77
  • Frank99
    Egy bőrbeteg, vagy esetleg leforrázott (sőt semmilyen beteg embert) embert SOHA sem szabad ilyen kritikával illetni, még akkor sem a Microsoft cég alkalmazottja, vagy dealere. És ebbe aki politikát kavar az egy faxopó
    szégyellje magát mindenki, aki ezt szóvá teszi!!!!!
    És ehhez nem kell babaszoba, csak EMBERSÉG!!!!!!!!
  • kisgabo
    hol ebben a tömény politika , te meg a tipikus magyar vagy, ha kell ha nem, beleugatsz.
  • MrPrise
    Ismét egy "okos" aki politikát hoz egy szakmai oldalra... Az ilyenek hszeket miért nem törlik?
  • zemy
    Beírtam azt a két szót gúglübe, ha már a cikk így kezdődik, hogy "windows történetének", azt írja:
    - A Windows XP a Microsoft történetének legsikeresebb terméke
    - Windows Server 2003. Ez a Microsoft történelmének eddigi legnagyobb szoftverfejlesztési projektje
    - Az Office 2003 System a Microsoft történetének egyik
    legnagyobb és legsikeresebb fejlesztési és bétatesztelési
    projektje keretében készült el

Egyszerűen lenyűgöző az MS eddigi legnagyobb története. Nem nyilvánítok véleményt a Vistáról, hiszen nem nem ismerem, de biztosan minden eddigi történetet felülmúl :)
  • djukel
    A főnöknek csávonak miért csak 17-es monitora van?
  • Gerygrey
    "A kalózpéldányok nem tudnak majd annyit, mint az eredeti: például Aero felület" - hú micsoda veszteség, rohanok eredetit venni ha nincs Ájeró :) (amúgy kiváncsi vagyok, hány nap (óra?) amíg valaki megoldja ezt a problémát)

"Ma Magyarországon sajnos nem mozgatja meg, ha azt mondom nekik, hogy a napi munkájukkal félórával hamarabb végezhetnek"
    Teeee, te nagyonbarom miről beszélsz? Ugye ez most csak valami vicc? Lóf***t nem motiválja a magyarokat, motiválná ha egy szó is igaz lenne belőle. Ha a vistából kiszedik a Pasziánszt akkor az egyszeri titkárnő lehet, hogy félórával kevesebbet kúr el a munkaidejéből, és hamarabb végez. De idehaza nem jellemző hogyha félórával hamarabb végzel, akkor leülsz a főnökkel dumcsizni, inkább ad neked még félórányi munká hogy ne unatkozz. Istenem, ekkora kamu dumát...
  • kisgabo
    dejó, neki van visztája... le is pesáltam a bokám, nagy irigység közepette.

amúgy nem túl szép a srác ( nem egy reklámarc.. szakmailag lehet top ) de inkább őt nézem, mint a rendkivül szimpatikus Gy.Ferit.
  • csorfab
    Büszke lehet magára
  • DjDano
    Ha egy 100 perces tanórán 2 percet beszélnek a Linuxról az pont elegendő.... A MAC meg már szinte jelentéktelen a Linuxhoz képest is
  • craymond
    Szerintem meg te látod rosszul. Pont, hogy egy cég vezetője kell a legjobban értsen az adott vállalkozás profiljához, különben nem tudná kellőképpen vezetni a céget. Nem tudná a legmegfelelőbb döntéseket meghozni, ha nem értene százszézalékosan ahhoz amit csinál. Ez persze nem azt jelenti, hogy ő a legelső, legnagyobb koponya, de biztos az első háromban benne van.
  • Mike at home
    én ezt az ürgét mintha ismerném, de akkor még nem volt foltos az arca :(
  • Caro
    Nem hinném hogy ilyen post-okkal az SG-n túl nagy rokonszenvet váltanál ki...
  • MrTressy
    hát a ram elég messze van az olcsótól per pill az a ram amit én vettem (400 mhzes 1 gigás samsung)ugyan annyiba kerül mint tavaly ilyenkor...
  • TrIp
    szerintem nagyonjó lett a vista! a játékok többsége legalább olyan jól fut mint xp-s gépen, de inkább gyorsabb (ezzel a régi driverrel, amivel az aero nem megy), az új driverrel valóban lassúak mint a dög, de erről az nvidia tehet egyelőre... nincs brutális gépem, és mégis jól fut (sempron64 3600+, 1giga ram, gef6600gt)
  • Blasta
    "de nem nevezném igazán szakembernek"

Nem is kell. Ugyanis Ő ÜZLETEMBER!
  • wanek
    Azért egyes hozzászólásokból erősen érződik, hogy kik koptatják még az iskolapadot... Egy cég vezetője nem feltétlenül a cég legokosabb embere. Sőt, lehet, hogy csak érintőlegesen érti a dolgot. Egy cég vezetőjének jó irányító- és szervezőképességekkel kell rendelkeznie, mert erre van szükség abban a pozícióban. Az érdemi munkát pedig a valóban hozzáértő szakembereknek kell elvégezni.
    Persze ettől még lehet egy cégvezető kiváló szakember, de abban a pozícióban arra van a legkevésbé szüksége.
  • zidder
    Tavaly, vagy tavalyelőtt ő volt tán az év üzletembere is ha jól emléxem...
  • Sir Quno Jedi
    Abszolúte igazad van. Most beszéltem egyik MS cimbimmel és ő is ezt állítja (az MS már csak tudja). Szal. én voltam eltájolva.
  • mogyi925
    ÜberLOL! Fizetett megmondóemberek! Haver, kacag a vakbelem.
  • bakagaijin
    A Win2000 supportját már kb. másfél éve felmondták.
  • Hoz_Hun
    Na de hogy a cikkhez is hozzászóljak, én kiváncsi vagyok a Vista-ra. Tervezem hogy megveszem, de előtte azért kivárok, hogy milyen viszhangokat kap. Azért szerintem majd a tömeges felhasználásból lehet következtetéseket levonni, hogy milyen is lesz.
  • bakagaijin
    Wow, mekkora anyázások lehettek itt az elején, hogy a hozzászólások kb felét helyből törölték :).
  • Hoz_Hun
    Nem erős hangnemben, mert biztos nagy koponya és letett valamit az asztalra (ha már egyszer ott ül ahol) és a tudás előtt mindig meghajolok, tök mindegy milyen arc takarja.
    Amugy mindegy nem zavar, hogy kitörölték csak furcsáltam. Gondolom nem akarták, hogy a kinézetéről szóljanak a hozzászólások (mondjuk akkor meg minek mellékeltek a cikkhez képet).
  • mogyi925
    Semmi bajom a taggal, de nem nevezném igazán szakembernek azt, aki a Windowst perfektül vágja, és tud next-next-finish beállítani és telepíteni bonyolultabb eszközöket is, viszont egy Mac-en a bekapcsológombot sem találja, egy VMS-re be se tud jelentkezni, a Linuxról meg csak hírből hallott, hogy az valami veszélyes ellenség. Pedig sajnos az MS-tanfolyamokon ilyen IT-szakembereket képeznek.
  • DjDano
    én is Vistat használok és meg vagyok vele elégedve !!

a fikázóknak és egyéb fizetett megmondóembereknek meg:
  • strogg
    Tegnap este volt szerencsém kipróbálni a vista+office 2007 kombót cimboránál. Mert lehet linuxos vagyok, de az nem zár ki, ámst teljesen. (legalábbis nem zárkózom el mástól. Még akkor sem, ha rühellem az m$-t) Naszóval.
    Pár órás ökörködés után a következő kép alakult ki bennem. (nem kell velem egyetérteni) Az office 2007 tényleg nagyon rendben van. A funkciók kb: 70% most sem használnám ki, mint eddig, de! Az igazán nagy alkotás benne szvsz az ergonómia. Baromira kézre áll, tényleg. És jól átgondoltak a szalagos menük elemei is, mindíg azt kapod, amire éppen szükség van. Helyenként olyan érzésem volt, hogy gondolatolvasó. Két gondom van vele mindössze: Nem megy linuxon, és nekem drága. (ugyanis én a szoftvert igyekszem venni, és nem lopni) Magyarul csak emiatt a két ok miatt marad az openoffice nálam.
    A vista. Arról viszont baromria nincs jó véleményem. A winek között valóban nagyon nagy a ejlődés. De engedtessék meg nekem: nem cserélném el a linnuxomat rá. A GUI valóban csili-vili, és nekem tetszik. De a KDE-től azért még messze van. A kismillió kis segédrogi is hiányzott keményen. Sebességben azért alulmarad egy ubuntuhoz képest. (a 6.10-es edgy 400-as celeron I procin 256 MB rammal is nagyon korrektül ment) Ehhez képest a vista tényleg csak a nagyon über, vagy inkább úgy fogalmaznék a mostani felső kategóriába éppen belépő gépeken értelmes használni. Persze 1-2 év, és ezek a géepk középkategória, vagy az alá esnek. Ám amondó vagyok, hogy az ár/teljesítmény illetve a tudás/erőforrás igény kedvezőtlen. Szal office2007 szvsz jól sikerült, ha az említett két tényező teljesülbe használnám, de vista-t szerintem nincs értelme.Az nem győzött meg. De ismétlem. Windows-ok között tényleg a legjobb, de szeritnem csak ott.
  • pedrohsi
    a Vista előnyeit/hátrányait ismerjük:

előny:
    - gyorsabb boot
    - szép felület
    - több integrált driver

hátrány:
    - indokolatlanul nagy hely- és memóriaigény (7,5 GB, illetve 500 MB induláskor)
    - kiforratlanság

Az MS-nél ugyanabból indulnak ki, mint eddig: olcsó a vinyó és a RAM, ezért nem számít, hogy mekkora igénye van az oprendszernek. Eddig ez bejött, valszeg most is be fog.
  • Sir Quno Jedi
    Hülye aki kinézet alapján ítél.

Én amúgy párszor élőben találkoztam a fenti úriemberrel és élőben nem ennyire feltűnőek ezek a foltok, inkább a kamera és megvilágítás hozza ki. Nekem pl. egyik adatbázis konzulensünk (aki egyébként etéren a tankönyveket írja és világhírű, kint amcsiban is tanít) volt hasonló, ő összeégett, főleg a keze és az arca, aztán addig műtögették amíg emberi formája lett (nagyjából), de azért még így is kicsit ijesztő maradt. Ettől azonban az esze nem sérült ugyebár, szal. manapság (is) a teljesítmény/tudás számít a szakmában, nem pedig a kinézet. (még szép) Nekem is volt idén két arcidegzsábám (különböző oldali ráadásul), na én is érdekesen néztem ki lebénult félarccal (mintha Kvazimódót keresztezték volna az Operaház Fantomjával :DDD). Még most sem jöttem teljesen rendbe, de még azért tudok kettővel osztani... :D
  • Sir Quno Jedi
    Azé kell átállni Vistára, mert már a 2000 supportját is fel akarják mondani. :D
  • GulaSoft
    Ez baromi jó cikk volt!!
    Tényleg vistát használ az ms magyar főnöke!! Jé! Azthittem linuxra fog váltani!
    Mennyit fizettek az sg-nek ezért a cikkért?
    A miért éri meg vistára váltani kérdést nagyon ügyesen elsinkófálták valami fasza általánosítással (mintha kéne váltani, mert attól fú de jó lesz nekünk)!
    Az viszont világos volt, hogy senki ne fog a boltba rohanni itthona vistáért, és majd oem-be bejön 3-4 év alatt.
    Ja és persze a kalóz verziókban nem lesz benne az aero (micsoda csapás), de frissíthető lesz az is (nehogy már a gépek fele tönkremenjen egy megint nyitva hagyott rés miatt (merthogy a gépek felén tuti megint kalóz verzó fog futni))
    A másik részlet mégjobb:
    Első körben mindkét esetben a játékipart látom átfordulni, hiszen az új hardverigények miatt ez a terület az első minden fejlődésben.
    Na szép lesz, mikor követelmény lesz a vista egy gaméhoz. 1Gb RAM a vistának 1Gb ram a gaménak, és persze nem árt ha dual magos a cucc.
  • Cat #3
    bunkóság valakinek a kinézetével foglalkozni. Nem tehet róla, és biztos hogy extrasokat küzdött azzal, hogy ebbe a pozicióba jusson.
  • Athlon64
    Hát te még nem ismerted, mint a magyarországi MS fejt?
    Pedig ő az!
    Hát igen, azért érdekes, hogy mindezek ellenére ilyen poziciót tölt be...
    Biztos iszonyu nagy koponya lehet, mert van rajta kívűl is jópár szakember, de mégi közüllük is kiemelkedhet tudásban... vagy valakinek a seggevége :)