iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Én is én is! De csak egyszer:

Csak annyit fûznék hozzá (miután becsületesen végigolvastam az összes kommentet, és jót derültem rajta), hogy vagy vegyél egy iPhone-t, vagy nézd meg a Nokia topikot, hogy ott vagyunk-e. Mert szerintem valamilyen érthetetlen oknál fogva, mi nem érvelgetünk ott.

Összefoglalva, hogy az 1001. embertõl is lásd:

iPhone több, mint "presztízstelefon", gyors, kényelmes és pár apróságtól eltekintve (copy/paste vagy akár a flash - ami tulajdonképpen luxus, abszolút nem "létszükséglet") a felhasználók minden igényét kielégíti. Vannak más "presztízstelefonok", más gyártóktól, de abból mégsem fogy milliós darabszám. Mert ugye az ember sz@rt mégsem vesz.

Az alkalmazás és biztonság témában:
Symb, WinMo esetében feldobsz egy alkalmazást a kártyára, majd telepítheted mindennemû gond nélkül. iPhone esetében, ha nem SSH-zol be, akkor csak az aláírt legit szoftvereket telepítheted. Ergo, ha nem hekkelsz, biztonságban leszel (vagyis innentõl az Apple-ön múlik a dolog).
A másik két platformon is vannak digitálisan aláírt alkalmazások, ha nem olyat raksz fel, az a saját felelõséged, "õk megmondták". A "user error" a júzer baja.

Itt megjegyezném, hogy a rendszer visszaállítása/javítása is messze gördülékenyebb és barátságosabb mint a fent említett platformoknál. Gyakorlatilag két kattintás és minden a régi.

Multitask:
Véleményem szerint sincs rá szükség. IM programok, Böngészõ, iPod, Telefon szervíz, SMS szervíz futnak a háttérben, minden más program pillanatnyi állapotot ment kilépéskor (gyak hibernálja magát). Vagyis mondhatnánk, van multitasking, csak nem a szó szoros értelmében (nem párhuzamos szálkezelés van - vagyis természetesen az van, csak limitált -, hanem munkamenet (session) alapú alkalmazásvezérlés).

"volt többször hetekig bekapcsolva, alapjáraton 40MB alá soha nem ment a szabad ram."

Használtál már Unix alapú rendszert?
- Fél évig (szoftverfrissítésig) nem volt kikapcsolva a telefonom.
- Hetekig nincs kikapcsolva a Linux munkaállomásom
- 3 éve nem volt újraindítva a Linuxos illetve a BSD-s szerverem.
A memóriazabálás a Microsoft kiváltsága.

Végszóként:
- Nokiád van, menj a Nokia topikba, itt nem érdekel senkit, hogy mennyire f@sza.
- Symbian-t használsz, menj a Symbian topikba, itt nem érdekel senkit, hogy mennyire f@sza.
- Érdekel az iPhone? Kérdezz, válaszolunk, nyugtázd és örülj.
- Érvelgetni szeretnél? Vegyél egy iPhone-t, vagy kérj kölcsön egyet, használd pár hétig és utána jöhetsz érvelgetni.

A stílus amit képviselsz a játékosok fórumába való, nem ide.

[merlinw.org]

Nekem az jött le hogy egy sekélyes faszkalap vagy, aki fórumot tévesztett
neevous
Kérdés: Ha teszem azt, hogy veszek a T-nél egy Sony Ericsson C902-t, ami 2éves hûséggel 50k és választok hozzá egy Mix díjcsomagot, aminek az elõfizetési díja 2750ft, akkor úgy gondolod, hogy a telefon 24x2750+50k-ba, szóval 116 ezerbe kerül? Ezt te sem gondolhatod komolyan...

5c0rp330n
akkor még más idõk fújtak 😊

5c0rp330n
ha neked ebbõl ez jött le, akkor gratulálok.

Ehe, Scorpeeon, emlékszem még azokra az idõkre, amikor a Mobilfórumon egy szímensz céhatvanöttel a kezedben szidtad a nokiásokat. 😊))

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Teljesen igazad van, ne is vegyél ilyen szart.
Nekünk akik használjuk, megfelel, mazohisták vagyunk
5c0rp330n
mondj te egyet, amit megcáfoltatok. mert a 3, amit említettél, azokból egyik sem lett megcáfolva, akkor a többi mégcsak annyira sem lehetett. wifimentes telefon? mirõl van szó? használhatatlan youtube? valós probléma (volt, azóta nemtom mi a helyzet vele, de õszintén szólva nem is érdekel). 408ezres ár? abban a csomagban annyiért lehet(ett) hozzájutni a telefonhoz, amirõl szó volt. ezek tények, megcáfolhatatlanok, így aztán nem is lehettek megcáfolva.

Lacee
/wall of text on

de hát éppen itt a kutya elásva, mondj légyszíves egy általad felhozott érvet amit Ulkesh, Precision, Greg vagy én nem cáfoltunk meg 20 perc alatt, az elmúlt 2 hónap során bármikor. Ezek után minimum vicces hogy a racionális érvelés helytartójának állítod be magad. Ehhez persze semmi közöm nem lenne, ha nem itt rongálnád a közhangulatot a beszólogatásokkal.

Az mindenképpen érdekes, hogy (nyilvánvaló ostobaságom ellenére) eddig a kommentjeimmel senkinek nem volt baja, ellentétben a tieiddel. Mintegy mellesleg, egy normális vitánál az érvek súlya alatt el szokás ismerni, ha tévedtünk, márpedig nálad ez egyszer sem történt meg, pedig lehetne sorolni a méretes lódításokat (nem írnám le megint, aki 2 napnál régebb óta jár ide, az emlékszik még a wifimentes telefonra, a használhatatlan youtube-ra, a 408ezres árra, stbstb)

(Lehet, hogy egyszerûen csak a frusztrációkat kell valahol levezetni, és ennek egy technikai jellegû topic könnyebb módja, mint mondjuk egy hobbi? Javaslok valami sportot, esetleg zenélést)

/wall of text off

más: lehet már tudni, hogy mikor jelenik meg a flash player?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Én már el se olvasom mit ír.. Elég volt már az elõzõkbõl..😊
passatgt
majd ah nem válaszolsz rá, nem fog rá reagálni, értsétek már meg-.-

Mikor fogod végre ezt befejezni? Nagyon unalmas...
Doomista
igen megnéztem,köszi

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Lacee
bocs az offtopicert, de sg-n van /ignore lehetõség?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

precision
tmobilenál ugy van a 3g net hoogy meg van határozva egy havi limit, nemtom 2 v. 4 giga, ennyit netezhetsz, mármint ennek a forgalomnak az ára van benne az elõfizetési díjban
a wifis net használatért természetesen nem kell fizetni 😊

de ott van fent a bannerben egy "Magyar T-Mobile tarifák" gomb, azt nyomd meg ott van részletes info

Bazinga!

Doomista
Értem 😊 És ez az internet dolog a tonlinenél,szoval ha befizetek 1 évre internetet iphonere,akkor ugyebár egész nap internetet használhatom.Van e olyan lehetöség,hogy csak akkor menne a pénz internetre,ha internetet használnám rajta ?

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Azért szerintem elõbb próbálj ki egy ilyen kütyüt élõben is, hátha valamiért nagyon nem tetszik (van ilyen is), és utána fektess be 😉

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

Neked tényleg ennyi idõd van?

5c0rp330n
érvek nélkül én nem fogok vitatkozni, mert az nem vitatkozás, hanem agyatlan barmok fikázása. és én ilyen szintre nem fogok lesüllyedni.
"Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."
ehhez tartom magam innentõl kezdve. aki érvek nélkül jön ugatni, az nyugodtan sorolja be magát az elõbb említett kategóriába, és abban is biztos lehet, hogy csak a maga agyi szintjérõl és vitatkozási képességeirõl ad tanubizonyságot, én pedig magasról szarni fogok rá.

Doomista
Hm értem,köszi a kommentet.Én mindenre szeretném használni amit csak tud,és amint látom ugyebár a bannerban feltüntetett egyik linkbe,van sok sok jo hasznos program is hozzá.Meglesz véve 😄

5c0rp330n
gyakorlatilag teljesen ugyanazt csinálod, mint eddig, pontosan ugyanazt, amit leírtam, hogy ha csak ez megy, akkor azt inkább ne. de van bõr a pofáján és megégyszer beír egy ugyanilyet, olyan stílusban, hogy egy normális ember legszívesebben átnyúlna az interneten és megfojtaná. de engem egy ilyen már nem tud felbosszantani. gratulálok apám, te aztán értesz a szóból, értelmes vitapartner vagy. az összes ilyen és hasonló jellegû kommentet ignorálni fogom, szóval kár koptatni ilyenért a billentyûzetet.

Attól függ, kihasználnád-e. Ha pl nem vagy internetbuzi, nem e-mailezel sokat, és zenét sem hallgatsz utazás közben, akkor szerintem nem igazán éri meg. Ha mégis, én akkor is csak azt tudom mondani, hogy az 1 éves hûséggel érdemes megvenni, bár akkor ugye 70k-t kóstál a cucc alapból. Én is így vettem, és nem érzem magam rabszolgasorsban 😊

Doomista
azon gondolkoztam,lehet veszek egy ilyen kütyüt,nagyon bejön,viszont ide egykét ember akinek van ilyen mobilja,leirhatná tapasztalait a mobilrol,hogy pl az árát megéri e ?

Lacee
parancs értve, 4970 írója azonnal fogja be és pucolás, mert idézem a mestertõl: "belõle árad az érvelés nélküli fikázódás". Továbbá "nincs fingotok a témához, a legegyszerûbb az lenne, ha befognátok a nagy retkes pofátokat."

Ha én is tudok azonnal cáfolható állításokat és helytelen feltételezéseket fosni magamból, akkor hivatalosan is van fingom a témához?
😊

5c0rp330n
az eleje rád: #4968 és rád: #4970 is vonatkozik.

passatgt
mostantól ha valaki válaszol rá, személyeen ölöm meg😊

5c0rp330n
#4964,#4965,#4967: qrvára levagytok szarva. ha nincs fingotok a témához, a legegyszerûbb az lenne, ha befognátok a nagy retkes pofátokat. ti beszéltek megállás nélkül hülyeségeket, belõletek árad az érvelés nélküli fikázódás, amivel engem vádoltok. nem én dobtam fel a témát, és válaszolni fogok, akár akarjátok, akár nem. ha nem tetszik, nem muszáj itt lenni.

most nem fogok utánaolvasni, de egészen biztos, hogy rövidebb idõ alatt javították ki. a TSRAutostart pedig nagyon régóta nem zabálja már az aksit. a Garmin hibája nem minden készüléken lépett fel, és nem egy szándékos rosszindulató cucc volt, hanem egy egyszerû bug, ami némelyik telefonon fordult csak elõ, azokon is azért, mert ezek a telefonok késõbb jelentek meg, mint a programnak az a változata, vagyis észre sem vehették volna a hibát a kiadásakor. azt meg hadd ne kelljen elmondanom, hogy a bugos program és a kártékony program fogalma milyen távol áll egymástól. használok Maps-et, legalább 4 verziója megfordult már a telefonomon. soha, semelyik nem fagyott. az E71 egy frissen megjelent telefon volt, azóta frissült az fw-je, a Maps is frissült, egészen biztos vagyok benne, hogy már nem áll fel komolyabban ilyen probléma, többmindenkit ismerek, aki teljes megelégedéssel használ Maps-et tájékozódásra vagy navigálásra. egy hete bootolt utoljára a telefonom, azóta be van kapcsolva. boot után közvetlenül 40-45 mega ram szokott szabad lenni, most 42 MB szabad. a pillanatnyi ingadozás betudható akár a háttérben futó rendszerfolyamatoknak (pl email-eket rendszeresen ellenõrzi), akár annak, hogy a menü mekkora részét töltötte be éppen a ram-ba, ami attól függ, hogy melyik menüpontokban lépkedsz. nem tudom, hogy milyen symbian-ról beszélsz te. létezett még Symbian 5-6-7, amikre valóban létezett vírus, talán a memória is szivárgott csekély mértékben, és az összes ilyen telefon lassú volt. a 9.1, illetve 9.2 verzió megjelenésével ezeknek gyakorlatilag vége. ez a platform teljesen inkompatibilis a 6-7-8 verziókkal, vagyis az arra megírt programok/vírusok nem futnak rajta. ilyen telefonom van több, mint fél éve, volt többször hetekig bekapcsolva, alapjáraton 40MB alá soha nem ment a szabad ram. soha. sem semelyik fórumtársamnak, akik legalább egy éve használnak ilyen, vagy ebbõl a platformból származó telefont. olyan pedig megkockáztatom, hogy soha senkivel a világon nem fordult elõ 9.2 vagy újabb Symbian-al, hogy csak úgy elfogyott volna a ram a semmitõl. fogalmam sincsen, hogy honnan szeded ezeket a rémhíreidet, de amit tapasztalok és tapasztal minden egyes nokia telefonnal foglalkozó fórumon minden ember, az gyökeresen ellentmond annak, amit te beszélsz. fagyás meg újraindulás a 9.2 változat óta szintén szökõéves jelenség lett. egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor fagyott le a telefonom többszáz program használata közben a fél év alatt.

"Ez alapján is megítélhetjük. Mivel Symbian esetén ha letöltesz egy ilyet, akkor legyalulja a mobilodat, elküldi fûnek-fának a címjegyzéked, emeltdíjas SMS-eket, MMS-eket és hívásokat kezdeményezhet és ebben semmi nem fogja megakadályozni, a Symbian, mint rendszer ennek kivédésére egyedül a szignót használja, ami mára kiderült, hogy elég könnyedén megkerülhetõ, egyrészt szoftveresen, másrészt a felhasználók warez használata miatt."
s60 3rd edition alá nem létezik ilyen program. pont. az s60 3rd edition teljesen inkompatibilis a korábbi változatokkal (s60v1-v2). pont. ha létezne ilyen és valaki felrakná, az meg is érdemelné. pont.

Lacee
bizony, ezzel ellentétben a hamis, vagy hibás érvek, esetleg kemény csúsztatások a vitapartner páratlan intelligenciáját tükrözik...

passatgt
nem szereti a telefonját, csak irigykedik az iphone-ra😊

precision
leszarjuk az érveidet
tipli van és kész

omfg.

Bazinga!

" csak az az említett 1 dolog, ami 1 billentyû beakadását okozta, de heteken belül javítva is lett. mind qrva szerencsések vagyunk ezekszerint."

Gondolom most a Garmin XT-rõl beszélünk, ahol ezt a billentyûzetakadást nem hetek, hanem 6 hónap alatt javították ki, de még a legfrissebb verzió sem hibátlan, mert az ominózus TSRAutostart process még mindig zabálja az akksit a háttérben.

"nemrég még a szignózást is illegálisnak tituláltad, ezek után nincs is min meglepõdni."

Én a törött programok házilagos szignózásáról beszéltem. Persze ezt te is jól tudod, csak fájna beismerned, hogy nincs igazad. 😊

"a nyílt rendszerhez hozzátartozik, hogy bármibe belepiszkálhasson egy program, ez az egyik legnagyobb elõnye. pontosan ezért ellenõriznek minden programot, mielõtt szignózhatóvá teszik"

Kissé ellentmondasz önmagadnak, de nem baj.
Minden programot ellenõriznek, semmi sem kavarhat be, csak néha hónapokat kell várni adott program javítására, hogy mégse kavarjon be. Vicces fiú vagy..

"jól tudhatnád, hogy egy s60 telefonon a programoknak priorítása van, és a legfelül az alapvetõ telefonfunkciók, rendszerfolyamatok vannak, amik mindig stabilan futnak"

Igen, és mivel minden program büntetlenül kavarhat, így hiba esetén a legegyszerûbb alkalmazás is megkavarhatja a prioritásokat, aminek a vége az akksi kivétele, mivel semmi másra nem képes a rendszer reagálni többé.

"biztosan könnyedén elõállítható helyzet, én még spha nem tudtam ilyet elõállítani akarattal sem."

Használj Nokia Maps-et. A Nokia saját szoftvere, mégis lazán produkálni tud ilyen helyzeteket.
(a legviccesebb az volt mikor az e71 Mobilarénás tesztvideójában fagyasztotta csontra a készüléket a gyári alkalmazás), de van jó pár külsõs alkalmazás is ami lazán kifagyaszthatja az egész rendszert.

"végzetes memory leak? ez valami új szabadalom? soha, senki nem tapasztalt még csak észrevehetõ memory leak-et sem, akit ismerek"

Innentõl hiteltelen bármi amit írsz...
Az összes Symbian készülék szenved ettõl a rendszerhibától (s60, UIQ egyaránt), ha nincs 128 mega ram a készülékben, akkor normál használatnál 4-5 napon belül elfogy a szabad memória annyira (a kezdeti 22-23 megáról 7-8 megára csökken), hogy a készüléket még egy bejövõ hívás is képes újraindítani, de egy nagyobb alkalmazás ilyenkor már el sem indítható, mert kevés memóriára hivatkozva kilép. Ez a probléma WinMo rendszereknél is fennáll. 128 mega ramnál ez csak azért nem feltûnõ annyira, mert hosszabb ideig tart ez a folyamat és mire végzetessé válna, addigra úgyis történik egy lefagyás, vagy egyéb okból végrehajtott újraindítás.

"egyedül az Android nem elterjedt,"

Mit nem értesz az _elterjedt és nyitott_ rendszer kifejezésbõl?

"sokszázmillió telefonban. és érdekes módon mûködik a dolog azok ellenére, amit állítasz, és nem omlik össze a rendszer, és minden stabil marad."

Most azt hiszed, aki ide ír, az még nem látott Symbian, vagy WinMo eszközt?
Nem kéne hülyeségeket írnod, amikor ez a két platform eléggé hírhedt az instabil mûködésrõl.
(programtelepítésektõl drámaian lelassuló rendszer, használat közben elfogyó memória, véletlenszerû újraindulások, WinMo esetén még pluszban registry problémáks stb.)

"ugyanis ezen a platformon nincs egyáltalán veszélyes, kártékony program számontartva"

😊
Ismét vicces kedvedben vagy.
Szerintem Google a barátod alapelvet figyelembe véve keress rá a Symbian trojan kifejezésre, meglepõdsz mennyi találatot fogsz kapni 😊

"másrészrõl ez pedig olyan, mintha az alapján ítélnél el egy oprendszert, hogy leszedhetsz a netrõl egy virus.exe file-t és ha megnyitod, tönkreteheti az egészet."

Ez alapján is megítélhetjük. Mivel Symbian esetén ha letöltesz egy ilyet, akkor legyalulja a mobilodat, elküldi fûnek-fának a címjegyzéked, emeltdíjas SMS-eket, MMS-eket és hívásokat kezdeményezhet és ebben semmi nem fogja megakadályozni, a Symbian, mint rendszer ennek kivédésére egyedül a szignót használja, ami mára kiderült, hogy elég könnyedén megkerülhetõ, egyrészt szoftveresen, másrészt a felhasználók warez használata miatt.
iPhone-on azért a jogosultságokon alapuló OS miatt elég nehéz lenne ezt megoldania, hogy mindez mûködjön szó szerint kézzel kéne felmásolni egy jailbreakelt készülékre egy ilyen kártékony alkalmazást és minden jogot megadni neki, de erre elég kicsi az esély, mert alapból a kézzel telepített alkalmazások sem kapnak teljes jogkört (755). iTunes-ból telepítve meg egy alkalmazásnak sincs rá lehetõsége, hogy a saját kis mikrokörnyezetébõl kitörjön és bármibe belepiszkálhasson.

ember, picsául nem érdekel senkit a symbian itt
Ombika
TUNJ MAR EL,nemerted ,hogy senki se kivancsi rad konyrogom! Elfogadtuk utalod a telod,amin nevetek,hogy megis ittvagy es beszelsz rola no comment,de miert!! 😊 NEMM kell erre reagalnod,mert ugyse erdekel a zagyvasagod!!<#banplz><#banplz>

5c0rp330n
"Lucky man 😊"
aha. meg az a legalább ~30 fórumtársam is egy kicsit professzionálisabb fórumon, akik ugyanezt a platformot használják, mert érdekesmódon egyiknél sem akadt össze soha semmi, bármennyi dolgot futtattak egyszerre, csak az az említett 1 dolog, ami 1 billentyû beakadását okozta, de heteken belül javítva is lett. mind qrva szerencsések vagyunk ezekszerint.
"Jeje, és a freeware cuccok 90%-a nem egészen ezt a metódust használja, érdekes módon mégis telepíthetõk. Kicsit el vagy maradva a témában, de nem baj."
továbbra is tartom: fingod nincs, hogy mirõl beszélsz, fogalmad nincs ennek a platformnak az egész védelmérõl. nemrég még a szignózást is illegálisnak tituláltad, ezek után nincs is min meglepõdni.

"Ha nem érted, arról nem tehetek.
De mivel Symbian és WinMo esetében semmi nem tiltja, hogy egy alkalmazás megpiszkálja a rendszert a saját igényei szerint (erre jó példa a kedvenc hívásrögzítõd, ami gyanítom az a fajta, ami nem csipog mûködés közben 😊 ) nem feltétlenül lesz jó hatással egy másik alkalmazásra, ami a rendszer eredeti paramétereit használná."
a nyílt rendszerhez hozzátartozik, hogy bármibe belepiszkálhasson egy program, ez az egyik legnagyobb elõnye. pontosan ezért ellenõriznek minden programot, mielõtt szignózhatóvá teszik. a hívásrögzítõm sem kavart be még soha semminek, szép csendben teszi a dolgát.

"Neked fingod nincs, hogy mirõl beszélsz 😊
Tetszik vagy sem, ezeknek az eszközöknek az elsõdleges feladata az, hogy telefonként mûködjenek, minden más másodrendû.
Emellett jó és hasznos dolog minden extra tudás, de sz@rt sem ér a többlet, ha miatta az alapfunkciók sérülnek. (Egy erõforrás igényesebb alkalmazás kiéhezteti a rendszert és éppen a hívásfogadást nem tudja lekezelni, Symbian és WinMo esetén könnyedén elõállítható helyzet.)"
szerintem inkább te nem tudod, hogy mirõl beszélsz. jól tudhatnád, hogy egy s60 telefonon a programoknak priorítása van, és a legfelül az alapvetõ telefonfunkciók, rendszerfolyamatok vannak, amik mindig stabilan futnak, ha elfogy a memória, vagy bármi zûr lenne (ilyen szökõévente ha történik ezen a platformon), a többi programot fogja bezárni, nem ezeket. éppen emiatt soha nem fordul elõ, hogy ne tudnád az alapvetõ funkcióit használni a telefonnak, bármilyen hibás/fagyós programot is futtatsz rajta. (ami persze mondaom sem kell: nem is lehet szignózva) biztosan könnyedén elõállítható helyzet, én még spha nem tudtam ilyet elõállítani akarattal sem.

"Egy játék, videólejátszó, e-book olvasó vagy jegyzetfüzet esetén mi a jó büdös fenének kellene multitask egy telefonon??
Bármelyik másik rendszer esetén is csak parasztvakítás, mert nincs rá szükség."
"Mint már írtam, telefonokról beszélgetünk, nem asztali számítógépekrõl...."
nincs rá szükségED. egy okostelefon elõnye a sima telefonhoz képest pontosan az, hogy egy számítógéphez hasonlít, azoknak a funkcióit minnél inkább át tudja venni, annál jobb. szóval ha mobiltelefonról beszélünk, akkor ennyi erõvel mint mobiltelefon az iphone mellett nem érv se a nagy kijelzõ, se a multitouch, se a safari, és egy 6310i megszégyeníti, mert azzal is lehet telefonálni és sms-ezni, az aksija viszont sokkal tovább bírja.
"Tudod egy Lamborgini végsebessége 200 felett van bõven, városon belül mégsem annyival mennek vele.
Mindennek megvan a helye és az oka, ha egy alkalmazás felhasználása indokolttá teszi, hogy az fusson a háttérben, akkor azt az iPhone-on picivel jobb szoftvertechnológia segíti, mint Symbian-on.
Tudod, az iPhone-ban nem azért van 128 mega ram, hogy ne legyen végzetes a memory leak, mint a Symbian esetében 😊"
pontosan amirõl beszéltem. a segged alá adnak egy ferrarrit, csak éppen nem tesznek bele sebváltót. ez jellemzi az iphone-t szembeállítva a benne rejlõ lehetõségekkel. végzetes memory leak? ez valami új szabadalom? soha, senki nem tapasztalt még csak észrevehetõ memory leak-et sem, akit ismerek, pedig a legtöbbjük soha nem kapcsolja ki a telefont, hetekig-hónapokig van bekapcsolva. de te biztos sok valós történetet hallottál és tapasztaltál errõl a végzetes memory leakrõl.
"Te látom küzdesz a szövegértéssel.
A felsorolt rendszerek közül egyik sem elterjedt, nyitott mobiltelefonos rendszer.
A Symbian még csak most nyílt meg, az Android még csak be lett mutatva, a Linux meg nem igazán lett még felhasználva ezen a területen.
A WinMo és az OSX meg végképp nem nevezhetõ nyitott rendszernek."
egyedül az Android nem elterjedt, az is csak azért, mert most jelent konkrétan meg. a WM és Symbian is igencsak elterjedt mobil oprendszer, és itt most a hangsúly a szabad multitaskingon van. mindegyikben benne van, sokszázmillió telefonban. és érdekes módon mûködik a dolog azok ellenére, amit állítasz, és nem omlik össze a rendszer, és minden stabil marad. érdekes, hogy Jobs bácsi megkötései nélkül is mûködik a világ, nemde?
"A készüléket is lehet hackelni, ha ki akarod kerülni a szignózást, de az alkalmazást is meg lehet patchelni, hogy települjön. Azt meg már akár röptében a készüléken is meg lehet már oldani, szóval nem egészen értem milyen kivédhetetlen védelemrõl beszélsz. Fõleg, hogy a Symbian felhasználók jó nagy százaléka használ törött alkalmazásokat, amikkel eleve megnyitják így, vagy úgy a rendszert 😊"
ilyen programot csak az tudna találni/telepíteni, aki hozzáértõ módon beírja a google-be, hogy "ingyenes crackelt s60 programok", de még így is lehetetlen lenne, hogy sikerüljön, ugyanis ezen a platformon nincs egyáltalán veszélyes, kártékony program számontartva. másrészrõl ez pedig olyan, mintha az alapján ítélnél el egy oprendszert, hogy leszedhetsz a netrõl egy virus.exe file-t és ha megnyitod, tönkreteheti az egészet.. ez egyszerûen nem érv. ez a nyitott rendszerrel jár. aki hülye, haljon meg. aki ilyen, használjon vírusírtót, vagy tûzfalat, mert van ilyen is. de mégegyszer mondom: nincs semmiféle rosszindulató program számontartva egyáltalán erre a rendszerre.

5c0rp330n
az, hogy neked nem jut el az agyadig, az nem jelenti azt, hogy nem ész érvekkel vitatkozok, amit viszont te csinálsz, az pontosan ugyanaz, amirõl beszélsz: hülyeség, mindenféle érvet mellõzve.

Zomil
amugy a flash nemtudjátok mikor fog megjelenni? 😊
lehet irtátok már, de eltünt a nagy flame rengetegben 😄DD

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lacee
komolyan, órát lehetne állítani ahhoz ami itt megy: nagyjából kéthetente wall of text - hullám, részben változatlan résztvevõkkel, csak a mintázat különbözik 😊

"pff. szinte minden létezõ hasznos program volt már a telefonomon, soha semmilyen összeakadás nem volt, csak egyetlen esetben, ott is heteken belül jött a frissítés a progihoz, amivel megoldódott a dolog."

Lucky man 😊

"és csakis az õ szignójukkal ellátott programok települhetnek hivatalosan"

Jeje, és a freeware cuccok 90%-a nem egészen ezt a metódust használja, érdekes módon mégis telepíthetõk. Kicsit el vagy maradva a témában, de nem baj.

"asszem ehhez nincs is mit hozzáfûzni. ez úgy röhej, ahogy van."

Ha nem érted, arról nem tehetek.
De mivel Symbian és WinMo esetében semmi nem tiltja, hogy egy alkalmazás megpiszkálja a rendszert a saját igényei szerint (erre jó példa a kedvenc hívásrögzítõd, ami gyanítom az a fajta, ami nem csipog mûködés közben 😊 ) nem feltétlenül lesz jó hatással egy másik alkalmazásra, ami a rendszer eredeti paramétereit használná.

"ez qrvajó. õk is tudják, hogy nem számítógép, csak egy szaros mobiltelefon. akkor miért tettek bele touch-ot, színes kijelzõt, mi az istenért adták ki egyáltalán? ha úgyis csak egy mobiltelefon? mi értelme akkor az egésznek? ezen az elven az egész telefonnak semmi létjogosultsága nincsen."

Neked fingod nincs, hogy mirõl beszélsz 😊
Tetszik vagy sem, ezeknek az eszközöknek az elsõdleges feladata az, hogy telefonként mûködjenek, minden más másodrendû.
Emellett jó és hasznos dolog minden extra tudás, de sz@rt sem ér a többlet, ha miatta az alapfunkciók sérülnek. (Egy erõforrás igényesebb alkalmazás kiéhezteti a rendszert és éppen a hívásfogadást nem tudja lekezelni, Symbian és WinMo esetén könnyedén elõállítható helyzet.)

"Nincs benne rendes multitasking, oké. de neem, véletlenül sem írja le, hogy igen, ebben egy SZAR a telefon. inkább magát a multitaskingot fikázza, mert ha nincs az istenített telefonban, akkor az biztos felesleges"

Egy játék, videólejátszó, e-book olvasó vagy jegyzetfüzet esetén mi a jó büdös fenének kellene multitask egy telefonon??
Bármelyik másik rendszer esetén is csak parasztvakítás, mert nincs rá szükség.

"bár a multitasking nélkül semmilyen modern számítógép nem lenne életképes"

Mint már írtam, telefonokról beszélgetünk, nem asztali számítógépekrõl....

"bár õ maga is olyan nagyra van azzal, hogy BSD Unix fut a telefonján, ami a multitasking mekkája, attól még az egész funkció teljesen felesleges."

Tudod egy Lamborgini végsebessége 200 felett van bõven, városon belül mégsem annyival mennek vele.
Mindennek megvan a helye és az oka, ha egy alkalmazás felhasználása indokolttá teszi, hogy az fusson a háttérben, akkor azt az iPhone-on picivel jobb szoftvertechnológia segíti, mint Symbian-on.
Tudod, az iPhone-ban nem azért van 128 mega ram, hogy ne legyen végzetes a memory leak, mint a Symbian esetében 😊

"mint ahogy káosz van WM-en, Symbian-on és Android-on, Windows-on, OS X-en és Linux-on is, igaz? és még mit akarsz idekeverni a való életen kívül?"

Te látom küzdesz a szövegértéssel.
A felsorolt rendszerek közül egyik sem elterjedt, nyitott mobiltelefonos rendszer.
A Symbian még csak most nyílt meg, az Android még csak be lett mutatva, a Linux meg nem igazán lett még felhasználva ezen a területen.
A WinMo és az OSX meg végképp nem nevezhetõ nyitott rendszernek.

Nem véletlenül írtam, hogy kell pár hónap mire megérzik a Symbian felhasználók ennek a piaci döntésnek az árnyoldalait..

"mint már korábban leírtam, szó nincs semmi ilyesmirõl. semmilyen aláíratlan alkalmazás nem tud települni, és semmilyen alkalmazás nem kap aláírást, amit a központ nem ellenõrzött le."

A tanulmány céljából elkészült fél tucat trójait ez valamiért nem tudja meghatni, ha elindítod a fertõzött alkalmazást, akkor biza települnek és mûködnek.

"ráadásul alapból engedélyezve van az online tanusítványellenõrzés. gyakorlatilag kikerülhetetlen védelme van a rendszernek."

😊

"kártékony programot csak az tudna feltelepíteni, aki saját maga hackelte meg a telefonját, az ilyen pedig nyilván tisztában van a veszélyekkel és nem telepít fel bármit."

A készüléket is lehet hackelni, ha ki akarod kerülni a szignózást, de az alkalmazást is meg lehet patchelni, hogy települjön. Azt meg már akár röptében a készüléken is meg lehet már oldani, szóval nem egészen értem milyen kivédhetetlen védelemrõl beszélsz. Fõleg, hogy a Symbian felhasználók jó nagy százaléka használ törött alkalmazásokat, amikkel eleve megnyitják így, vagy úgy a rendszert 😊

precision
naja, lehet kéne
de egy-két sör után már az sem segít 😄
most olvasom el harmadjára a hsz -em és erõsen látszik rajta a heineken 😄😄

Bazinga!

passatgt
van, csak kéne venni vipet😊

precision
ilyenkor sajnálom hogy nincs hsz szerkesztési lehetõség, de nézd el a hibákat, késõre jár már 😄

Bazinga!

precision
scorpeeon, nincs jobb dolgod? 😊
booooring 😄 😛
nem szereted az iphone -t, jólvan, ha néha nem beszélnél hülyeségeket még el is néznénk 😊 a normális hangemben és ami a legfontosabb jogos kritikát mi is "elvakult iphone b*zik" is elfogadjuk
de így... amit csinálsz az már sok szerintem

az összes normális iphone szeretõ fórumozó társam nevében kérlek hogy hagyd el ezt a topikot, nincs rád szükségünk, neked sincs rád szükségünk, mindenkinek jobb lesz
használd amit akarsz, legyél vele boldog
aviszont(nem)látásra

Bazinga!

passatgt
nane erre nem is gondoltam, köszi, így már világos

amúgy meg az általad említett dolgokban is jobb😉

5c0rp330n
aham. nagyobb órejele van a processzorának(a 3 évvel fiatalabb hardvernek-wow!)=erõsebb hardvere van=ugyanolyan vagy jobb minõségû játékok lehetnek rá. wow. micsoda szakértelem. gondolom olyan felesleges dolgok nem is számítanak, mint gpu, vram, az egész hardver felépítése.

5c0rp330n
"Jó pár program nem képes együtt mûködni egymással. Elég csak átlapozni pár Symbian-es fórumot, hogy ez ne legyen számodra sem kétséges..."
pff. szinte minden létezõ hasznos program volt már a telefonomon, soha semmilyen összeakadás nem volt, csak egyetlen esetben, ott is heteken belül jött a frissítés a progihoz, amivel megoldódott a dolog.
"Mivel Symbian-en nincs olyan, hogy központ, mivel nincs egységes App Store, fejleszthet boldog, boldogtalan. Szignót meg még és is kaptam, amivel tudnék kiadni alkalmazást, szóval nem kell a mese."
van központ, és csakis az õ szignójukkal ellátott programok települhetnek hivatalosan, ha nem buhaeráltad meg a cuccot. bárki fejleszthet, de ha nem kapja meg rá a szignót a központtól (ez egyébként nem is ingyenes és nem is kaphat akárki, szóval megnézném, hogy milyen szignót kaptál te. szerintem nem igazán tudod, hogy mirõl beszélsz és hogy is mûködik az egész rendszer), akkor nem fogja tudni senki feltelepíteni a teleofnjára, szart sem ér az egésszel.

"Nem.
Senki nem ért annyira hozzá, hogy vakon megállapíthassa, hogy két teljesen más fejlesztésû alkalmazás hogy fog együtt viselkedni."
asszem ehhez nincs is mit hozzáfûzni. ez úgy röhej, ahogy van.
"Jobb helyeken azt Menü gombnak hívják 😊"
mivan?

"Pontosan.
Õk is tudják, mint bármelyik expert felhasználó, hogy ez egy mobiltelefon és nem asztali számítógép.
Az erõforrások végesek és nem szabad pazarolni, mert gond esetén az alapvetõ funkciók vehetik kárát a dolognak. Gyakorlatilag a legtöbb alkalmazás esetében szükségtelen a multitask, egyrészrõl kilépéskor megjegyzi az aktuális állapotot a rendszer, másrészrõl nem 5-10 másodperc alatt indul el egy alkalmazás, hanem olyan gyorsan, mint mikor Nokián elõtérbe kotrod a háttérben futó alkalmazásod. Gyakorlatilag nem is tudod, hogy nem háttérben fut."

ez qrvajó. õk is tudják, hogy nem számítógép, csak egy szaros mobiltelefon. akkor miért tettek bele touch-ot, színes kijelzõt, mi az istenért adták ki egyáltalán? ha úgyis csak egy mobiltelefon? mi értelme akkor az egésznek? ezen az elven az egész telefonnak semmi létjogosultsága nincsen.
s60-on egyébként gombnyomásra indul gyakorlatilag az összes program, de mivel neked is volt ilyen telefonod, ez tökéletesen tudnod kéne, vagyis vagy megjátszod a hülyét, vagy hülyére akarsz venni, vagy te vagy hülye. ez amit csinálsz, rosszabb, mint egy utolsó marketingmaszlag. nincs benne rendes multitasking, oké. de neem, véletlenül sem írja le, hogy igen, ebben egy SZAR a telefon. inkább magát a multitaskingot fikázza, mert ha nincs az istenített telefonban, akkor az biztos felesleges, és bár a multitasking nélkül semmilyen modern számítógép nem lenne életképes, és bár õ maga is olyan nagyra van azzal, hogy BSD Unix fut a telefonján, ami a multitasking mekkája, attól még az egész funkció teljesen felesleges. oké.
"A való életben is törvények közé vagy szorítva, nem tehetsz meg bármit, pedig szabad vagy. Ezzel védve téged és a környezetedet is. Hasonló korlátokra mindenhol szükség van, mert ha nincsenek, akkor csak káosz lesz."
mint ahogy káosz van WM-en, Symbian-on és Android-on, Windows-on, OS X-en és Linux-on is, igaz? és még mit akarsz idekeverni a való életen kívül?

"Most, hogy a Symbian-t teljesen nyitottá tették, csak hónapok kérdése, hogy ajánlott legyen egy vírusirtó és tûzfal telepítése is, mert minden Symbian készülék nyitott átjáróház lesz a rosszindulatú programozók számára.
Már most léteznek erre a platformra kevéssé életképes tanulmányvírusok, de mivel minden kiskapu megnyílik most az érdekeltek elõtt, nem hinném, hogy sok idõnek kell eltelnie az elsõ komoly éles kártevõig."
mint már korábban leírtam, szó nincs semmi ilyesmirõl. semmilyen aláíratlan alkalmazás nem tud települni, és semmilyen alkalmazás nem kap aláírást, amit a központ nem ellenõrzött le. ráadásul alapból engedélyezve van az online tanusítványellenõrzés. gyakorlatilag kikerülhetetlen védelme van a rendszernek. kártékony programot csak az tudna feltelepíteni, aki saját maga hackelte meg a telefonját, az ilyen pedig nyilván tisztában van a veszélyekkel és nem telepít fel bármit.

passatgt
csak azért van összehasonlítva, mert hardverileg veri a konzolt😊

bár olyan minõségû játékot még nem láttam mint ami ds-re meg psp-re van, de majd idõvel nyilván lesz, mert elvileg bírnia kell😊

hogy lehet összehasonlítani egy mp3 lejátszót és telefont két konzollal? összehasonlítom már a 3310esemet a ps2ömmel😄
passatgt

MerlinW
<#eljen>

[merlinw.org]

"én régebben rengeteg programot telepítettem már összevissza a telefonomra, de a rendszer stabilitása meg se rezzent"

Akkor nem túl sok alkalmazást teszteltél 😊

Jó pár program nem képes együtt mûködni egymással. Elég csak átlapozni pár Symbian-es fórumot, hogy ez ne legyen számodra sem kétséges...

"hivatalosan ilyet nem lehet csinálni. alapból nem tudsz semmilyen módon feltenni olyan alkalmazást a telefonodra, amit ne ellenõriztek volna le központilag. ezt persze ki lehet kerülni nem hivatalos módokon."

Mivel Symbian-en nincs olyan, hogy központ, mivel nincs egységes App Store, fejleszthet boldog, boldogtalan. Szignót meg még és is kaptam, amivel tudnék kiadni alkalmazást, szóval nem kell a mese.

"és mi van akkor, ha teszem azt: értek hozzá? ez a lehetõség fel sem merül?"

Nem.
Senki nem ért annyira hozzá, hogy vakon megállapíthassa, hogy két teljesen más fejlesztésû alkalmazás hogy fog együtt viselkedni.

"pontosan tudja, hogy mire való a symbian gomb a telefonon"

Jobb helyeken azt Menü gombnak hívják 😊

"mi van akkor ha a legvégén tartasz valami hosszabb játéknak, nincsen mentési opció, és fel kell hívnod valakit gyorsan? elveszik a játékállásod, vagy éppen nem lesz fölhívva az a valaki, aki fel kellene legyen hívva."

Érdekes, ez megoldott dolog iPhone alatt és még multitask sem kell hozzá, elég, ha kilépéskor a program megjegyzi az aktuális állapotát és következõ indításkor ott folytatja, ahol abbahagytad.

"ha valamit a háttérbe akar tenni, amit õk nem akarnak, akkor biztosan hülyeséget akar csinálni, ezért nem is teheti azt a háttérbe. jobban akarják tudni, hogy te mit akarsz csinálni, mint saját magad"

Pontosan.
Õk is tudják, mint bármelyik expert felhasználó, hogy ez egy mobiltelefon és nem asztali számítógép.
Az erõforrások végesek és nem szabad pazarolni, mert gond esetén az alapvetõ funkciók vehetik kárát a dolognak. Gyakorlatilag a legtöbb alkalmazás esetében szükségtelen a multitask, egyrészrõl kilépéskor megjegyzi az aktuális állapotot a rendszer, másrészrõl nem 5-10 másodperc alatt indul el egy alkalmazás, hanem olyan gyorsan, mint mikor Nokián elõtérbe kotrod a háttérben futó alkalmazásod. Gyakorlatilag nem is tudod, hogy nem háttérben fut.

"gyakorlatilag elveszik az okostelefonok egyik legnagyobb elõnyét: a szabadságot."

A való életben is törvények közé vagy szorítva, nem tehetsz meg bármit, pedig szabad vagy. Ezzel védve téged és a környezetedet is. Hasonló korlátokra mindenhol szükség van, mert ha nincsenek, akkor csak káosz lesz.

Most, hogy a Symbian-t teljesen nyitottá tették, csak hónapok kérdése, hogy ajánlott legyen egy vírusirtó és tûzfal telepítése is, mert minden Symbian készülék nyitott átjáróház lesz a rosszindulatú programozók számára.
Már most léteznek erre a platformra kevéssé életképes tanulmányvírusok, de mivel minden kiskapu megnyílik most az érdekeltek elõtt, nem hinném, hogy sok idõnek kell eltelnie az elsõ komoly éles kártevõig.

"és teljesen mindegy, hogy mi fut alatta, ha egyszer úgy találták ki magát a cuccot, hogy azt csak úgy használja, ahogy õk szeretnék"

Ennek ellentmond az a hatalmas közösség, ami az iPhone köré kiépült és bármit meg tud oldani.