45063
10255461851509447102.jpg
  • passatgt
    szerintem arra gondolt GregSB, hogy nem ezzel kell filmet gyártani és éjjel nappal DVD-t rippelni...:)
  • Kongy
    Miért, 1080p szaggat? :D
  • MerlinW
    Attól függ milyen minőségű videót nézel. Nekem elég a 720p, azt jól viszi.
  • trebron
    Nemrég vettem a macbookomat igaz végül nem az airt a kijelző miatt.
    Ég és föld a PC-m és a macbook. Azóta be sem kapcsoltam a windowst. :)
  • GregSB
    Videózásra viszont nem ajánlanám, ahhoz gyenge.
  • MerlinW
    Ha futja rá, abszolút. Gyors, szép, kényelmes, megbízható, tartós (és az árát is jól tartja).
  • Kongy
    Kicsit off, de nem tudom használ-e közületek valaki Macbook Air-t. Egyik ismerősöm töri rajta a fejét, és engem kérdezett meg, hogy megéri-e a 280 ezret a 13 colos Air, mert hogy én biztos tudom, ha már van iPhone-om meg iPad-em, de az igazság az, hogy még OSX-et se használtam soha, szóval nem tudom :D Macbook tulajokat kérdezem, hogy megéri-e netezésre, videószerkesztésre, konvertálásra?
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.01.14. 19:41:18
  • GregSB
    Azzal elvileg nem lesz baj. Mondjuk en iCloud backupot tettem fel, de elvileg iTunes-ossal se kéne hogy baja legyen
  • Micsu
    tegnapi a backup, ios 7
  • GregSB
    Mennyire régi a készülék, backup?

Nekem iPhone 4 iOS 7.1.2-es backupja simán felment i6-ra.
  • Micsu
    egy régi készülékem backupját át tudom tenni az újra, nem fog nyafogni az itunes?
  • GregSB
    Diktálástól jóval bonyolultabb egy nyelvet megérteni ragozásokkal, kontextusban...
  • Rage47
    engem a Quicktype hiánya jobban zavar
  • Xing
    Nem értem ha a diktálás működik már, akkor mi okozza a problémát Sirinél.
  • Kongy
    Na, kipróbáltam én is az iPhone 6-ot, és az iPhone 6 Plus-t. :) Jobb később, mint soha. Szép mindkét telefon, jó vékonyak, áramvonalasak, a hátlapjuk viszont nagyon ronda, szerintem, főleg azok a csíkok... te jó ég. Most tényleg jól jön majd egy tok :D Gyorsaságra alap alkalmazásoknál és alap játékoknál ugyanaz, mint az 5s mindkét telefon. Durva különbségeket nem érzek. Fasza a nagyobb képernyő, de a 6 Plus nekem túl tepsi, bárki bármit mond. Szabályosan szédülök, ha az 5s után a kezembe veszem, ami azért fura, mert van iPad-em, szóval a nagyobb mérethez is hozzászokott a szemem. A sima 6-os viszont tetszik. Jó a mérete, bár talán már az is túl nagy nekem, nem mintha kis kezem lenne, de szeretem, ha egy kézzel meg tudok fogni egy MOBILtelefont. Jobban látni rajta a dolgokat, kényelmesebb helyenként, reachability is faszán működik, de valahogy nem érzem azt, hogy ez kell nekem. Baromi kiváncsi leszek mit hoz az Apple idén, le lesz-e cserélve az 5s, vagy marad még 1 évet...
  • GregSB
    Nyilván olyan sorrendben adják hozzá a nyelveket, amelyeket a legtöbben beszélik. Lengyel, Cseh, Szlovák mind szláv nyelv, minimális eltérésekkel, egy körben meg tudták csinálni őket. És ők sokkal többen vannak Így hárman mint mi.

40 millió Lengyel + 6 millió szlovák + 11 millió Cseh = 57 millió vs a 10-en pár millió magyar. + ebből már egy kissebb lépés felvenni a többi szláv nyelvet.

Sajnos ez az ára hogy ennyire kevesen vagyunk és egy ennyire egyedi nyelvet beszélünk. Nem éri meg a ráfordítást még az Applenek.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.01.13. 14:07:48
  • passatgt
    jön a lengyel, cseh, szlovák siri... ránk tényleg szarnak:D
  • Rage47
    WP-nél minimum 1 gigásat vennék, ha mégegyszer vennék valaha. Az alkalmazások hiánya tényleg még mindig sajnos ott van :|
  • Kongy
    Azt aláírom, volt WP-m is 1 hónapig, de nekem azért nem jött be, mert baromi sok alkalmazás nem volt elérhető rá. Lumia 520-am volt, amit használtan 20k körül kapsz, és a telóval gyorsaság szempontjából nem volt semmi gond, és stabil is volt.
  • GregSB
    Ha 2-3 évig akarod használni a telefonod, akkor iOS esetén csak 5s vagy újabbat érdemes venni. (64 bites procis)

Január 1.-től már csak olyan appokat lehet beadni az AppStoreba amelyekben van 64 bites támogatás is. Szerintem jövőre (2016) már egyre több olyan app lesz, amiben hanyagolni fogják a 32 bitre optimalizálást.
  • Anonymuser
    Értem. Húzok WP felé is, állítólag az is sokkal stabilabb, mint az Android. Meglátjuk, azért köszönöm a segítséget.
  • Kongy
    Ha iOS-t akarsz, akkor 5s. Ebben az 5c árkategóriában már elég korrekt androidos telefont is kaphatsz, ami időtállóbb, mint az 5c, mert az biztos, hogy idén ősszel véglegesen kivonja a forgalomból az Apple az új modellek érkezésekor. És akkor kezdődik a lassulás.
  • Anonymuser
    5C és 5S inkább. Úgy vagyok vele, hogy az 5S lenne, ami úgy tetszene hardverileg is, viszont nem tudom, hogy adnák-e annyit telefonért. Az 5C helyett meg van más operációs rendszerű telefon, ami nagyobb, erősebb. Nyilván az időtállóság már kérdéses ez esetben.
  • Kongy
    Mindenképpen megéri az 5s azt a felárat, mert az 5c valamivel gyengébb, viszont az 5s-ben már 64 bites proci dolgozik.
  • Jim Morrison
    Nővérem is úgy volt, hogy 5c-t kap, de 5s lett belőle, talán annyival lesz időtállóbb mint az 5c. Ha viszont 5c vs 5 ben gondolkozol, akkor szerintem 5c, már csak azért is mert a ház miatt "jobban fogja a hálózatot". Szerintem.
  • Anonymuser
    Sziasztok! Megérettem az Androidom a cserére és Apple-ben gondolkoznék. Első sorban 5C-re gondoltam, de azok alapján amiket olvastam elbizonytalanodtam. Azt írják, hogy egy színes tokos 5-ös iPhone, gagyi műanyag, kevés a 8 Gb tárhely és hogy már most kezd elavulttá válni. Ebből kifolyólag nézegettem még az 5S-et, viszont jelen esetben nem biztos, hogy adnék ennyit telefonért. Kérdésem az lenne, hogy így, most 2015-ben, a 6 korában megéri megvenni az 5C-t? Előre láthatólag meddig lesz még "használható" telefon? Korábbi okos telefonjaimnál (Android) nagyon hiányoltam, hogy megvétel után nem kapott frissítést, vagy ha kapott is, utána folyamatosan, hónapról hónapra lassult. Esetleg megéri azt az 50.000 plusz pénzt az 5S?
  • Xing
    Nálam eddig 10-ből 1 post, amire azt tudom mondani érdekes :(
  • GregSB
    Rőlöviden: litván Social Network, ahol nem tudsz követni vagy hozzáadni senkit. Megosztani tudsz szöveget és képet/videót, és az eljut a közeledben néhány emberhez. (Infection indextől függ, eleinte 4 emberhez). Ők ha lefelé swipeolnak rajta nem történik semmi, ha felfelé swipeolják akkor ők is megosztják pár környékbelivel.

Ha sokan megosztják az orazagodban akkor kijut Európába is, ha Európából is sokan megosztják akkor eljut más kontinensekre is. Minden post egy hétig él.

Minden postnál lehet látni hányan látták és hogy a Föld mely részére jutott el.", meg kommentelni is lehet.
  • GregSB
    http://webisztan.blog.hu/2015/01/05/plague_io_helyi_kozossegek
  • passatgt
    hát... nem teljesen értem mi ez
  • GregSB
    http://plague.io

Most basztam el 1 órát rajta. Nagyon ragályos :)
  • Kongy
    Na, csak annyi, hogy újra kellett indítani a telót, és megy minden faszán...
  • Kongy
    Majd kipróbálom, köszi. Igazából nem sokat videózok telón, csak így feltűnt.. mondjuk van, hogy gépen sem nagyon akarja behozni a videót, csak másodjára... és nem net a baj, mert az megy mint a vaj... :D YT dobál errorokat...
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.01.06. 19:26:22
  • trebron
    Factory reset.
  • robotnyk
    ezzel?
  • Kongy
    beszarok browserbol se megy...
  • robotnyk
    próbáld meg browserből, vagy keress valami 3rd party youtube alkalmazást, mert a hivatalos a létező leggányabb app az appstoreban
  • Kongy
    az mitol lehet hogy napok ota nem mukodik a youtube alkalmazasom? ramegyek barmelyik videora es csak tolt a vegtelensegig... wifirol mobilnetrol ugyanaz, szoval nem net problema foleg hogy tobb helyen probaltam es sehol sem ment. i5s-em van
  • oneal1
    több mint 1 hónapja megvan, lassan 2, fólia nélkül semmi karc, de mondhatjuk hogy vigyázok rá :)
  • trebron
    Elöl fóliásan használom, de nem vettem tokot rá.

Pároméra nemrég vettünk fóliát, de 1-2 apró karc már volt rajta pár hét alatt.

Szóval fólia kell az elejére, de a hátlap bevonata nagyon strapabíró - amikor tettem be az autós tartóba eltört a nyitó klipsz és rácsukódott a fémkar de nem karcolta végig a hátlapot.