iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee
..meg ha valamiért odakerül az elõadó neve mögé egy space, öröm az ilyet keresgélni.

magus: az appulous-ön általában több forrást is emgadnak, nem csak rapidshare van: próbáld ki!

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

autoszimulator
De legalább engedi azt, hogy ha minden fájlt kijelölsz, akkor egyszerre az összesnél tudod az elõadót szerkeszteni, nem kell egyenként.

.: mobilize.hu :.

pyrohun
na igen, ami nagyon idegesít az az, hogy ha egy betû (akár kisbetû nagybetû) eltérés is van, az neki már egy új elõadó...

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

magus
más: nem tudok vmi olyan oldalt, ami nem rapidsharera tölti fel a programokat? monkeyball volt ilyen, megõrülök a rapidsharetõl...

pyrohun
nekem 250+ GB-nyi zeném van. összesen 4 vinyón. egyébként azért ennyi, mert elég jó tömörítéssel (vagy lossless) vannak.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

magus
nekem 200+. Alapjáraton nem lenne rossz, hogyha lenne egy program ami kezelné ezt a nagy adathalmazt, de az iTunes elbukott, lassú, és habár az ipodon kézzel átjavítom, azért örülnék ha felismerne olyanokat, hogy mondjuk a Thievery Corporation és a thievery.corporation ugyanaz...

Lacee
fene tudja, nekem 25 gigányi zeném van, plusz sorozatok-filmek, mind-mind az itunes-ban és pöccre moccan, hiszen nem indexeli a file-okat minden indításkor, csak elõszörre.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

autoszimulator
nah akkor annak majd lehet utánanézek én is... Nálam azért párszor lenne szinkrózva, kiindulva az elõzõ telefonom is elég sokszor volt, pedig az fele ennyit sem tudott.

amugy te szoktal néha tmn-ezni merlinw néven? 😊

magus
hibás az elv, ha minden mp3-mamat belepakolnám az iTunesba, szerintem ebben az évtizedben nem indulna el, van amikor a winamp is kihal tõle, innentõl kezdve ígyis-úgyis total commanderbõl pakolgatom bele

Most veszem észre, hogy helyre rakták a z-t és y-t a magyar billentyûzeten.😊
Ability
Az iTunes az egyik legjobb zenelejátszó, egyik programban sem lehet ilyen részletes "zenekönyvtárat" kialakítani, rendszerezni. Tényleg az egész program azt feltételezi, hogy minden egy helyen megtalálható, nem a Total Commanderbõl nyomatod a zenéket, hanem programon belül rendszerezel. Nekem csak egy szívfájdalmam van: nagyon szar a windows átirat. Lassan indul, lassan reagál, szaggat a görgetés, stb... OSX alatt hibátlan, ott villámgyors ahogy hallottam másoktól. De amúgy mint program nagyon tetszik az elképzelés, szerintem jól kezelhetõ. Szinkronizálás is jól meg van csinálva, csak nem ártana pár beállítási lehetõség. Pl.: ha egy zeneállomány törölve lett, de a telefonon még fent van, és fent is akarod hagyni, akkor köv. szinkronizáláskor feldobhatna egy üzit egy kérdéssel, hogy "Ezt és ezt nem lehet szinkronizálni, mert az állomány nem található. Akarod-e törölni a telefonról? Igen v. Nem.

Amúgy régen utáltam az iTunes-t, most hogy van iPhone-om bele lettem kényszerítve a használatába, és abszolút megtetszett, csak az a baj, hogy rohadt lassú....
magus
háát, iTunesnál szarabb programot szerintem ha akarnék se tudnék írni.
az csak hagyján, hogy nálam percekbe kerül míg elindul, és utána kemény 10-20 másodperc míg reagál a dolgaimra, gyanítom a hiba az én készülékemben van (újratelepíteni nem tudom lehet-e egyáltalán a szaros mac politika miatt, pláne hogy jailbreakelve van)
de amennyire primitív és 10 éve ugyanolyan a winamp, annyira jó

Lacee
pont ezt akartam beírni, megelõztél 😊

GregSB
Szerintem semmi baj nincs az iTunes-szal. Tipikus Mac software: ha Windowsos vagy és életedben elõször látsz ilyet akkor szokatlan. De miután megszokod, kitanulod hogy mit hogy kell benne csinálni utánna nagyon effektíven használható. Én már nem is használok WinAmpot mellette (elõtte azt használtam).

A szinkronizáció pedig arra az elvre épül hogy fix helyen tárolod a zenéidet, médiádat, nem naponta változó nevû külsõ driveokon. Alap, hogyha ez a helyzet (nekem is sok zeném van külsõ vincsin) akkor manuálisan kell kezelni a cuccokat a telefonon, auto-syncet ki kell kapcsolni.

pyrohun
😊)

Zomil
volt már ilyen 😄

elõadáson nagyon lehet ám unatkozni xD

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

MerlinW
Apple. Amerika. Amerikaiaknak. Hülyéknek. Mobile Rack? Ugyanmár. Mit vársz? <#idiota>

Egyébként, ha informatikus vagy, nem kell iTunes. SSH-n bármit megtehetsz. Vagy van egy csomó Suite alkalmazás amivel ugyancsak kiválthatod az iTunes-t.

Én is informatikában utazom több mint egy évtizede, de sosem volt semmi bajom. Egyszer felmásoltam 6GB zenét, a programokat amikre szükségem van, azóta nem is nagyon volt gépre kötve a masina. Ez csak egy telefon..😊

[merlinw.org]

MerlinW
Én megértelek, de valójában egy fajta jogod van e téren: megveszed, vagy nem veszed😊 Nincs a kütyühöz semmilyen papír mellékelve, amiben ígérnének bármilyen szoftverfrissítést. Amit kapunk azt a cég már csak a hírneve/biznisz miatt teszi. Én legalábbis semmilyen support-ról szóló szerzõdést/papírt nem találtam a dobozban.

Mi azt vettük meg ami a gyári speckóban le volt írva, mert akkor nekünk az megfelelt. Az üzlet megköttetett. Elvárni semmit sem várhatunk, maximum örülhetünk, ha kapunk valamit. És még ha lassan is de kapunk. Az meg hogy az Apple vagy 3rd party csomagban, más dolog. De relatíve mindenünk megvan, amire szükségünk van.

Mellesleg mi még el vagyunk kényeztetve a Symbian/WM felhasználókhoz képest. Ha nem is mennyiségben, de minõségben biztos.

[merlinw.org]

pyrohun
Bár egyszer volt már 63:0 is 😊))))

pyrohun
Ezt übereljétek (hard fokozat):

precision
hát szerintem úgy szar ahogy van... mármint, nem rossz ez a módszer, csak az vele a baj hogy ez az egyetlen
nekem is ez a bajom ha átkerülnek a zenéim máshova (pl kiírom õket, a géprõl letörlöm mert kell a hely másnak... vagy csak átrakom egy másik mappába) akkor a következõ syncnél az itunes _szó nélkül_ letörli az adott zenéket a telefonról
gg apple...

Bazinga!

pyrohun
"De akkor is szarjanak sünt."

ezen hangosan felröhögtem 😊

pyrohun
Játsszunk inkább ilyet 😊))))))

Szerintem nem az iphone-t szidja, hanem inkább a fejlesztõket. Ha annyira utálná, már nem azt használná 😊
Én pl imádom, akármilyen hiányosságai vannak. Szerencsére nekem egyikre sincs szükségem (kivéve ugye a flesst, de az sem zavar, mer általában csak híreket szoktam olvasgatni), amik nem kerültek bele.

De az iTunes egy óriási rakás szar, még gõzölög is. Rettentesen lassú a kezelõfelülete, kusza, az elsõ pár indításnál tényleg csak tippel az ember, hogy mire mit fog csinálni.

Azzal pedig én is tökéletesen egyetértek, hogy gyomorforgató az apple mentalitása. Tény, hogy gondolkodhatnak úgy is, hogy "megvetted bazmeg, akkor még elég volt az, amennyit tudott a cucc annyi pénzért, most meg nem fizetnél semmi továbbit, mégis kellene x plusz funkció, hát menjanyádba", és nem lenne meglepõ, ha ez folyna. De akkor is szarjanak sünt.

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

autoszimulator
hát én valamilyen szinten értek a szgépekhez, de hányszor legyalultam a iPhone-t egy egy ártatlan számfelmásoláskor, mire rájöttem körülbelül, mit hogyan kellene. Van pár mûvelet, amit most is jó párszor átgondolok, mielõtt nekiesek... Arról nem is beszélek, hogy a zenéim egy része nem fix meghajtón van, hanem utólag behelyezve, avagy mobilrack által, és ilyenkor a meghajtó is változhat, aztán akkor kész a crash, zenék, pléjlisztek használhatatlanok...

pyrohun
Én nem vagyok ideges, nincs milyen gõzt kiereszteni. Itt számomra nem az iphone tudásáról megy már rég a "vita", hanem arról, hogy Ulkesh kollega nem akarja megérteni, hogy vannak emberek, akik talán jogosan elvárnának alapszintû dolgokat ettõl a telefontól 😊

MerlinW
Én írtam el😊

[merlinw.org]

MerlinW
Csak egy kérdés: Te ítt ereszted ki a hétköznapokon felgyülemlett gõzt?😊
Komolyan, mintha kötelezõ lenne iPhone-t használni😊
Magadat már meggyõzted, minket nem tudsz, semmi értelme ezen vitatkozni.

[merlinw.org]

pyrohun
szerkesztetted a hsz-t vagyén olvastam a napot órának? 😄

pyrohun
Oké, de nekem 32 nap és 15 óra... az hányszor 26 óra? 😊

pyrohun
"De azért akadnak olyan gondok is, amik rengeteg ember szemét szúrják, és tud róla a fejlesztõ csapat, de egyszerûen nem érdekli õket, még csak ígérgetni sem nagyon tudnak, hogy majd lesz. Ez a legidegesítõbb az egészben számomra."

OTT A PONT!

MerlinW
Nekem is több mint egy éves, 28 nap hívásidõ és úgy néz ki mint új korában, egy karc sincs rajta. Vigyázni kell rá😊

[merlinw.org]

autoszimulator
Hát alapjaiban szerintem az egyszerûtõl és átláthatótól messze van. Lehet az iTunes az, de ez a szinkronizáció nem az, fõleg ha egy Jailbreakkel is próbálkozó user szeretne valamit elérni. Nálunk alapból nem elterjedt a Mac OSX, az iTunes a windows kompatibilitás miatt talán jobban, de mégis, akár milyen fórumra téved az ember, rengeteg olyat talál, aki nem érti, nem tudja miként lehet ügyesen szinkronizálni...
Mert akárhogy bárki tud, egy teljesen új mobilt létrehozni, lecsupaszítva mindentõl, de olyan lehetõségek, hogy csak bizonyos funkciókat frissíteni, lementeni, stb, körülményesek. Esküszöm a Samsunghoz kapott PC studió jobban használható, pedig aztán a remekmûtõl az is nagyon messze áll.
Oké, hogy most kérdezhetjük, ki mondta hogy Jailbreakelj, mint ahogy ráhúzhatjuk azt is, hogy máshol nem számít a telefonhívások összege, stb. Ez tipikusan a mindenre van magyarázat esete. De ez egy telefon, többek között, márpedig a telefonokban nagyon nagyon régóta alapfunkció a rajtuk végzett mûveletek valamilyen szintû logolása, tárolása, épp ez lenne a hívások hosszának a rögzítése is.

Egy biztos, mindenkinek az egyéni igényei nem elégíthetõek ki, pl az, hogy Pyro egy képet nem tudott teljes nézetben nézni, vagy valami csatolmánnyal gondja volt, nem biztos, hogy csak a telefon hibája, de elhiszem, hogy idegesíti, hisz minden embert zavar, hogy ha megvesz valamit, s az nem jó arra, amire használni akarja. De azért akadnak olyan gondok is, amik rengeteg ember szemét szúrják, és tud róla a fejlesztõ csapat, de egyszerûen nem érdekli õket, még csak ígérgetni sem nagyon tudnak, hogy majd lesz. Ez a legidegesítõbb az egészben számomra. Oké, hogy nincs, kibírom egy ideig, de legalább lenne valami esély, hogy biztosan lesz.

precision
iTunes -t én sem szeretem
tény, hogy arra kényszerít hogy szépen rendszerezzem a zenéimet, meg playlisteket kreáljak
DE, nem mindig van kedvem... nem vágom miért lenne gond ha usbre dugva külsõ meghajtóként ahogy nekem tetszik igénytelenül felmásolnám Total Commanderrel az mp3 -kat és kész... iPod -ot indítva meg látszódna az adott mappa könyvtár és fájlszerkezete, és lehetne szépen lejátszani a zenéket, onthego playlistet csinálni...stb.

Bazinga!

pyrohun
"A Photos nem arra való amire te használni akartad, az egy fotónézegetõ alkalmazás."

Fárasztó... Egy tetszõleges JPG / GIF képet akkor nem lehet vele megnézni, csak egy effektíve fotót? Ja? Bocs, akkor szutyok az iphone, nem tudok mást mondani... Egy fotónézegetõ alkalmazástól tehát szerinted lassan 2009-ben teljesen elfogadható, hogy ha van egy nagyfelbontású fotód, amin kiváncsi vagy a részletekre, nem tudod megtekinteni... Gratulálok 😊

"Akkor e-mail attachra klikk és voila már nézheted is eredeti méretben."

Egy pl. 3 megapixeles csatolt képre sem fogsz tudni iphone-on ugy rázoomolni, mégha emailben kaptad, akkor sem. Próbáltam. Valameddig engedi, de teljesen nem... Ha meg elmented az emailbõl, akkor ugye megint kicsinyíti - köszi 😊

"Szerinted ilyenkor érdekel valakit, hogy hány percet beszélt, hány sms-t küldött?"

ki beszélt errõl? Én arról beszélek, hogy nem tudod megnézni a híváslistában, hogy pl. egy sikeres hívás fogadott vagy indított volt-e. Vagy nem tudsz sms-t törölni jailbreak nélkül, csak full conversation-t.

"iTunes szerintem nem volt a legjobb megoldás, mint szinkronizáló és kezelõ eszköz az iPhonehoz, kellett volna egy átláthatóbb, erre a célra jobban megfelelõbb program. Maximum zenék rendezéséhez tudom elképzelni, többire nem alkalmas úgy igazán..."

Ne haragudj, de ennél egyszerûbb és átláthatóbb megoldást nem hiszem, hogy ki tudná találni.
Legalábbis én a piacon még csak hasonlóan könnyû megoldást sem láttam.
A WinMo ActiveSync-je, vagy a Nokia PC Suite-ja egy rémálom ehhez képest. (Lassú, instabil és túlbonyolított.)
A Palm Desktop talán ami még ennél is jobb megoldás, de az meg a médiát nem kezelte.

"tipikus elvakultság... pontosan arra akartam használni, egy alaprajzot - aminek jpg volt a formátuma - szerettem volna megtekinteni. sikerült rendesen? nem. az itunes / telefon hibája? igen."

Nem az iTunes hibája, már leírtam.
A Photos nem arra való amire te használni akartad, az egy fotónézegetõ alkalmazás.

"te most tényleg ennyire szûklátokörû vagy, vagy csak velem kötözködsz? miért nem lehet megérteni, hogy nekem vanank igényeim az általad a fellegekbe magasztalt (amúgy alaptudásban kb. középmezõnyben helyet foglaló) készülékkel szemben... "

Te tényleg csak írsz, de nem olvasol???
Kismillió ingyenes és fizetõs alkalmazás képes arra, amit akartál, de nem bírod megérteni, hogy nem megfelelõ szoftverrel próbálkoztál.
Nem véletlenül írtam a Paint-os példát!

" mivel nem CAD-bõl lett importálva az alaprajz, hanem én is így kaptam meg email-ben"

Akkor e-mail attachra klikk és voila már nézheted is eredeti méretben. Vajon miért is konvertáltad át, ha tudtad, hogy úgy nem lesz jó? Vajon miért nem töltötted át egy megfelelõ alkalmazásba?
Tipikus user error, valamit nem tudsz, rosszul csinálsz, de a gép a hülye...

"had ne kelljen már PDF-et csinálnom belõle, csak mert egy szar szoftver (itunes) rám kényszerít valamit, aminek rohadtul semmi értelme... -.-"

De van értelme, éppen az ilyen userek miatt.
Ha nem konvertálna, akkor ész nélkül minden szart rátöltenének, aztán szidnák, hogy de szar lassú.
Egyszerûen a Photos nem arra való, hogy alaprajzokat nézegess vele.

"copy / paste-hez szerintem nem a programokat, hanem magát az iphone os-t kellene módosítani."

😊
Az jó lenne.
A rendszer tudná a funkciót, de semmire nem tudnád használni, mert nem lenne alkalmazás ami fel lenne rá készítve.

"Az sem igaz sajnos, hogy a meglévõ funkciókat fejlesztik, mert jailbreak nélkül a telefon 2 év alatt is olyan alapvetõ hiányosságokat mutat (sms-ek kezelése, híváslisták kezelése), amit még egy alapszintû nokia telefon sem enged meg magának (már 10 évvel ezelõtt sem!!)"

Szemléletbeli különbségek.
A legtöbb szolgáltató unlimited SMS-el és hálózaton belül korlátlan beszélgetési csomaggal adja az készüléket.
Szerinted ilyenkor érdekel valakit, hogy hány percet beszélt, hány sms-t küldött? Ezek a legtöbb vásárló számára lényegtelen információk.
Az, hogy nálunk gyengébb elõfizetéssel kapod meg, az hidegen hagyja õket (a magyar nyelv sem került bele még).
Az SMS-ek kezelése meg végletekig le van egyszerûsítve, csak a megszokás miatt szeretnék néhányan bonyolítani.

"Lássuk: a mostani frissítés jó nagy része a google maps-t érintette."

Inkább azt mondanám, hogy a mostani frissítés hibajavítás volt, a mobile streetview csak azért került bele, mert most készültek el vele a Google-s srácok.

--

Az Apple az iPhone-t egy adott szolgáltatáscsomag köré tervezte amiben nincs limitálva a kommunikáció sem a beszéd, sem az SMS, sem az internet. Az AT&T így is forgalmazza. A legtöbb európai szolgáltató szintén kínál ilyen csomagot. A magyar T-mobile nem.
Ez nem a készülék hibája.

Az elképzelés a hardver (iPhone) + szoftver + média (iTunes) + szolgáltatás (mobilszolgáltató) teljes együttmûködése. Ez az USA-ban és jó pár országban hibátlanul mûködik is. Mi még nem nõttünk fel hozzá.

--

Egyébként tudok Apple párhuzamot is mondani.
Ott az AppleTV, piszok jó megoldás, de itthon gyakorlatilag semmire nem jó, mert nincs iTunes ami kiszolgálná.

Ombika
Azt meg a felhasznalo problemaja, hogy olyan oldalra ment szerintem es nem a gyartoe! 😞

pyrohun
"szóval ott tényleg valami köztes megoldás kell..."

pl. rákérdez a safari, hogy "do you want to disply flash content? (approx: xxx MBytes)"

"iTunes szerintem nem volt a legjobb megoldás"

így igaz 😊

"Esetleg a rendszer szintû program-menübe beépíteni..."

pontosan!

autoszimulator
Flash része a dolognak mondjuk szerintem veszélyes is lehet, révén hogy azokba nagyon durva adatmennyiséget is képesek páran belesuvasztani, ami mondjuk egy 3G használat esetén pár ember számára frusztráló lehet, szóval ott tényleg valami köztes megoldás kell...

iTunes szerintem nem volt a legjobb megoldás, mint szinkronizáló és kezelõ eszköz az iPhonehoz, kellett volna egy átláthatóbb, erre a célra jobban megfelelõbb program. Maximum zenék rendezéséhez tudom elképzelni, többire nem alkalmas úgy igazán...

Copy paste támogatásnál meg elsõsorban OS szintû változtatás kellene, ami nem nagy, de utána azért pár programba is bele kell nyulni, hogy ezt a funkciót elérd, mert külön gomb erre nincs a telefonon. Esetleg a rendszer szintû program-menübe beépíteni...

pyrohun
"Ha te arra akarod használni, amire nem való, az a te problémád."

tipikus elvakultság... pontosan arra akartam használni, egy alaprajzot - aminek jpg volt a formátuma - szerettem volna megtekinteni. sikerült rendesen? nem. az itunes / telefon hibája? igen. te most tényleg ennyire szûklátokörû vagy, vagy csak velem kötözködsz? miért nem lehet megérteni, hogy nekem vanank igényeim az általad a fellegekbe magasztalt (amúgy alaptudásban kb. középmezõnyben helyet foglaló) készülékkel szemben... <#whatever>

"hisz a bitmap képformátum mint olyan alapból nem alkalmas ilyesmire."

egy fehér háttéren pár 1 pixel vastagságú fekete vonal GIF-ben elmentve a legkisebb, remélem ezzel egyetértesz, ugye? mivel nem CAD-bõl lett importálva az alaprajz, hanem én is így kaptam meg email-ben, had ne kelljen már PDF-et csinálnom belõle, csak mert egy szar szoftver (itunes) rám kényszerít valamit, aminek rohadtul semmi értelme... -.-
Tudod mit? legyen lassú a nagyobb képek kezelése. Totál nem érdekelne. De legalább kérdezzen rá az a nyomorult, mielõtt kicsinyít...

copy / paste-hez szerintem nem a programokat, hanem magát az iphone os-t kellene módosítani. kellene egy process, ami olyan mint a vágólap a winfosban, ami állandóan futna a háttérben és meghatározott számú adatot lehetne kimásolni oda - a memóriába ugye. nyilván kikapcsoláskor (értsd: reset, vagy tényleges kikapcsolás) elveszne. én ezt nem tartom olyan hûdenagy dolognak, hogy ennyit kelljen vele tökölni.

Az sem igaz sajnos, hogy a meglévõ funkciókat fejlesztik, mert jailbreak nélkül a telefon 2 év alatt is olyan alapvetõ hiányosságokat mutat (sms-ek kezelése, híváslisták kezelése), amit még egy alapszintû nokia telefon sem enged meg magának (már 10 évvel ezelõtt sem!!), szóval akkor mit is fejlesztenek?

Lássuk: a mostani frissítés jó nagy része a google maps-t érintette. szerinted az a legfontosabb része a telefonnak? kötve hiszem, hogy 10 millió iphone tulaj miatt kellene ennyire ráfeküdnia google maps tökéletesítésére, amikor még az alapfunkciók sem tökéletesek.

És nyilván nem a GUI-ra gondolok, hanem a már 100-szor leirtakra.

GregSB
Az Adobe már többször közzétette, hogy készen állnának egy iPhonera optimalizált Flash-t fejleszteni, de az Apple nem engedélyezné.

Nem hiszem hogy csak a levegõbe beszéltek a héten mutatták be a teljes értékû flash-t Androidra...

"Majd amikor 1-1,5 éven belül tele lesz a piac szebnél szebb és egyszerûen kezelhetõ UI-s telefonokkal, amik röhögve viszik majd a Flash-t akkor majd õk is belerakják"

Lehet, de per pillanat egyetlen mobilban sincs Flash, csak Flash Lite, ami egy eléggé kiherélt dolog.
Az Apple eredetileg azért nem rakta be a Safariba, mert a teljes értékû Flash-hez kevés a hardver, a butított verzió meg szerintük többet árt, mint használ.
Ezzel lehet vitatkozni (szerintem is a Lite több lenne a semminél), de eddig még nem sok mindenben tévedtek Cupertino-ban. Lehet, ha belerakják, akkor azért köpködnénk 😊

GregSB
Holnaptól lehet kapni Domino csomaggal. Ekkor fognak kiderülni a részletek is, még nem tudni mennyibe fog ponosan kerülni.

Hát rajtam ez kifogott 😄 Nem arról volt szó, hogy lesz feltöltõkártyás csomagban is? Az lenne a "díjcsomagra vonatkozó hûségnyilatkozat nélkül" sor? Nem hinném :S

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

Arcor

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.

GregSB
Ez csak egy hülye kifogás, õk is nagyon jól tudják hogy ezt kezelni lehetne egy AdBlockhoz hasonló filterrel, amivel a user dönthetné el milyen flash tartalmat engedélyez a telefonnak betölteni. Aki meg teljesen hülye hozzá és nem tudná eldönteni melyiket szabad, annak konstans off lenne a Flash mint most. Ennyi.

Majd amikor 1-1,5 éven belül tele lesz a piac szebnél szebb és egyszerûen kezelhetõ UI-s telefonokkal, amik röhögve viszik majd a Flash-t akkor majd õk is belerakják, és valami hasonlóan hülye indokot fognak kitalálni arra hogy ezt eddig miért nem tették. Persze az õ megoldásuk lesz a világon a legjobb, és Twice as amazing is lesz 😄D

"De ez megint olyan dolog, hogy leírtad, hogy Neked így jó."

Te meg azt, hogy neked nem, kvittek vagyunk 😊

"melóhoz igen komolyan szükségem lenne legalább arra, hogy 2 cellát minimum szerkeszteni tudjak egy xls dokumentumban, azt csatolni tudjam és elköldeni. Ebbõl egyik sem megoldott."

Elvileg megoldott.
Documents

"A Flash-es oldalakról: szánalmas a fullflash vagy nem, de akkor is csomó oldal ilyen."

Lehet, hogy szerencsés vagyok, de én nem nagyon találkozom ilyenekkel, inkább idióta flash reklámokkal, ami miatt örülök, hogy nincs ilyen képessége a Mobile Safarinak.

"Lehet, hogy fotóknál nem fontos, de csomó olyan kép van,a minél igenis fontos lenne."

Már bocsi, de az iTunes egy fotónézegetõvel szinkronizál, a Photos-nak az a funkciója, nem más.
Ha te arra akarod használni, amire nem való, az a te problémád.

"Pl. gondoltam rá még 8-9 hónapja (én naiv), hogy egy mindössze 3megapixeles képet felmásolok a telefonra... a képen egy alaprajz volt 1 pixeles betûkkel (mármint a betû vastagsága volt 1 pixelnyi)."

- alaprajzot én is hurcolok magammal párat, de fel nem merülne bennem, hogy a fotónézegetõvel nézzem meg, hisz a bitmap képformátum mint olyan alapból nem alkalmas ilyesmire. PDF-et kell készíteni az eredeti CAD formátumból, ami kis méretû, könnyen áttekinthetõ és szépen nagyítható. Mint írtam, ha valamit olyanra akarsz használni, amire nem való, az nem fog jól mûködni.

- ha meg már végkép ilyesmin töröd a fejed, akkor már az elõzõ hozzászólásban is felsoroltam pár alkalmazást, amivel tárolni tudsz nagyobb képeket és amik meg is mutatják azt. A Windows Paint-jével is el lehet játszadozni, de eszedbe nem jutna tervrajzot készíteni vele. Nagyjából ugyanez a helyzet amit elpanaszolsz.

"Használjam netezásre, levelezésre, munkára. És csak nagyon szigorú megkötésekkel tudom."

A megkötések egyrészrõl üzleti szempontúak (BT fájlküldés tiltása), amit lehet nem szeretni, másrészt a felhasználói élmény védelme (elképzelted milyen sebességû lenne a képnézegetés, ha 2-300 db 8-10 mPixeles képet konvertálás nélkül rátolhatnál??), ami indokolt.

Én inkább elfogadok néhány megkötést, mint, hogy a kötetlenség miatt összeomoljon a levelezõ kliens, mert kapok pár nagyobb levelet (az e90-et volt, hogy majd földhöz csaptam, mert képtelen volt lekezelni pár e-mailt, folyton kilépett, majd a végén sikeresen szétcseszte az egész tárolt levelezésem).

"És mindezek ELLENÉRE is nem tudnék jobb készüléket elképzelni magamnak a jelenleg kaphatóak közül. De az iphone lehetne SOKKAL jobb is. "

Ezzel nem szállok vitába 😊

"Semmibõl nem tartana nekik ilyen funkciókat beleírni."

Az Apple-nél nem így mennek a dolgok.
Elõbb a már meglévõ funkciókat dolgozzák ki a lehetõ legtökéletesebbre, újakat csak lassan adagolják, mikorra azok is aránylag hibátlanul integrálódtak a rendszerbe.
Biztos vagyok benne, hogy a hiányolt funkciók nagy része már elkészült és tesztelve van házon belül, de amíg a legkisebb gond van velük, addig még a béta OS-be sem kerülhetnek be.

"De komolyan, szerintem kb. pár hetet venne igénybe..."

Azért mondjuk pl. a copy/paste nem olyan egyszerû dolog, ennek a megvalósítása az egész rendszerre és szinte minden alkalmazásra hatással van, hisz nem elég, ha a rendszer tudja, a programoknak is alkalmazniuk kell. Jó pár program elég drasztikus módosítása meg nem pár hét. (hacsak nem a Nokiánál dolgozol, de ott úgyis a vásárlók tesztelik a termékeket jó pénzért 😊 )

pyrohun
legyen neked igazad.

De én nem tudom, hogy mit csináljak, mert lassan cserélnem kellene az iphone-t (1st gen). Igen komolyan leamortizáltam... csak néhány 'usage' info: kb. 1 éve van meg a telefon, ezalatt az összes beszélgetési idõ 32 nap és 16 óra (!!!). Szóval: használtam, nem kicsit. És ez látszik is rajta (külsõleg).

Namost gondoltam hogy cserélem egy gyárilag független 3g-re, DE... de itt jönnek az általam felsorolt dolgok. Úgyhogy várok egyelõre.

Ombika
Na de ok a flash-nel arra hivatkoztak, h a telo szoftverehez kellene hozzaferes a flash miatt egyes oldalaknal, naluk ez meg kizaro ok ugye! 😞