iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na most már azt mondták, hogy lehet venni (aréna plázában lehet, árkádban nem.. 😄), viszont nem 58ezer, hanem 86. ebay lesz ebbõl úgyérzem.

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

Ombika
<#awink>

Nem mondom, hogy nekem nem jönne jól egy külön autós navi, dehát nincs mindenre pénzem 😊 Majd talán kijön erre is az IGO, legalábbis remélem.

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

Ombika
MerlinW: Egyetertek veled teljesen,nekem is van kulon 1 autos navim,aminek sokkal nagyobb a kijelzoje es a jol megszokott IGO fut rajta ,kizarolag az magaban es villamgyorsan!! Igy marad mellett szabadon telefonom,ha pl keresnek,de eltevedtem csak bambulom kozben a navit es telozok! 😊

Verseghy #3802: Olvass forumokat, atveresek es sokan be is dolnek neki sajnos!! 😞 Egyenlore nincs meg olyan cucc amivel tudnak fuggetleniteni a telot a gyarin kivul persze!

5c0rp330n: Neked meg mibajod van,nincs jobb dolgod mint itt ertetlenkedni es sok folos HSZ-t gyartani,plane ,ha tenyleg megvetted mar uj szifnond elvezd es ne suketelj please!!!

és a két éves hûségünk az elõzõ, az októberben jár le. de olvastam már azt is, hogy ez se gond, akiknek két hónap van hátra a meglévõ elõfizetésbõl, azok is megvehetik újjal.

igen, ezt mondták az aréna plázában is, hogy viszek egy munkáltatóit és már adják is a telefont. az árkádban meg azt mondták, hogy itt a csomagra is kell vállalni a hûséget, és nem tudják, hogy a honvédség a tmobilelal lesz e szerzõdésben két év múlva.

Honvéd csomagra nyugodtan lehet upgradelni, ha nincs aktív hûség rá.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

grizzly21
pontosan ez a baj. Rokon kuldott asszem ilyen 100 dollart, elloptak, megint elkuldte megint elloptak. ugyanez ajandekkal ketszer. amazonrol rendeltem konyvet, nem jott meg 1 honap alatt, irtam nekik mivan, kikuldtek szo nelkul ujra, csak tudnam egy magyar postas mit kezd egy angol konyvel

GregSB
A cellanaplós kommentelõket is csak a T fizette le nyilván egyébként. Jól meg van ez szervezve.

Egyébként tudom hogy te csak objektív vagy, és csak meg akarsz minket menteni mert hülyék vagyunk. És mi parasztok meg erre lehurrogunk ahelyett hogy megköszünnénk hogy felvilágosítasz minket, mert teljesen elvakultan imádjuk a telefont, annyira hogy észre sem vesszük az igazságot amit csak te látsz.

Kegyetlen világban élünk.

GregSB
Köszi hogy megengeded hogy kirakjam. Féltem is mi lesz ha azt mondod hogy ne.

A topic szellemiségével pedig nincs semmi baj, általában értelmes diszkurzus folyik a telefon használatáról, jailbreakelérõl stb, amíg be nem jön ide "valaki" akadékoskodni.

Lacee
csak hát ha eltûnik a csomag, akkor a magyar postánál két hétig nem lehet reklamálni, plusz ha az USAból érkezõ csomag (hacsak nem global express) akkor nem is tartják nyilván, akármilyen registered feladással járt - hozzáteszem, az országhatárig követhetõ, ott viszont nyoma vész, ki tudja miért.

az olyan urban legendeket pedig el sem akarok hinni, hogy karácsony környékén szabályos börze van a külföldi csomagokból a nemzetközi kicserélõben, hogy kinek mi kell - azért ez eléggé hihetetlen, de elképzelhetõnek tartom hogy régen ilyen is megeshetett.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

passatgt
ebayen és a legtöbb oldalon elõre kell fizetni, ergó nem nekik kell megbízni benned, hanem neked benünk😊

Abszolút nem a postások miatt nem küldenek Magyarországra csomagot a cégek, volt is errõl valahol egy cikk, talán origon. Egyszerûen azért, mert az összes ország közül kis hazánkban a legtöbb visszaélés, nem fizetés, hamis kifogás, simliskedés - ergo a külföldi csomagküldõknek faszuk telelett azzal, hogy minden huszadik magyar elkezdi verni magát, hogy õ bizony nem fizet, mert most ezt és azt találta ki, de a cuccot AZT megtartja.
A postai dolgozók is lopnak, bizony, de ha jól tudom, nem ez a fõ ok.
"Magyar, ne lopj", ugyebár, ilyen ez a nemzet 😊

passatgt
ja és én is szoktam ebayról, illetve más oldalakról is ezt-azt rendelni, nagyobb értékben is, és eddig minden megérkezett, nekem nincs gondom a magyar postával, azért nem úgy megy az, hogy megérkezik a postára a csomag és minden 10.-et zsebre rakja

passatgt
azt speciel én sem értem😊

múlt héten rendeltem egy tokot, 3$-t fizettem összesen, volt a borítékon 10,5$ bélyeg

MerlinW
Akkor csak szerencsém volt eddig. Lényeg, hogy iPhone doboz jól becsomagolva nem néz ki elektronikai cuccnak😊

[merlinw.org]

Az ipod car dock-ok mûködnek iphone-nal is, szal nem kell kézben tartani vezetés közben.

Ja, és még egy rémhírt szeretnék eloszlatni: NEM igaz, hogy adatfogadás közben automatikusan a hangpostára teszi a hívásokat a telefon, többszörösen kipróbálva, abszolút gond nélkül jönnek a hívások még az index.hu címlapjának betöltése közben is.

MerlinW
Kicsit elkanyarodva, ma rendeltem egy kb 5000ft-ot érõ kábelt Hongkongból. Hihetetlenek. 650Ft-ot kértek a kábelért, 3 napoon belül megjött, AirMail-el és Express címkével.

650Ft!!! Itthon a szomszéd utcába drágább a bélyeg😊)

[merlinw.org]

5c0rp330n
nem valótlan veszély, rutinszerûen nyúlják le a cuccokat a magyar postások. nem véletlenül nem lehet amazon-ról mûszaki cikket rendelni magyarországra..

MerlinW
Õ a magyar postától fél😊

[merlinw.org]

passatgt
jó eladótól rendelsz gond nélkül megjön, én is onnan vettem😊

MerlinW
Hát nem tudom. Lekopogom, de hozzám eddig minden ideért😊
~200 külfödli rendelés változó értékben. Jófejek postások a környékemen?😊

Egyébként ez rossz hozzáállás. Megérkezik az. Egy mail váltás az eladóval, õ elküldi neked a bescannelt postani bizonylatot, bebattyogsz a magyar postára, megmutatod nekik, aztán elõkotorják/kárpótolnak, stb. De bevallom eddig nem sok ilyenrõl hallottam az online rendelõ ismerõs körömben sem.

[merlinw.org]

grizzly21
felreertettel en nem a feladotol felek, en is vettem mar dolgokat, igaz nem nagyon draga tetelben eddig, a postara ertettem! Mert az egy dolog hogy o elkuldi, de ha a kis csoro magyar postasnak megtetszik akkor mi van? ugy tudom itt mar nem lehet kinyomozni melyik postas lopta el...es eddig nem egyszer tuntettek mar el ideerkezo ajandekot, penzt, egyebet (nem ebayrol)

MerlinW
Értelek, de most õszintén egy (ma már tényleg nem drága) PNA autós szettel, állvánnyal, szivargy.töltõvel nem praktikusabb?😊

Ájfonhoz nem láttam autós állványt, azzal kézben kell vacakolni, azaz meg kell állni a kocsival, vagy csukott szemmel, térdkormánnyal vezetni😊

[merlinw.org]

hogy érted hogy félreinformáltak? (nem másik t-s kártya kellene, hanem hogy az én simemet beletehessen egy iphoneba, ha már nekem nem adják oda a honvédségi csomag miatt)

Jaja, ez tök igaz, hogy para, hogy ha egyvalami elszáll megy vele minden, de természetesen a navi-rendszerek is szivargyújtós töltõt használnak, hiszen egy 12-13 órás út alatt még a legjobb akksi is megadná magát. Természetesen a papír térkép és a szád mindig "kéznél van", de kevésbé kényelmes és gyors - márpedig itt ez a lényeg, nem beszélve az olyan helyzetekrõl, amikor pl több száz kilométeren keresztül nincs túl sok ember, akivel találkoznál (ami ugye európában nem túl gyakori, de máshol megesik). Eltévedni persze hogy nem tévedsz el a saját városodban, de mondjuk közepes forgalom mellett egy elbaszott kanyar is plusz 10-20 percet jelenthet, amit nem igazán engedhetsz meg magadnak, ha pl. tárgyalni mész ügyféllel.

MerlinW
Hosszú évek óta vásárlok E-bay-en. Nem úgy van az😊 Be van biztosítva. Adat visszaellenõrzés nélkül nem is árulhatsz, ahogy a magyar oldalakon sem.

Ott kezdõdik, hogy eladáshoz (de a PayPal számlához is a bankszámlaszámodat) muszáj valós adatokat megadnod, stb. (a pontos menetét nem tudom, mert eladni nem adtam ott el, de pl a magyar teszvesz-en postán küldik ki a jelszavadat)
Ezáltal már megvan minden ami számít.

Emellett ha panaszt írsz a supportnak, õk máris küldik a hatóságot.
De pár kattintással kiderül, hogy az adott eladó üzlet-e vagy magánszemély, illetve értékelési rendszer is van mint a hazai piacokon is, tehát látod mennyi áruból mennyi érkezett meg.

Több mint 10 éve megy az e-Bay, jó dolog az😊 Rendeltem én már több százezres Marantz erõsítõt is onnan ezelõtt 6-7 éve, az is megjött egy karc nélkül.

A szállítási díjat is feltüntetik, de a boltok nagy része általában odaírja, hogy free shipping, azaz ingyenes.

[merlinw.org]

Beirtam mindent, mert még régen kérdezték itt, hogy mik a beállítások vodánál és volt rá válasz, de nekem mégse müxik. De mind1, két nap és 3G😊
grizzly21
csak azzal tudod mi a nagy baj? a posta😞 Amint ideer a cucc kinyomozhatatlan...vagy ha fedex-el kuldik az kb + 20-30 ropi..rendelt mar valaki igy?

MerlinW
Sikerült. Pannonos vagyok, EDGE menüben az APN-hez oda kellett írni hogy WAP. És már megy is a GPRS, ennyi😊

Azt hiszem Vodánál is hasonló nehézségekbe kerül😊

[merlinw.org]

MerlinW
Ha egyszer meghal az elsõ gen. készülékem, biztos újabbat veszek majd, de az is biztos, hogy a régi jól bevált módszerrel, azaz külföldrõl, független/függetlenített darabot.

Tisztában vagyok vele, hogy úgy-ahogy reális áron árulja a T a magyar viszonylatokat tekintve, de számomra már túllép az ár-érték arány határain.

Megjegyzem e-Bay-en már most is látni jópár 700-900 dolláros 8, sõt 16GB-os független 3G-s készüléket. Megvehetném magyar-jóárasítva is, de inkább elnyaralom a maradék pénzt😊

[merlinw.org]

Az én 1st genes iPhoneomon nemsikerült beállítani. És a tiéden?😊
MerlinW
Arra bõven elég a GPRS is😊

[merlinw.org]

MerlinW
Ismét szubjektív(!) dolog:

Amíg nincs IGO, Tomtom, addig izé van. Jobb mellé egy PNA/PDA.
Ha már lesz rá normális nav. rendszer, akkor meg úgy vagyok vele, hogy az ember akkor navigál, ha hosszabb távra utazik (belfölfön eddig sem tévedtünk el, vagy ismerjük a városunkat, vag van szánk, szemünk, tudunk olvasni/kérdezni, papír térkép, stb)

Hosszabb távú utakon meg nem szívesem merítem le a telefonom GPS-el, inkább merüljön a nav rendszer és ha nagyon eltévedek (lehet olyat egyáltalán Európában?😊) még tudok telefonos segítséget hívni😊

Ezért nem kedveltem soha az all-in-one készülékeket. Egy dolog elhal, megy vele minden😊

Lényeg, hogy telefon+navigációs készülék. Pillanatnyi helyzetedet meg elvileg (itthon nem tudom mûködik-e) EDGE-el/hotspotokkal is meg tudod állapítani. Annyi meg bõven elég a googlemaps mellé.

De mint írtam ez szigorú magánvélemény😊

[merlinw.org]

Ebbe van valami😊 Bár nekem vannak esetek, amikor fontos lenne megnézni a neten buszmenetrendet, vagy akármi mást ami nem várhatna, de muszály neki.
Meg párszor már tévedtünk el autóval és szidtam magam, hogy ha most nem cseréltem volna le az N95öm mennyire jó lett volna😊 De mondjuk ez ritkában fordul elõ.
Naja.. Meg 30as is vagyok, de az egész cég 2008 óta vodás, mert az 20%al olcsóbb😊 Nem olyan egyszerû visszatérni, majd talán másfél év múlva, addig van még szerzõdésünk.😊
Jóde érted, ilyen alapon ha internetezni akarsz, menj haza 😊 GPS nekem meg elég fontos, mert sokszor járok idegen helyen, ami ugye nem is mûködik net nélkül. Igen, igaz, hogy nem mondogatja, hogy tessék itt jobbra fordulni, csak nézheted, hogy melyik a jó út, és te ahhoz képest hol vagy (😄), de jobb, mint a semmi. Szerintem.

MerlinW
Elsõ generációs iPhone, 75ezer HUF, no para no témobil. 2 perces unlock és élvezet..😊
Internetezni akarsz bemész egy McDonald's-ba, vagy leülsz egy iskola elõtt, aztán hajrá WiFi.

Mindenkinek a saját dolga, de 3-4x annyit fizetni ugyanazért, csak mert 3G-s...😊

[merlinw.org]

Mi van? Kérlek fejts ki, mi az úristenért lenne 13500 forint a fiezetndõ számlám hó végén.

Te biztos jobban tudod, a szerzõdést nyilván nem én írtam alá, hanem te.

Számhordozás.

Én is próbáltam volna valami hasonlót, de vodás vagyok..<#szomoru1>
5c0rp330n
nem, hálistennek egyik tipped sem jött be, és még csak nincs is kedvencek között a topic, soha nem is volt. pár percél nem ér meg nekem többet naponta ez az egész mizéria. nekem nincs semmi bajom. én csak betettem egy objektív primitív táblázatot, amibõl könnyedén ki lehet számolni, hogy kinek éri meg a ténél iphone-t venni. most jöttél rá, hogy 13500 forintos számlával számolhatsz havonta (amibe az iphone ára nincs is belekalkulálva), amikor eddig a fele sem volt, vagy mitõl vagy ilyen ingerült?

Zomil
Én meg tegnap este vettem meg a t-nél 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Szerintem ez kamu. Nem tudom elképzeni, hogy ezért pénzt lehetne kérni...<#nemtudom><#fejvakaras>
Rengetek hirdetés van így, hogy iPhone 3G független turbosimes. Minek raknak fel ilyet, ha nemjó hozzá a turbósim?

(Pénteken megjön a gyári független iPhone 3G-m JUPPPIIII<#taps>)
Amatõr majom, ha lett volna az életben mér elõfizetése a T-nél, akkor ismerné a díját is. Tipikus lúzer ájfon tulaj, egyre több van belõlük.. (mellesleg Dominosoknak ez a szolgáltatás teljesen díjmentes)

Neked így mi a bajod, de komolyan?
Egész nap ide járkálsz, táblázatokat bújsz, hogy megmondd, most épp miért is hülye mindenki, aki ájfónt vesz. Valami gyerekkori sérelem, vagy esetleg nincs más örömöd az életben? Otthon nem hallgat meg senki, a fõnök leszar, és az ájfón-tulajdonosokat szemelted ki arra, hogy fölényességet mutass velük szemben?
Itt vered magad hetek óta, hogy mekkora rakás szar ez a cucc, de azért le merném fogadni, hogy a topik ott van a kedvencek között. Valami nagyon nincs nálad rendben.

5c0rp330n
mondom, én nem állítom mindenkirõl, hogy benyelte a marketingdumát. biztosan van olyan, akinek így is megéri. csak felhívtam a figyelmet rá, hogy aki eddig nem fizetett havonta 7500-13500 forintot (csomagtól/telefonváltozattól függõen), az ne gondolja azt, hogy most akkor olyan jó üzletet csinált..

Lacee
elnézést, tényleg félreértettem. de attól még fenntartom a többi állításom, csaka zért mert mások a telefonálási szokásaim, ne állítsd rólam (és más iphone-osokról) hogy "benyeltünk a marketingdumát" (ezáltal hülyék vagyunk), ugyanis egy nagyon is elfogadható csomagról van szó.

De azt ugye belátod, hogy az összköltségbõl (pl 288ezer forint a te számításaid szerint) le kell vonni a csomagok valódi értékét? Azt pedig már néhány oldallal korábban kiszámoltuk, hogy külön-külön 200 perc beszélgetés és 2 GB internet 7-8ezer forintba jön, ha úgy tetszik csak havi ezer-kétezer forint körül fizet az ember sarcot a telefonért. (attól most el is tekintek, hogy 400 perc van belefoglalva és nem csak 200, és 200 hálón belüli sms, mintegy bónuszként)

48ezer kezdeti ár + 2 évig összesen még 48ezer az 96. ENNYI a telefon.
mint ahogy az is igaz, hogy nemc sak ezzel a két csomaggal lehet vásárolni belõle, itt a fórumban is többen írták hogy akármilyen elõfizetéshez kapható, különbözõ árakon. (nyilván mindenhogy õk járnak jól, de hát ez a cél)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

5c0rp330n
így van. hivatalosan pedig csak így, elõfizetéssel kapni itthon iPhone-t. konklúzió: iPhone csak azoknak van, akik egész nap beszélnek? 😊