iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee
dehogy is, hiszen te magad is mondtad többször itt a topicban hogy iphone-ról NEM lehet MMSezni 😛
(amúgy életemben kétszer használtam ezt a funkciót, ebbõl egyszer az említett eset elõtt az iphone-on, tényleg felesleges)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

PyRex
Nem, ez nem egy appstore progi.
szóval you fail.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

5c0rp330n
és ez elvileg egy hivatalosan ellenõrzött, appstore-ban kapható progi? elég érdekes..

Lacee
a 2G-s telefonon a swirlyMMS mondjuk generált nekem egy 10ezer körüli gprs-forgalmat egy hónap alatt, pedig nem is használtam... azóta sem értem, hogyan. az értesítõn teljesen rendszertelen idõpontokban látszott egyenként minimális adatforgalom (10 percen belül hat-hétszer, aztán két óra szünet, akár hajnal 3kor is), így némi levelezés után elegendték a felét a díjnak 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

magus
tényleg nem frissít, ha nem frissíted direkt

PyRex
"ami tudtod nélkül automatikusan frissíti magát, ha használod, ha nem"

mondjuk olyan nincs, amit ha nem használsz, frissíti magát, mivel ezek a háttérben ugye nem futnak...

Ombika
Most epp olyan infot kaptam,h itthon semmit se tudnak csinalni csak iTunes keresztul szoftveres aprosagok,magyarul barmi is van egybol fodarabcsere!! Aszem mehet a jailbreak nyugodtan! <#worship><#worship><#taps><#awink>

MerlinW
1. Nem tudják kiszúrni
2. Ha nincs hardveres hiba, nem is akarják kiszúrni
3. Csak akkor bukod a garanciát ha szoftver általi hardverhiba keletkezik (pl egy régebbi ZiPhone program tönkre tudta vágni a wifi chip-et.)

Egyébként az elmúl majdnem 2 évben nem nagyon olvastam, hallottam olyanról, hogy meghibásodott volna a készülék. Mármint hekkelés és dobálózás nélkül.

[merlinw.org]

passatgt
nem

Ombika
Oks csak ezt mindenki vagdalkozva mondta es nincs alatamasztva,hogy tenylegesen nem e tudjak kiszurni adott esetben?! <#awink>

MerlinW
Miért lenne. Ha nem kell a jailbrake akkor nyomsz egy restore-t az eredeti apple szoftverrel, és ott lesz a kezedben egy brendnyú ájfon. Jail-nek nyoma sem lesz.

[merlinw.org]

Ombika
Jolenne ,ha vki fixen tudna,hogy jailbreak utan nincs garivesztes! Kivancsi lennek pesti szervizesek ehhez mit szolnak,vagy megtudjak e ezt nezni,ha garirol van szo?! <#worship><#worship>

Egyik Iphone tulajdonost se verje le a víz, ha az egyenlegértesítõn mondjuk 2 nap után 52.000 Ft-ot számláz az sms hiába 2G alatt van az adatforgalom.
Ugyanis mondjuk 49.000 kbyte adatforgalmat 4900 x 13 Ft-ért számol.

Viszont, mikor az ügyfélszolgálattal beszéltem, a hölgy felvilágosított, hogy számtalan olyan app elérhetõ, ami tudtod nélkül automatikusan frissíti magát, ha használod, ha nem és bizony azért minimum adaforgalmi díjat kell fizetni.
szóval FIGYELJÜNK ODA MIT TÖLTÜNK LE!!
na még egy probléma, de lehet kiszolgálói hiba:
Mikor hívnak, akkor nem írja ki a számot, csak azt, hogy ismeretlen hívás.
Holott meg van az illetõ a telefonomban, és neki is be van állítva, hogy elküldje a számát. Egy számot sem imer fer, és a számot sem írja ki. Hogy tudom ezt átállítani?
Lacee
szerintem onnan jön a félreértés, hogy több magyar híroldalon is tévesen fordították az eredeti API-szöveget, emlékszem hogy én is olvastam hasonlót valahol, de az eredetiben nics szó tiltásról.

mint ahogy az sem igaz tudtommal, hogy az Apple távolról letilthat bármilyen programot, hiszen "John Gruber érvelése szerint ez nem "kill switch", hanem kizárólag a Core Locationhöz való hozzáférését tiltja le a feketelistára kerülõ programoknak, hogy a fizikai hollétedrõl árulkodó információt ne tudják esetleg helytelen célokra használni." (from beszmac kommentek)

Lacee
jailbreakelni kell, ami semmiképp nem legális (hiszen a tört alkalmazás ugyanolyan warez mint bármilyen egyéb szoftver esetében), de szerintem nem veszik el a garancia, hiszen akármikor visszaállítható az eredeti állapot egy restore paranccsal. Valaki javítson ki ha tévedek 😊

"ami teny, hogy az apple lekorlatozta a gps HW-es elereset az APIban iphone programok irasakor. "

Te nem olvasol, csak írsz?

Nincs semmi lekorlátozva a GPS-el kapcsolatban. A Google Maps API-jának külsõ alkalmazások általi használata van korlátozva.

Olyan nehéz ezt megérteni?

Zomil
Ha veszek t-mobilnál telefont, és esetleg tört alkalmazásokat is szeretnék rárakni, akkor a telefont is meg kell törni, és elveszi a garancia?

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

grizzly21
En amondo vagyok, hogy ezen kar vitatkozni amig nem derul ki, de tul sok fantazia nem kell hozza...ami teny, hogy az apple lekorlatozta a gps HW-es elereset az APIban iphone programok irasakor. Szerinted miert?

"szerinted miért nem engedi az apple, hogy az SDK-val el lehessen érni a gps-t?"

Jajjjjj..

Ismét megnyilvánul, hogy fingod nincs semmirõl, csak vagdalkozol össze-vissza...

SDK-val el lehet érni a GPS-t és ebben a pillanatban 70 olyan alkalmazás van az App Store-ban ami használja is.

Ami tiltás alatt van (amit gondolom valahol félig olvastál), hogy a Google Maps API-ját külsõ alkalmazás gépjármû navigációra felhasználhassa.
No és itt nem az Apple a tiltó, hanem a Google, mivel õk nem engedik ilyen célra a terméküket felhasználni.

GregSB
"hanem azt, hogy az ugyanúgy fog mûködni, mint a többi platformon, ugyanolyan áron"

Miért ne mûködne ugyan úgy, ugyan olyan áron? Na itt jön képbe a merész fantáziád 😄 Miért lenne havidíjas?

5c0rp330n
úgy tûnik nem jutottál túl a mondat felén: "...vagy ha lesz, azért olyan havidíjak lesznek, hogy öröm lesz fizetni."
nem azt vitattam, hogy lesz rá valaha jó gps progi. hanem azt, hogy az ugyanúgy fog mûködni, mint a többi platformon, ugyanolyan áron. talán nem véletlenül nem ad szabad kezet az apple a készítõknek, csak akinek akar. nyilván ebbõl is nagy adag részesedést akarnak majd látni.

GregSB
Hallottam az iGo-ról. Nem azt vitatom hogy lesz a Touch Pro-ra jó GPS progi, hanem azt hogy az iPhonera sose. Az Apple lehet hogy tilt 1-2 dolgot az SDK-val, de azt már láthattuk hogy ezek a nagyobb cégeket nem érintik. (Pl AIM instant messenger tud futni a háttérben)

Az pedig 100%, hogy a Nav N' Go és a TomTom is készít navigációs progit az iPhonera. Elõbbirõl van is videó a Youtubeon, utóbbit pedig bejelentették az elmúlt hónapokban...

Itt a videó a 2008-as CeBitról:

5c0rp330n
egyébként nem gyûlölöm az iphone-t és nem gyûlölök én senkit amiatt, hogy iphone-ja van. miért tenném? csak szánalmas, ahogy ennyire beetetik vele a plázanépet, és ekkora felhajtást csinálnak köré, amikor olyan nyilvánvaló hiányosságai vannak, amik 4 évvel ezelõtt gáznak számítottak volna, amikor olcsóbban hozzá lehet jutni egy Diamond-hoz vagy hasonló áron egy touch pro-hoz, és hadd ne kelljen már összehasonlítani, hogy melyik mit tud.. az UI-ja tényleg fasza, ennyi. de semmi többet nem tud felmutatni.

5c0rp330n
fantázia? téves elméletek? hallottál olyanról, hogy iGo? ill. szerinted miért nem engedi az apple, hogy az SDK-val el lehessen érni a gps-t? túl sok ész nem kell hozzá pedig, hogy átlásd, sajnálom, hogy ez neked nem sikerül.

GregSB
ignore <#zavart1>

GregSB
"hamarosan olyan profi gps progi jö rá, amilyen iphone-ra soha a mocskos életben nem lesz, vagy ha lesz, azért olyan havidíjak lesznek, hogy öröm lesz fizetni."

Nem mondom, van egy fantáziád... Kár hogy téves elméleteket gyárt.
+ ezzel a mondattal elárultad hogy nem a tudás, hanem a gyûlölet beszél belõled amikor az iPhoneról beszélsz. Részemrõl mostantól /ingonre.

5c0rp330n
"Azért jó dolog kocsiban, vagy az utcán sétálva cerkával bogarászni a kütyü miniatûr képernyõjét 😊"
erre mért is lenne szükség? utcán sétálva optimális esetben telefonálsz, sms-t írsz, extrém esetben webböngészel, de nem azzal fogsz office dokumentumot szerkeszteni, ennek fényében semmi szükség a stílus elõvételére.

magus
nem tudom, touchra nem engedi felrakni... csak videot láttam róla

Atika :o)
#3494 ez szerint megcsinaltam a leirtakat itunsal felraktam az IPA kiterjesztest es mikor inditanam a telefonrol azt irja hogy cannot be opened mit ronthattam el??

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Zomil
lehet h elnéztem, de ez a program nem pénzes?
ingyenesen is müködik?

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

magus
Shazam

azert a stylusnak van egy vitathatatlan elonye: latszik, hogy hova mutat a vege, ujjal kicsit szerencse dolga is (persze csak ferfiaknak, kisgyerekek gondolom latjak...)

http://gaborszantai.co.uk/

http://gaborszantai.co.uk/

"no, micsoda érvágás. halászhatod elõ. amikor gyakorlatilag a készülékben van rajta mágnesesen"

A macska meg fel van mászva a fára 😊

Azért jó dolog kocsiban, vagy az utcán sétálva cerkával bogarászni a kütyü miniatûr képernyõjét 😊

Látszik, hogy minden tapasztalatot nélkülözve próbálsz nagyokat mondani, de csak üres szappanbuborékokra futja 😊

"egyelõre. ezen van a hangsúly. szinte még meg sem jelent ez a telefon, és biztosra vehetõ, hogy hamarosan olyan profi gps progi jö rá, amilyen iphone-ra soha a mocskos életben nem lesz"

Erre ne vegyél mérget, mert lehet szarul járnál 😊

A többire nem reagálnék, mert fárasztó vagy...

koszi

Zomil
hali engem az érdekel, h mi annak a programnak a neve amivel felismer egy zenét ha bejátszom a mikrofonba?(és ingyenes)

magus
be, bosstools-al át lehet mozgatni mindent a nagyobb partícióra, ssh-n keresztül te a nagyobba pakolsz. iTunes is a nagyobbra pakol alapból. A cydia használja alapból a kisebbet amíg nem mozgatod át bosstoolssal

magus
""Tekintve, hogy igencsak ismernie kell, ha fel akarja törni, módosítani akarja a programokat, vagy bármit a készüléken."
te tényleg azt hiszed, hogy a tipikus iphone vevõ fel fogja törni a készülékét? te valahol nagyon el vagy tévedve."

összes ismerõsöm -aki gondolkozik az iPhone megvételén- elsõ kérdése, hogy meglehet-e törni

Az eggyes jatekokat be tudom ugy rakni az iphonba hogy a nagyobbik particion legyenek hogy ne teljen meg a kissebbik vagy mit lehet ilyenkor csinalni??? Koszi

5c0rp330n
a gps-es kérdésnél annyit felejtesz csak el, hogy nokián kib@szottul olyan progit használsz, amilyet akarsz, nem vagy rákényszerítve a Nokia Maps-re. használhatsz Garmint XT-t, Route 66-t, Tomtom-ot és ugyanúhgy használhatsz Google Maps-et is. egyébként pedig a maps 2.0 teljesen a helyén van, és a térkép is teljesen korrekt, de te biztosan qevára ismered, biztos valami 1.0-ás bétaváltozatot fél percig kipróbáltál, aztán rámondtad egybõl hogy szar és soha többet ilyet. és amúgyis nonszensz amit mondasz, hogy jön egyáltalán szóba a Nokia Maps? ki beszélt itt most Nokiáról? :S

"Egész addig, amíg nem indítasz el egy programot és mivel a WinMo programok 99% nem ujjra van optimalizálva, így halászhatod elõ a cerkát."
no, micsoda érvágás. halászhatod elõ. amikor gyakorlatilag a készülékben van rajta mágnesesen, szóval "elõhalászni" majdnem 2 másodpercet igénybevesz egy amatõrnek, igaz. egyébként pedig egyre több olyan progi lesz rá, amit ujjal is lehet teljesen jól használni.

"Azzal még jobb a GPS, mert gyakorlatilag egyik WinMo-s navi program sem megy vele egyelõre 😊"

egyelõre. ezen van a hangsúly. szinte még meg sem jelent ez a telefon, és biztosra vehetõ, hogy hamarosan olyan profi gps progi jö rá, amilyen iphone-ra soha a mocskos életben nem lesz, vagy ha lesz, azért olyan havidíjak lesznek, hogy öröm lesz fizetni.
"A tipikus iPhone vevõnek sokkal nagyobb tudása van a készülékérõl, mint neked lesz valaha is bármelyik WinMo-s csodáról."
o rly? ajánlom az index/origo interjúit megnézni az elsõ iphone vevõkkel, és utána ilyeneket kijelenteni.
"Tekintve, hogy igencsak ismernie kell, ha fel akarja törni, módosítani akarja a programokat, vagy bármit a készüléken."
te tényleg azt hiszed, hogy a tipikus iphone vevõ fel fogja törni a készülékét? te valahol nagyon el vagy tévedve.
"Ismét olyasmirõl próbálsz okosakat írni, amirõl fingod sincs. Csak magadat járatod le vele, de ez a te dolgod.."
láthatóan neked nincs semmi fingod a dolgokról, amikrõl pedig van, szándékosan elvakultan állítod be, a hibákról nem tudomást véve, és olyan dolgokat keversz bele, aminek semmi köze a témához és nem is igaz (lásd Nokia Maps), csak hogy mégjobban megmondhasd.

"csupán a csengõhang hiánya"

Ezen könnyen segíthetünk 😊

iRinger

"Amúgy XLO-nak igaza van, ha a gépen fent marad az adott app, akkor minden szinkronizálásnál vissza akarja majd tenni a telefonra, így onnan is le kell törölni."

Nincs igaza.

2.0.1-tõl ez javítva van. Ha a telóról törlöd, akkor a szinkronizálandó alkalmazások listáján automatikusan kiveszi elõle a pipát.
Elõtte sem kellett törölni, csak kézzel kellett elvenni a pipát.

PyRex
A legjobb egyébként, hogy NINCC htc-je, NINCS iphone-ja, de az iphone topicba jár a htc ellenében az iphone-t fikázni. Tipikus 😊 Szeretjük ezt a hozzáállást 😊)

PyRex
"em úgy mint a Nokia Maps-ben ahol a Duna máshol folyik és a Csepel sziget is elkerült a helyérõl 😊"

lol, hát igen... 😊))) tipikus 😊

PyRex
LOL 😊

htc? 3g-ben fos, wifiben fos, gps-e sem olyan hûdejó. aksi kb. nulla, menü, oprendszer fos. miben is veri szanaszét??

De most 2.0-ásról van szó nem?😊 Nekem még 1st gen 1.1.4esem van😊 És Appstoreból ingyenes progikat se tudom rárakni.
Lacee
biztos cydiával telepített progiról van szó, az X csak appstore-ból szerzetteknél van ott!
Amúgy XLO-nak igaza van, ha a gépen fent marad az adott app, akkor minden szinkronizálásnál vissza akarja majd tenni a telefonra, így onnan is le kell törölni. Ez fordítva is igaz (ezért hívják szinkronizálásnak ugyebár), tehát a géprõl hiányzó programokat is át akarja majd másolni az iPhone-ról.

Nekem valamiért az az X nincs ott. De emlékszem rá, hogy régen ott volt😊 Miért?
Lacee
ha maced van, a garageband progival tudsz készíteni csengõhangot akármilyen hangfájlból, vagy akár saját zenébõl, midis prüntyögésbõl 😊

Windowshoz van sok ingyenes prgoram (custom ringtone maker, hasonlók) de létezik például ez a módszer is.