iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

amúgy nem állítottam, hogy multitasking eszköz a telefon, csak annyit, hogy a fejlesztõk elég sok mindent megtettek annak ellenére, hogy ezt a (nagy) hátrányát valahogy megpróbálják eltûntetni, kevésbé kényelmetlenné tenni. Állítólag sok, háttérben futó alkalmazás nemcsak hogy lelassítaná a rendszert (ami a telefon egyik legfõbb vonzereje, a gyors és gördülékeny felület), de az akksit is pillanatok alatt leszívná. Ez van, nem lehet ilyen vékony készülékbe egyszerre belepakolni egy 20000 mAh-s akksit, 3G, GPS, GSM antennát, vibramotort, stb. Valahol kompromisszum kellett, úgy tûnik, az akksi lett az áldozat.

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

Okay, you have a point there, but:

Az iPhone NEM alkalmas "munkára". Tényleg nem, nem bíznám rá a karrieremet, az tuti. VISZONT én a magam részérõl ugyanígy vagyok egy PDA-val is, bár bevallom, soha életemben nem volt egy sem a kezemben. Viszont ha tényleg dolgozni akarok, hatékonyan, gyorsan, precízen, ahoz számítógép kell - még ha nem is asztali, de egy laptop mindenképp. Az iPhone valóban NEM helyettesít egy munkállomást, így a poweruserek számára nem sok haszna van, de szerintem ez egy PDA-ról is elmondható - ennek ellnére kényelmesen lehet róla e-mailt csekkolni, híreket nézni, és urambocsá' navigálni is. Ha a hatékonyságot nézzük, akkor mindenképp kell egy nagy képernyõ, normális oprendszer, "tapintható" qwerty-billentyûzet, lehetõleg legalább két tenyérnyi széles. Valamint persze egér. Ezt sosem fogja kiváltani egyetlen mobil eszköz sem - de szerintem nem is céljuk.

Btw, egy nagy problémám van: 2 GB-os csomag jár ugye az iphone-hoz, de az istennek sem tudom kimeríteni még a 30%-át sem (most járok kb 200 megánál, pedig lassan itt a hónap dereka), nem lehet valahogy kisebb csomagba váltani?

PyRex
"ennyi erõvel egy 10 éves nokia/siemens is multitaskingos, mert a hálózaton maradt, miközben sms-t írtál, nem kellett lekapcsolódni róla.."

igen, köszönjük ezt a magyarázatot, te jó ég...

"ezt iphone-on el lehet felejteni"

miért?

zene + net megy, zene + youtube megy (amikor elkezdõdik a videó, elhalkul a zene (tud ilyet a nokia?), youtube + net nem megy de iphone-on a youtube-ra nem kell várni órákat, nekem eddig sosem kellett, ráadásul fullscreenben játssza ugye, elég jó minõségben. inkább ilyen legyen.

van olyan messenger app, amivel (push) megkapod az üzenetet de az új sdk-val már lehet a háttérben is futó programokat fejleszteni, szóval ez sem lesz gond.

amúgy mgint bebizonyítottad, hogy fingod nincs a telefonról, kurva unalmas vagy, mennj már át egy másik topicba flémelni...

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

5c0rp330n
"A zenelejátszás BÁRMIKOR megy a háttérben, sõt, duplaklikkel elõ is hozhatod a vezérlõpultját, akármilyen alkalmazásban is vagy"

nem is mondtam, hoy nem. a rendes multitasking viszont annyit jelent, hogy bármit tudsz egymás mellett párhuzamosan futtatni. ennyi erõvel egy 10 éves nokia/siemens is multitaskingos, mert a hálózaton maradt, miközben sms-t írtál, nem kellett lekapcsolódni róla..

"Van már nem is egy olyan messenger app, ami online marad akkor is, ha kilépsz belõle, és ha visszalépsz, minden üzenetet megkapsz, stb."

a lényeg itt éppen az lenne, hogy ha üzenetet kapsz közben, ne akkor tudd meg, amikor "visszalépsz", hanem abban a pillanatban, amikor írnak, elvégre ez az im lényege. ha csak visszalépés után kapod meg, akkor offline is lehetsz közben, halálmindegy.

"Nálam már az eleve kizárt hogy egyszerre fogok youtube videót nézni és mellette zenét hallgatni, hát még hogy netezzek is közben"
youtube-ot nézni, zenét hallgatni és netezni egyszerre valóban nem könnyû mutatvány, de én ilyenrõl nem is beszéltem. a zene fut a háttérben. elkezdesz betölteni egy youtube videót, de látod, hogy éppen nem olyan gyorsan töltõdik be vagy csak szeretnéd elõtte teljesen betölteni, ezért közben netezel egy kicsit. pc-n nemhiszem, hogy szokatlannak találnál egy hasonló helyzetet, sõt, teljesen természetes, hogy egyszerre fut, amit csak akarsz, és hatékonyan csak így lehet dolgozni. ezt iphone-on el lehet felejteni.

Majd értesíts, van-e benne vmi fasza újítás 😊

Na most megy fel a 2.1-es szoftver😊
zsolti001
"""Viszont ami nagyon fontos, és fõleg az iPhone 3G tulajdonosoknak, az az, hogy a 2.1-es firmwareben van magyar billentyûzet, és a T9 is ki van benne kapcsolva (sajnos magyar T9 nincs). Azt hiszem, ha ez nem is copy-paste, de legalább olyan fontos, nekünk, magyaroknak. Õ és Û betûk vannak, bár eléggé a sor végén. Bõvebb tesztelés még ma, esetleg holnap, most nyomok rá egy backup-ot, hogy megnézzem, ténylegesen gyorsabb lett-e.

Akadt más is, aki felrakta? Egyéb vélemények? Elsõ benyomások nem rosszak, gondolom tovább stabilizálták a dolgokat… kíváncsi vagyok, hogy az iPhone-os firmware-t miért kell vissza tartaniuk… szerintem ugyanazok az újítások lesznek benne. További információkat, észrevételeket még ma várhattok UPDATE-ek keretében. Hoppá, máris végzett a Backup, nagyjából tíz perc (se) lehetett. Ez tényleg jelentõs javulás, érdemes összehasonlítani a 2.0.2-es jailbreak liveblog-ban leírtakkal: ott több órát szenvedtem vele.

Még egyszer, utoljára: A 2.1-es firmware-re még nincsen jailbreak, ha lesz, szólok, addig ne frissítsél, ha jailbroken akarsz maradni. """

a 2.1-et nem mától lehet tölteni? mennyi idõ mire feltörnek egy új szoftvert? mert ennél akarok nekiállni a jailbreak dolognak.

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

GregSB
"de egy mai 500-600MHz-es htc csoda sebessége már elvileg eléggé tûrhetõ.."

Ez lehetséges, én még egy pár éves ASUS alapján mondtam amit mondtam.

Továbbra is azt mondom hogy aki egyszerre akar jutubon filmet nézni, netezni, zenét hallgatni, emailt írni, füvet nyírni, kéményt tisztítani, tüzet rakni, pincét takarítani, halászlét fõzni és közben konferenciabeszélgetést lebonyolítani Skypeon egy telefonon az használjon WinMo-s PDA-t vagy okosNokiát.

Nálam már az eleve kizárt hogy egyszerre fogok youtube videót nézni és mellette zenét hallgatni, hát még hogy netezzek is közben 😄

5-6 percig online tart a szerver kilépés után is, nem végtelen ideig, de már azon is dolgoznak, a következõ verzióban elvileg már benne lesz az is

amúgy ez csak az új verzióban van benne, szal lehet, h a régit használjátok, nem?

nekem sem, sot az IM+ sem..., akkor inkabb mar Safaribol Meebo...

http://gaborszantai.co.uk/

magus
nekem nem maradt online a palringo...

Szeretném megjegyezni, hogy te valószínûleg az életben nem fogtál még a kezedben ilyen telefont.

- A zenelejátszás BÁRMIKOR megy a háttérben, sõt, duplaklikkel elõ is hozhatod a vezérlõpultját, akármilyen alkalmazásban is vagy

- Van már nem is egy olyan messenger app, ami online marad akkor is, ha kilépsz belõle, és ha visszalépsz, minden üzenetet megkapsz, stb.

- Ráadásul pl. Palringo messengeren egyszerre lehetsz online skype-on, MSN-en, stb stb, és AZ IS online marad, ha mondjuk kimész e-mailt írni.

- Most szeptemberben jön a push notification iphone-ra, tehát ennyit errõl

5c0rp330n
biztosan igazad van. s60-on én töltöttem be már egyszerre youtube videót, miközben pc-re optimalizált portált böngésztem, és mp3-at lejátszottam, msn-en, skype-on is online voltam, amikor teszteltem, még egy halom másik dolgot is megnyitottam mellé. nem sok nyoma volt a lassulásnak. WM-ek ennél elvileg lassabbak valamennyivel, de egy mai 500-600MHz-es htc csoda sebessége már elvileg eléggé tûrhetõ..

GregSB
Powauserek használjanak WinMo-t. Aztán szívják a fogukat amikor szarrá lassul a rendszer 4+ megnyitott program mellett 😛

5c0rp330n
képzeld el, valakinek tényleg szempont, hogy egyszerre tudjon több dolgot csinálni. most képzeld el, ahogy számítógépen fent vagy skype-on (csak simán online vagy) és ahhoz, hogy megírj egy emailt, ki kellene lépni a skype-ból, ezalatt pedig nem vagy elérhetõ. nem lenne kicsit szánalmas? hihetetlen, de az okostelefon fogalmát azért találták ki, hogy bizonyos helyzetekben helyettesíteni tudjanak egy pc-t. multitasking nélkül egy "power user", de akár egy kicsit is hozzáértõbb kitörölheti a seggét egy ilyen telefonnal.

grizzly21
mondjuk a leveleimet olvasom es kozben online vagyok skype-on igy ha valaki ramir azt latom ? nagyon nagy dolog szerintem is..tehat ilyen nincs ?:s

Kedvenc játékom az aMaze!😄
Ability
Az egyfajta labirintus, meg kell találni a kivezetõ utat. Elvileg az áramlat mutatja, hogy merre kell menni.
Mondtam:
"Google: iPhone 3G gyári független
És kiad neked jósokat"
Árral együtt😊
Na egy ember aki normálisan tud segíteni, köszi.

Még egy kérdés: a www.gsmabc.hu-n találtam 8gb-s Iphone-kat de 0ft-ra vannak kiírva..ezeknek a valós árukat hol tom megtekinteni, h az a cég mennyiért kínálja azt a készüléket?
Gyári független verzióban minden mûködik és teljesen legálisan
Google: iPhone 3G gyári független
És kiad neked jósokat😊
Nemtom én a boltba néztem.
Köszönöm a linket (bár teljesen én sem vagyok hülye 😄 ) de haljon meg a lovam ha ezen az oldalon látom, hogy hol hírdetnek dokkolót. Csak mert az iphone kiegészítõknél nem találom, de biztos én vagyok a vak. 😊)

\" örökké nem eshet.... \"

Sziasztok!
Segítsen rajtam mindenképpen valaki....
Az a helyzet h egy vodafone-s céges csomagban vagyok, és hát persze,én is Iphone-t vennék, ami csak a t-mobile-nál kapható. Olvastam olyat is, h ha kártyafüggetlen verziót veszek és más szolgáltatóval használom a telefont (jelenesetben vodafone) akkor a készülék számos funkciója nem fog mûködni.
Mi a teendõ az én esetemben?...Valaki mondjon valami okosat..:S :/
(nem szeretnék egy t-mobilos elõfizetést kezdeni)
Köszi elõre is.
Ja ja azt vágom, hogy beleállítós izét árul a t-mobile is, de az nem hasnzálható autóban (nincs rajta tappancs)

az iphoneos sporenál is lehet fejlõdni (az 5 civilizációs lépés mint pc-n) vagy csak egysejtûként lehet pörögni (képeken csak azt a részt láttam eddig)?

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

Skypolni nem nagyon tudsz sztem, csak külön progival....viszont hogyan írnál mailt skype közben?

Ez most tényleg szempont?????????????
én játszom a SPOR-ral, de én sem értem....
Én eddig elvileg a 13-14 pálya körül vagyok, kb 3-4x módosíthattam a lényemet...
Elolvastam, elvileg evolúciós pontokat a hímivarsejteknek kinézõ kis izék evésével lehet...dehát én csak azokat gyûjtöm...aztán egyszercsak átdob a kövi páylára...

De:Jelenleg elakadtam egy pályán - nem értem mi a cél azoknál a vízalatti barlangosnál, ahol nincs evolúciós csík csak szivecske...

Most szedem a PC-set, megnézem ott mi a helyzet, a képek alapján durvább jóval, mint az iPhone verzió..
#4262😊
Szal ilyen beállítós izés a T-Mobcsi boltba, USB-s kábelt pedig iStyle is árul.
grizzly21
Az lenne a kerdesem mivel kene lassan tenyleg egy touch-os telefont vennem, hogy most jelenleg az iphone 3g-vel megoldhato-e az, hogy : hallgatok egy online stream-es radiot, emailt irok, skype-on online vagyok (egyszerre) ?

PyRex
Pedig már a 19. pályán tartok amúgy.

PyRex
Valaki játszik a SPORE-ral? Mi a franctól függ, hogy kapsz-e (és mennyi) evolution pontot??? Mert én már mindent próbáltam (full életerõn tartástól kezdve a nagyobb lények kinyírásáig, stb.) de nem egyértelmû. Eddig 2-3x kaptam 1 pontot, és rohadt idegesítõ, amikor 0/5 a vége a pályának....

Zsír, my mad

láttam digitalbridge.com-on egy autós töltõ-fm transmitter bölcsõt iphone-hoz, gondolom nem mûködik 3G-vel (mivel a régi dokkok amúgysem mûködnek), nincs vmi hasonló a 3G-re? Legnagyobb vágyam 😊

precision
de a beleállítós cucc a dokkoló, amibe még az usb kábelt is bele lehet dugni 😊

Bazinga!

Pillanatpillanat, a dokkoló nem azt jelenti apple-szlengben, hogy kábel? Szal a "beleállítós" töltõnek elvileg nem dokkoló a neve, mint minden normális cégnél, ugye? Akkor azt hogy hívják?

Vagy teljesen hülye vagyok? 😄

Akármelyik Trémobil boltban.
Tudod, T-Mobile..😊
Ombika
Sennheiser CX300 k...a jol szol, bar nemtudom, h van e rajta gomb,mert nem figyeltem!!!

Jah vágom, köszi 😊

precision
azt nemtom h bármelyik így müködik e, az enyém igen
nemtok neked mondani típust meg márkát mer nincs ráírva semmi, eléggé noname 😄😄
amúgy most hogy játszogattam kicsit a hangzás beállítással, egész tûrhetõen szól, de még mindig kényelmetlen az agybadugós kivitel (nekem)

Bazinga!

Jah hogy bármi headsetes fules igy mukodik? kiraly

tudsz valami tippet adni? olyan kéne ami nem is tul draga, viszont jo hangzasa van. Mondjuk milyen más kéne 😊)

thx

precision
olyan fülesem van ami headset is egyben tehát van rajta hivásfogadó gomb, ami ugyanugy müködik mint a gyári fülesen hogy egy klikk az a play/pause, duplaklikk meg a next track

Bazinga!

Ombika
Ha nincs ipa allomany,akkor feltort jatekoknal jatekneve.app konyvtar van, azt meg ugye bemasolod az alabbi helyre ,megadod neki 0777-et es mar nyomhatod is!!!

http://www.kutyu.hu/content/view/2551/6/

Lol, napelemes iPhone tok...
Mégvalami, hogy mindenki agyára menjek:
Szerintem a magyar-angol szótár egy nagy rakás szar.
Amíg ki nem jön a frissítés hozzá, jóformán hasznáhatatlan.

Szegényes, nem pontos, nekem egy igen gyenge online nyers fordító program jut róla az eszembe...

Szóval egy ezres ide vagy oda....jelenleg még annyit sem ér, lévén internet, SZTAKI....én kitettem a HomeSreenre, pont olyan gyors, és pontos és kifejeézeseket is ismer.
Kérdés:
Szundi idõtartamát hol tudom beállítani?
Vagy létezik, hogy nincs rá mód?
Jah, és ajánlom ezt a csodát mindenkinek: SHAZAM
Ez egy számfelismerõ apps, 10-bõl 9-szer eltalája a számot.
Nekem még nem volt olyan nap, hogy ne tartottam volna a rádióhoz, mikor meghallottam egy ismeretlen jó számot.
Magyar számoknál természetesen nem mûködik, de nagy elõnye, hogy kidobja a bórítókat, a szám megvásárlásának lehetõségeit és ha létezik youtube videó, oda is elnavigál.

Szóval tiszta szívbõl, mindenkinek!!!!
Azt hiszem ingyenes, én az amerikai appstore-ból töltöttem, magyarnál még asszem nem elérhetõ...
hello mindenki!

Na kiderült az aksi merülésének az oka:
A Location Services húzta le az egészet, hiába volt kikapcsolva azon kívül minden.
Szóval ajánlatos kikapcsolni, ha nincs használatban.
Arra is érdemes odafigyelni, hogy néhány apps képes bekapcsolni, ha a rákérdezésre ok-ot ütünk, és úgy is marad...
Köszi, ezt már tudtam, és túl is vagyok rajta, én a második módszerrel, iTunes-szal másolok. Nekem ez megbízhatóbbnak tûnik. Viszont a játékokból nincs mindig *.ipa állomány, és pont ez a gondom, hogy szeretném átalakítani, mert látszólag ugyan azok az állományok vannak benne.
Ombika
2 lehetoseged van.

Letoltott ipa allomanyokat atnevezed rar-ra ,aztan kitomorited, majd bemasolod a applications mappaba es a jogosultsagat 0775 vagy 0777-re allitod,az almappakat is beleertve,majd sprongboard restart es lam-lam!!

A masik lehetoseg:

Telepítés:
1. töltsd le ezt a fájlt: http://rapidshare.com/files/133757320/MobileInstallation
2. WinSCP-vel nyistd meg a / System / Library / PrivateFrameworks / MobileInstallation.framework mappát
3. nevezd át a “MobileInstallation” fájlt “MobileInstallation.bak”-ra, csinál róla egy biztonsági másolatot
4. másold ide amit letöltöttél és állítsd 755-re a jogosultságát
5. indítsd újra a telefont
6. töltsd le a programot
7. a kapott *.ipa fájlt már felismeri az iTunes, indítsd el, így bekerül a programok közé
8. töltsd fel az iPhonera és kész

En elsot hasznalom,mert nembizok ebben a iTunes modszerben,nehogy kuldjon vmi a server fele stb....

HAJRA! <#eljen>

Eredeti dokklot latott mar vki kulfoldon estelg,mert en onnan is megrendelnem tuti olcsobb!!