marad kihasználatlanul, és az XP 64 biten csak "számítási hiba" szintjén van. És egy nagyon fontos dolog ami miatt a Vistát a cégek telepíteni fogják a Longhorn Serverel való párosítás (amikor majd megjelenik a Longhorn Server), ugyanis egy csomó olyan dolog lesz majd amelyekben ez a páros elképesztő alkalmazásokat, megtakarításokat és biztonságot fog nyújtani a meglévő Server 2003 & XP párhoz képest.

  Szóval szerintem érdekes évek előtt van az IT, az MS "Ready for a New Day" marketing blablabla nagyon fantasztikusan lett kiválasztva és az MS mindenki tudja és elismeri nagyon jó marketing gépezet, de ettől függetlenül azt hiszem a kampány üzenete ebben az esetben igaz is. És nem szabad elfelejteni, hogy a Vista (Longhorn) technológiákra sokkal jobb interoperabilitás jellemző a Linux-al (és a többi nem MS technológiákal) ami az open source terjedését figyelembe véve szintén nem elhanyagolható dolog és ami mégegy dolog aminek az eredménye szintén az öreg XP Vistára váltása lesz.
 • BStage
  #15
  elő kéne szedni pár 2001-es topicot, az xp megjelenéséről. A sok "szakértő" ugyanezt a sok sületlenséget nyomta ott is, uristen micsoda gépigény, a kutyának sem fog kelleni, belebukik a ms, a win 2000 is mindenre elég (hátmég a linux) aztán csak eladott ez a buta microsoft egy pár darabot az xp-ből is. (kb. 400 milliót?)
  A vista-val is pont ugyanez lesz.

  amúgy meg ideje lenne felfogni, hogy az ajánlott hardverkövetelmény nem az oprendszer futtatásához kell, hanem az adott időpontban a legnagyobb gépigényű programok futtatásához...
 • kbupdate
  #14
  te aztán tudod:D
 • Sanyix
  #13
  Xp is rengeteget felmásolt. Még 2 gigás telepítés is indokolatlan a vistánál.
 • kbupdate
  #12
  Hát igaz, ami igaz, ilyen KULASOFT cég féléknél, mint tiéd, biztos nincs, de hát az senkit se érdekel, max te idegeskedsz emiatt:)
  Most (cégem megnevezése nékül) az én gépemben (CÉGES) 4GB RAM van:D (és 2 TFT monitor, 2 db xeon... ha már így kérdezted, és van még pár gép az irdoban, azok se rosszabbak) És ez csak 1 iroda.

  Azért gondolkodj el egy kicsit. :D:D:D:D
 • Caro
  #11
  Starcraftnak tuti elég az 512 is, mert az önmagában sem eszik többet 8-nál :D
 • moonman
  #10
  "Melyik cégnél vannak 500Mb-nál nagyobb memóriával ellátott 2Gh-es gépek!"

  Ahol én dolgozok ott akad néhány. Viszont nem is elsősorban a magyar cégektől fognak jönni a bevételek. Nyugati cégeknél inkább az a kérdés, hogy melyik cégnél vannak 500Mb-nál kisebb memóriával ellátott 2Gh-es gépek.
  A memóriát pedig egyáltalán nem zabálja annyival jobban mint ezt a cikk beállítja.
  A 2GB igény egy baromság. Ha valaki a legújabb játékokkal játszik akkor talán igaz is lehet, de aki erre használja a gépét annak már az xp-hez is lassan ennyi kell...
 • GulaSoft
  #9
  Azért gondolkodjatok el egy kicsit.
  Melyik cégnél vannak 500Mb-nál nagyobb memóriával ellátott 2Gh-es gépek!
  Márpedig a bevételek nem tőletek fognak jönni, hanem a cégektől.
  Hülye ez az MS, itt az ideje, hogy befuccsoljon a memória és erőforrászabáló oprendszereivel együtt!!
 • moonman
  #8
  Egy ideje otthon egy celeron 2.4-es gépet használok 768MB rammal és minden rendesen működik.

  Többek között állandóan fut a rosetta@home ami igencsak leterheli a gépet, mégse vettem észre, hogy kevés volna neki a 768MB.

  Rosetta@home illetve

  Rosetta@home - Prohardver
 • norti
  #7
  vistának is olyan pocsék a memóriakezelése mint az xpnek? mert van 1GB memóriám, amiből max 600-at hajlandó elfoglalni az összes program, a többit a swap fájlból szedi... és ha megnyitok egy alap programot, pl. mobipocket reader, már kiírja hogy nem elég neki a 850(!) megás swap fájl, miközben 400 mega szabad a ramból...
 • kbupdate
  #6
  http://www.microsoft.com/hun/windowsvista/getready/capable.mspx
 • Ajnasz
  #5
  "jaj milyen fasság ez itt már megint?"

  "A Microsoft szerint"
  Tudod, ezt a Microsoft mondja, Ők pedig nem beszélnek faszságot :)
 • kbupdate
  #4
  Rengeteg driver-t is felmásol a HDDre.
 • CyrSyS
  #3
  Azért tegyük hozzá hogy lehet a RAM szükségletek itt nem tapasztalattal a háttérben íródtak le, de azért kicsit túlzás igazság hogy Nem is tudom hány GB-ot feltelepít. Tegyük fel 5gb nemtudom azért a xp-nek 5x-se. Hova annyi adat? Annyival azért nem tud többet hogy a rendszer 5gb-ot foglaljon.
 • kbupdate
  #2
  Ez a 2GB RAM-os példa azért is hópofa, mert pl. teszem azt, hogy a beszédfelismerő képesség működjön, nem is kell neki mikrofon, csak 2GB RAM:D Mintha minden képesség csak a RAMon múlna.
  Most 14 órája fut a Vista, és 475MB RAM foglalt az 1GB-ből... Pedig elég sok minden HW van a gépben, amikhez be kell töltenie csak a drivereket.

  Természetesen nem azt mondom, hogy a 2GB RAM-mal nem lenne jobb, mint 1GB-tal, de azért túlzásokba ne essünk...
 • kbupdate
  #1
  jaj milyen fasság ez itt már megint? (Mintha eddig ezt a hírt nem lehetett olvasni vagy úgy 10x csak itt...)

  "A Vista minden funkciójának kihasználásához viszont 2 GB RAM kapacitás szükséges." lol ezt fasságot, hihetetlen. Nekem 1 GB RAM van és minden funkció működik rajta. Istenem... Megy itt a parasztvakítás 1000-rel.

  Nekem 22000 MB-os particióra van feltelepítve az ULTIMATE, Office 2007-tel és 10GB bőven szabad így is.