iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tök jó neked 😄

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Atika :o)
koszi

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

magus
be

(nemtudomhonnan)

Hello a programok amik az appstorban megvehetok beszerezhetok ingyen is valahonnan??

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Köszi! Csak aggasztó lett volna úgy a helyzet…
MerlinW
Ja, bocsánat nem néztem mire válaszoltál. 2.1 kiadására reagáltam, azt hittem arra kérsz linket.

[merlinw.org]

Lacee
és ezek közül melyikben van a 2.0.2-höz jailbreak? Ezek szerint a google-hoz te sem értesz túlzottan? 😉

a dev teamnél csak 2.0.1-hez láttam pwnagetoolt, ezért volt a kérdés.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

MerlinW
Appletel
AppleInsider
Macworld

Egyébként meg Google...😊

[merlinw.org]

MerlinW
Nem állítod be a gprs/3G kapcsolatot (általános, hálózat, EDGE menü). Akkor nem fogja használni😊

[merlinw.org]

Lacee
tényleg? Ide nekem egy linket pls 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

GregSB
El Jobso nyílt levélben az ígérte hogy szeptember elején jön a 2.1-es SW, és ez orvosolni fogja azokat a hibákat amik a jelenlegi iphoneok 2%-át érintik: kapcsolódási problémák, vonalledobás, és programok fagyása.

Lassan már 2 hetente kijön egy újabb SW, a hekkerek nem nyugodhatnak 😊

A 2.0.2-õt is lehet jailbreak-elni, törésre itt meg nem lesz szüksége 😊

"de itt az iphone-nál arról van szó, hogy õk mondják, hogy melyik szolgáltató melyik csomagját kell ahhoz használnod kötelezõen két évig"

Téves, csak a szolgáltató kötött, bármilyen csomaggal megveheted, õk csak ajánlanak alapból kettõt.

"mintha odaadnák 3 millióért a 20 milliós mercit, csak éppen õk mondják meg utána, hogy melyik benzinkútnál tankolhatsz utána"

Kötelezõen megmondják ott is, hogy milyen benzint tankolhatsz bele 😊

Automatikusan wifit használ?
Azért be lehet úgy állítani, hogy gsm hálózatról ne is tudjon netezni? Én csak wifin szeretnék netezni. Ha tudtom nélkül megszakadna a wifi kapcsolat, átvált a gsm hálózatra? El lehet ezt kerülni?
Lacee
automatikusan a wifit használja ha van, nem kell semmit állítani rajta.

ha nem akarod jailbreakelni, akkor nyugodtan tedd fel a 2.0.2-est, a pwnagetool még csak a 2.0.1-et tudja törni, legjobb tudomásom szerint 😊

Még egy gyors kérdés.

2.0.1-s firmware van a telefonon, itunes felajánlotta a 2.0.2-s firmware-t.
Érdemes frissíteni?

Sziasztok.

Besétáltam délután 17h-kor a Pólus centernél lévõ T-Mobile boltba és 20 perccel késõbb 8GB-s Fekete gyöngyszemmel léptem ki 😄

Fikázok nem érdekelnek.

Egy kérdés:itthon w-lanos hálózat van,meg is van az összekapcsolódás,de miképpen tudom kikapcsolni,hogy ne a t-mobile hálózatot használja nettezésre hanem a w-lan hálózatot?

Ombika
Kiemelt ugyfelkent most vettem meg 16 gb-osat,2 ev husegre 106.990-ert a regi csomagunkkal!!!

5c0rp330n
mondjuk ez így sem teljesen korrekt, mert hogy egy telefon mellé kell valamilyen szolgáltató, az tény, de itt az iphone-nál arról van szó, hogy õk mondják, hogy melyik szolgáltató melyik csomagját kell ahhoz használnod kötelezõen két évig ahhoz, hogy annyiért vehesd, amennyiért mondják. a mercis hasonlatnál maradva: olyan, mintha odaadnák 3 millióért a 20 milliós mercit, csak éppen õk mondják meg utána, hogy melyik benzinkútnál tankolhatsz utána, és kötelezõen levonják minden hónapban 1000 kilóméter árát a bankkártyádról, ebbõl pedig annyit használsz ki, amennyit akarsz/tudsz.

de azt az iphonon hogy tudom megvaltoztatni hogy azt nezze???

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Lacee
nekem is ez van, én egyszeráen a UK store-ból nézem a programokat, szerintem nem sok különbség lehet a kettõ között... szerintem aligha van olyan app, amit a magyar boltban lehet kapni, ott pedig nem.

Lacee
hát igen, nem kevés idõt sz*rakodtam, hogy minden zenémet 256-320kbitben begrabbeljem, vagy úgy töltsem le, de megéri 😊
pont a jó minõségá füles miatt vettem észre a két iphone közti hangbeli különbséget, pl az elõsn kb fele hangerõn kellett hallgatni a számokat, itt a 10% környékén teljesen jó. az (apple termékeknél) sokat szidott középtartomány szerintem természetesebben szól, az már más kérdés hogy a gyárilag adott fülesnél mindez édesmindegy. de in-ear (sennh cx300 és társai) vagy rendes "nagy" fejhallagatónál már szépen kijönnek a különbségek.

Sziasztok az mitol van hogy csinaltam accountot az appstorra a iphone.hu leiras szerint es ha le akarok tolteni valamit a telefonra mindig azt irja ki hogy en csak az UK storebol tolthetek mit rontottam el?? Elore is koszi

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

"Ha csak úgy tudsz venni egy telefont hogy meg kell venned mellé egy mercédeszt is 20 millióért akkor az a telefon 20 millióba került. "

Rendkívül jó a hasonlatod.

Vegyük azt, hogy megvetted 20 millióért a Mercédeszed, ott csillog a garázsodban, nézeget, gyönyörködsz benne.
De mivel autóról van szó, tehát használni is szeretnéd, ezért tetszik vagy sem, fel kell tankolnod.
Mennyi is egy tank benzin ára?
Mennyi ideig fogod használni a kocsit?
Hányszor fogsz tankolni addig?
Szorozd össze és jöjj rá, mekkora baromságokat írsz össze...

Egy telefon esetében ugyanúgy szükséges az elõfizetés, mint a kocsidba a benzin, mert nélküle nem használható. Ha ez árukapcsolás, akkor elég sok ilyen létezik még a világon.

magus
direkt raktam mellé a telefonomat, ami nincs összekapcsolva, hogy így is úgyis kijön. ha egy olyan 3,5 mp-vel többet használtad volna az agyadat, akkor rájöttél volna a mercis példa nélkül is. de nem neked van ez a telefon, nem nagy baj

Sziasztok.

Esetleg valaki nem járt mostanság a Pólusba lévõ T-Mobile felé?
Érdemes e odamenni készülékért?

5c0rp330n
super.fi 5-el azért reméltem is, hogy rendben találod a hangminõséget 😊
majd egyszer talán nekem is lesz olyan 😊 mondjuk arra a fülesre azt mondják, hogy nem árt mellé egy tényleg jó lejátszó, és hogy a zene ha mp3, minimum 250kbit/s körüli legyen, ha viszont ezek megvannak, elég durván tud szólni.

Gratulálok a géphez! Sok percet nyomj bele!

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

Lacee
3G elsõ benyomások: 2.0.2-es szoftver van rajta, minden pöccre moccan, kellemesen gyors a menü. App store kifogástalanul mûködik (még szép), a remote alkalmazás és a shazam nagyon tetszenek (egyikkel irányítani lehet az itunest, mintha a telefon a macbookhoz járó távirányító lenne, a másik pedig mikrofonról felismer bármilyen külföldi számot, legalábbis eddig 100%)

az ipod rész hangminõsége szerintem sokkal jobb, mint az elsõ generációs iphone-ban, és végre bármilyen 3,5-es jackdugót befogad, így használhatom a jó kis UE super.fi5 füleseimet hozzá. A telefon hangminõségén nem tapasztalatam különösebb különbséget, de elhiszem a szakértõk véleményét, biztos jobb lett az is.

a kilõhetetlen t9 is sokkal felhasználóbarátabb a réginél, bár ez is idegesítõ, de közel sem olyan erõszakos, mint az eredeti 1.1.4es verzió. Mondjuk még jobb lenne ha szerepelne benne magyar nyelv, talán pár hónap múlva...

Egyedül az aktiváció volt nehézkes, de az sem a készülék, hanem a t-mobil hibája: a csomagban levõ sim-kártya nem volt aktiválva (persze az útmutató semmit nem írt errõl), így a gép nem tudott vele mit kezdeni - jópár percnyi ijedt szörfölés után jöttem csak rá, mi a gond, és hívtam az ügyfélszolgálatot, 10 perc után megoldódott.
kellemes meglepetés, hogy mikor rádugtam a gépre a telefont, az iTunes felajánlotta, hogy a régi 2G-s iphone-omat restore-olja az új készülékre - ez olyan jól sikerült, hogy még a májusi híváslista is felment, az address book és egyéb beállítások mellett 😊

a fekete hátlap tényleg látványosan gyûjti az ujjlenyomatot, de nem vészes, úgysem kijelzõfel lefelé tartja az ember 😊
Safari-kérdés: még aktiváció elõtt, frissen kicsomagolva próbáltam volna a t-mobil site-ját megnyitni, amibe rögtön bele is törött a safari bicskája, teljesen kifagyott. Újraindítás után azóta is netezek rajta, semmi jelét nem adta bármiféle hibának.

szóval, jó cucc ez 😊

Szerintetek egy 1st gen iPhone-t 8GB minden tartozékkal, megkímélt állapotban, karcemntesen, unlockolva mennyit ér?
Magiszter
Valóban nem jó példa volt de hírtelen csak ennyire futotta. A lényeget le lehetett szûrni belõle szerintem.

Az a 2500 pénz már tényleg korrekt ár és örülök a hírnek hogy lehet alkudozni a T-vel és nem csak a táblázat szerint adják a készüléket (occó öccá, pontyó.) Így már jobban elgondolkoztam hogy veszek egyet, eddig csak a "Ha nyerek a lottón" mappában volt benne. Köszi a felvilágosítást! <#worship>

GregSB
Most elhúzok, próbáljátok meg kultúráltan folytatni a vitát, nem szeretnék este törölni amikor visszajövök...

GregSB
Ez a merci példa nem jó, mert ha ilyen telefont veszel akkor úgyis fogsz fizetni a beszélgetésért, sms-ért és netezésért, szóval nem egy totálisan más jellegû árut kapcsolnak hozzá a termékhez hanem egy olyat amit mindenféleképpen használnál.

Neked az a bajod hogy havi 10ezret nem beszélsz, sms-ezel, netezel el. Most írta dobaky hogy meg lehet egyezni a T-vel alacsonyabb havidíjban is, azt meg ne mond nekem hogy havi 2500 Ft sok mert akkor tényleg nem neked találták ki ezt a telót.

GregSB
Légyszi kerüljük a felesleges flamet és személyeskedést! <#ejnye1>

Magiszter
Szeretem az ilyen primitív embereket. Nem értik a logikai összefüggéseket, de káromkodni azt tudnak cifrán.

Ha csak úgy tudsz venni egy telefont hogy meg kell venned mellé egy mercédeszt is 20 millióért akkor az a telefon 20 millióba került. Hiszen az eredeti vásárlásod célja annak a készüléknek a birtokba vétele volt. És ha már neked van egy mercédeszed mit kezdesz egy másikkal? (amit nem adhatsz el mert az szerzõdés szegés) Hiába került az a készülék 3 ezerbe. És mi az hogy nem vehetek porsét, ha csak 10 kilómétert autókázom havonta? Ne hogy már úgy adják hogy ha 200km-re fizetem a benzint. Teccik érteni a logikát Primitív barátom?

Ez elgondolkodtató. Rá kell majd kérdezni, hogy milyen feltételekkel adják. Arany-platina kártya stb. Én nem T-s vagyok, nem tudom a menetét, de hamarosan hûtlen leszek...

GregSB
Remélem nem ez nagy g*ciség lenne :S

Egyébként nekem új amit dobaky ír, de ezekszerint meg lehet egyezni a T-vel egyéb csomagban is. Havi 2500 az már nem sok...

magus
ja, amúgy olyat hallottam, hogy az az x lebeszélhetõ perc a bejövõkre is vonatkozik. legalábbis usa-ban így mûködnek ezek az elõfizetések. itthon is?

Ombika
Ilyen embereknek alcatelt javasolnek! 😊

magus
bazmeg te olyan sötét vagy mint a segglyukam egy komor reggelen

még mindig nem fogod fel, hogy az az x ezer Ft nem az iPhoneba megy, hanem az elõfizetésbe? az én nokia 6233-asom volt 50e Ft, olyan jó 1 éve csinálok 15e Ft-os számlát átlagban (és nem fog változni az elkövetkezendõ 1 évben sem)

50.000 + 24*15.000 = 410.000 Ft

drágább mint az iphone

GregSB
"Még mindig csak 140 nél járunk. Így a készülék tényleges értéke olyan 160 lehet szerintem, max 200. Ha tévedek akkor ez van. De 270.... az azért már nagyon durva."

Nem kénea telefon nett árát összekeverni azzal az összeggel, amit a két év alatt fizetsz ki szolgáltatásokkal együtt.

A nettó ára a telefonnak 180 körül van, a maradék a 270 ezerbõl mind a lebeszélhetõ percek, SMS-ek és a netezés. Ha meg nincs havi 10 ezer a telefonszámlád akkor ezt a telefont nem neked találták ki, ennyi, vegyél egy olcsóbb Nokiát, SE-t, Samsungot, akármit.

Ombika
Nah kezdodik elolrol!!!!

Magiszter
Ez így már sokkal szimpatikusabban hangzik. De akkor is vannak ellenérzéseim az elõfizetéssel kapcsolatban, hiszen kihozhatnak olyan havi számlát hogy az ember csak néz, és ha nem akarod kifizetni a töbletet akkor neked megy az idõd/pénzed hogy be is bizonyítsd. Vagy a T. nem csinál ilyet?

Szóval:

12 hónapra egy 8 gigás: 12×9900 + 69990 = 188.790 Ft
Ennyivel több, mint amit te adnál érte. Ebben benne van 12*2 GB net, 12×400 perc beszélgetés, 12×200 hálón belüli SMS.

Én pl 89ezerért vettem 2500 ftos havídijjal jó nem 999 ftért és az is igaz hogy csak 50 sms küldhetek ingyen és ingyen hívhatom a szüleimet.
Mivel nem csak 10ezer forintos hívidíjjal lehet kapni hanem:

"A fent szereplõ ajánlatok mellett az iPhone 3G - a MobilOtthon és MobilOtthon Prémium kivételével - egyéb díjcsomagokkal is rendelhetõ, ez esetben azonban a T-Mobile egyedi árajánlatot ad az ügyélnek, csakúgy, mint a már leszerzõdött, mobiltelefonját új iPhone-ra leváltani kívánó elõfizetõk esetében."

link
Magiszter
Mi a legolcsóbb változat? Én tegnap néztem meg a tarifákat és a 8 gigás 9900 forintos elõfizuval 2 év hûség nyilatkozattal 28 ezerért elvihetõ. Ebbõl számoltam a 270-et. És ez volt a legolcsóbb megoldás abban a táblázatban.

Magiszter
Tehát aki vesz az csak gizdulásból... értem én, csak sznob dolognak tartom ezt a kijelentést. Én ha vennék azért tenném mert van egy kamerám, egy nagy képernyõs kijelzõve, zene/videó lejátszással, internettel, telefonálási lehetõséggel. És ez mind elfér a zsebemben is, úgy hogy még csak nem is lesz teli.

A legolcsóbb változatban 188-ra jön ki. AZ meg nincs messze a te által számolt 140-hez.

Magiszter
Ezaaaz! Gyerünk ugorjatok a torkomnak csak mert kijelentettem, hogy 270 ezer forintért nem akkora durranás ez a készülék.
Ez is egy példája annak hogyan lehet lehúzni egy rakás pénzt az emberektõl. Tényleg jó a készülék, ezt nem tagadom. Nekem ugyan csak egy iPod Touch-om van és imádom, meg minden (60 ért vettem 1 év garival, tokkal, 220-as töltõvel.) De most képzelj el egy iPod-ot csak van benne egy 2 mpx-es kamera (kb 20-ezer) és egy telefon lehetõség (kb 20 ezer), gps navigációs kütyü (40 ezer). Még mindig csak 140 nél járunk. Így a készülék tényleges értéke olyan 160 lehet szerintem, max 200. Ha tévedek akkor ez van. De 270.... az azért már nagyon durva. Persze egy részét lebeszélheted, de nekem egyszer volt egy elõfizum pannonnál és olyanokat számláztak ki amit nem is hívtam. Aztán meg 2 napom arra ment el hogy be is bizonyítsam nekik, nem telefonáltam brazilliába fél órán keresztûl. Ha veszek iPhonet (már pedig fogok majd), akkor csak függetlent és tuti nem 270-ért.

Na lehet elküldeni melegebb éghajlatra, másra úgy sem számítok...

Lacee
így van, ha úgysem telefonálsz vele (1000 forintos feltöltökártya elég 3 hónapig stb), akkor vegyél touchot. legtöbb funkciója ugyanolyan, és villogni azzal is lehet 😊