45063
10255461851509447102.jpg
  • ddany7
    telefonykonyv,naptar,zene,kepek, hasonlok azert nekem kellenek.
    Utoljára szerkesztette: ddany7, 2014.10.27. 15:37:44
  • Solt
    Én soha nem szinkronizálok, nem töltök vissza korábbi mentést... újra belakom a telefont...
  • ddany7
    8.1et raktam ra amikor kijott, de baj volt vele, az icloud betoltessel, ezert visszaallitottam gyarira, es utana szinkronizaltam ra a dolgokat, szoval gyakorlatilag 1hetes a rendszer rajta.
  • Solt
    Ha nem a legfrissebb, akkor frissítsd... ha az, akkor tedd újra az egészet... én kb félévente megteszem, és nem igen tudok belekötni a 4-be... Akkor veszem észre, hogy nem olyan gördülékeny, ha az air után kezdem el nyomkodni, egyébként teljesen használható.

Utoljára szerkesztette: Solt, 2014.10.27. 15:08:15
  • GregSB
    Az a baj, 8.1 vagy 8.0.x?

Utóbbi eléggé bugos. Nálam legfrissebb 7.es van a 4-en és teljesen stabil. Egyedül FB app szokott fagyogatni, de az mikor nem? :D
  • ddany7
    Nekem most 8-as van rajta.
  • Solt
    Ha jól emlékszem írtam már neked a múltkor, hogy ez valami egyedi gond lehet, nekem a 4-n nincs ilyen gondom, pedig a 7.1.2 van rajta...
  • ddany7
    ezért nem vennék 5s-t, ilyen megalkuvások nem kellenének, ha már telefonvásárlásra szánom magam.
  • Jim Morrison
    nem kell mindig a legújabb iosre frissíteni :) részben meg is oldja a problémát.
  • ddany7
    nekem 4s van, es napi 2x megfordul a fejemben hogy nekivágjam a falnak. Fagyogat, alkalmazások sokáig töltenek, kilépkednek, nem egy nagy élmény használni. Nyilván nem használhatatlan mert el lehet vele pötyögni, de igencsak idegesítő.
    És mielőtt jönne, hogy biztos tele van pakolva appokkal, meg hasonlók, nincs. Alig használok rajta néhány appot, hely is van rajta bőven,stb. Egyszerűen lassú, és egyre inkább megbízhatatlan.

Anno pedig a 3G-nél 2,5 év után jelentkeztek szintén a gondok. De ott még hardveres is, nem csak szoftveres. Ezzel egyelőre még nem.
    Utoljára szerkesztette: ddany7, 2014.10.27. 14:47:57
  • Solt
    Ezt a kijelentést mire alapozod?
  • GregSB
    Lol. 3,5 éve használok 4-es szifont. Lassulni lassul, de messze van a használhatatlantól.
  • ddany7
    na igen, csak most veszel 5s-et, 1 év múlva nagyjából használhatatlan is lesz kb.
  • Solt
    "Nem áll biztosan a kezemben"

Ugyanígy voltam én is... annyira könnyű, annyira keskeny, ráadásul a lekerekítés még rá is tesz egy lapáttal... állandóan az volt az érzésem, hogy ha egy pillanatra nem figyelek, ki is esik a kezemből. :)
  • passatgt
    Nekem az 5c továbbra is jobb méret, mint a 6. Kocsiba leülni pl rémálom úgy, hogy zsebben van a telefon, pedig nem nem használok szűk gatyát. Egy kezes használat nem megy, mert nem áll biztosan a kezemben. Szóval ha én vennék telefont, 5s megfelelne.
  • G_ArchAngel #41156
    187-188 :)
  • Tikal #41155
    Milyen magas is vagy? :)
  • Jim Morrison
    és sikerült így is leülnöd gond nélkül?
  • G_ArchAngel #41153
    Na, most komolyabban eljátszottam egy 6+-szal. Más opció szóba sem kerülhet és minden gond nélkül befért a skinny jeans első zsebébe. szóval minden siránkozás a méretet illetően innentől mesének számít.
  • Solt
    És valószínűleg az áramfogyasztás is ismeretlen fogalom... :) Bár lehet, hogy náluk a hűtőszekrény rágja az áramot... :D
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2014.10.27. 10:44:52
  • Tikal #41151
    akkor még a fogyasztói társadalom kifejezésről se hallottál még...
  • szucsy89
    rosszul értelmezed, vagy nem ismered ezt a kifejezést, szvsz tökéletesen illik abba a szövegkörnyezebe amiben Greg használja
  • trebron
    :)

de mitől fogyasztás? - merül az akksi? :D

A tartalom fogyasztásról nekem inkább az jut eszembe, hogy kitéped egy könyv lapját és megeszed a tartalomjegyzéket.
    Utoljára szerkesztette: trebron, 2014.10.27. 06:44:24
  • G_ArchAngel #41148
    Nem mindenkinek van gyerek/noi keze, egy ferfinak nem nagy az a kava, ami talan 1mm-rel szelesebb, mint a 6-ose, de igy is elkellene szelesebb jatekoknal, mert az ergonomia kaki.
    Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2014.10.26. 23:26:45
  • GregSB
    Tartalmat fogyasztani nálam = hosszabb, több oldalas cikkeket, vagy akár több száz oldalas ebookokat olvasni, 3-4 percnél hosszabb videókat nézni. Elismerem, hogy ezeket jobb csinalni a 4,7" és 5,5" kijelzőkön. Még jobb egy 8-10" tableten vagy 13" laptopon.

Rövid cikkek, hírek elolvasása, 2-3 perces YouTube videók nézését nem nevezem tartalom fogyasztásnak, az inkabb gyors időelb@szás ha várni kell valakire 5 percet, és erre nekem a 3,5-4" is bőven elégséges. A komolyabb tartalmakat meg otthon fogyasztom el :)
  • ForzaInter
    nálam egyelőre a 6-os a nyerő. a 6 plus-al nekem is az a bajom, hogy túl nagy, így nem néz ki jól. de nem is képernyő a fő baj (egy kicsit azért az is..) hanem alul és felül a káva.. viszont jobb akksi elég csábító lehet. az i5 aksija nekem fénykorában is csak 1 napot bírt csak, mostanra már teljesen tönkrement, fél napot bír ki, és kb max 2 órát 3g/lte hálózaton, wifin pedig kb 3 órát.. állandóan vinnem kell magammal a töltőt. i6 aksija ugyanekkora, szóval elébb-utóbb azzal is ez történne, a plus aksija viszont állítólag 2 napot kibír.. rohadt nagy geciség, hogy az i6-ba nem került be egy nagyobb aksi, lett volna vastagabb az se érdekelt volna, csak bírjon ki 2 napot..
  • oneal1
    ezt honnan hallottad? :D jó nagy baromság.

talán még gyorsabb egy hajszállal mint ios7 esetében. mármint az 5s
  • robotnyk
    legalább pörög a topik :D
  • passatgt
    mindenki vegyen azt amit akar, már kezdem unni:D
  • Tikal #41142
    annyiban jelent többet, hogy nem kell leírnia mindet akkor :DD
  • Tikal #41141
    de. a telefonod tudja h a másik nem imesage és nem fog próbálkozni vele...
  • Kongy
    Egyetértek. Baromi gyors az 5s iOS 8.1-el is, bárki bármit mondhat nekem :) Badarság azt mondani, hogy nem. Bár nincs a telómon 1000 app, de azért meg van pakolva párral, de meg sem reccen.
  • Solt
    Itt van az orrom előtt mindkettő ( 5s, 6 ), semmi különbség nem érzékelhető, egyáltalán nem akad az 5s.
  • trebron
    Már többször olvasom tőled ezt a "tartalmat fogyasztok" szöveget. Miért használod így?
    Miben jelent ez neked többet a netezni, vagy szimplán olvasni, tájékozódni jelentésétől?
  • GregSB
    Eléggé körbejártam a témát, ez nem impulzus döntés.

Most 2-3 évig elleszek az 5s-el, inkább az lesz az érdekes kérdés utána mihez kezdek.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha 2-3 év múlva nem fog semelyik gyártó 4 - 4,3" körüli telefont kínálni erős hardverrel, akkor benyelem a békát és veszek majd egy nagyobb szifont (az upgradelés könnyűsége miatt). Ha valamelyik Android / WP gyártó kínálni fog ilyen méretű telefont normális hardverrel, akkor el fogok gondolkoni a platform váltáson

Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.26. 19:48:08
  • Jim Morrison
    böngészőről jut eszembe, tudtok valami böngészőt ami kezeli a weboldalba ágyazott pdf-et?
  • GregSB
    Nekem kifejezetten tetszik a WP oprendszer. Kinézetben / kezelhetőségben. Nálam erős második az iOS után. iOS helyett azért nem használnám hosszú távon, mert hiányzik egy csomó app a marketjából amit használnék, + a böngésző is sokkal többször képes összefosni magát benne, főleg ha beágyazott videókat nézek és elforgatom a telefont fekvő nézetbe. 10-ől 4-5x lefagy és kilép :)

Ok, ez legnkább a verge.com-on szokott megtörténni, ami egy híresen szarul optimalizált oldal, de miért van az hogy iOS-en / Safarin tökéletesen működik?

Otthon sokáig a Lumiat vittem magammal WC-re tartalmat fogyasztani, mert nagyobb a kijelzője, de miután ilyen sűrűn összeomlik a böngészője már oda is inkább a 4-es szifont viszem :D

Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.10.26. 19:42:52
  • trebron
    nem tudom

egy próbát megér, hogy kikapcsolod az iMessage-et
  • trebron
    i5-ön is és i5S-en is akadozik már az aktuális iOS, ahogy i4-en és i4S-en is akadozott az iOS 7

akadozott alatt azt értem, hogy nem olyan fluid az UI, mint az új iOS előtt
    az pedig tényleg szubjektív, hogy neked ez még jó-e vagy nem már nem
  • ddany7
    de nem iphone a telefon amire kuldom. Azt nem csak akkor kell ha iMessage-re alkalmas keszuleknek kuldok?