iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lassan én is talpon vagyok vagy 20 órája, szóval bármi lehet! 😄

Egyébként a lényeg, hogy az i6 legkisebb méretnek nagy lesz... Addig oké, amíg ott az 5s, de, ha ebben a méretben nem lesz több szifon, akkor sok potenciális jelenlegi iphone tulajt bukhatnak. Mondjuk engem is, mert ekkora tepsi nem kell még akkor sem, ha vékony. 😊 ( mondom ezt most álmosan 😄 )

www.smart-bus.hu

theone91
Teljesség igénye nélküli, pár hónapos kommented, az első hitelesnek tűnő leakek idejéről. Ugyebár a konkurencia esetén túl nagy, iPhone esetén ki kell próbálnod. (amit amúgy nem is emlegettél olyan sokat, mint ahogy állítod).

Az Apple bizony elkurvult akkor?

Jim Morrison
most nem értem miért írtad 😄 (foghatom arra hogy hosszú napom volt 😄)

>kolléganő Note készülékét tapogatva rájöttem, hogy tökéletes méret
>> HAHAHA lolno, iphone 4-5-el könnyen tudtak 1 kézzel mobilozni a csajok míg vidékről beértek busszal. Ilyet aztán Note, 6+ készülékkel nem csinálnak
erre írtam:
>>>aki note-ot vesz nem feltétlen utazik naponta busszal, miért ne lenne tökéletes méret? azért mert egy kézzel nem tudod buszon használni még lehet jó (és ahogy a statisztikák mutatják: jó)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Szövegértelmezés? 😊

www.smart-bus.hu

Opciok. A 4.7 nem nagyobb annyival, ahogy aki eddig tudta hasznalni a 4"-t, az ne tudjon valamit, ami 1.7cm-rel nagyobb atmeroju. Mennyivel szelesebb a kijelzo? 7mm?
Amugy gondolom lassan jon az uj 6C, a mostani 5S tulajdonsagaival, talan az 4" marad.

http://gaborszantai.co.uk/

Jim Morrison
mert aki noteot vesz meg 6+t az naponta 8-9 órát buszon kapaszkodik...

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

GregSB
Lol.

Egyébként ma reggel a külvárosbol jöttem be busszal (Bp), és körülöttem 2-3 csajnál is 4/5 ös Szifon volt. Egyik kezükkel kapaszkodtak, másik kezükkel nyomkodták a telefont. Na ezt a mutatványt megnézném a 6 és 6+al.

Elhiszem hogy nagy piacot nyernek a nagyobb kijelzokkep, de egy csomo vásárlót el fognak veszíteni ha nem kínálnak 4" telefont a jövőben szerintem.

ma néztem kézben egyik kolléganőm Note-ját és tökéletes méret 😊
szóval jó lesz az a i6 Plus

jövő héten megyek Párizsba, ott ki is próbálom

Az az igazság, amit elhiszel.

GregSB
Ha visszaolvasol bármikor rinyáltam a kiszivárgott 4,7"-es iPhone miatt, mindig hozzá tettem hogy ki kell élőben próbálnom mielőtt leírnám végelgesen.

Ha kényelmes lesz 1 kézzel kezelni (amire a vékonysága miatt adok esélyt), akkor megveszem. Ha nem akkor marad az 5s.

Kongy
Én személy szerint inkább megtartom az 5s-t, plusz mellé az iPad-ot, köszönöm nem kérek tepsit.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

theone91
Két éve, mikor már a konkurenciánál már rég lazán ment a 4,7 - 5" és mikor megjelent az i5, akkor szépen el lett magyarázva, hogy miért van szükségünk a 4"-re. Mostanra döntötték el, hogy nekik is fel kell vonultatni nagy telefonokat, mert látták, hogy mennyi fogyott a nagy form-factorból és erre reagáltak. Rájöttek arra, hogy lehet nem fogy majd előrendelésben 2-3 (aztán végül 4) millió iPhone. Abszolút nem szükséghelyzetről, de mindenképp egyfajta lassú hanyatlást megelőző lépésről van szó.

Tehát mondhatni igen, beálltak a sorba.

theone91
De aztán nehogy öntagadásba forduljon, az ami pár hónapja ment, ezt azért zároljuk. 😄

passatgt
nekem jó lesz még legalább 3 évig az 5c...😊 (persze ha nem romlik el addig)

nem, sorba állás az lett volna, ha iOS-ről átváltanak androidra...

Az az igazság, amit elhiszel.

GregSB
Ez majd akkor fog eldőlni, ha kipróbáltam élőben a 6-ost.

Tikal
Mondjuk én nem bánnám, ha jövőre az 5s megkapná az új formatervet és akkor lenne 3 méret...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Sorbaállás az lett volna ha megvárják amíg a 4" iránt elkezd esni a kereslet, es kapkodva kihoztak volna valami nagyobbat.

Most nem sorba álltak, hanem átugrottak a 4" sorból a nagy kijelzős sor elejére :-)) (legalábbis az első napi eladások alapján)

theone91
Pontosan emiatt álltak be a sorba, ha belegondolunk. Nem az eladásokról van szó, hanem a kepernyőméretek témájáról.

GregSB
Az 5s az egyik legjobban fogyó okostelefon volt a maga 4"-val, talán csak a Samu Galaxy sorozat tudta megközelíteni eladásokban.

Szóval kicsit vicces azt írni hogy "beálltak a sorba", amikor az egyik legsikeresebb gyártó voltak a 4" készülékükkel.

Az óra előrendelési számokra még várnod kell, az januárban előbb nem lesz.

Jim Morrison
na jó de a nexus 5 harmadannyi mint ez a prémuimtelefon, ott lehet ilyet csinálni<#bohoc>

theone91
Bár nem értem a folyamatos rinyát a kiálló kamerán (Nexus 5-nél sem zavar senkit sem), azért nem kéne megint "nem igazán teljes" illusztrációkat használni.

szucsy89
egyetértek
theone91
Tudtam, hogy nem fogja tükrözni az eddig a userek által többségben állított igényeket. Sokmindent elárul. Szerintem, ha tippelnem kéne, most azt mondanám Greg is a 4,7" mellett dönt majd, akárhogy erősködött még néhány hete-hónapja, hogy fuck that kategória nála.

SötétBarom
Zéró, mivel a tehetősebb ügyfelek szerintem előbb hordanak egy félmillás analóg órát, mint egy ilyen szart, a csórók meg nem vesznek 0-day új iphonet.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

szucsy89
ez szerintem senkinek sem volt kérdés, hogy sikeres lesz, beálltak a sorba az android gyártók után, nem véletlenül, erre van kereslet

mondjuk a watch előrendelési adatokra lennék inkább kiváncsi 😊
GregSB
"Az iPhone 6-ra és az iPhone 6 Plusra ugyanis egy nap leforgása alatt 4 millió előrendelést adtak le, mely még az Apple várakozásait is felülmúlta.

...

A statisztikákból szemezgetve jól látható a megnövekedett érdeklődés, hiszen az iPhone 5s-re és 5c-re ugyanennyi idő alatt 2,2 millió, az iPhone 5-re pedig 2 millió előrendelési igény érkezett."

Megrohadtak.

USA AT&T - iPhone 6/6+ Express Premium már nyitható akit érdekel jelezze ... 😊 1 - 3 nap

NextelGSM

DanielT
Ennyike.
asysoft
Halkan jegyzem meg, hogy ez nem igaz. Androidnál ott vannak a különböző qualifier-ekkel ellátott drawable-k (aztán az OS még azokat is jól átméretezi a valós ppi-nak megfelelően), iOS-nél pedig több verziót lehet (és célszerű) mellékelni a különböző képekből a különböző képpontsűrűségnek megfelelően. iPhone 6-ig úgy ment, hogy retina kijelzőn először pl az [email protected] próbálta betölteni, ha olyan verzió nem volt, image.png-t (2x jelöli a retina verziót) - emiatt működtek anno a nem retinás appok is, csak csúnyábban. (iPhone 6-tal érthető okokból még nem volt dolgom, de ahogy olvasom, elsődlegesen @3x-et keres, és ami furcsa, magasabb felbontásban renderel, majd ezt méretezi át full HD-re).
Amit linkeltél, az csak egy ikon template, jobb oldalt írják is, hogy mit milyen méretekben kell mellékelni az apphoz.

/*WTF?!*/

DanielT
Schpetziel nem az OS-re gondoltam, hanem az appokra, amiknél droidon látok pl olyan okádék loading screeneket, hogy már ott kikapcsolnám a programot. Bent van a kép X méretben és azt nyújtják amire kell.
MerlinW
Halkan jegyzem meg, hogy az iOS-ben (Androidon is) minden kép vektoros.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.09.15. 13:51:56

[merlinw.org]

DanielT
<#wilting>
robotnyk
ez egy kurva jó példa, csak elmondom, hogy miért szar mégis. tudom, mert note 3-at használok most, ami nem sokban különbözik a 4-estől. lehet, hogy nem olyan hosszú, mint a 6+, és keskenyebb a kihasználatlan terület, csakhogy fektetve jobb kézzel egyiket sem lehet fogni normálisan a touchos android funkciógombok miatt.

a felbontás nyilván extra munka a fejlesztőknek, és majd egy kicsit sírnak miatta, mert nem szeretnek dolgozni, de ez egy extra, nem több száz, mint androidon. és majd ha megnézik a számlájukat, rájönnek, hogy a pénz jobban jön az appstoreból mint a playstoreból, mert sokkal nehezebb warezolni, akkor rájönnek, hogy nem is volt akkora áldozat egy plusz képarányra összerakni a programot

Utoljára szerkesztette: robotnyk, 2014.09.15. 11:33:58
Abba ne hagyjátok! 😄

www.smart-bus.hu

Most latom, hogy csak harom szinben lesz az iPhone - irnod kellene az Apple-nek hogy unalmas es legyenek mar innovativak, mert neked ez keves.
Es csak 8 megapixel!!! Raadasul csatlakoztatni kell, ha tolteni kell az akksijat, ami szinten elavult. En a helyedben nem vennek ilyet bazinagy keszuletekt torpe TV-vel, elavult kameraval, amikor a tobbieknek mar kozepformatummal vetekedo rendszeruk van.
Es allitolag U2 csengohang lesz az alapbeallitas.

Ki hasznal nem vektoros ikont a XXI szazadban???
Amugy siman PS is tudja, mert kiszamitja eleg pontosan mi lenne a hianyzo pixel es raelesit a vegen.

Komolyan mondom, te valahol ottragadtal a 12 gombos Nokiak kornyeken. Vagy csak szeretsz minden hulyeseg miatt sirni, mint hulyegyerek a jatekbolt kirakat elott. Es igen, nincs kibaszott birodalmi rohamosztagos turkizkek pancellal, hiaba szeretnel.

DanielT
Adott egy 200x200-as, nem vektoros ikon. Méretezd má' át légyszi 300x300-ra, hogy éles maradjon. Használhatsz Metal-t is. 😄
Mindegy, en az 6+-ra felretettem a penzt, megveszem fuggetlenkent, mert 2 eves szerzodessel £260-tal dragabb lenne a vegen, ami azert sok. Lassuk a kovetkezo nagy dobast, ami elvileg egy 5K-s iMac lesz.
Szerencsere meg van par vese a melyhutoben.

Botond
Én úgy olvastam csak a lajtától keletre opcionális, attól nyugatra kezenként egy óra kötelező! <#awink>
Utoljára szerkesztette: Botond, 2014.09.15. 10:55:31
Amugy en halas vagyok, hogy van egy ilyen lehetoseg, hogy nem kell megvenni, ha nem tetszik. Kurva szarul ereztem volna magam, ha muszaj kifizetnem a Watch-ert rengeteg penzt, mert kotelezo. De rendes az Apple, mert adott valasztasi lehetoseget!

Pont ez volt bemutatva a keynote alatt, hogy de, eles lesz - CNN-es pelda.
Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2014.09.15. 10:52:27

DanielT
Átméretezés ≠ natív felbontásra készítés. Persze, hogy átméretezi, de a 2d objektumokkal, menükkel már nem tud mit kezdeni, nem lesz olyan éles, mint amilyennek kellene lennie.
Botond
Azért az nem ugyanaz, mintha egyből az adott felbontásra írják, de reménykedjünk!
Nem kell, mert a M8 (Metal) megoldja, nem kell tobbet szenvedni, atmeretezi.

Kongy
Miből gondolod? Meg amúgy fejlesztő vagy, hogy téged ez felidegesítsen? Aggassza ez inkább azokat, akiknek ez a munkájuk, hogy arra fejlesszenek. Én felhasználóként nagyívben lesz.rom a készülékek felbontását, ha jól néz ki.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

DanielT
Persze, hogy jól néznek ki, mert jó ppi. Most sem azzal van bajom, hanem azzal, hogy behoztak egy újabb felbontást az ökoszisztémába, amit majd támogatni kell a fejlesztőknek és soha többé nem lesz ilyen készüléke se az Apple-nek, sem pedig másnak.
Kongy
Ez a felbontás buzulás amúgy honnan jött? nextgen konzoloknál is mindenki ezen pörög, én meg már baromira unom. Van 5s-em meg egy iPad Mini 2-m, és mindkettőnek nagyon szép a képernyője, jó ránézni, jól néznek ki a játékok is, innentől kezdve hót leszarom a felbontást.

DanielT
Majd térjünk erre vissza, ha nem az új iPhone lesz a legindokolatlanul tepsibb telefon a mezőnyben... az elmélet nagyon szép dolog, a gyakorlat meg mást mutat.
Es te ugy gondolod, hogy a Samsung, aki az Apple-t kovetve a szimmetrikus megoldast preferalja, nem azt tenne ebben az esetben? Elarulom, mert latom nem vagy vizualis tipus, a Samsung lenne a legnagyobb. A masik meg kozel akkora lenne ilyen kialakitassal, mint a i6+, csak meg 2mm-re vastagabb is.
Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2014.09.15. 10:28:22

passatgt
Apple-nek van kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasó szabadalma, gondolom idő kérdése amíg belekerül. Ha jól tudom már a hangszóró és a kamera is megoldható a kijelző mögött és előbb utóbb csak egy tepsi lesz mindenféle keret nélkül😊