45063
-
trebron #41131 nem SMSként küldöd, hanem iMessageként, állítsd be, hogyha iMessageként nem megy, akkor menjen SMSként -
trebron #41130 Maradjunk a tényeknél:
- iPhone 5 16GB fekete telefonom van
- nem érdekel, hogy egy telefon mekkora
- érdekel, hogy az elérhető legjobb technika legyen benne, amin iOS fut
- fekete előlap kell
- több tárhely kell, mint a mostani 16 GB
Ezért a döntésem az iPhone 6 Plus 64 GB vagy 128 GB fekete előlapos. -
#41129 Nope.
5s-ben az A7 64 bites, és teljesítményben alig marad el az A8-tól. Az 5-n jövőre / 2 év múlva már lassabbak lesznek sokkal az appok / iOS mint 5s-én. + a TouchID is kell. -
ddany7 #41128 ha egy adott szamot fel tudok hivni, de a kuldott sms-emet nem kapja meg (nem iphone user), akkor hol lehet a gond es mi az? -
trebron #41127 ennyi erővel vehetnél i5-öt is -
#41126 mert az foslumia nem iphone -
#41125 2 év múlvára gondolsz következő széria alatt?
Jövőre S széria fog jönni, azaz a keszulekáz nem fog változni, csak a belső (proci / RAM / kamera).
Elfelejtitek hogy kb 3 hónapja használok Lumia 925-t is (céges telefon), ami elég hasonló méret. Bizonyos dolgokra elismerem hogy jobb a nagyobb kijelző, pl ebookokat jobb rajta olvasni mint 4"-n. De nekem még mindig fontos hogy a mobiltelefonom MOBIL legyen, inkább mint tartalom fogyasztó eszköz. Arra ott a laptop / tablet. Mobiltelefonnal én IM-ezni, navigálni / térképezni, nyitvatartásokat csekkolni, asztalt foglalni akarok on the go, akár a villamoson kapaszkodva. A Lumia 925 és iPhone 6 kétzekes telefon (reachibility ide vagy oda), az iPhone 4/5 egykezes telefon (az én kézméretemmel).
Hiába van Lumia 925-m is, hetek óta a fiókban landol ha kimegyek a városba valamit csinálni, és inkább a 4-es szifont viszem magammal, holott sokkal lassabb...
-
#41124 szerintem hibás döntés de persze a te döntésed
a következő széria már úgyis kisebb lesz fizikailag ugyanezzel a kijelzőméret mellett... várd meg akkor azt
vagy használd 2-3 napig és szokd meg... ne 10 perc nyomkodás után alkoss véleményt -
#41123 ebből három szubjektiv szempont, mert nem vagy képes megérteni, hogy a nagyobb méret nem mindenkinek előny!!!
szóval maradt két advanced feature, az OIS és a nagyobb akksi, wow
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.10.26. 17:07:00 -
trebron #41122 Tények:
- 2915 mAh és 1810 mAh
- 401 ppi és 326 ppi
- 5,5" és 4,7"
- OIS (optical image stabilization)
- OIL (optimization in landscape)
Biztos furcsa pár óra használatig mind a kettő i6-os az i5-höz képest, de a jóhoz könnyű hozzászokni.
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jobb a 6 Plus, többet ad. -
#41121 pár nap alatt megszoknád...utána már nem akarnád az 5s-t -
#41120 1-2 év? 1 hét után nem lenne nagy. -
#41119 igen, veled van baj.
-
#41118 nem csak a 4s után lett volna nagy lépés egyből a 6-os? ha használni fogod az 5s-t 1-2 évig, lehet a 6 sem tűnik majd olyan nagynak, amúgy mennyi ideig nyomkodtad? -
#41117 Kiprobáltam a 6-ost és döntöttem: 5s 32GB-ot fogok venni.
Biztos velem van a baj, lehet az átlagosnál kissebb a kezem, de nekem a 6-os is túl nagy, kényelmetlen. -
#41116 veszekszel? :D
szubjekiv érveken kívül egy advanced feature sem hangzott el, kivéve a képstabilizátort. -
trebron #41115 oké akkor nem tud - ha te erről meg vagy győződve, akkor nem veszekszek veled ezen -
#41114 Hát, ha 5.5 incses telefont akarnék, akkor biztosan nem az iPhone-t választanám. A káva miatt brutális a telefon, nem a kijelző miatt. -
#41113 nekem a nagyobb méret elég ahhoz, hogy a Plust válasszam, az OIS miatti jobb kamera csak hab a tortán :) -
#41112 nekem ez még mindig nem ok a nagyobbra. több kellemetlenséggel járna számomra a méret. mellesleg jövőre majd belerakják ebbe is, csak idén még valamivel el kellett adni a Plus-t is... :) -
#41111 Ég és föld a különbség, ha szar fényviszonyok mellett szeretnél OIS-szel avagy OIS nélkül fotózni. -
#41110 Grafikus vagyok, nekem is volt már kellő tapasztalatom digitalizáló-tabletekkel, főként Wacomokkal. Nem retushoz és utómunkához, hanem Illusztrációkhoz, digitális rajzokhoz használom őket. Bátran kijelentem, hogy a Galaxy szériás Wacom stylusok messze állnak a fostól.
Csak bugyutának tartom, ha valaki menüben navigáláshoz használja, mert egyáltalán nem kényelmesebb vagy praktikusabb, mint az ujjunk. -
G_ArchAngel #41109 HIdd el, hogy nagyon-nagyon rossz. En Wacom tabletekkel kelek es fekszek szinte minden nap, szinte az osszes tablet es pen volt mar a kezemben, amit a belepotol kezdve a pro kategoriaig piacra dobtak es ha valami rossz, az a Notehoz adott stylus, de annyira, amit csunya szavak hasznalat nelkul ki sem tudnek oszinten fejezni.
Persze nem tagadom, hogy annak jo, aki jobbat meg nem hasznalt, hiszen aki nem ult Audiban, annak a TATA is jo auto. Szoval ez elege szubjektiv velemeny. -
#41108 Nem szeretek stylust használni telefonhoz (átlegfelhasználáshoz). De azért szarnak nem mondanám azt a stylust. Note 3-on próbáltam, egyetlen problémája a mérete, de érthető okokból akkora amekkora. A panel megfelelően érzékel, minimális az input-lag, a gyors íveket nem rontja. Wacom Intuos Prom van itthon, megvan a viszonyítási alapom, semmi baj azzal a stylusszal, hozzáteszem nem is kell profinak lennie. Igazából a Note 4-es stylusban még felesleges is a 2048 szintű nyomásérzékenység.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2014.10.26. 13:48:55 -
G_ArchAngel #41107 Az a Stylus inkabb ne is letezne, szegyen a Wacom nevere, annyira szar es hasznalhatatlan. De remelem tenyleg ez a jovo, annak en is orulhetnek, csak addig nem igazan fogunk elore haladni, amig csak egy ceg es annak is csak egy termeke fejlodik mindenfele konkurencia altal gyakorolt nyomas nelkul. -
#41106 lényeges dolgokban nem tud többet, optikai képstabilizátor nélkül eddig is megvolt a világ, aki valóban kihasználja az nagyon kevés ember, a landscape mód nehogy már ficsör legyen, most az hogy message appban látom a nevek mellett a képeket is nem érdekel, egyedül a nagyobb akksi lehet csábító a jobb üzemidő miatt, egyébként kinézetre a 6+ nagyon csúnya, az az ember érzése mintha csak egy felfújt lufi lenne a 6 mellett és az is, de az iphoneok védjegyei ilyen méretben már csúnyák, mondjuk az ordas nagy káva alul és felül... én nem vagyok a phablet ellen, szerintem is ez a jövő bár még sosem használtam 4"nél nagyobb telefont de simán el tudom képzelni magamat, hogy ha egyszer használom majd akkor nem tudok kisebbre váltani, de az i6+ mint PHABLET, mondjuk a Note4 mellett labdába se rúg, főleg a stylus miatt ,akik munkaeszközként használják (rengeteg ilyet ismerek) azoknak elengedhetetlen -
#41105 Bocs de Hyperlapse :))
Fotóknál meg nincs akkora jelentősége, előnye emiatt..és akkor megint ott tartunk, hogy a szubjektiv előnyöket leszámítva miben is tud többet? -képstabilizátor. tovább?
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.10.26. 13:11:27 -
G_ArchAngel #41104 Nem hat, hogy tudna!
Az optikai stabilizator is ott van a 6-osban, de csak annak mukodik, aki nagyon erosen hisz a chemtrailben. -
#41103 advanced feature :DD
hidd el, semelyik i6 tulaj fejébe nem férkőzött bele a gondolat, hogy baszus a Plus többet tud, mert nem tud :) -
trebron #41102 én is így vagyok vele, inkább használok egy micro iPadet reális kompromisszumokkal, mint a kisebb i6-ot, amiből hiányoznak az advanced feature-ök
és ebben hibázott az apple, hogy kiadott kétfajta tudású telefont - és beleülteti az i6 tulajok fejébe a gondolatot, hogy basszus a nagyobb iPhone többet tud - vajon jól döntöttem? -
G_ArchAngel #41101 6'25" vagyok, kicsit lejjebb csusztatom es megoldva a problema -
trebron #41100 -
#41099 Nem, mert nekem kibír egy napot ami 10-12 óra távollétet jelent töltés nélkül. Mire meggyengül az akksija, addigra már el is adtam, vagyis két év múlva :) -
trebron #41098 az akksi sem érdekel? -
#41097 LOL, hát ki más ha nem a WAL MART, a paraszt bevásárló központ, hát elmennek a picsába, magukat zárják ki, mert miattuk nem fogja több millió ember lecserélni az iphone-ját, vagy használhassa a szaros QR kódjukat... azt meg végképp nem is értem, hogy ez a rendszer mitől is lenne kényelmesebb vagy GYORSABB mint az Apple Pay..
ja és kiváncsi leszek kik állnak majd mögéjük, melyik bankok... melyik bank hiszi el hogy ez jó neki és a Wal Mart nagyobb név mint az Apple.. sure.. :D
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.10.25. 20:40:32 -
#41096 mondom, a nagyobb kijelző nem érdekel, mert már ez is óriási :D az meg hogy több pixelre verhetem ki, szintén nem érdekel, mert a 6 is gyönyörű-- elforduló nézet.. hát LOL már, nekem is elfordul a kép 6-on, de mivel nem olyan óriási mint a 6 Plus ezért nem érdekel hogy a Home Screen nem fordul el, nyilván más GUI lehetőségek vannak egy nagyobb kijelzőn, de erre sem indulok be.
egyedül a kamera stabilizátor érdekes.. de mióta van hyperlaps kb leszarom, mert AWESOME videókat lehet vele csinálni!! -
#41095 mondom, ez neked igényed, nekem nem, éppen ezért nem is viszket a tenyerem... -
trebron #41094 iszonyat gyorsan lemerül az i5 most és az i6, ahogy írják még gyorsabban, nálam ez az elsőszámú szempont, hogy 1 napot bírjon ki, ne kelljen egy külső akksit magammal vinni, ha reggel elindulok és olyan programom van, hogy nem tudom közben hálózatról vagy autóban tölteni
lehet a kijelzőn nem látja egy laikus, hogy magasabb a felbontása, de ez a második nálam észre szoktam venni, ha más a felbontása egy mobilnak és igaz még csak makrókon láttam a különbséget, de az meggyőző volt
a nagyobb kijelző = több tartalom
a fotózásnál is jobb lehet a képstabilizátor
én ezekkel győztem meg magam, de írjátok le ti hogy látjátok, mert hétfőn rendelem meg, hátha valamit nem vettem figyelembe
-
#41093 Magyarul röviden: kereskedelmi cégek, hálózatok sajtát fizetési platformot akarnak létrehozni CurrenC néven. Ez nekik jó lenne, mert ezzel kizárnák a bankkártyákat a képből, és az ezzel kapcsolatos költségeket. A fizetés egyenesen a bankszámlákról történne. A vevők QR kódokkal tudnának fzetni okostelefonjaikon, és eleinte exkluzív kuponokkal próbálnák rávenni a vevőket hogy ezt használják.
Ez eddig még nem lenne gáz, de mivel csak jövőre startol a rendszer elkezdték kikötni az NFC terminaljaikat, nehogy az emberek addig megkedveljék az Apple Pay-t vagy Google Wallet-ot. A tiszta az lenne ha engednék ezeket a rendszereket is érvényesülni "győzzöj a jobbik" elvet követve. De hogy lehetne egy QR kódos rendszer jobb / kényelmesebb mint az Apple Pay? Sehogy, ezért gyökér módon korlátozzák a vevőket... -
#41092 A 4,7"-hez még talán hozzá tudnék szokni, 5,5"-höz soha.
Más: USA-ban kissebb "Háború" indult be a mobilfizetési platformok között.
Ez leginkább azért szívás mert a vevőket korlátozzák :/