45063
10255461851509447102.jpg
  • trebron
    - nagyobb aksi
    - nagyobb kijelző
    - nagyobb felbontás
    - képstabilizátor
    - elforduló nézet
    - több részlet appoknál

a mérethez meg hozzá lehet szokni, ami az egyedüli hátrányaként említhető
  • Jim Morrison
    lool, most nézem, hogy a 'Innovation on full display.' alatti/melletti képen Skócia van, ezt láttam nyáron :D (igaz élőben szebb :D)
  • passatgt
    mondjuk az vicc, hogy ezt a nézetet ipad nem kapta meg(billentyűzetre gondolok)
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2014.10.25. 15:43:12
  • G_ArchAngel #41088
    gorgess le az iPhone 6 plus landscape view-hoz, akkor erteni fogod

Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2014.10.25. 15:25:48
  • Tikal #41087
    Szard le a kilogó kamerát, nem lesz annak semmi baja, hacsak nem betonból van az asztalod és azon akarod tologatni mindennap mikor hazaérsz :)
  • Tikal #41086
    Nem látom az előnyöket amikről beszélsz... Mit jelent az hogy átláthatóbbak az app-ok? Két féle nézet közt tudsz váltani 6-on is: standard és zoomed. Mivel te amúgy is ekkora telefonra vágytál, a munkád miatt is, nyilván neked előny a már már tabletszerű élmény..
  • G_ArchAngel #41085
    En pont a 6-ra valtast tartom ertelmetlennek, a 6plusban jonnek elo azok az elonyok, ami miatt aldoznek ra, mert az appok is sokkal atlathatobbak, mar tablet-szeruek, nem olyanok, mint 6 eve az iPhone-on, akarmekkora legyen a felbontas vagy kepernyomeret, semmit nem fejlodtek.
  • precision
    nagyon meg fogod szeretni a nagyobb kijelzőt, hidd el
    a 6 Plus már nekem is sok lenne, de a 6 teljesen jó... majd a 6S vagy a 7 jobb lesz a keskenyebb kávákkal és a fizikailag kisebb házzal

ok, nem fogsz a buszon kapaszkodva egy kézzel esszét írni... ha meg annyira le lesz foglalva a másik kezed akkor rícsöbiliti aztán annyi
  • Solt
    A cserét már én is eldöntöttem, de nem tudom, hogy 5s, vagy 6 legyen belőle... Volt szerencsém egyszerre a kezemben tartani mindkettőt, de nem tudtam eldönteni melyik tetszik jobban. A 6 esetében a kilógó kamera nekem továbbra is kiábrándító, főleg, hogy tok nélkül használnám... az 5s túl hosszúkás, a 6 nagynak tűnik a 4 után, viszont a 6 kijelzője elképesztően szép...

Egyelőre az 5s mellett több érv szól, de még nem tudom mi legyen... :) Kíváncsi vagyok te melyiket választod...
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2014.10.25. 14:45:26
  • Tikal #41082
    egy két nap és megszokod. mivel az enyém szervízben, most megint 4s-en vagyok és kicsinek érzem a képernyőt. a méretét szeretem, jó hogy van súlya, hogy egy kézzel tudom kezelni, de a nagy képernyő nyújtotta előnyök is megtetszettek már amit a 6-os ad....viszont túl könnyű, én nem bántam volna ha kicsit vastagabb, és egy picit nagyobb akksi kerül bele ezáltal picit nehezebb is. egyszerűen annyira könnyű a telefon, hogy mindig óvatosan kell érte nyúlnom :)

6plus viszont semmi pénzért. látom haverokat a nagy samukkal és annyi előnyét már nem érzem, hogy azt a sok kényelmetlenséget bevállaljam amivel egyébként jár... van aki azt mondta már megbánta, elsőre tetszett neki, pár hónap után már soha többet ekkora telefon :)
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.10.25. 14:40:36
  • GregSB
    Holnap próblom ki haver 6-osát :)

6 Plus már volt a kezemben, én nem éreztem az általad emlegetett minőségbeli különbséget az 5 és 6+ között. Nekem kifejezetten tetszik a teljes alu-body, de a 6+ mérete már túl nagy nekem. Kíváncsi vagyok milyen lesz a kézben a sima 6-os.
  • Livius
    Az iPod töltők és adatkábeleik használhatóak iPhone-okhoz is, akár a mostani újakhoz?
  • G_ArchAngel #41079
    A te eseted mas, mert sima 4-esed van, ha jol emlekszem, nekem meg egy tavaly januarban garisan cserelt 5-os, talan ezert sem tudom meggyozni magam, pedig vagy mar haromszor megtapogattam oket. Es mig az 5/5S olyan, mintha egy Rolls Royce-t simogatnek, ez inkabb max Audi S6, ami nem gagyi, de nem is az a minoseg, amit erzel az ujjbegyeddel.
    A masik bajom, hogy az 5-os is idegesito futas kozben karpanttal, mert talan pont kicsit nagyobb, mint kellene. Az iPod-ok meg nem futtatnek Spotify-t, illetve en sem akarok iTunest hasznalni, mert buta, elavult, prehistoric application. Szoval egyelore nalam az 5-os jatszik, aztan ha megadom magam, akkor zenere kell valami B megoldas.
    A masik dolog, hogy a telefonom alig hasznalom hivasokon kivul, szinte mindet iPad-on csinalok, ha eppen nalam van es mivel a munkam miatt mindig van nalam taska, ezert iPad is. iPad-ot csak a 6plus-szal tudnam reszben kivaltani, de akkor meg minek az iPad.
    First world problem ez mind, amit leirtam, tudom...
  • robotnyk
    hát, én az istyleos preordert azt hiszem bebuktam a gyér webshop miatt ami összecsuklott a terhelés alatt, meg a saját hülyeségem miatt. D:
  • GregSB
    Mindkettőt heti rendszerességgel használom. Skypeot anyukámmal (neki Lumiaja van) - leginkább csak hanghívásra, mivel ő más hálózatban van és magasak a percdíjak közöttünk.

FaceTimeot bátyámékkal, itt videózunk is mert van gyerek és látni is akarom őt.

Nem lakunk közel egymáshoz, van hogy csak havonta 1x találkozunk személyesen, de én próbálok heti 1x beszélni velük. Igazából a facetime a legkényelmesebb, 2 kattintással indítható.

Igazából nem olyan vészes, mert ezt a heti 1 alkalmat meg tudom oldani hogy Wifi közelben legyek. De kicsit akkor is bosszantó.

Szerk: apám meg külföldön él. Neki Nexusa van, szóval vele meg Hangoutsot használok :D Csak hogy ne legyen egyszerű az élet. De amikor egyszerre akarunk beszélni minde a 4-en, akkor Skype konferenciázunk.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.24. 14:12:55
  • Jim Morrison
    Használtad azokat?:o
    Btw névből ítélve eleve kicsi adatcsomag jár hozzá, csak hamar lement volna a korlátod.
  • GregSB
    Najó, már itt van egy kis turpisság:

https://twitter.com/telekomHU/status/525590002705911808

Magyarul Next S-el bukom a skypeot, facetimeot mobil hálózaton. Fasza.
  • GregSB
    Nem találtam erről infót, de szerintem tuti függő
  • trebron
    Kérdésként merült fel bennem, hogy a Telenoros i6 függő lesz-e?!
  • GregSB
    Növekedett a versenytársak száma. Telenor + APR-ek is bekerültek a képbe, gondolom ezért a drasztikus árcsökkentés (egyben azt is mutatja hiába forgalmazta eddig Vodka is, látszik mennyire pöffeszkedett itthoni árakban a Tré).

A Vodánál nevetséges árak vannak. A Red csomagok okék, de azok alatt egy vicc: 2 év alatt 230 ezret fizetsz ki egy kártyafüggő 16GB-os 6-osért.

Telenornál nagyon hasonló árak vannak mint T-nél (2 éves szerződés esetén), ott is érdemes venni.

Végre elkezdődött egy igazi árverseny kialakulni itthon a szifonra... érdekes hogy 4-5 évig semmi nem volt amíg a Voda és T forgalmazta,csak folyamatosan mentek fel az árak.

Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.24. 10:36:20
  • trebron
    Telenornál fogom venni a i6 Plus 64GB-ost, nulla Ftért, 22 hónapon keresztül 6-7 ezer Ft. 138 000-re jön ki.
  • szucsy89
    MA is megírta, nem elírás
  • GregSB
    Ja azt elfelejtettem írni hogy a 32GB-os 5s ennyi, a 16GB 111ezer Ft ilyen konstrukcióban. Tekintve hogy az is 64 bites procis, és teljesítményen alig marad ró a 6-tól (tehát 2 évig tuti jó telefon lesz még) ez baromi jo vétel. Csak nekem kell a 32 GB, csomót fotózom telefonnal, alig férek el emiatt 16-on ha utazok valahova.
  • Tikal #41068
    gyroscopegate: tavaly is volt ha jól emlékszem, és most is.. az enyémet már vissza is küldtem. A vicc az, hogy a 8.1-ben benne volt ennek a javítása, de úgy tűnik ez nem csak szoftveres hiba, kapják be.
  • GregSB
    Nekem gyanús hogy elkurták az árazást a honlapon. Pl 5c 8GB és 16GB ugyanannyiba kerül Next S csomaggal.

Túl szép hogy igaz legyen... Havi 8ezres csomaggal 143 ezer legyen az 5s, amikor tegnap 200k környékén volt.

Kíváncsi vagyok holnap lesz -e változás :)

Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.24. 00:21:49
  • GregSB
    Most rohadtul vacilálok 5s és 6 között :D

Nem tudom. Ki kell próbálnom a 6-ost élőben, és át kell gondolnom a költségvetésemet :)

De ezek a 2 éves szerződéses árak barátiak lettek.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.24. 00:13:55
  • szucsy89
    No, és melyiket veszed végül?
  • GregSB
    Next S csomagról beszélek.

iPhone 5c 16GB 60 ezer Ft-ba kerül így. WTF? Nem lehet hogy elírták az árakat? Ez túl szép hogy igaz legyen :D
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.24. 00:10:08
  • GregSB
    Wow, olcsóbb lett Trénél a 6 mint tavaly ilyenkor az 5s!

2 éves szerződéssel, havi 8e Ft-os csomaggal 158e Ft-ot kell összesen kifizetni 16GB-osért. 64GB-osért 185 ezret.

Az 5s 143 e Ft ilyen konstrukcióban. Asszem megérte várni :D

APR-eknél meg mocsok drága. 220e a 16GB.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.24. 00:06:46
  • GregSB
    Már éjfélkor indul az előrendelés, érdemes lesz csekkoljni APR-el es szolgáltatók oldalait.
  • GregSB
    Pedig ha nem vesszük figyelembe hogy ki csinálta akkor nem rossz. Maga az app jól néz ki / jól kezelhető.

Anonim csoportokat lehet csinálni benne. Semmi regisztráció nem kell, olyan nicknevet adsz magadnak amilyet akarsz, akár szobánként változtathatod.

Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.23. 22:02:09
  • Tikal #41060
    röviden? annyira nem izgatnak fel ezek a facebook próbálkozások...
  • GregSB
    Itt egy próba szoba, kipróbálásképp.
  • GregSB
    Facebook rooms

Érdekes kezdeményezés
  • GregSB
    Upsz. VLC még nyáron került vissza AppStoreba, úgy látszik megint levették valami jogi b@szakodás miatt :(

BTW holnap indul az előrendelés hazánkban a 6-os Szifonokra. Az APR-ek be fogják jelenteni az árakat holnap, remélem a telefon szolgáltatók is.
  • robotnyk
    jól tudod.

viszont mindegyik fizetős lejátszó appnak van ingyenes verziója, ki lehet próbálni őket. iPaden az AVPlayer HD-t használtam, jól működött. Az egyetlen korlátozás gyakorlatilag minden ilyen programban, hogy az AC3 codec támogatás nem engedélyezett.
    Utoljára szerkesztette: robotnyk, 2014.10.23. 10:39:30
  • passatgt
    Vlc nincs appstoreban szerintem
  • GregSB
    VLC ingyenes és lejátszik mindent. És iTunes-ra sincs szükség hogy MKV-kat másolj rá. VLC-ben bekapcsoloda Wifi uploadot, és ha azonos wifin van a számítógép és iPhone akkor utna böngészőből tudsz direkt felölteni filmeket a (telefonon lévő) VLC-be.
  • Jim Morrison
    upsz. Bank of America issues refunds after double-charging Apple Pay users
    2014/10/22/bank-of-america-apple-pay-glitch/
  • rooney8
    de, az itunes egy fos :D hál isten manapság már tök fölösleges, szinte nem is kell használni. vásárolni tudsz a telefonon is, visszaállítani tudsz telefonon is, backup-nak meg ott az icloud. zenéhez kellhet még, de én arra is külsős programot használok (vagyis használtam, mert manapság már nincs is zene a telómon, csak spotify).

felesleges bővíteni, csomó andoridos készüléknél is fix tárhely van, nem bővíthető (szerintem 32 gb untig elég mindenre, 16 gb az megfelelő, de nekem pl. most csak 8 van, szűkösen, de megvagyok így is... már ha erre értetted a bővíthetőséget). mkv-ra van kismillió app az appstore-ban. itunest feljebb kifejtettem, kb. nem is kell használni. ott az alapértelmezett apple térkép, store-ban van google térkép is, de van kifejezetten navigációs szoftver is ingyenes (én sygic-et használtam régebben, teljesen meg voltam elégedve vele) és fizetős is (navigon, igo stb.).