iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
Nezd mint ahogy irtam mindenkinek szive joga.

Ahhoz hogy a t mobilnal legyel, es 35 forintot fizess egy sms-ert ahhoz is jogod van, ugyanugy mint hogy ugyanannyit fizess 5 GB netert mintha a vodafone-nal valasztanad a korlatlan. Nem neztem utana az araknak amiket beirkaltatok, nyilvan a kerekitesek is felfele mentek, de nem is ez a lenyeg.
Ennyi erovel adhatnanak nektek 10 000 perc beszelgetest relative olcso aron, az a lenyeg, hogy ezt mindig ki fogjatok fizetni, es ez nekik megeri. Lehet hogy ha kiszamolod hogy a korlaton belul foglalt sms-eket kikuldve jol jarsz, de ha nem kuldesz annyit akkor nem mindegy?
Oszinten szolva a tmobil arait nem ismerem, lehet hogy jol jar aki iphone-t vesz - ahhoz kepest, hogy t-mobilos marad. De hogy ez igy akkor is picsa draga azon nincs mit vitatkozni😊

osszehasonlitaskent az o2 arai (Angliaban ugye, ahol a kereset kb 7-8 szorosa a magyarnak)
o2 pay monthly

reszemrol lezarva

Ombika
Akkor ne vedd meg es ne rontsd itt a levegot! Sajnos vagy nem ,en nekem joval tobb a szamlam,szar ez lofasz ar ezert a teloert!! Szia

u.i: 2 gigas net,nemtudom sokan rinyalnak,de en otthon netezek torrent stb nem telorol 2 gb reszemrol kurva sok es boven eleg!!

Lacee
bizony, elsõsorban az utolsó kérdés érdekel engem is.

még egy bõr ugyanarról

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

oneal1
a holdem nevü progival mindneki szív?
mármint a mentés részével?

!Forza Ferrari!

Azért még pár kérdés a levegõben lóg.
A 400 perc perc, vagy másodperc alapon fogy?
Felette mennyi lesz a percdíj?
Minden belföldi és mobil háló hívható-e vele?

Lacee
és a nettel kapcsolatban becopyzok az appleblogból egy hozzászólást:

kzol 2008.08.17. 16:41:28
"havi 2-4 GB adatot nem sok idõ összeszedni, ha az ember kezében egy ilyen netezésre, videózgatásra kitalált multimédiás kütyü van."

Nekem most is mobilinternetem van. TMO 5GB-os csomag. Munka után szinte minden nap 6-8 órát megy a net, hétvégén szinte egész nap online vagyok. Megy a jutyúb, az index minden aloldala, ahol vannak videók, néha online rádió, nincsenek kikapcsolva a sok hülye reklám, beépített flash a böngészõbõl. Ezzel a nettel csak filecserélést és torrentezést nem mûvelek. Ezzel a netfüggõséggel megy el havonta 3-4 GB. Másfél év alatt egyszer nem léptem túl a keretet. Szóval nem olyan kevés az a 2-4 GB. Asztali gép / laptop mellé kiegészítésnek szerintem tökéletes.
Ja, és a csomagár sem olyan rossz. Az én mobilinternetem havi 6, ez 10 és van benne 400 perc, meg 200 sms. Vö. a most kapható 200-300-400 perc beszélgetést tartalmazó elõfizetések 5-8 között vannak és abban nincs sms, az általában külön fizetendõ 1 perc beszélgetés díj/sms árfolyamon. Szóval nem olyan rossz csomag ez.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Lacee
tehát, ha abbólindulunk ki, hogy a plusz drágítás a csomagban kétezer forint, akkor a két éves hûségre számítva a telefon ára 24x2000 plusz az elõre fizetett 48000 forint, az együtt pont 96 ezer forint. a többi a szolgáltatás ára, nincs értelme beleszámolni a telefon árába.

96 az még mindig olcsóbb az olasz 135ezres árnál, a 180-nál meg pláne... és annyit használod a telefont, amennyit akarod, csak az internetet nem, ott azért eléggé meg van kötve az ember keze a 2 gigával. igaz, átlag 1-2 megás honlapokra számolva 1-2000 lapot megnézhetsz egy hónapban, ha nincs youtube.

Lacee
havonta 4000 forintot telefonálok el (nemtom pontosan, talán 150 perc körül, ami azért nem mondható soknak, pláne egy beszédesebb embernek vagy annak aki üzleti célból is telefonál), plusz az sms-ek, ami kb 50-60 darab, ez 35 forintjával további 2000. tehát rögtön 6000 forintnál tartunk, amit teljes egészében lefed az phone-os csomag, sõt annak többszörösét.

internetcsomagok: vodafone-nál a "korlátlan" csomag 6000 forintba kerül, másik kettõnél pedig 5GB-ot adnak ennyiért. itt 2giga jár, legyen mondjuk 2000 forintért. összeadva, 8-9nél járunk, erre rájön az apple-nek fieztetett sarc, ami 1-2000 forint, ez tekinthetõ a készülék részletfizetésének, teljesen mindegy, minek hívjuk.

szóval, mi is az inkorrekt ezen? fejtsd ki légyszíves. és itt van passatgt hsz-e is, #3384

komolyan érdekel,hogy szerinted hol és mivel lettem megvezetve 😊

5c0rp330n
"Nyílván akinek szófosása van, grafomán és reggeltõl estig netezni akar, annak megéri."
a szófosás és grafomán oké, de a 2 giga az olyan mennyiség, amit egy nap alatt kényelmesen el lehet fogyasztani, botrányosan kevés.

Dynamic
Felesleges azon vitatkozni, hogy korrekt az ár vagy sem.Nyílván akinek szófosása van, grafomán és reggeltõl estig netezni akar, annak megéri.Aki meg csak töredékében használja a telefont annak kurvára nem.A bizniszmen most is jól jár, az átlag júzer meg megint nézhet más alternatíva után.
5c0rp330n
najó, de attól, hogy ennek a szutyok trének van mégsokkalszarabb csomagja, az nem jelenti azt, hogy ne lenne a másik is mocskosul drága és szar. külföldön legalább korlátlan netet adnak egy ilyen csomaghoz. ezek meg adnak 2 gigát, amit egy divat-iphone-buzi észre nem fog venni, hogy mikor jár le, aztán vonogathatják le szépen az ezreseket a számlájáról mellé, mintha a havidíj nem lenne elég.

passatgt
csak összehasonlításképp:

dominoban 200 sms ~ 7000 Ft
dominoban 400 perc ~ 11500 Ft
Domino Net 3 GB¢~ 3500 Ft, 2gb tehát kb 3000 Ft

Összesen 21500 Ft, õk pedig ezért kérnek havi 10000 Ft-ot😊

passatgt
te egyedi eset vagy, más eltelefonálja/elnetezi a villanyszámla 3-szorosát havonta😊

grizzly21
nincs elofizetesem, skype-on beszelek kulfoldiekkel, egy 3600os kartya pedig boven eleg szokott lenni mostanaban egy honapra. De mondjuk szamolj 5 ropival, szorozd be 24 el (= 120) es vond le, nem lesz sokkal rozsasabb a helyzet (foleg egy szeriahibas telefonert), mindenkinek szive joga hogy mit vesz, en csak a "teljesen korrekt arkepzes"-re reagaltam

Ombika
Miert te neked mennyi szokott havi szamlad lenni, 5ft?

grizzly21
😄DDDDDDDDDDDD

16 gigas keszulek:
kisebb csomagban: 288.000 HUF
nagyobban: 415.000 HUF

ezekutan mire mondanad, hogy nem teljesen korrekt? ha mondjuk a hazadat kene odaadnod a veseddel?😊 ocsem

Lacee
bréking nyúz a plastikon!

szerintem teljesen korrekt az árképzés, az egyetlen kérdés az, hogy a lebeszélhetõ percek ill. sms-ek minden hálózatba érvényesek-e, vagy csak a t-mobbilosok felé.

Karra fûzhetõ tokot az iPhone-hoz is kapni.

Én ugyan nem futok, de kerékpározás közben én is iPhone-t használok. Minek vennék egy másik lejátszót, ha van egy tökéletesen jól használható?

Ha ennyire fontos a vezetéknélküliség, akkor vegyél egy ilyet meg egy sztereo BT fülhallgatót.

http://mobilarena.hu/hir/sztereo_bluetooth_iphone-ra.html

grizzly21
amugysem poen szerintem iphone-al futni. Engem inkabb zavarna a sulya mind a zsinorok, ez megiscsak egy telefon, vegyel inkabb egy jo kis mp3 lejatszot, amihez meg karra felhuzhato gumis karszalagot is vehetsz. soha nem fog leesni

5c0rp330n
de akkor sem akarom elhinni, hogy hajlandó lennél minden egyes zenehallgatáskor felhívni az ügyfélszolgálatot és tartani a hívást, hogy ezzel (folyamatos hívástól biztosan 5ször gyorsabban lemerül a teló legalább) azért, hogy kapj egy szar recsegõ monó fos hangot a fülesen. ez valami olyan szintû amatõr dolog, hogy elképesztõ. ez nem zenehallgatás, ez értelmetlen pöcsölés egy olyan szintû hangért, ami az 50 évvel ezelõtti orosz rádiókon is elfogadhatatlan lett volna. egyébként a problémádra a zsinorral kapcsolatban van egy nagyon egyszerû megoldás: csipesz. a zsinor már nem fityeg, feszesen ott van melletted, plusz ha ruha alatt vezeted, és J alakú a kábel, megnézném hogy tudnál véletlenül belekapni.

Lacee: a kékfogas headset alapvetõen nem rossz, A2DP-vel tud egészen kíváló hangminõséget nyújtani. csak ami az iPhone-ban van belõle.. na az egy fos. aki ilyenen akar zenét hallgatni, az miért nem Sokol rádión teszi? feltehetõleg még azon is jobb minõséget kap.

Lacee
tedd a pólód alá, vagy a hátd mögött vezesd el a zsinórt, nem fog fityegni és a kezed sem akad bele. viszont normális hangminõségben hallgathatod a zenét, persze attól függõen, milyen fülesed van - de a kékfogas headsethez képest minden jobb szvsz😊

AleXXXXX
nem:ezek a módok. egyik se jó, ezért kérdeztem, hogy van e esetleg valamien prgoram, ami a szoftver ezen kiskapuját használja ki konkrétan. (Halkan megjegyzem, hogy lehet hívni pl a 1270-et/1430-at/1220-at. attol függ mien vagy.)
és engem pl kifejezetten zavar, ha pl futok, (igen járok futni) és ott fityeg zsinor. meg az se lehet rosz, ha belekapok, és gopp! volt iphone, nincs iphone.

Ulkesh: köszi a hangposta beállításért.

GIGABYTE Ep35 ds3 | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.60GHz | 3GB DDR2 1066Mhz Kingmax RAM | GIGABYTE GeForce 9600GT 512MB | 500GB Samsung SATA II HDD

5c0rp330n
hát igen, legalább 15*8 centis hosszúsága/magassága lesz a telefonnak is ekkora kijelzõmérettel, ehhez várhatóan párosul majd legalább 150-200grammos súly is, szóval nem lesz egy átlagos jószág. viszont sok zsebbe még pont befér, amilyen élményt pedig nyújthat ekkora kijelzõvel, az nem lehet gyenge 😊 de ez csak egy konkrét Android mobil, lesz ebbõl sok, kisebbek-nagyobbak, mindenféle fajta.

De fogom ezt is utálni 😄

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Igen.

"...és hatalmas 127x76,2 milliméteres azaz (5,83 hüvelykes) érintõkijelzõt és 3 megapixeles kamerát kapott..."

Akkor ezt pár geeken kívül nem sokan fogják megvenni, a kijelzõje nagyobb lesz mint az egész iPhone. A féltégla fogalma új értelmet nyer és a Nokia régi kommunikátorai is szégyenkezve elbújnak majd elõle 😊

Gyakorlatilag majdnem akkora lesz mint egy ma divatos netbook, nem tudom milyen céllal adják ki, de mobiltelefonként használhatatlan lesz, vagy csak headsettel mint a HTC Advantage.

Atika :o)
Sziasztok lehet hulye kerdes de mi van ha van egy 3g-s fuggetlen telefon ha azon frissitem a softwaret akkor fuggetlen marad???

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

5c0rp330n
ha utcán megyek, idétlen, hogy vezeték van a fülesem és a lejátszóm között? :S biztos én vagyok a fáradt, vagy a régimódi, de ezt már nem teljesen fogom.
és azt is jól értem, hogy úgy akarod megoldani a dolgot, hogy folyamatosan hívásban (és fizetsz x zsetont percenként?) vagy és így monóban foghatod a recsegõ jelet? <#wow3>

5c0rp330n
"The HTC G1 will feature 3G connectivity, 3-megapixel camera, 5-inch long and 3-inch wide touchscreen and a QWERTY keyboard. "
"...és hatalmas 127x76,2 milliméteres azaz (5,83 hüvelykes) érintõkijelzõt és 3 megapixeles kamerát kapott..."
link1
link2

szóval nem elnézés, ekkora lesz. beszarás, de igaz 😊
15 centis képátlóval mászkálni már nem gyenge dolog. mondjuk ez azt is jelenti, hogy magasságban csak a kijelzõ majdnem 13 cm helyet foglal. mondjuk úgy, hogy lesz olyan zseb, amiben lehet hogy nem fog elférni, ha ez igaz.

Hangposta beállítás:

Gépeld be
*5005*86*xxx#
ahol az xxx a hangposta száma, nyomd meg a hívás gombot és be is van állítva.

passatgt
htc megoldja fele akkorában a 6 colt😄

" a HTC Dream (G1) lesz, 6 (!) colos képernyõátlóval"

Ezt vagy elnézted, vagy ez az eszköz teljesen alkalmatlan lesz mobiltelefonnak.

Az iPhone képernyõjének átmérõje 3,5", tudod mekkora lenne a készülék 6"-os kijelzõvel? 😊

AleXXXXX
pl futás közbe ne himbilimbizzen a vezeték? vagy ha utcán mész, akkor is idétlen

GIGABYTE Ep35 ds3 | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.60GHz | 3GB DDR2 1066Mhz Kingmax RAM | GIGABYTE GeForce 9600GT 512MB | 500GB Samsung SATA II HDD

AleXXXXX
hmm.. és hol lehet beállítani?

PyRex
"nállunk nincs voicemail, tehát be se lehet lépni abba a menübe.. "

lunk van hangposta, annak a számát be lehet állítani...
de mi értelme egy mono headset-en zenét hallgatni??

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

PyRex
már bocs de amit eddig láttam belõle az egy kalap melegen gõzölgõ kaki volt. pláne ez a videó... kb. 6x tapint oda, mire érzékeli, hogy mit akar csinálni, hát köszi, jó kis marketing 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

5c0rp330n
elfelejtettem hozzátenni h az Android nem egy konkrét telefon, hanem egy nyílt, érintõképernyõs platform. várhatóan az elsõ ezzel rendelkezõ telefon a HTC Dream (G1) lesz, 6 (!) colos képernyõátlóval, 3 mp kamerával, full kicsúsztatható QWERTY-vel. elvileg 150 dollárt írnak elõfizetéssel, 400 dollár amúgy, nemtom függetlenre gondolnak-e, de ez még így is gyanúsan olcsó, túl jó ehhez az árhoz a teló.

5c0rp330n
gyerekek, f@sznak kell iPhone, itt an Android már szeptemberben elvileg. ez még talán tud is valamit majd, open szórsz cucc és nem áll mögötte egy apple aki szarrákorlátozná 😊

Én nem vacakolok avi-val. DVD-t konvertálok, az meg Handbreak-el 8-10 perc alatt elkészül.

AleXXXXX
Az elsp 2vel egyetértek, az avirol meg annyit, hogy engem különösebben nem zavar.. berakom, 1.5 óra alatt kész. addig meg elvagyok.

magus
naja, ügyesek a kis rohadékok (az applenál unszimpatikusabb szisztémát ha akarnék se tudnék kitalálni amúgy)

-elviheted a telefont, meg szórakozhatsz a függetlenítéssel, de a havidíjat úgyis fizeted, szóval kb leszarják hogy mit csinálsz vele
-törögetheted, azok az alapvetõ funkciók, amiket egy windows 3.1 is tudott (copy paste) csak az új fw-ken jönnek, (apránként), és egy idõ után eljutunk oda hogy nem lehet megtörni az újat
-szórakozhatsz, hogy átkonvertálod az avit, csak sokkal macerásabb mint megvenni a kis sarki boltjukból

grizzly21
Nem a fuggetlenitessel van a baj, hanem hogy olcson fuggosen a telefont csak szerzodessel tudod megvenni. A telefon ara lofasz, a havidijon szedik be az egeszet

Atika :o)
En mar lattam neten hirdetesben hogy angliabol is kuldenek fuggetlen keszuleket

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

AleXXXXX
Szia!
Szoftveres nincs, hardveres meg elvileg van (turbosimek) de azok meg nem mûködnek. Tehát jelenleg csak az olaszországba vásárolt, gyárilag függetlenített készülék a független.

Üdv,
A hazai megjelenés közeledtével egyre nagyobb lesz az érdeklõdés az iPhone 3G függetlenítésére. Megoldható már szoftveresen a dolog? Ha csak külsõ eszközzel lehet, van bevált módszer?
Van esetleg valami részletes leírás, amit az új júzerek is könnyen végigcsinálhatnak?
Esetleges függetlenítés után egy restorral vissza lehet állítani úgy a gyári állapotot, hogy a garancia érvényes maradjon?
Köszönöm a válaszokat!
oneal1
na újraindítottam és most oké...😊

azért érdekes hogy mitõl csinálhat ilyet...

!Forza Ferrari!

oneal1
most akartam feltenni számokat a telóra és ezt kaptam itunesban:
Itunes cannot read the contents of the iphone. Go to the summary tab in iphone preferencies and click restore to restore this iphone to factory setting.... ennek meg mi a nyûgje?:S

nem ismeri fel rendesen....nem akarok restort😄

!Forza Ferrari!

AleXXXXX
Valaki nem tudja esetleg, hogy bluetooth headseten hogyan lehet zenét hallgatni?
2 módszert ismerek:
1: elindítasz egy hívást, belépsz ipodba, és elindítod a zenét, hívástartásba rakod a hívást, és szol a zene - nem valami energiatakarékos.
2:a voicemailba kell az audio source-t bekapcsolni - ez egyböl kiesik, mivel nállunk nincs voicemail, tehát be se lehet lépni abba a menübe..

oneal1
kezd kiidegelni a dolog mert nyomnám de igy nem lehet:S

!Forza Ferrari!