iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Miért ne mondanának? Egyszerûen kérdezel. Nem kell ügyfélszám, név, semmi csak kérdezel, õk meg válaszolnak. Ennyi.

[merlinw.org]

GregSB
"Elhiszem, hogy vannak userek, akiknek ezek nem gondok. Akkor azok viszont nem tudom mi a francnak vették a telefont? Villogni vele?"

Én egyetértek veled szinte mindenben, de azért ne ess át a ló túlsó oldalára 😊. Akinek nem hiányoznának azok a fícsörök amik neked, az ne is vegyen ilyet, hanem vegyen egy 200 Ft-os Sagemet? Na ne már! Csak azért mert valaki nem akar XLS-eket szerkeszteni még akarhat sokmindent mást, amiben az iPhone még mindig jobb a konkurenciánál. (kezelhetõség miatt)

Abban viszont 100%-ig egyetértünk, hogy az iPhone tudhatna simán sokkal többet is, ez csak az Apple-n múlik, õk meg szépen kihasználják versenyelõnyöket és tojnak a userekre, apránként csepegtetik a dolgokat. Remélhetõleg már nem sokáig, mert egy éven belül beéri õket a konkurencia UI terén (Androidnál láthatjuk a G1-ben, hogy hasonlóképpen gördülékeny tud lenni, jövõre jön a Samsung és LG androidos telója és gondolom a HTC is ki fog dobni még a G1-en kívül egy sajátot + jön a Win7 is).

Ha van eszük az almafejûeknek ott cupertinóban, akkor ezt megelõzendõ most januárban egy nagyobbszabású fícsör-updatet fognak elvégezni a telefonon, hogy megtarthassák elõnyüket...

a reakciódból ítélve szerintem picit félreértetted amit írtam... vagy csak rosszul fogalmaztam, mindegy, a lényeg ugyanaz...

az elmúlt fél évben többször is megkerestek, hogy mivel már csak kevesebb mint fél év van hátra a hûségbõl vásárolhatok kedvezményesen új telefont úgy, hogy hosszabbítom a hûséget, stb stb... és egyszer egy kifejezetten értelmes ügyintézõ tette ezt, aki õszintén és részletesen elmondta, hogy tényleg olcsóbban vásárolhatnék telefont, de lényegében ez az ajánlat meg sem közelíti azt, ha kivárok decemberig és akkor vásárolok, amikor lejár, így a kedvezmény mértéke sokkal kisebb lenne...

erre írtam, hogy ha most számoltatnék velük, akkor esélyes, hogy más jönne ki... de amúgy egyetértek, nekem is általánosságban pozitívak a tapasztalataim a Tsekkel... egy szervízügyet leszámítva, ahol elsõ körben elküldtek a francba, majd dobtam egy mailt a fõnöküknek, majd hirtelen kinyalták a seggem... na de ez már nem a telefonos ügyfélszolgálattal kapcsolatos :-)

pyrohun
De ez megint olyan dolog, hogy leírtad, hogy Neked így jó. LOL....

Nekem meg nem. Nekem pl. melóhoz igen komolyan szükségem lenne legalább arra, hogy 2 cellát minimum szerkeszteni tudjak egy xls dokumentumban, azt csatolni tudjam és elköldeni. Ebbõl egyik sem megoldott.

A Flash-es oldalakról: szánalmas a fullflash vagy nem, de akkor is csomó oldal ilyen. És nem egyszer volt (pl. pont ma is), hogy kerestem egy telefonszámot (a városban voltam és egy laminált parkettásnak az elérhetõségére és nyitvatartására voltam kiváncsi) és ugye nem tudtam megnéni. Ez gáz.

Képek eredeti méreteirõl... Lehet, hogy fotóknál nem fontos, de csomó olyan kép van,a minél igenis fontos lenne. Pl. gondoltam rá még 8-9 hónapja (én naiv), hogy egy mindössze 3megapixeles képet felmásolok a telefonra... a képen egy alaprajz volt 1 pixeles betûkkel (mármint a betû vastagsága volt 1 pixelnyi). Szerinted a telefonon rázoomolva mi látszott az alaprajzból? Lósz*r sem. És igen: kurva idegesítõ volt, mert nem tudtam hogy miért csinálja ezt az itunes, nehogymár 2008-ban egy program felülbírálja, hogy a hiperszuper telefonomra én mekkora felbontású képet tölthetek. Azért basszus gondolkodjunk már!! Nem egy 10e forintos fosról van szó...

Email-nél ugyanez.

Elhiszem, hogy vannak userek, akiknek ezek nem gondok. Akkor azok viszont nem tudom mi a francnak vették a telefont? Villogni vele? Mert én arra vettem, hogy használjam. Használjam netezásre, levelezésre, munkára. És csak nagyon szigorú megkötésekkel tudom. És nem is ez a baj, hanem az, hogy Mr. Apple látszólag kõkemányen szarik mindenre "jó ez így a usereknek", és kiszúrja a szemünket ilyen frissítésekkel, mint ez a mostani.

Engem ez háborít fel. És mindezek ELLENÉRE is nem tudnék jobb készüléket elképzelni magamnak a jelenleg kaphatóak közül. De az iphone lehetne SOKKAL jobb is. Semmibõl nem tartana nekik ilyen funkciókat beleírni. De komolyan, szerintem kb. pár hetet venne igénybe... 😞

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

autoszimulator
Figyelj, hidd el, hogy mondani fognak neked árakat, sõt, még titkolózni sem fognak valami megérõs ajánlatot tekintve, mert nem érdekük... Tudják hogy lejár az elõfizetésed, és hogy megtarthassanak, nem fognak titkolózni 😄

.: mobilize.hu :.

Ombika
Ha ne mjart le ,akkor nem mondanak semmilyen arat se loll!! 😊

Mellesleg nekem a T-Mobile-al van a legtobb pozitiv elmenyem a segitokeszseg teren!!

köszi, jóhír :-)

gondoltam én is rá, hogy felhívom a T-seket csak eddigi tapasztalataim alapján félek, hogy a mostani helyzetemet figyelembe véve (még élõ hûség vagy másfél hétig) mondanának árat... és nem a hûséglejárat utáni feltételekkel... amik azért dúrván különböznek... szóval lehet ha inkább kivárok dec 2-ig azzal a hívással :-)

MerlinW
Én is 10 év Nokia után váltottam, egyértelmûen megéri. SMS témára az iRealSMS a megoldás. SMS/névjegy továbbküldés, karakterszám, régi módi (pl Nokiás) és iPhone stílusú sms kezelés egyaránt, stb.

Csomagokkal kapcsolatban meg szépen felhívod a T ingyenes ügyfélszolgálatát😊

[merlinw.org]

Ombika
DE hiaba szanalom vagy nem szanalom ,ha 1szer ugy irtak meg vazze arrol se o se te se en nem tehtek! Nem gondolod! Ezt jobb lesz , ha orvosoljak ,mert igy vicc!!! Ebben az 1-ben nemertek velrd egyet, kisse elfogultan irtad ezt szerintem!! PEACE!

Sziasztok!
Eddigi mobilos pályafutásom során mindig nokiás voltam, de most elõször komolyan elgondolkodtam a váltáson, kezembe akadt egy szép kis iphone, pár óráig ismerkedtem vele és nagyon megtetszett... utánaolvastam mindenfelé pro és contra, és mivel egyik hiányosság sem olyan (apropó azt még mindig nem lehet sehogyan látni, hogy sms íráskor hogy áll a karakterek száma?), ami számomra létfontosságú lenne, nagyon agyalok hogy vegyek egyet...

Épp most jár le a T-nél a hûségem, úgyhogy ez még épp jó is lenne, viszont nem akarnék akkora csomagokat hozzá mint az ikonok, nekem azok túl nagyok lennének. Úgy olvastam, hogy más csomagokkal is lehetséges, viszont ehhez nem találok sehol árakat...
Van itt valaki aki kisebb csomaggal vásárolta és ha igen, kb mennyiért?

"hasraütöttél, mondtál egy számot... "

Sajna nem találom, de volt egy felmérés, ami szerint 2-3% az elégedetlen iPhone vásárlók száma, szóval nem hasra ütés volt.

"de ilyen hiányosságok miatt nem tudom sokszor pl. munkára használni. "

Én pl. pont az általad leszólt e-mail kliens miatt váltottam leginkább iPhone-ra, mert a napi levelezésemet képtelen volt lekezelni a WinMo, vagy a Symbian kliense (a ProfiMail megoldást jelentett, de az is tetû lassú volt az iPhone klienséhez képest.).

"- emailben több csatolmány (nem csak képek, hanem fájlok), mentése, csatolása, stb."

Ezt valóban nem tudja (de szerencsére ez nem is igen hiányzik nekem)

"- sms-ek, híváslisták normális kezelése"

Külsõ alkalmazással megoldott.

"nem jailbreak-elve ugye..."

Miért ne? Ha szükséges, akkor szükséges.
Más platformokon is megvannak ezek a szürke megoldások, csak hol szignózásnak, hol ROM-fõzésnek hívják 😊

"- flash-es weboldalak megjelenítése (szánalom, hogy meg akarok nézni mondjuk egy telefonszámot egy oldalon és nem tudom mert esetleg full flash az oldal, vagy flash-es menüvel lehet navigálni)"

Szánalom, ha egy oldalon csak flash-es tartalomban van a lényegi információ.
Asztali gépen sem szeretem a Flash-t, nemhogy egy mobil eszközben.

"- office dokumentumok szerkesztése. egy smartphone-on legyen már az excel meg a word doksi legalább szerkeszthetõ így lassan 2009-ben ^^"

Szerkeszteni még e90-en sem szerkesztettem office doksikat, de ha annyira akarsz, akkor ott a Documents ami free és a Google Docs-al is tud szinkronizálni.

"- képek eredeti méretben tárolása..."

Tárolni olyan méretben tárolod, amilyenben akarod, kismillió alkalmazás van, ami ezt megoldja (AirSharing, iStorage, Mobile Finder stb.)

"szánalom, hogy az itunes mindent kicsinyít..."

A lenne szánalom, ha nem tenné.
Mi a francnak tenne át a készülékre 20-30 mPixel-es képeket, ha megjeleníteni csak 320x480-ban tudja??
A lekicsinyítés utáni 1200x1600-as felbontás is többszöröse a fizikai felbontásnak, semmi szükség nagyobbra.

"szánalom, hogy emailhez csatoláskor TOVÁBB kicsinyíti az amúgy sem túl nagy felbontású képeket..."

Itt jogos a felvetés, mert megtarthatná az eredeti méretet, vagy legalább rákérdezhetne.

Ombika
Ezert lassult be nekem is neha sms, contactok?! 😞 DE , ha nyomvatartod sokaig ujra ,akkor kikapcsolja!

MerlinW
Sok szerviz foglalkozik vele, gugli a barátod😊

[merlinw.org]

oneal1
hát nem fog menni.... itunsban az a menü jön ki hogy tegyem be a rendes sim kártyát ami bele való...

tehát csak pwn lenne a jó:S

úgyhogy valszeg a nyomgombos részt vagy mit cserélni kéne benne.

csak nem vágom hogy ki értene ehez.

!Forza Ferrari!

oneal1
de az a baj hogy nemtudok, mert egyolytában benyomva érzékeli:S

és igy a pwn-t el lehet felejteni mert ugye ott a gombokat kell nyomogatni és utána indul a dolog

bááár megpróbálom itunseal shift+restorral a custome fw-t

!Forza Ferrari!

MerlinW
Vagy DFU-zol és qpwn-zel, vagy elõre gyártott jail-ezett 2.1-es szoftvert raksz rá (iphone-os oldalakon találsz ilyeneket) és akkor csak sima shift+restore kombó kell.

Ha 1.1.x-es rendszer van rajta, akkor elõször egy 2.0.1-et kell felraknod sima shift+restore-al, majd utána a 2.1-est.

[merlinw.org]

MerlinW
Nincs hivatalos definició, de nem is kell. Teljesen egyértelmû mit nevezünk smartphone-nak. PDA + Telefon = Smartphone.

[merlinw.org]

oneal1
azthiszem már biztos hogy hardware-es gondja van a telómnak:S

Jailbraknél kell nyomva tartani ugye a home gombot aztán együtt a power gombal aztán megint csak a home ot.

de a teló egyfoyltában benyomottnak érzékeli a power gombot:S:S

ezeket a lépéseket nem elhet valahogy kikerülni?

!Forza Ferrari!

pyrohun
nekem sokszor csupán az is hogy maga a backgrounder futott, iszonyat mennyire lassította a telót. pl. volt olyan, hogy sms-ekhez beléptem és 35 másodpercig tartott, míg mgejelent a lista... :o

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Ombika
Nekem fennt van ,de csak radio hallgatasakor alkalmazom! Ha vmi beragadna, akkor meg reset! 😊 JB nelkul ez fel telo! 😊

pyrohun
na én ugyanígy vagyok vele.

ja és a backgroundert fel ne tegyétek mert olyan lagos bugos fos lesz vele az iphone, hogy 2x majdnem földhöz vágtam szegénykémet... 😊

Sly06
1phone.hu változások.
Új cím

Ha már volt szó róla akkor bocs..

Ombika
Egyetertek ,hiaba probalkozik mas hasonlo dolgokkal ,ilyen kezelhetoseget es gyorsasagot meg semmitol se lattam ,pedig probaltam par telot! Bosszanto hibai vannak tobbek kozott flash es cop-paste, ami engem rohadtul idegesit es ezert mostansag be is ragtam Apple-re! Hiaba magyarazzak,h miert nem lesz flash ez nem javit senki helyzeten es csak szidjak oket emiatt jogosan! 2 honap telt el es alig tudtak vmi ertelmes dolgot beletenni a 2.2-be!! Nah min1, attol imadom a telom! 😊

pyrohun
"A 10 millió vásárlóból alig 20-30 ezer az aki elégedetlen ezek miatt."

hasraütöttél, mondtál egy számot... <#whatever>

"Te piszokul nem vagy tisztába fogalmakkal.
A smartphone kategóriának köze nincs a felsorolásodhoz"

Te meg nem tudsz olvasni:

"specifikációiban lehet, hogy smartphone, de ilyen hiányosságok miatt nem tudom sokszor pl. munkára használni. telefonálgatni, meg bohóckodni a neten viszont pöppet drága..."

A Smartphone vitáról pedig annyit, hogy nincs hivatalos "definíció" arra, hogy mit nevezünk Smartphone-nak. Szóval megint a hasadra ütöttél. Nagyon jól hangzik amit írtál, de ez nem olyan mint az 1+1. Neked ezt jelenti, másnak meg nem. Érdemes elolvasni a Wikipedia ide vonatkozó oldalát: http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone

"There is no industry standard definition of a smartphone. For some, a smartphone is a phone that runs complete operating system software providing a standardized interface and platform for application developers. For others, a smartphone is simply a phone with advanced features like e-mail and Internet capabilities, and/or a full keyboard."

ezen kívül:

"In terms of features, most smartphones support full featured email capabilities" - Na itt már el is bukott az iphone, mert a full featured email capabilitiestõl olyan távol van, mint Makó Jeruzsálemtõl 😊

A fentiekkel ellentétben ugyanakkor a Wikipedia az OS-eknél említi az iphone-t is.

"egyetlen egy mázlija van, hogy ügyesen csinált brandet, és elsõnek jött ki ezzel, ezerszer okosabb telefonok vannak, csak nem lehet úgy kezelni mint az iphonet..."

Az a mázlija, hogy amit tud, azt jól és gyorsan tudja. No meg kezelhetõségben egyik konkurens sem ér a nyomába.

Az meg más lapra tartozik, hogy a legtöbb hiányosság, amit felrónak neki az a felhasználók igen kis százalékát érdekli, nem véletlen, hogy az Apple nem rohan, hogy ezeket pótolja, hisz nincs rákényszerítve.
A 10 millió vásárlóból alig 20-30 ezer az aki elégedetlen ezek miatt.

"Erre csak annyit, hogy ha Te smartphone-nak nevezel egy olyan készüléket, amely 2008-ban nem tudja az alábbiakat, akkor gratulálok 😊"

Te piszokul nem vagy tisztába fogalmakkal.
A smartphone kategóriának köze nincs a felsorolásodhoz, ezek valóban hiányoznak, de ettõl még a készülék megfelel a smart kategóriának. (Egy Palm Treo még ennyire sem képes, mégis smartphone 😊 )

magus
sztem totál igaza van, és az, hogy ígérgetik-ígérgetik, lassan mondhatjuk, hogy évek óta nem változtat a dolgon, hisz nem csinálják meg... Az a frusztráló, hogy telefonnak szerintem meg se közelíti a nokiákat, minden másra meg a legjobb (lenne), ha nem butítanák direkt.

egyetlen egy mázlija van, hogy ügyesen csinált brandet, és elsõnek jött ki ezzel, ezerszer okosabb telefonok vannak, csak nem lehet úgy kezelni mint az iphonet...

autoszimulator
na igen, amennyit az iPhone dobott az egyes gyártók kínálatán, egy erõs és jobb konkurens annyit segítene az iPhone használóknak 😄

pyrohun
egy a lényeg: számomra a felsorolt (és fel nem sorolt) hibák, illetve hiányosságok ellenére is a legjobb készülék DE ettõl függetlenül érdeklõdve várom az esetleges vetélytársakat is és remélem, hogy belátható idõn belül jön olyan készülék, amelyik jóval többet tud, mert akkor talán az apple is rájön, hogy nem ilyen szoftver update-ekkel kellene kiszúrni a z iphone tulajok szemét, hanem talán valami értelem frissítést is kihoznának végre 😉

precision
nem kell félned, mivel ezek softwares dolgok, ha jön új iphone is, akkor is lesz iphone 2G/3G kompatibilis firmware, amiben ugyanugy benne lesznek az újítások

Bazinga!

autoszimulator
ez teljesen jogos... én is vártam sokáig a vétellel, mondom jön majd valami esetleg, de a most piacon levõ készülékek, samsung, LG, meg sem közelítik... HTC sosem volt, azokat nem is ismerem annyira, szóval nem is nyilatkozok róluk inkább. A jövõben várható pár dolog, 2010 körül WinM 7, bár abban sincs sok bizodalmam. Most abban bízok, hogy nem jön hamarosan egy iPhone 4G vagy valami új, amibe mindezeket bele teszik, mert akkor megeszem a kalapom a két éves hûséggel 😄

pyrohun
ez rendben is van, meg elvben lesz valamikor flash támogatés is (mentés és futtatás nélkül) DE....

...DE ezt egy iphone kaliberû készüléknek szerintem minimum a megjelenés pillanatában illene tudnia. Ha már smartphone... 😉

autoszimulator
már készül egy dokumentumokat kezelõ alkalmazás, volt itt benn videó, s addig is egy netes átmeneti megoldása már van a google-nak, a google DOCs. Nem profi dolog, de tudja pótolni valamilyen szinten a word, excel alkalmazásokat.

passatgt
napi használatban egyedül youtubenál van rá szükségem, többibõl köszönömd de nem kérnék😄

pyrohun
"Ezt nem rónám fel az iphone hibájának, csinálják meg úgy a weblapot, hogy ha nincs flash, akkor is mûködjön"

jajjmár. 😊

az egy dolog, hogy nem szeretem a flash-t, de azért valljuk be hogy sok helyen szükség van rá, ráadásul js-nél még mindig gyorsabb sok esetben és egyszerûbb is. meg ugye nem én írtam a világ összes weboldalát 😊

passatgt
"- flash-es weboldalak megjelenítése (szánalom, hogy meg akarok nézni mondjuk egy telefonszámot egy oldalon és nem tudom mert esetleg full flash az oldal, vagy flash-es menüvel lehet navigálni)"

Ezt nem rónám fel az iphone hibájának, csinálják meg úgy a weblapot, hogy ha nincs flash, akkor is mûködjön😊

Ezzel gondolom te is egyetértesz, te is inkább js párti vagy😊

pyrohun
a jailbreak sok dologra megoldás, persze. de azért sok jailbreak-elt program fagyogat, nem megbízható - és ezt mindenki tudja. ráadásul jailbreak-elt telefonnal nagy általánosságban több 'gond' van - pontosan a külsõ progik miatt. szóval megoldás, de nem 100%-os. sajnos.

pyrohun
Erre csak annyit, hogy ha Te smartphone-nak nevezel egy olyan készüléket, amely 2008-ban nem tudja az alábbiakat, akkor gratulálok 😊

- emailben több csatolmány (nem csak képek, hanem fájlok), mentése, csatolása, stb.
- sms-ek, híváslisták normális kezelése (értsd sms-ek egyesével törlése, híváslistában a kimenõ / bejövõ hívások rendes megtekintése és mindezt nem jailbreak-elve ugye... ^^)
- flash-es weboldalak megjelenítése (szánalom, hogy meg akarok nézni mondjuk egy telefonszámot egy oldalon és nem tudom mert esetleg full flash az oldal, vagy flash-es menüvel lehet navigálni)
- office dokumentumok szerkesztése. egy smartphone-on legyen már az excel meg a word doksi legalább szerkeszthetõ így lassan 2009-ben ^^
- képek eredeti méretben tárolása... szánalom, hogy az itunes mindent kicsinyít... szánalom, hogy emailhez csatoláskor TOVÁBB kicsinyíti az amúgy sem túl nagy felbontású képeket...

és így tovább, sorolhatnám. specifikációiban lehet, hogy smartphone, de ilyen hiányosságok miatt nem tudom sokszor pl. munkára használni. telefonálgatni, meg bohóckodni a neten viszont pöppet drága...

precision
szerintem most egyáltalán nem errõl beszéltünk, de mind1 😊
tudom hogy van iphone -od
én sem elvakultságból védem, csak tényleg bátor kijelentés volt egy meg nem jelent telefonról azt írnod, hogy jobb lesz mint az iphone. ennyi.

és te is nagyon jól tudod, hogy a gyári hiányosságokra ott a jailbreak... és ne mondd azt hogy "de az nem olyan... attól még az apple egy szar"... lehet hogy szar, de a sok unix kocka akik iphone -ra írnak cuccokat, õk nem szarok... és ha teljes értékû, jól használható szoftvereket és hibajavításokat írnak, akkor ennyi, én minden szívfájdalom nélkül használom, és örülök neki

Bazinga!

pyrohun
jó akkor leírom neked is, hátha elkerültem a figyelmed. van iphone-om (bõven több, mint egy éve). már akkor volt, amikor itthon még kb. pár emberrel lehetett róla beszélni. Igen, jelenleg valóban a legjobb ezért nem is cserélem. De aki azt állítja, hogy nincsenek rohadt idegesítõ, bagatel hibái, az HAZUDIK. Az Apple nem engedhetné ezt meg magának, hogy mondjuk egy T9-es szótár kikapcsolásának a lehetõségét majd 2 évvel az iphone 1st gen. megjelenése után tegye be a szoftverbe - és sorolhatnám. Nem térek ki rá, mert megtettem már és sokan mások is. Imádom az iphone-omat, de roppant nevetséges egyes emberek elvakultsága (akinek nem inge ugye..).

"attól mert van iphone-om, még nem leszek elvakult. "

Elvakult nem, csak tényekkel vitatkozó 😊

- Nüviphone be lett hivatalosan jelentve?
Nem

- Van már ismert pontos specifikációja?
Nem

- Ismert a pontos megjelenése?
Nem

- A smartphone az azt jelenti, hogy a készülék tudása külsõ natív alkalmazásokkal a hardver határain belül bármeddig fejleszthetõ?
Igen

- Az iPhone ennek megfelel?
Igen

- Az iPhone smart készülék?
Igen

- Ezek a kijelentések elvakultságra utalnak?
Nem, csupán tények.

precision
az iphone tipikusan az a telefon, amelyiknél nem az számít hogy specifikációban, azaz _papíron_ melyik telefon jobb
kézbe kell venni egy iphone -t, és ennyi... nem véletlen, hogy az összes érintõképernyõs telefon (amik mostanában jönnek ki) mind "iphone killer" meg "better than iphone" és hasonló címszavakkal jönnek elõ... mivel az iphone az etalon, mindenki azt akarja majmolni, mindenki ahhoz hasonlítja az ilyen típusú telefonokat

én nem azt mondom, hogy nincs jobb telefon az iphone -nál... minden telefonnál van jobb, és a legjobb telefonnál is van jobb, mivel ez egy teljesen szubjektív dolog... ha pl vki herótot kap a touchscreentõl annak kapásból van jópárszáz telefon ami jobb mint az iphone

és ilyet kijelenteni hogy "mindent tud amit az iphone...", hááát
észre kéne venni hogy az iphone nem csak egy "hardware", az osx a lelke, nameg a multitouch, és a kezelõfelület, mármint a használhatóság... és ezeket nem igazán lehet lemásolni
felülmúlni talán mégnehezebb

Bazinga!

pyrohun
okéoké nem vitázom. értelmetlen. attól mert van iphone-om, még nem leszek elvakult. ennyi 😊

"Na ne mondd már. csomó videót látni élõben a telefonról a szoftver egyes részeirõl"

😊
Gondolom azért csúsztatták több mint fél évvel a megjelenését, mert olyan kész állapotban van 😊
Te nagyon naiv vagy...

"Amúgy meg ha neked smartpfone kell, akkor vegyél smartphone-t, mert az iphone nem az 😊 Leaglábbis az apple szerint nem."

Az iPhone smartphone, mind a specifikációja, mind az Apple szerint is.
(A véleményeddel le vagy maradva egy picit, úgy 1,5 évvel, mivel az eredeti iPhone, az SDK kiadása elõtt valóban nem volt hivatalosan smart készülék, hisz nem egészen legális fejlesztésekkel lehetett csak alkalmazásokat tölteni rá, de a 2.0-s szoftver kiadása és a hivatalos SDK kiadása óta ez már megváltozott.)

De ha gondolod definiáld a smartphone fogalmát és indokold meg, hogy az iPhone miért is nem az.
(Csak halkan jegyzem meg, hogy az Ericsson R380 is smartphone volt, pedig arra soha nem lehetett alkalmazást telepíteni 😊 )

pyrohun
"Mivel még béta sincs belõle"

Na ne mondd már. csomó videót látni élõben a telefonról a szoftver egyes részeirõl, stb. specifikáviókban ütõsnek igérkezik. Amúgy meg ha neked smartpfone kell, akkor vegyél smartphone-t, mert az iphone nem az 😊 Leaglábbis az apple szerint nem.

oneal1
már nincs gari sajnos

!Forza Ferrari!

"mindent tud amit az iphone sõt még többet is. az meg hogy nem lesz rá 1000 program, az engem nem izgat 😊"

Mivel még béta sincs belõle, így elég vicces dolog a tudásáról bármilyen véleményt nyilvánítani.
De nekem inkább kell egy smartphone, mint egy navi, amivel lehet telefonálni is 😊

autoszimulator
garin belül nem lehet?

oneal1
besézltem egy sráccal azt mondta hogy nem szoftveres gond van a telóval, hane ma nyomógombnál rossz a dolog.

mondta hogy ugyanezekrõl a bajokról már több helyrõl is hallott.
hátlapon van a kis szutyok ami rossz tehát azt kell cserélni...

gondolom azt is arany árban mérik...

!Forza Ferrari!

MerlinW
VMWare, VirtualBox?
Esetleg második oprendszer telepítése.

[merlinw.org]