iPhone
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De azért aki nem beszél ennyit havonta, annak ráfizetéses, fõleg a két év hûség miatt, az nagyon sok szerintem
.: mobilize.hu :.
Ugyanilyen csomag? Mármint a 400perc/200sms/2 giga adat/hó? Mutasd... Nem megy? Nem véletlenül.
Bluetoothot valóban nem "varázsolok" a telefonba, de nem is nagyon izgat a dolog, van hozzá adatkábel és egyéb célprogramok. Nem biztos, hogy az a jó készülék, ami valóban AIO kiadás, aztán úgy összességében kapsz egy rakat szemetet, mert olyan készülék nincs, ami egybefog minden eddigi funkciót és ezt magas szinten teszi. Ilyesmirõl ábrándozni blõdség, ezt elvárni hülyeség és ezt számonkérni nevetségesen piti kötöszködés.
Egyébként képes vagyok a mindennapi túlélésre BT nélkül is, ha gondolod, adok leckéket "Az élet BT nélkül mosolyogva" címmel.
Egyébként igen, tudok fájlokat küldözgetni oda-vissza, a csodát úgy hívják, hogy diskAid. Igaz, nem mélytorok, de tökéletesen ellátja a feladatot és nem érzem magam az ókori Rómában azért, mert nem wireless küldözgetem az adatokat, és hát a kezem sem szakadt még le.
A multitaskról nem tudok videót mutatni, egyrészt, mert nem áll szándékomban bizonyítási eljárásokat lefolytatni, másrészt mert semmi kedvem erre rákeresni, linkelni, ésatöbbi. Amúgy is ez egy új feature, de biztos lesz olyan, aki bevideózza majd és akkor kénytelen leszel elhinni és letenni arról, hogy szoftos módon valamiféle álnok hazug iphonernak tarts...
Teljes testreszabhatóság: A saját készülékemen mindent megválzotattam. A nyitó képernyõt, az ikonokat, hangokat, a háttérképeket, van rajta sidebar és teljesen más szinsémát kapott. Nálam ez teljes átalakítás, nálad? És nem, természetesen nem hivatalos, de ugye most a technikai részletekrõl van szó, nem cégek debil és könnyen megkerülhetõ megkötéseirõl. A készülék alkalmas erre és lehet is élni a lehetõséggel és ez itt a lényeg.
Oktalan és divatos iPhone fikázónak tünsz, aki bement a helyi trépontba és tapizta vagy öt percet a készüléket. Aztán mivel nem igazán állt kezére a dolog, hivatásos nyavajgó lett. Ami azért neked ciki, nem pedig akármelyik iPhone tulajnak.
www.gamedroid.hu
Mert hogy a havi 10k-ban 400 perc, 200 SMS és 2 giga adatforgalom van.
Ha ezt lebontom /perc/sms/mega szintre, akkor nehezenfogsz nekem mutatni ennél versenyképesebb szolgáltatást.
És ez egy plusz szolgáltatás, nem magáért a telefonért fizetek 10k-t ugye, remélem, azért ez nem olyan nehéz feadvány.
A 8 gigás iPhone két éves elõfizetés esetén 30k, kész, ennyi.
www.gamedroid.hu
"Egy bárki által megírt és ellenõrzés nélkül terjesztett alkalmazást ki ellenõriz szerinted??"
hivatalosan ilyet nem lehet csinálni. alapból nem tudsz semmilyen módon feltenni olyan alkalmazást a telefonodra, amit ne ellenõriztek volna le központilag. ezt persze ki lehet kerülni nem hivatalos módokon.
"Tudod, én inkább rábízom ennek eldöntését olyanra, aki ért ehhez és nem kockáztatom, hogy olyankor ne tudjam telefonként használni a készüléket amikor esetleg a legnagyobb szükség volna rá."
és mi van akkor, ha teszem azt: értek hozzá? ez a lehetõség fel sem merül? s60-on aki nem ért hozzá, az hagyományos módon lép ki minden programból, egyszerre csak azt használja, amire szüksége van. aki pedig ért hozzá, pontosan tudja, hogy mire való a symbian gomb a telefonon, és megvan a szabadsága úgy használni, ahogy akarja. pl. játékot a háttérbe tenni? tényleg nagyon extrém dolog. mi van akkor ha a legvégén tartasz valami hosszabb játéknak, nincsen mentési opció, és fel kell hívnod valakit gyorsan? elveszik a játékállásod, vagy éppen nem lesz fölhívva az a valaki, aki fel kellene legyen hívva.
tehát azt feltételezik az emberrõl, hogy hülye hozzá, ha valamit a háttérbe akar tenni, amit õk nem akarnak, akkor biztosan hülyeséget akar csinálni, ezért nem is teheti azt a háttérbe. jobban akarják tudni, hogy te mit akarsz csinálni, mint saját magad, gyakorlatilag elveszik az okostelefonok egyik legnagyobb elõnyét: a szabadságot.
és teljesen mindegy, hogy mi fut alatta, ha egyszer úgy találták ki magát a cuccot, hogy azt csak úgy használja, ahogy õk szeretnék.
😊
Ezt ugye nem gondolod ismét komolyan.
Rengeteg olyan alkalmazás van Symbian-re ami nagyon labilis és még több olyan ami képes összeakadni a rendszerrel, vagy más telepített alkalmazással.
"elvileg csak és kizárólag olyan programot telepíthetsz fel, amit elõtte központilag leteszteltek, hogy károsak-e, okozhatnak-e bármi problémát."
Ez igaz az iPhone-ra, de távolról sem igaz a Symbian alkalmazásokra.
Egy bárki által megírt és ellenõrzés nélkül terjesztett alkalmazást ki ellenõriz szerinted??
"10-20 program együttes futása még valóban kicsit túlzás lehet és extrém körülmények között lehet csak rá szükség"
Ha a rendszerprogramokat (phone, sms, e-mail, browser, calendar, clock) amik alapból futnak a háttérben, nem vesszük figyelembe, akkor mond már el mi az a 10 program amire szükség lenne, hogy a háttérben fusson?
Én olyasmiket használok háttérben, hogy MSN, zene és videó letöltõ, YouTube letöltõ, internetes rádió.
Ezeket iPhone-on is remekül tudom háttérben futtatni. Az, hogy egy játékot háttérben lehet futtatni Symbian-on nem más, mint az erõforrások felesleges pazarlása. Ezért lassul le a rendszer és ezért válik instabillá. (Meg azért, mert bármilyen jött-ment alkalmazás belepiszkálhat a rendszerbe, minden megszorítás nélkül.)
"itt pont ez a lényeg, hogy te dönthesd már el, hogy mi fusson a háttérben, ne az apple mondja meg neked, hogy mi futhat és mi nem."
Mert te pontosan tudod, hogy az általad háttérben futtatott alkalmazás mit csinál, mennyire befolyásolja a rendszer stabilitását.
Tudod, én inkább rábízom ennek eldöntését olyanra, aki ért ehhez és nem kockáztatom, hogy olyankor ne tudjam telefonként használni a készüléket amikor esetleg a legnagyobb szükség volna rá.
"az s60-nak lételeme a multitasking,"
😊
És ezt egy olyan készülékkel szemben állítod, amin egy BSD Unix fut, ne haragudj, de nem kicsit nevetséges ez az állítás.
nem lehet venni, mert hüségnyilatkozatot is alá kell irni, kártyánál meg nincs olyan
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
"alapból teljeskörû multitasking, teljes testreszabhatóság, nyílt oprendszer, sokkal jobb készenléti/beszélgetési/lejátszási idõ, Flash Lite 3, 3,2MP Carl Zeiss kam, microsdhc, nagyobb felbontású kijelzõ.."
ezekbõl most akkor mi nem igaz?
ezekszerint én nem tartozok a valaki fogalmába. beírtam tárgyilagosan, hogy melyik program pontosan mire kell. azért nem fogok nem beírni valamit, mert az iphone már alapból tudja, azzal ugyanis elveszítené a tárgyilagosságát az egész mondanivalóm.
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
Beleköthetnél 10 valóban nagy hibájába a telefonnak: kezdve a flash hiányától az email csatolmányok szar kezeléséig, de nem, te valahogy mindig olyanba kötsz bele, ami viszont nem úgy van, ahogy mondod.
Ez a baj...
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
amúgy meg:
"pontosan tudtam, hogy az iphone is így szervezi az sms-eket, egy szóval nem mondtam, hogy nem."
LOL, na ne nézz már madárnak öregem... Ha valaki tudja, hogy az iphone ezt a funkciót ALAPBÓL (és sokkal jobban) tudja, akkor nem fogja beírni, hogy neki erre egy másik telefonon külön program kell, mert csak saját magát égeti vele... mint ahogy te is tetted 😊
Más, Véletlenül akadtam rá a blikkben😄 egy szemüvegre amit már lehet kapni külföldön és filmet lehet vele nézni😮 Elvileg Iphone-al is kompatibilis...
kép a szemüvegrõl
Másik fajta szemüveg...
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Ability: amit én csinálok az érvelés. amit te csinálsz..igen, az a primitív fikázódás. hol égtem be a "nemtudásommal"? ellenben itt már sokan beégtek ilyennel, amikor velem próbáltak vitatkozni olyan dolgokról, amikhez semmi közük nincsen.
"sms átszervezõ: feladó szerint csoportosítja az összes sms-t és chat-szerûen jeleníti meg, ugyanitt könnyen írni is tudsz választ."
aha, akkor most megint ott tartunk, hogy szerintem te még a rohadt életben nem láttál mûködés közben iphone-t... <#rolleyes>#rolleyes>
(jajj, csak nem külön program kell neked ehhez??)
"wlan hálózati program: a wlan hálózaton lévõ gépek megosztott mappáit látja, illetve a telefon is létre tud hozni a hálón ilyen megosztott mappákat. kicsit praktikusabb adatátvitelre, mint az usb, és egyéb dolgokra is jó."
megoldható iphone-on is, persze lehet, hogy nem teljesen ugyanebben a formában...
youtube-ról meg le lett írva, hogy van rá megoldás, ráadásul szintén a legjobb, ami jelenleg tudásom szerint létezik.
"ezejk érvek, te kötözködsz anélkül, hogy lenne fogalmad arról, amit szídsz."
NEKEM nincs fogalmam? SMS átszervezõddel elhúzhatsz ezek után máshova.. szánalom amit mûvelsz. Még ha úgy szídnál valamit, hogy a VALÓS hibáit emelnéd ki, de nem... olyanokat írsz,a mik egyszerûen nem igazak... <#lama>#lama>
sms átszervezõ: feladó szerint csoportosítja az összes sms-t és chat-szerûen jeleníti meg, ugyanitt könnyen írni is tudsz választ.
wlan hálózati program: a wlan hálózaton lévõ gépek megosztott mappáit látja, illetve a telefon is létre tud hozni a hálón ilyen megosztott mappákat. kicsit praktikusabb adatátvitelre, mint az usb, és egyéb dolgokra is jó.
youtube bizonyos esetekben a háttérben van. amikor pl töltõdik be egy videó, de túl lassan ahhoz, hogy folyamatosan nézni tudd, vagy kétséges, hogy végig tudod nézni anélkül, hogy elakadna. biztosan hihetetlen, hogy valaki ilyet is akar, és nem várja végig ilyen setekben percek alatt, amíg betöltõdik a videója.
de pont ez az, amit magyarázok. a büfös f@szért kell nekem megindokolni és magyarázkodni, hogy mit futtatok, mikor, és miért, hadd én döntsem már el, a qrvaéletbe. 😊
ezejk érvek, te kötözködsz anélkül, hogy lenne fogalmad arról, amit szídsz.
SMS átszervezõ - nem tudom ezen mit értesz, speciel az iphone sms kezelésénél nem láttam eddig jobbat 😊 pár hibája van, de a többiben még több hiba van...
wlan hálózati program - ez mi? 😊
zenelejátszó fut a háttérben az iphone-on is
youtube a háttérben? WTF? 😊) lol
ezek nem érvek öregem, ezek csak kötözködések, amit megint csinálsz...
Jut eszembe, az iPhone-nál is van olyan, hogy ha elfordítom a készüléket 90 fokkal, akkor a kijelzõn látható infók is átfordulnak?
.: mobilize.hu :.
ennyit erröl...
ez a nyílt rendszer tényébõl egyenesen következik. szerencsére gyakorlati példa szinte nincs is rá. elvileg csak és kizárólag olyan programot telepíthetsz fel, amit elõtte központilag leteszteltek, hogy károsak-e, okozhatnak-e bármi problémát.
"Szerinted mi szükség egy mobil készüléken 10-20 program együttes futásának?
Max. annyi, hogy lelassítsa és instabillá tegye a készüléket, ami egy mobilnál nem feltétlenül érdem.
Azok az alkalmazások, amik igénylik a háttérben futást, azok eddig is futottak úgy, de mivel már van alkalmazás ami kikapcsolja a home gomb kiléptetõ funkcióját, így bármi és bármennyi futhat háttérben."
10-20 program együttes futása még valóban kicsit túlzás lehet és extrém körülmények között lehet csak rá szükség, de ahogy haladunk az idõvel, ez a szám csak nõni fog, mondjuk 5 program párhuzamos futtatása nálam már teljesen hétköznapi, fõleg ha azt nézem, hogy alapból bebootol 3 plusz program. itt pont ez a lényeg, hogy te dönthesd már el, hogy mi fusson a háttérben, ne az apple mondja meg neked, hogy mi futhat és mi nem. az s60-nak lételeme a multitasking, az összes ilyen telefonon külön dedikált gombja van a háttérbe helyezésnek és futó programok közti váltásnak, míg iphone-on egy külön programra van szükséged, ami csak annyit csinál, hogy meggátolja, hogy bezáródjanak a programok. erõsen kétlem, hogy a programok közti váltogatás kezelése egyszerû lenne így.
"Bár gyanítom, hogy Symbian alá sem poénból készültek taszk menedzser alkalmazások, jó is ha az ember ki tud lõni egy-két ámokfutó processt 😊"
szintén a nyílt rendszer átka, ugyabár. az alap programkezelõvel processeket nem lehet kilõni, csak egész programokat, mert az átlagfelhasználónak erre nincs feltétlenül szüksége, aki pedig sok programot használ haladó szinten, semmibõl nem áll egy ilyen programot beszereznie és használnia, a gyári feladatkezelõ helyén is használhatja.
"Gondolom a szignózás is teljesen hivatalos megoldás a Symbian eszközökön 😊"
teljesen hivatalos és legális. nem vicc. a szignózás kikerülése az, amit nem szeretnek hivatalosan 😊
Ha az UI rossz, akkor az egész rossz.
A hardveren nem fognak változtatni, marad a resistive érzékelés.
A felületet meg 1,5 év alatt hozták össze ilyenre, a hátralévõ 1-2 hónap alatt nem fog változni túlzottan, ezt elhiheted.
"úgy tudtam volt/van neked Nokiád. akkor viszont mért mondasz ilyen hülyeséget? pontosan tisztában kellene lenned vele, hogy mennyire volt védve a rendszer a rosszindulatú programok ellen már 3 generációval ezelõtt is."
Ez most, hogy nyílt lett a rendszer és forrás szinten hozzáférhetõ, picinykét megváltozott.
Arról nem beszélve, hogy nem volt eddig sem titok, hogy egy rosszul megírt alkalmazás boríthatta az egész rendszert, akár úgy is, hogy többé fel sem bootolt.
"jah. hanem inkább semmi az égvilágon nem került bele gyárilag."
Ki nem tojja el a gyári állapotot? Az Adobe teljes értékû Flash-t készített és éppen az App Store elfogadási rendszerén megy keresztül, pár nap és letölthetõ.
A következõ rendszerverzióba meg valószínû gyárilag is benne lesz.
Ha az Apple elfogadta volna az elején a gagyi Lite-ot mint a Nokia, akkor soha nem készült volna teljes értékû változat.
"olvass."
😊
Ne viccelõdjünk..
Olvasd el ugyanezt az adatlapot mondjuk a N95-nél, aztán mivel annak ismerjük a készenléti idejét, annak megfelelõen osszad le ezt is 😊
"ha ez így van, gondolom biztosan tudsz mutatni egy videót, ahol legalább 10-20 program fut egyszerre az iPhone-on és vadul váltogatnak a megnyitott dolgok közül, tudnál mutatni egy ilyet?"
Szerinted mi szükség egy mobil készüléken 10-20 program együttes futásának?
Max. annyi, hogy lelassítsa és instabillá tegye a készüléket, ami egy mobilnál nem feltétlenül érdem.
Azok az alkalmazások, amik igénylik a háttérben futást, azok eddig is futottak úgy, de mivel már van alkalmazás ami kikapcsolja a home gomb kiléptetõ funkcióját, így bármi és bármennyi futhat háttérben.
(Mondjuk vicces, hogy WinMo alatt olyan alkalmazást kell telepíteni, ami kilépteti a programokat, itt meg olyat ami nem 😊 )
Bár gyanítom, hogy Symbian alá sem poénból készültek taszk menedzser alkalmazások, jó is ha az ember ki tud lõni egy-két ámokfutó processt 😊
"biztos hivatalosan is szénnémoddolhatod az egész cuccot (vagy mégsem?)"
Gondolom a szignózás is teljesen hivatalos megoldás a Symbian eszközökön 😊
ha valaki megveszi ennyiért ezt a vackot, akkor már azt akarja, hogy kilométerekrõl is ki lehessen szúrni, hogy ez bizony iphone, ezért nem cseréli le sztem, emberi tulajdonság
(amúgy meg jó az eredeti)
Ezt ugye viccnek szántad? 😊
Inkább az élõ fotó és videó ad képet a készülékrõl, nem az idealizált renderelt képek.
Én inkább ezeket néztem:
http://www.youtube.com/watch?v=njEG9CcMs74&fmt=18
http://www.youtube.com/watch?v=5jwoYw0C8m4&fmt=18
http://www.mobile-review.com/review/nokia-5800.shtml