iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
lehet én vagyok béna de nem igazám találok náluk errõl infót😊

PyRex
pontosan. és valljuk be, hogy a legtöbb programnál lényegtelen, hogy a home-ra kilép-e, hiszen bármikor villámgyorsan elindul, mintha csak taskot váltanál.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Ability
Gondolom addig volt, amíg nem publikálták a push notification system funkciót. Bár lényegtelen, pont azon van a hangsúly (és ezt nem neked mondom), hogy most már megvan rá a képesség, méghozzá fejlett lehetõségekkel egybekötve, majd ez után jönnek az olyan programok, amik már kihasználják.
PyRex
egy korlátozás volt. a legelsõ SDK-ban le volt tiltva (a háttérben futás, magyarul meg volt szabva, hogy csak a home-mal lehet kilépni, de akkor viszont bezáródik a program). Ne kérdezd miért, mert a legújabban már nincs benne ez a dolog és lám: jönnek is sorban az alkalmazások, amik már így vagy úgy de futnak a háttérben. Itt ugye elsõ sorban a messenger jellegû dolgokra kell gondolni, mert azoknál van értelme.

Ability
Istenem. A telefon tudja a multitaskingot, csak a programok nem használják ki. Nem a telefon hibája. Majd hamarosan eljön az idõ, amikor fejlettebb programokat adnak ki. Amúgy meg a beépített alkalmazások nagyrésze is a háttérben fut. Van egy külön service, amit direkt a háttérben való futásnak alakítottak ki. És ellentétben más telefonokkal az ilyen alkalmazások nem fogják majd lehúzni az aksiidõt, mert itt okosabban van megoldva, mint az összes konkurensnél. Tulképp akkor mi itt a korlátozás? Semmi, a szoftverek szerzõi nem építették meg, a képesség megvan rá.
PyRex
már megint butaságot beszélsz... látod ez a baj veled, hogy megint nem olvastad el amit ulkesh vagy dzsani vagy én irtunk. nem csak széthackelt telóhoz vannak olyan alkalmazások, amik futnak a háttérben és az appstore-on egyre több ilyen van / lesz. az sdk még elég új, nem tudom miért kell egy olyan dolgot lefikázni amiben 1. nincs is igazad, mert van rá ellenpélda, 2. nyilvánvaló, hogy a jövõben rengeteg alkalmazást megcsinálnak úgy, hogy futhasson a háttérben - ha van értelme. ugye egy számológépnek pl. rohadtul nincs. bár még az is megjegyzi az eredményt, ha kilépsz belõle, gyakorlatilag olyan mintha futna. de mindegy, mert úgyis majd másba kötsz bele... ennyit tudsz.

"aha, valószínû, hogy valaki beír egy problémát a hivatalos apple fórumba, aminek semmi valóságalapja nincs, aztán még utána 10en rábólintanak, hogy náluk is ugyanez van. biztos összeesküvés, vagy mind a 10-en valami konkurens cég fizetett emberei. szánalmas."

jaa? 10 embernek van ilyen problémája? Hú, akkor az biztos érinti azt a többi pármillió embert is igaz? Ne legyél már ennyire nevetséges. az eszedbe sem jut, hogy 10 béna hozzá nem értõ ember megtalálta egymást ugye? Mindennapi eset, hogy felmerül t9bb embernél ugyanaz a hiba, ami valójában nem is hiba... Lehet, hogy a wifikapcsolatuk szar. honnan tudod? Ha ez tényleg ilyen probléma lenne, hogy a 3g-s telcsikben szar a wlan, vagy legalábbis a youtube, akkor 1. már rohadt nagy betûkkel mindenhol ezt kellene olvasni, 2. már rég kijött volna valami javítás rá.

ennyit errõl.

5c0rp330n
aha, valószínû, hogy valaki beír egy problémát a hivatalos apple fórumba, aminek semmi valóságalapja nincs, aztán még utána 10en rábólintanak, hogy náluk is ugyanez van. biztos összeesküvés, vagy mind a 10-en valami konkurens cég fizetett emberei. szánalmas.
a multitasking dologgal sem égtem be, valahogy mindig mindenbõl ki akarod hozni az igazadat, még az ilyen nyilvánvaló ellentmondásokból is, mint az elõbb. szánalmas. pedig nincs igazad. én azt mondtam, hogy agyon van korlátozva, így hiába tudja elvileg a multitaskingot, a gyakorlatban jelenleg azt is mondhatnánk, hogy nem tudja, mert alig van program, ami támogatja, és ami ilyen, az is csak széthackelt telóval jön szóba, ami hivatalosan nem is létezik. ez ugyanolyan, mint a bluetooth-os dolog. fizikailag benne van valami bluetooth szerûség, de a gyakorlatban szintén olyan a dolog, mintha ott sem lenne. mintha a segged alá adnának egy 500 lóerõs sportkocsit, váltó nélkül.

PyRex
igen lehet! mondjuk nem akármelyikkel, de szinte mindegyikkel. t-mobile oldalán találsz infót arról, hogy pntosan melyik csomagnál milyen feltételekkel...

passatgt
már meglévõ elõfizetéssel lehet venni 3g-t?

PyRex
mi a cáfolhatatlan tény? hogy pár ember leír valamit egy fórumban... tényleg, ez TÉNY. Kb. annyi valóságalapja van, mint annak, hogy a telefon nem tud multitaskingot. Azzal beégtél, akkor most keresel másvalamit, amin lehet vitázni. Unalmas vagy...

5c0rp330n
félrebeszélés.. arról pedig, hogy ki hazudik, kérdezd a külföldi kollégákat az említett fórumban. melleskeg én scak megemlítettem, hogy nekik ilyen problémájuk van, márpedig ez egy cáfolhatatlan tény, vagyis nem is értem hogy hazudhattam volna, és miért hazudtam volna. annyit az egész iphone nem ér, hogy hazudjak miatta.

Ability
Nézd meg a Keynote-ot, elmagyarázzák. Amúgy meg a lényeg itt az, hogy szerinted az iPhone-on nem létezik multitasking, közben pedig egy egész service ügyel azért, hogy a program bezárása után is aktív maradhasson. Vagy nyilván bezárás nélkül is ki lehet lépni belõle. Erre mondták, hogy az AIM ilyen.
PyRex
kolosszális faszságokat ebben a topicban csak te írsz barátom... nem tudom, hogy honnan ez az iphone utálatod (bár valószínû ez inkább csak irigység), de hogy valaki ne tudja jobban eltölteni az idejét, minthogy összehazudozik mindent egy készülékrõl, ez azért roppant nevetséges...

5c0rp330n
"ez a szolgátatás lehetõvé teszi, hogy a program bezárt állapotban is kommunikáljon egy távoli kiszolgálóval, annélkül, hogy a háttérben futna. Ergó igen irónikus, amikor az MSN-t hozod fel példának, ugyanis hamarosan olyan MSN kliensek jelehetnek meg, amiket be lehet zárni, a telefon kiüríti a programot a memóriából, de mégis online tart, és jelez, ha új üzenet érkezik. Mindezt úgy, hogy a program nincs a memóriába töltve. Na elég fejlett? Tud ilyet a Symbian?"

hát, ez így eléggé nonszensznek hangzik. tehát, ha a program nem fut, és nincs betöltve a memóriába, akkor nem fog üzeneteket kidobni neked. ez úgy hangzik, mintha azt mondanád, hogy a gépen anélkül nézel filmet, hogy bekapcsolnád egyáltalán, vagyis önmagában ellentmondás az egész dolog. az esetleg elképzelhetõ, hogy nem fut közben az egész program, csak a memóriába betöltve marad egy folyamat, ami figyel, és ha üzenetet észlel, egybõl elindítja a programot. ilyen lehetséges, de ilyenkor is a memóriában marad egy kis figyelõ alkalmazás. ilyen pedig van s60-on is, nagyon régóta.

Gunn69
Sziasztok, bocsi amiért nem teljesen idevág, de megkérdezem itt: Szóval kaptam céges iPhonet és így feleslegessé vált az eddig telóm kártyástól mindenestõl. Kérdésem az, hogy ha berakom az iPhoneba ideiglenesen a régi kártyám és rányomom, hogy Import Sim Contacts és utána visszarakom a corporate kártyámat, akkor simán meglesznek a régi és új kontaktjaim is a contactsok között? Köszi.

5c0rp330n
közben rájöttem a rejtélyre.

"Én azt nem értem, hogy a Nokiák honnan vesznek eltérõ méreteket."
sehonnan. ha elárulod a program nevét, amit használtál a videó lementésére E71-en, akkor talán kiderül, hogy nálad miért annyi volt a méret, de nálam stimmelt a méret, 5,4megás változat jött be, ami a normális változat.
szóval igen, ugyanazt a videót néztem gépen is, amit linkeltél, azzal a különbséggel, hogy a végérõl hiányzott a "&fmt=18" rész.
ha ezt a részt hozzáírod, valóban nagyobb videót kapsz, míg ha nem, akkor kapod meg az 5,4 megás standard változatot. ezek szerint ezzel az "&fmt=18"-al dolgozik az iphone 3g, ha wifi-rõl nézed. mondjuk ez a sebességet továbbra sem indokolja szerintem, külföldi fórumok tanúlsága szerint használhatatlan, 5 másodpercenként megakad..

Ability
Szkorpi: Nézzed meg minél elõbb a WWDC08 keynote-ját, ugyanis abban fedik fel az új push notification system szolgáltatást. Pont azt taglalják, hogy mennyivel fejlettebb, mint a rivális megoldások. Csak hogy egy kis ízelítõt adjak: ez a szolgátatás lehetõvé teszi, hogy a program bezárt állapotban is kommunikáljon egy távoli kiszolgálóval, annélkül, hogy a háttérben futna. Ergó igen irónikus, amikor az MSN-t hozod fel példának, ugyanis hamarosan olyan MSN kliensek jelehetnek meg, amiket be lehet zárni, a telefon kiüríti a programot a memóriából, de mégis online tart, és jelez, ha új üzenet érkezik. Mindezt úgy, hogy a program nincs a memóriába töltve. Na elég fejlett? Tud ilyet a Symbian?

Amúgy meg ésszel létezz már, ez egy teljesen új platform, eléggé nyilvánvaló, hogy nincs még mögötte akkora közösség, mint a riválisok mögött. Majd ahogy terked egyre jobban felgyorsul a folyamat, és egyre több fejlett program jelenik meg. Tehát mégegyszer: az iPhoneon mindent meg lehet csinálni, az más kérdés, hogy készítettek-e már hozzá olyan programot. A telefon képes az említett (multitasking) funkciókra, csak a programok nem használják még ki. DE ki fogják majd a jövõben...
"ez így stimmel, viszont ez a nagyobb verzió érdekes. ugyanis szerintem ilyen nincsen. megkerestem az említett videót pc-n, alul nem volt a "watch in high quality" opció, vagyis feltételezhetõen a legjobb minõségben néztem"

PC-n (Mac-en) ugyanazt a méretet kapom, mint amit az iPhone High-ként mentett el. Byte-ra pontosan ugyanazt. Én azt nem értem, hogy a Nokiák honnan vesznek eltérõ méreteket.

http://www.youtube.com/watch?v=KERyn3LM2fs&fmt=18

5c0rp330n
kicsit tájékozódj már, mielõtt ilyen kolsszális fasságokat írsz.
#4161. tessék. igen, az én fejembõl pattant ki. csak úgy a hasamraütöttem.. hát, hogy is szídjuk ma az iphone-t.. legyen mondjuk youtube.. az akkor biztosan lassú lesz wifi-n, akkor írjuk be ezt, és hátha úgy lesz. bármennyire is furcsa, ennél nagyobb valóságalapja lehet a dolognak, nem az ujjamból szoptam ki az információt. talán nem nekem kéne megtanulni olvasni, amikor az említett linken a legelsõ oldal legelsõ hozzászólásában világosan leírják, hogy az elsõgenerációs iphone-nál minden rendben, a probléma kizárólag a 3g változatnál van jelen, ott viszont a hozzászólások tanúlsága szerint minden esetben.

PyRex
Míg te direkt külföldi fórumokat keresel ahol végre valaki ír egy szar dolgot a telefonról, én közben itt tartom a kezemben. És már majdnem egy éve használom. Még jó, hogy nem a külföldi fórumok meg a "azt hallottam, hogy..." alapján ítélem meg...

PyRex
"továbbá az is kérdés, hogy egy wifis kapcsolatnál miért tölti tetülassan a videókat?"

Te TÉNYLEG ilyen értetlen kötekedõ buta ember vagy, vagy csak szimplán nem tudsz olvasni?
SEMMI baj a wlannal, nekem a 1st gen telefonom van, amin ugye nincs 3g és ahol van wlan, simán nézem vele a youtube-ot, szinte soha nem kell semmit várni, én nem értem, hogy mi a francnak ragaszkodsz egy olyan hazugsághoz, ami megint nyilvánvalóan a te agyadból pattant ki és nincs valóságalapja...

Ulkesh, te vodafonos vagy?
5c0rp330n
ez így stimmel, viszont ez a nagyobb verzió érdekes. ugyanis szerintem ilyen nincsen. megkerestem az említett videót pc-n, alul nem volt a "watch in high quality" opció, vagyis feltételezhetõen a legjobb minõségben néztem, nem volt semmilyen jobb minõségre utaló jel. lementettem, és a videó mérete 5,4 mega volt. ezután ugyanerre rákerestem a telefonon is, ugyanekkora méretû videót töltött le, ugyanabban a formátumban. szóval telefonon egy az egyben ugyanazt a minõséget látom, mint pc-n. az az 1 megával nagyobb "iphone változat" egy rejtély. szerintem csakis upscale lehet a dolog.
(mondjuk azt a 3,9 megás változatot nemtom hogy csináltad E71-el, merthogy az is butított változat😊 biztosan más programot használtál, ami butítva ment..)

E71-el történt a mentés természetesen, csak elírtam 😊

"egyik általad készített screenshoton sem látok felbontást, csak méretbeli különbséget látok a 2 videó között. míg a második mérete reálisnak tûnik (ez lenne a normális)"

Részben igazad van, mert az MXTube vagy a nagyobb felbontásút menti le, vagy lerontja 3gp-be.
N71-el letöltöttem az eredetit.

A három különbözõ verziót itt láthatod egymás mellett:

Egyértelmû, hogy a Nokia a normál verziót tölti le, nem a nagyobb felbontásút. Mondjuk értelme sem lenne, hisz a kis felbontású kijelzõjére felesleges lenne.

--

"egy 6,5 megás videónak is 1-2 másodperc alatt el kell indulnia"

El is indul..

Gascoigne
Nekem a Youtube-os videók kattintás után egybõl elindultak, tegnap próbálgattam a Westendben a Palace Cinemas wifijén.

Ps3 ID: Gascoigne74

Gascoigne
Én speciel egy HTC pda-t cseréltem le, iPhone-ra, és elégedett vagyok. Tisztában voltam a hátrányaival, amire nekem kell, arra tökéletesen megfelel: internet, e-mail, zenehallgatás, videózás. Már csak egy normális gps program kéne, mint pl az IGO, vagy TomTom. De azért így is sikerült elnavigálnom tegnapelõtt, sokkal hamarabb fogott jelet a készülék, mint a régi pda-m.

Ps3 ID: Gascoigne74

5c0rp330n
ez oké, hogy nagyobb adat több ideig töltõdik. de külföldi fórumokon egyértelmûen tetülassúnak titulálta mindenki. wifi-s kapcsolattal egy 6,5 megás videónak is 1-2 másodperc alatt el kell indulnia, és mondjuk 4 megabites netet feltételezve fél percen belül be kell töltõdnie.. ha ez így lenne, nem hiszem, hogy annyian panaszkodtak volna.

5c0rp330n
egyik általad készített screenshoton sem látok felbontást, csak méretbeli különbséget látok a 2 videó között. míg a második mérete reálisnak tûnik (ez lenne a normális), az elsõ másfélmegás mérete gyanús, egészen biztos, hogy butítva van. nem arról van szó, hogy fel van turbózva az egyik videó, mert iphone-on nézed, hanem le van butítva a másik, ugyanebbõl az okbból, ez itt a lényeg. s60-on nem butítja le semmiképpen egyik általam ismert lejátszó sem, az alapértelmezett minõségben tölti be, ugyanolyan minõségben, ahogy pc-n, vagy bármilyen más olyan eszközrõl néznéd, ami nem butítja le.

"ehhez képest ~1 napja még amikor valaki kérdezte, nem volt erre megoldás. azóta lett?"

Azért, mert 2.x-re még nincs jól használható megoldás. Az AIM nem ismeri az MSN-t.
A Fring már kész van, tesztelik, elvileg 1 héten belül kint van és akkor ez már nem lesz kérdés.

Mielõtt folytatnád a kötözködést megkérdezem: Symbian-nál verzióváltásnál hány hónapig nem voltak elérhetõ kompatibilis alkalmazások? Mikor megjelentek hány hónapot kellett várni a szignózás megoldására?
Itt azért nincs akkora várakozási idõ... 😊

"továbbá az is kérdés, hogy egy wifis kapcsolatnál miért tölti tetülassan a videókat?"

Gondolom azért, mert tovább tart 6,6 megát letölteni, mint 1,5-et...

"ez nem igaz. wlan-on tölti le a default minõségû videót, ami alapból a normális lenne. hogy más kapcsolatnál miért butítja le, az inkább a jó kérdés. továbbá az is kérdés, hogy egy wifis kapcsolatnál miért tölti tetülassan a videókat?"

Basszus, direkt belinkeltem screenshoot-ot, ami mutatja, hogy Wlan-on a nagyobb felbontást tölti le (a kisebb volt a 320x200-as).
Ennyire nem lehetsz korlátolt...

Zetorg
kiváncsi vagyok már a 2.1-re, de csak akkor ha rakom föl, ha lehet jailbreak-elni 😊
amúgy ha most csinálok egy bekápot, azt 2.1-re vissza tudom majd rakni? az sw nem áll vissza 2.0.2-re?

ui.: játszatok papijump-ot 😄

5c0rp330n
"Írtam az AIM-ot, de ha nem 2.x-es rendszert használsz, akkor van még pár, Apollo, Fring, Mobile Messenger stb."

ehhez képest ~1 napja még amikor valaki kérdezte, nem volt erre megoldás. azóta lett?

"Mert én e90-et cseréltem le rá és teljesen ki tudta váltani."
ezzel csak annyit mondtál, hogy az e90 tudásának a töredékét sem használtad ki.

5c0rp330n
"Mert Wlan-on a nagyobbik felbontásút tölti le, azért.."
ez nem igaz. wlan-on tölti le a default minõségû videót, ami alapból a normális lenne. hogy más kapcsolatnál miért butítja le, az inkább a jó kérdés. továbbá az is kérdés, hogy egy wifis kapcsolatnál miért tölti tetülassan a videókat?
"Ez nem igaz."
de.

Zomil
én 2hete vettem és én is megvagyok vele elégedve, örülök, h végül nem nokiát vettem, imádom a telefont.

az, h élöben nyomkodod 2orán át és használod 2hétig HATALMAS különbség van,

és az összes iphone fikázo egy dolgot felejt el:
-symbian oprendszer jóval régebb óta van mint az iphone-os osx
nem kis elönye van az iphone-os oprendszerrel szemben a symbiannak
az iphone programok még csak MOST kezdenek kiforrni, jönnek az egyre jobb programok egyre több lehetöséggel

"komolyabb felhasználásra tökéletesen alkalmatlan"

erre is kiváncsi lennék, h te mit csinálsz a nokián, amit pl. egy iphone-on nem lehet?
most ne azt ird le mit LEHETNE egy nokián használni, hanem h nálad mi az a dolog amit iphone-on nem tudnál megcsinálni

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Nah, felszenvedte magát a 2.1es szoftver, meg míg mire letöltöttem..😄 Hát meglepõen gyors, szinte annyira mint az 1.1.4es. Magyar billentyûzet és magyar region is van benne, szóval az idõt magyarul írja és a telefonszámokat is normálisan tördeli. Magyar nyelvet nem találtam benne. A restrictions-ba ki lehet kapcsolni a kamerát is. Amikor nincs 3G kapcsolat akkor egy kockába volt egy kis kör benne, most csak egy kis átlátszó kör van. Telefonkönyv sem akad, teljesen jól megy.
Apple.com-on még azt írták, hogy nemfog megszakadni a hívás, 3G jel se szakad meg gyorsabban installál.
Ja meg persze látványosan gyorsult a Backup is. Megérte nekem ez a frissítés, bár egy magyar nyelvet elbírt volna:/
"hogy nem tudtok mondani egy im programot, ami fut a háttérben, és jelez, ha írnak"

Írtam az AIM-ot, de ha nem 2.x-es rendszert használsz, akkor van még pár, Apollo, Fring, Mobile Messenger stb.

"itt van egy nagyon szép és okos eszköz a kezemben, csak éppen nem tudok vele mit kezdeni. nincs rajta egy értelmes program. ki-be lépegethetek a képmenübe és zoomolgathatom a képeket multitouch-al, csak éppen minek?"

Közel 5000 program van rá, picivel többre képes, mint képeket zoomolgatni 😊

" komolyabb felhasználásra tökéletesen alkalmatlan "

Mit értesz komolyabb felhasználáson?
Mert én e90-et cseréltem le rá és teljesen ki tudta váltani.

Lacee
ah, ezek szertint te még biztos nem ismered Scorpeeon kollégát, érdemes úgy 12-13 oldalt visszaolvasni, milyen jellegû viták voltak itt 😊

tényként kijelent valamit, amit aztán másvalaki megcáfol (vagy elsimer, ha valós hiányosságról van szó, mint pl kopipészt vagy intenzív használat melletti rövid akkumulátoridõ), ekkor vagy parttalan vita következik vagy kis csend, pár nappal késõbb pedig elõáll mással (ilyen témák voltak például hogy 400 ezerbe kerül az iphone, 2/4 GB semmire sem elég egy mobil eszköznél, a bannerban szereplõ táblázat hazugság és/vagy megtévesztõ, a telefon nem kezeli a HSDPA-t, GPS használhatatlan, aki ilyet vesz az minimum sznob stbstb... most tartunk épp a jútúbnál).

Ami továbbra sem világos, hogy ha ennyire fostalicska az iPhone, valamint az ide írogatók jó része is csõlátású megtévesztettek gyülekezete (ez is többször szerepel, igaz burkolt formában), akkor miért látogatja azóta is a topicot.
Félreértés ne essék, mindenki azt csinál amit akar, de sosem értettem ezt a fajta mazochizmust.

zárásképp hadd másoljak be egy appleblogon talált hozzászólást, ami nagyon tetszett:

"geekblog 2008.09.10. 23:46:39
htc touch egy kiváló készülék/család. a rajta futó operációs rendszerrel vannak ugyan gondok (Win), de egy kellemes, jól összerakott okostelefon.
Nekem ugyan nem jön be, de elhiszem, hogy sokan választják, amiért ilyen.

Nekem, speciel az iPhone jön be.

remélem, megvilágítottam, hogyan nyilvánít értelmes módon ember véleményt."

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Mi számít "komolyabb felhasználásnak"?

Nekem 3 hete van meg, imádom, élvezet rajta internetezni, emailezni, zenét hallgatni, sõt, kétszer is segített már navigálni is (autóval). Nem mondom, hogy megváltoztatta az életemet, de kurvajó kis cucc, nagyon-nagyon szeretem, és kevés iphone-tulaj elégedetlen. Legalábbis neten így látom. Mindenki tisztában van a hiányosságaival, de imádnivaló eszköz.

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

5c0rp330n
"Symbian és WinMo csak szeretne olyan multitask és multithreading mûködést, amit az iPhone tud."

biztosan így van. biztosan remek multitasking mûködése LEHETNE a telefonnak. a lehetõsége biztosan megvan rá. a gyakorlatban érdekes módon a gyakorlatban úgy állunk, hogy nem tudtok mondani egy im programot, ami fut a háttérben, és jelez, ha írnak, pedig ez nem éppen extra dolog, szemben WM-nél és S60-nál ez 5 éve is teljesen természetes volt. ennél kevés alapabb programot igényelhetnék.. és úgy általában is erõs a gyanúm, ha hasraütésre mondanék egy másik programot is hasonló igénnyel, ugyanez a válasz lenne. hogy nincs ilyen. úgy általában is szarrá van korlátozva az összes program. láttam élõben ilyen eszközt, megnyugodhatsz. egy ideig elvoltam vele, de miután megnéztem a gépelést, és a képnézegetést, a menüpontokat, gyakorlatilag úgy lettem vele, hogy itt van egy nagyon szép és okos eszköz a kezemben, csak éppen nem tudok vele mit kezdeni. nincs rajta egy értelmes program. ki-be lépegethetek a képmenübe és zoomolgathatom a képeket multitouch-al, csak éppen minek? elõször poén, de ha a gyakortlaban így szarrá van korlátozva a telefon, akkor nem sokra megyek az egész dologgal. ha elõveszed egy társaságban, népszerû leszel vele.. pár percig. komolyabb felhasználásra tökéletesen alkalmatlan eszköz abban a formájában, ahogy most létezik.

PyRex
Nem a youtube-on, hanem a multitaskon van a hangsúly. Ulkeshnek igaza van: az iPhone-on OSX fut, amihez képest az s60 multitask lehetõségei enyhén szólva is szegényesek. Jelenleg ugyan valóban a home gombra a legtöbb alkalmazás befejezi a futását, DE ez nem azt jelenti, hogy a telefon nem képes multitaskra. Számos program már most is futhat a háttérben.

"ki mondta hogy kell? ráadásul pont azt olvastam az elõbb, hogy wlan-on tetülassú a youtube, s60-on ilyen dolog fel sem merül, 1 másodpercen belül indul a videó. hogy is van ez?"

Mert Wlan-on a nagyobbik felbontásút tölti le, azért..

"a minõség pedig gyakorlatilag ugyanolyan, mint a youtube-on, az iphone sem tud belõle jobb minõséget csinálni. 320*240-es videóról van szó, gyakorlatilag ekkora legfeljebb az összes youtube videó, és ekkora kb az összes s60 kijelzõje."

Ez nem igaz.

Most itt tényleg az iphone és bármely más telefon leghaszontalanabb lehetõségére, a jutubra kell helyezni a hangsulyt? 😊

PyRex
megelõztél (MIXTube)

PyRex
Nem 3 dolog van. Inkább úgy mondanám, hogy csomó olyan dolog van ami nem futhat - viszont nincs is rá az emberek 99%-ának szüksége.

- "csak programtól függ"

mint ahogy iPhone-on is. Mondom: sorban fognak megjelenni azok a programok, amelyek futhatnak majd a háttérben...

- "ki mondta hogy kell? ráadásul pont azt olvastam az elõbb, hogy wlan-on tetülassú a youtube, s60-on ilyen dolog fel sem merül, 1 másodpercen belül indul a videó. hogy is van ez?"

Õõõ namost nem értem: wlan meg s60 az nem egy kategória, az egyik egy vezetéknélküli adatátviteli szabvány a másik meg egy mobil platform. Ha te most azt állítod, hogy kizárólag az iPhone-nál lassú wifin a youtube, akkor ez megint egy hihetetlen baromság. Ha azt állítod, hogy wifivel minden platformon lassú, ez is baromság. Most akkor miért is jobb az s60?

"ezenkívül én tudom a háttérben is futtatni a youtubeomat, el is tudom menteni bármelyik videót és vissza tudom nétni késõbb bármikor. akkor most ki nyert? :/"

Én is, de én még ezen felül beállíthatok X videót, amit a telefon szépen töltöget nekem le a HÁTTÉRBEN, mialatt én bármi mást csinálok...

"elkezdesz betölteni egy youtube videót, de látod, hogy éppen nem olyan gyorsan töltõdik be vagy csak szeretnéd elõtte teljesen betölteni, ezért közben netezel egy kicsit. pc-n nemhiszem, hogy szokatlannak találnál egy hasonló helyzetet, sõt, teljesen természetes, hogy egyszerre fut, amit csak akarsz, és hatékonyan csak így lehet dolgozni. ezt iphone-on el lehet felejteni."

Miért kéne elfelejteni?
MXTube-al szépen töltök le háttérben akár 2 tucat videót, szól a zene és közben netezek.

Vicces, hogy olyanok szólnak hozzá, akik még gyaníthatóan nem is láttak élõben ilyen eszközt.

A Symbian és WinMo csak szeretne olyan multitask és multithreading mûködést, amit az iPhone tud.
Az, hogy az SDK-val készül alkalmazások zömébe be van drótozva, hogy a Home gomb-ra kilépjen az nem jelenti a multitask hiányát.
Egyrészt ezek között is van háttérben futó alkalmazás pl. AIM, de a legtöbb Cydiával telepíthetõ app is kihasználja ezt a lehetõséget.

5c0rp330n
"igen, köszönjük ezt a magyarázatot, te jó ég..."
márpedig az, hogy van ~3 dolog, amit engednek multitaskingben futtatni, az a gyakorlatban annyit jelent, hogy nem multitaskos a teló.

"tud ilyet a nokia?" csak programtól függ, a nokia és az oprendszer részérõl semmi akadálya. alapból ha zene megy és pl bejön egy hívás, szépen elhalkul a zene, majd a végén folytatódik onnan, ahol abbamaradt. a legtöbb komolyabb progiban be is lehet állítani, hogy mi történjen.

"youtube-ra nem kell várni órákat, nekem eddig sosem kellett"
ki mondta hogy kell? ráadásul pont azt olvastam az elõbb, hogy wlan-on tetülassú a youtube, s60-on ilyen dolog fel sem merül, 1 másodpercen belül indul a videó. hogy is van ez?
"ráadásul fullscreenben játssza ugye, elég jó minõségben"
ki mondta, hogy nem játsza fullscreenben? alapdolog, hogy fullscreenben játsza és alapdolog, hogy az összes youtube progi támogatja ezt a lehetõséget s60-on. a minõség pedig gyakorlatilag ugyanolyan, mint a youtube-on, az iphone sem tud belõle jobb minõséget csinálni. 320*240-es videóról van szó, gyakorlatilag ekkora legfeljebb az összes youtube videó, és ekkora kb az összes s60 kijelzõje.
ezenkívül én tudom a háttérben is futtatni a youtubeomat, el is tudom menteni bármelyik videót és vissza tudom nétni késõbb bármikor. akkor most ki nyert? :/

Jah, gondoltam, de hátha 😉

Akkor lehet esetleg kevés, ha egésznap ezen nézel jutúbot, meg streamelsz zenét lastfm-rõl. Akkor tényleg ki lehet akasztani akár egy hét alatt is, de ez meg szerintem nem éppen "hagyományos" használat.

Lacee
errõl a kérdésrõl jutott eszembe a sok hozzáértõ (nem mondok neveket, találjátok ki), akik a tarifacsomagok megjelenésekor siránkoztak, hogy a 2-4 GB milyen szánalmasan kevés, hiszen a PC-n akár egy-két óra alatt is több forgalmat lehet generálni... na ja, de torrentezni - hd múvikat letölteni nyilván nem a mobilról akar az ember 😊

Hogy válaszoljak is, tudtommal nem lehet 2-nél kevesebbet kérni, hiszen a szerzõdésben x hónapra vállaltad a választott tarifacsomagot.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"